7 Juli

7 Juli punika dinten ingkang kaping 188 utawi 189 ing taun wuntu miturut Kalèndher Grégorius.

Amandhel

Amandhel (tonsil) ya iku tumpukan lapisan kang wujudé tisu kang manggon ana ing sisih mburi krongkongan. Amandhel kalebu pérangan sistem kakebalan awak, kang didhesain kanggo ngayomi awak kanthi njebak baktèri lan virus kang mlebu ing awak liwat tutuk.

Basa Jawa

Basa Jawa (Jawa: ꦧꦱꦗꦮ) iku kagolong basa Austronesia, ya iku basa-basa kang dianggo sawarna-warnané bangsa pribumi ing kapuloan sakidul-wetaning bawana Asia. Basa Jawa kasebar wiwit pucuk kulon pulo Jawa, Banten nganti pucuk wétan Banyuwangi déning kurang luwih 80 yuta panutur ibu. Kajaba iku, basa iku kasebar ing Indonésia saka Sumatra nganti Papua, Timor Wétan, Malaysia, Singapura, Taiwan, Hong Kong, Walanda, Suriname, Curaçao, lan ing Kalédonia Anyar.

Beijing

Beijing (北京, Hanyu Pinyin: Běijīng, Wade-Giles: Pei-ching; Postal System Pinyin: Peking), iku kutha krajan Républik Rakyat Tiongkok utawa RRC.

Gulu

Gulu iku pérangan sing ngubungaké sirah karo awak. Ing sawetara kéwan, gulu bisa tuwuh dawa, upamané gulu jerapah. INg sajeroné gulu ana saluran-saluran ambegan lan pancernan. Ing guluning manungsa, ana siji pérangan sing diarani jakun.

Hawaii

Hawaii (uniné /həˈwaɪiː/ or /həˈwaɪʔiː/; Basa Hawaii: Mokuʻāina o Hawaiʻi) iku praja ing Amérikah Sarékat, dumunung ing kapuloan ing Samudra Pasifik, sisih kidul-kuloné dharatan Amérikah Sarékat, kidul-wétané Jepang, lan lor-wétané Australia. Praja iki mlebu union ing 21 Agustus 1959, dadi praja nomer 50. Kutha krajané ya iku Honolulu sing dumunung ing pulo Oahu. Sènsus pungkasan nuduhaké yèn sing ndunungi Hawaii ana 1,211,537 jiwa.

Jepang

Jepang (basa Jepang: 日本 Nippon/Nihon rungokna , kanthi harafiah: "asal-usulé srengéngé") ya iku Nagara ing Asia Wétan sing papané ing siji ranté kapuloan bawana Asia ing pojok kulon Samodra Pasifik. Pulo-pulo gedhé dhéwé ya iku, saka lor ngidul, Hokkaido (北海道), Honshu (本州, pulo gedhé dhéwé), Shikoku (四国), lan Kyushu (九州). Sapérangan pulo-pulo cilik ana ing saceraké papat pulo iki, kalebu siji golongan pulo-pulo cilik sing ana ing sisih kidul ing Okinawa.

Lara gorokan streptokokus

Lara gorokan streptokokus utawa faringitis streptokokus iku lelara kang disababaké bibit lelara aran “gugus bakteri streptokokus A”. Lara gorokan jinis iki namani gorokan, amandhel (klanjer cacah loro wujud lonjong ing gorokan, ing buri cangkem), lan bisa uga kothak swara (laring). Tandha-tandhané kang lumrah kaya ta panas, gorokan karasa lara (uga ingaran pancingen), lan abuhing klanjer (ingaran klanjer getah wening) ing gulu. Sapréné, ana 37 kasus lara gorokan kang kalakon ing bocah cilik.Lara gorokan streptokokus sumebar lumantar sénggolan raket wong kang nandhang. Saperlu mesthèkaké 100 persèn yèn wong kataman lara gorokan streptokokus, tès aran kultur gorokan prelu katindakaké. Éwa samono, tanpa tès mau, kasus kang dinuga lara gorokan bisa konangan saka tandha-tandha kang muncul. Ing kasus-kasus kang dinuga utawa kang wis pesthi, antibiyotik (tamba kang mbrastha baktèri) bisa ngéndhani lelara supaya ora mundhak mbebayani lan bisa ngrerikat kawarasan.

Panama

Panama, jeneng resminé Républik Panama (Spanyol: República de Panamá; IPA: [re'puβlika ðe pana'ma]), iku nagara kang dumunung ana ing tlatah paling kidul Amérika Tengah. Lokasiné ana ing tlatah genting utawa isthmus, Panama minangka nagara antar bawana utawatranscontinental nation, kang nyambungaké Amérika Lèr lan Amérika Kidul, kaloroné péranganing bawana Amérika. Nagara iki wewatesan karo Costa Rica ing sisih lor-kulon, Colombia ing sisih kidul-wétan, Segara Karibbea ing sisih lor lanSamudra Pasifik ing sisih kidul. Nagara iki minangka nagara pusat bisnis internasional lan uga nagara transit. Ing Amérika Tengah, nagara iki minangka nagara kang industriné paling maju kaloro sawisé El Salvador, Panama uga minangka nagara katelu gedhé dhéwé ékonominé ing Amérika Tengah, sawisé Guatemala lan Costa Rica.

Prancis

Républik Prancis utawa Parangakik (basa Prancis: République française, Walanda: Frankrijk) iku nagara gedhé ing Éropah. Kutha krajané Paris. Saliyané ing dharatan Éropah, wewengkoné uga nyakup sawetara pulo lan wewengkon ing bawana liya. Prancis Metropolitan mbentang saka Segara Tengah nganti Selat Inggris lan Segara Lor, sarta saka Kali Rhein nganti Samudera Atlantik. Wangun wewengkon iki wujudé segi enem saéngga diparabi l'Hexagone ("Sang Segienem").

Yaman

Républik Yaman iku nagara ing Jazirah Arab ing Asia kidul-kulon, péranganing Timur Tengah. Yaman wewatesan karo Laut Arab ing sisih kidul, Lempongan Aden lan Laut Merah ing sisih kulon, Oman ing sisih wétan lan Arab Saudi ing sisih lor. Wong-wong keturunan Arab ing Indonésia akèh-akèhé asal saka nagara iki .

Waca sarana basa liyané