Simpsons (säsong 3)

Den tredje säsongen av The Simpsons hade premiär 19 september 1991 och avslutades 27 augusti 1992.

22 av episoderna har producerats av Al Jean och Mike Reiss medan två av episoderna producerades av James L. Brooks Matt Groening och Sam Simon. Säsong tre har vunnit Primetime Emmy Awards för "Outstanding Voice-Over Performance". Tredje säsongen vann också Annie Award för bästa animerade TV-produktion.

Simpsons - säsong 3
SerieSimpsons
LandUSA USA
Antal avsnitt24
Sändning
OriginalkanalFox
Originalvisning19 september 1991 27 augusti 1992
Utgivning
DVD-premiär6 oktober 2003 (region 2) (Boxset)

Lista över avsnitt

Nr. i
serien
Nr. i
säsongen
TitelRegissörFörfattareSändningsdatumProduktkod
361"Stark Raving Dad"Rich MooreAl Jean & Mike Reiss19 september 19917F24
Efter att Homer burit en rosa skjorta på jobbet (efter att Bart lagt sin röda keps i tvätten) blir han anklagad av Mr Burns för att vara galen och hamnar han på mentalsjukhuset där han delar cell med en fet vit man som påstår sig vara Michael Jackson.
Gästskådespelare: John Jay Smith (Michael Jackson).
372"Mr. Lisa Goes to Washington"Wes ArcherGeorge Meyer26 september 19918F01
Homer läser Reading Digest, där det finns en uppsatstävling om USA för barn. Lisa bestämmer sig för att delta i den, hon vinner delstatsuttagningen och familjen reser till Washington, DC där Lisa blir vittne till då kongressledamoten Bob Arnold tar emot en muta. Lisa misstror demokratin och ändrar sin uppsats, det resulterar i att Bob Arnold åker fast för mutskandalen.
383"When Flanders Failed"Jim ReardonJon Vitti3 oktober 19917F23
Ned anordnar en grillfest där han berättar att han ska sluta på sitt nuvarande jobb och öppna en butik för vänsterhänta, The Leftorium. Homer önskar att Neds nya butik går dåligt, och hans önskan går i uppfyllelse. Homer får dåligt samvete och kontaktar alla vänsterhänta som han känner. Bart börjar gå på karate hos Akira men tycker att det är tråkigt och går till spelhallen istället.
394"Bart the Murderer"Rich MooreJohn Swartzwelder10 oktober 19918F03
Bart vaknar och äter frukost tillsammans med Lisa. Flingpaket ska innehålla en polisbricka och Bart anklagar Lisa för att hon har stulit den, då Bart går in sitt rum möter han Santa's Little Helper som äter upp hans läxor. Bart missade skolbussen och kom till skolan 40 minuter försenat. På eftermiddagen åker hela skolan utom Bart till chokladfabriken då han glömde lappen med föräldrarnas underskrift hemma. Istället får han stanna i skolan och slicka igen kuvert. På vägen hemma snubblar Bart framför en herrklubb.
Gästskådespelare: Joe Mantegna, Marcia Wallace, Neil Patrick Harris och Phil Hartman.
405"Homer Defined"Mark KirklandHoward Gewirtz17 oktober 19918F04
Milhouse får inte lägre umgås med Bart eftersom Luann anser att Bart är av ett dåligt omdöme. Av en slump blir Homer hjälte efter att han i sista stund räddat Springfields kärnkraftverk från en härdsmälta.
Gästskådespelare: Chick Hearn, Jon Lovitz och Magic Johnson.
416"Like Father, Like Clown"Brad Bird & Jeffrey LynchJay Kogen & Wallace Wolodarsky24 oktober 19918F05
Efter att Krusty för femte gången ställt in en middagen hos familjen Simpson bestämmer sig Bart för att lämna Krustysmedlemsklubb. Krustys assistent Louise Pennycandy lyckas övertala Krusty att han ska äta middagen hos familjen Simpson. På middagen berättar Krusty om sin barndom för familjen Simpson och de får reda på att hans far, rabbinen Hyman Krustofski hatar honom för att han blev en clown istället för rabbin. Bart och Lisa bestämmer sig för att försöka försona Krusty och hans fader.
Gästskådespelare: Jackie Mason.
427"Treehouse of Horror II"Jim ReardonAl Jean, George Meyer, Jeff Martin, John Swartzwelder, Mike Reiss & Sam Simon31 oktober 19918F02
Avsnittet börjar med att Marge kommer ut på en scen och vanar att programmet kan vara skrämmande. Marge påpekar för tittarna att ingen lyssnade på henne förra året och att ingen kommer at göra det i år heller. Barnen har tillsammans med Marge varit ute på bus eller godis. Bart Lisa och Homer börjar vräka i sig godis, Marge påpekar för dem att de kommer att få mardrömmar, något som de inte tror på. På natten drömmer Lisa om att familjen köper en magisk hand i Marocko som uppfyller alla ens önskningar, men alla önskningar har en bieffekt. Bart drömmer att han kan läsa folks tankar och att han förvandlar allt som inte tycker om till något som han tycker är bättre. Homer drömmer att han får sparken och han få börja jobba på kyrkogården. Till natten råkar han somna i en gravgrop. Mr Burns har byggt en robot och beger sig till kyrkogården för att hitta en hjärna till roboten. Mr Burns väljer Homers hjärna, i tron i att han är död. Roboten fungerar men uppträder som Homer något som inte uppskattas av Mr Burns.
Gästskådespelare: Marcia Wallace.
438"Lisa's Pony"Carlos BaezaAl Jean & Mike Reiss7 november 19918F06
Lisa ska uppträda på skolans talangtävling men behöver ett nytt saxofonmunstycke, Homer lovar henne att han ska köpa ett nytt munstycke men ban hinner inte i tid till Lisas framträdande. Lisa tappar förtroendet för Homer då han gjorde så att hon misslyckades i talangtävlingen. Homer bestämmer sig för att skaffa en ponny till Lisa för att återfå förtroendet. Lisa blir överlycklig och ponnyn men den ger familjen högre omkostnader och Homer får därför börja jobba extra på Kwik-E-Mart.
449"Saturdays of Thunder"Jim ReardonDavid Isaacs & Ken Levine14 november 19918F07
Homer genomför ett faderstest som han får av Marge och får noll poäng och söker hjälp för hos faderskapsinstitut att bli en bättre fader. Bart bygger en lådbil och får hjälp av Homer att bygga bilen tillsammans tävlar de i Soapbox Derby. Lådbilen blir av usel kvalitet och då Martin blir skadad får Bart tävla istället för honom.
Gästskådespelare: Phil Hartman.
4510"Flaming Moe's"Alan Smart & Rich MooreRobert Cohen21 november 19918F08
Avsnittet börjar med att Homer sitter på Moe's Tavern. Där råkar ölen vara slut, vilket gör att Homer blir frustrerad. Istället erbjuder Moe Szyslak, honom en drink. Homer föreslår att han blandar två drinkar till sig själv och Moe som han kallar "Flaming Homer". Därefter blandar han dem och ger en av dem till Moe, som inte uppskattas av honom. Moe ger tillbaks drinken till Homer som sätter eld på den. Nu tycker Moe att den smakar riktigt bra och tilldelas Homers recept.
Gästskådespelare: Aerosmith, Marcia Wallace och Phil Hartman.
4611"Burns Verkaufen der Kraftwerk"Mark KirklandJon Vitti5 december 19918F09
Aktierna för kärnkraftverket stiger högt i värde precis efter att Homer sålt aktierna för 25 dollar istället för 5200 dollar. Eftersom värdet är högt säljer Mr Burns kärnkraftverket till tyska invensterare för 100 miljoner dollar och Homer blir rädd att bli av med jobbet.
Gästskådespelare: Phil Hartman.
4712"I Married Marge"Jeffrey LynchJeff Martin26 december 19918F10
Marge misstänker att hon är gravid och åker till sjukhuset för att graviditetstesta sig under tiden berättar Homer för barnen hur det var livet var då Bart föddes. Historien utspelar sig då Marge bodde med sina systrar och Homer jobbade på minigolf-banan samt hur Marge blev gravid och gifte sig med Homer som söker jobb på kärnkraftverket för att klara ekonomin.
4813"Radio Bart"Carlos BaezaJon Vitti9 januari 19928F11
Bart fyller tio år och får av Homer en radiosändare, han uppskattar inte till en början presenten men ändrar sig då han upptäcker att han kan busa med den. Bart hittar historien om Timmy O'Toole som hamnat i en brunn och inte kommer ut och hela staden börja bry sig om Timmy. Lisa upptäcker att Bart hittat på historien och vet att han kommer att bli avslöjad.
Gästskådespelare: Sting.
4914"Lisa the Greek"Rich MooreJay Kogen & Wallace Wolodarsky23 januari 19928F12
Lisa vill umgås mera med Homer och börja titta på amerikansk fotboll då han inte bryr sig om hennes intressen medan Bart och Marge handlar nya kläder. Homer upptäcker att Lisa alltid listar ut vinnaren och börjar vinna pengar på att spela på matchen. Tillsammans börja de varje söndag titta på matcherna.
Gästskådespelare: Phil Hartman.
5015"Homer Alone"Mark KirklandDavid M. Stern6 februari 19928F14
Marge får ett sammanbrott och besöker spa-anläggningen Rancho Relaxo. Bart och Lisa övernattar hos Patty och Selma och de tycker att det är jobbigt att vara hos dem. Homer är ensam med Maggie som saknar Marge och rymmer under natten för att hitta Marge. Då Homer upptäcker dagen därpå tar han hjälp av Barney Gumble för att hitta Maggie.
Gästskådespelare: Phil Hartman.
5116"Bart the Lover"Carlos BaezaJon Vitti13 februari 19928F16
Eleverna på Springfield Elementary blir intresserad av jojo och Bart får kvarsittning efter ett jojo-trick. Bart upptäcker att Edna satt in en kontaktannons och svarar på den under psynonymen "Woodrow" som Edna blir förälskad i. Homer bestämmer sig för att bygga en hundkoja till Santa's Little Helper och Todd lär sig svårdomar av Homer.
Gästskådespelare: Marcia Wallace.
5217"Homer at the Bat"Jim ReardonJohn Swartzwelder20 februari 19928F13
Homer medverkar i Springfields kärnkraftverk softboll-lag och är en av de bästa spelarna och har ett "magiskt" slagträ. Då laget kommer till final bestämmer sig Mr Burns för att anställa USA:s bästa softbollspelare för att kunna vinna en miljon dollar då han slagit vad med Ari. Homer och hans jobbarkompisar hamnar på bänken under finalen vilket gör de uppröda.
Gästskådespelare: Darryl Scioscia, Don Mattingly, Jose Canseco, Ken Griffey Jr, Marcia Wallace, Mike Scioscia, Ozzie Smith, Roger Clemens, Steve Sax, Terry Cashman och Wade Boggs.
5318"Separate Vocations"Jeffrey LynchGeorge Meyer27 februari 19928F15
Eleverna på Springfield Elementary gör ett anslagstest där Barts framtid utses som polis och Lisa som hemmafru. Bart blir ordentlig och praktiserar hos polisen och blir sen skolans nya korridorvakt. Lisa blir deprimerad och slutar bry sig om skolan då hon inser att hon inte har någon framtid. Lisa bestämmer sig för att visa att lärarna är okunniga och gömmer gömmer undan alla facit i skolan.
Gästskådespelare: Marcia Wallace och Steve Allen.
5419"Dog of Death"Jim ReardonJohn Swartzwelder12 mars 19928F17
Springfield drabbas av lotterifeber då jackpoten är uppe på 130 miljoner dollar. Jackpoten vinns av Kent Brockman och Santa's Little Helper drabbas av tarmvred. Operationen blir dyr och familjen måste börja spara pengar. Några nätter senare rymmer Santa's Little Helper och blir Mr. Burns nya vakthund.
5520"Colonel Homer"Mark KirklandMatt Groening26 mars 19928F19
Efter ett biobesök blir Homer arg och besöker "The Beer 'N' Brawl" där servitrösen Lurleen Lumpkin uppträder med en låt. Homer blir förälskad i hennes sångröst och övertalar Lurleen att hon ska spela in sina låtar och han blir sedan hennes manager. Lurleen blir förälskad i Homer och Marge blir orolig över att Homer inte umgås med sin familj längre.
Gästskådespelare: Beverly D'Angelo.
5621"Black Widower"David SilvermanJon Vitti, Sam Simon & Thomas Chastain9 april 19928F20
Selma presenterar sin nya make Sideshow Bob för sin släkt och berättar att hon innehaver en förmögenhet. Bart är den enda i familjen som är orolig över vad Sideshow Bob planerar för framtiden och försöker avbryta deras äktenskap. Selma låter sig inte övertalas och gifter sig med Sideshow Bob, som i hemlighet planerar hennes död.
Gästskådespelare: Kelsey Grammer.
5722"The Otto Show"Wes ArcherJeff Martin23 april 19928F21
Bart och Milhouse går sin första rockkonsert med bandet, "Spinal Tap", rockkonserten urartar i kravaller men Bart klarar sig. Homer köper en gitarr till Bart men ger upp sina rockdrömmar. Otto blir avskedad då han krockar med skolbussen och det visar sig att han saknar körkort. Han flyttar in till familjen Simpson och försöker återfå sitt körkort.
Gästskådespelare: Christopher Guest och Michael McKean.
5823"Bart's Friend Falls in Love"Jim ReardonJay Kogen & Wallace Wolodarsky7 maj 19928F22
Milhouses Magic 8-Ball berättar för honom och Bart att de kommer att vara ovänner vid slutet av dagen. I klassen börjar Samantha Stanky och Milhouse blir förälskad i henne och börjar umgås mindre med Bart. Lisa blir orolig över Homers hälsa och Marge köper kassettbandet "Dr Marvin Monroe Subliminal Tape Club" som ska resultera i viktminskning men får istället ett bättre språkutbud då han får "Vocabulary Builder" som utökar ordförståelse istället för viktminskning.
Gästskådespelare: Kimmy Robertson, Marcia Wallace och Phil Hartman.
5924"Brother, Can You Spare Two Dimes?"Rich MooreJohn Swartzwelder27 augusti 19928F23
Springfields kärnkraftverk upptäcker man att Homer är steril och för att slippa att bli stämnd skriver han under ett avtal som ger honom "Mr. Burns Award for Outstanding Achievement in the Field of Excellence" och 2000 dollar. Herb Powell har kommit på en uppfinning som kommer att göra honom rik igen, för att kunna göra en prototyp lånar han pengar av sin halvbror Homer. Med hjälp av Maggie bygger han en översättningsmaskin för babyspråk. Herb blir rik igen och förlåter Homer.
Gästskådespelare: Danny DeVito och Joe Frazier.

Hemvideoutgivningar

DVD:n släpptes i samarbete med 20th Century Fox i USA och Kanada den 26 augusti 2003[1], DVD:n innehöll alla avsnitt från säsongen, men det fanns även bonusmaterial som borttagna scener, animationer och kommentarer på vartenda avsnitt.

The Complete Third Season
Detaljer[1][2] Extramaterial[1][2]
 • 24 avsnitt
 • 4-disc set
 • 4:3 (1.33:1)
 • Dolby Digital 5.1 (endast engelska)
 • Text:
  • Svenska
  • Norska
  • Danska
  • Finska
  • Engelska (för hörselskadade)
 • Kommentarer på varje avsnitt
 • Trivia tracks for "Colonel Homer"
 • Ritbord
 • Reklam
 • Kommentarer av borttagna scener
 • Multispråkfunktioner
 • Klipp från Macy's Thanksgiving Day Parade 1991
 • Musiklåtar (11 sånger)
 • Borttagna scener från Colonel Homer
Release datum
Region 1 Region 2 Region 4
26 augusti 2003 6 oktober 2003 22 oktober 2003

Se även

Referenser

 1. ^ [a b c] ”The Simpsons - The Complete 3rd Season” (på engelska). TV Shows on DVD. 26 augusti 2003. Arkiverad från originalet den 18 oktober 2012. https://web.archive.org/web/20121018070154/http://www.tvshowsondvd.com/releases/Simpsons-Complete-3rd-Season/2540. Läst 14 mars 2008.
 2. ^ [a b] ”The Simpsons Season 3 DVD”. The Simpsons Shop. Arkiverad från originalet den 11 oktober 2007. https://web.archive.org/web/20071011155026/http://www.thesimpsonsshop.com/detail.php?p=12531&v=simfandvd. Läst 14 mars 2008.

Externa länkar

Simpsons-portalen
Bart's Friend Falls in Love

"Bart's Friend Falls in Love" är avsnitt 23 av säsong tre av Simpsons och sändes på Fox i USA den 7 maj 1992. I avsnittet börjar en ny elev i Bart Simpsons klass, Samantha Stanky och hans bästa kompis Milhouse blir kär i henne och de två börjar umgås. Bart känner sig utanför och bestämmer sig för att göra slut på deras relation. Lisa övertalar under tiden Marge att beställa ett band som ska subliminalt få Homer att gå ner i vikt men de får av misttag ett band som ökar ordförordet. Avsnittet skrevs av Jay Kogen och Wallace Wolodarsky samt regisserades av Jim Reardon. Kimmy Robertson gästskådespelar som Samantha, Marcia Wallace som Edna Krabappel och Phil Hartman som Troy McClure. Avsnittet har blivit hyllad för sin referens till Jakten på den försvunna skatten. Avsnittet fick en Nielsen ratings på 12.4 och var under veckan det fjärde mest sedda programmet på Fox.

Bart the Murderer

Bart the Murderer är det fjärde avsnittet i Simpsons säsong 3. Avsnittet sändes i USA den 10 oktober 1991. I avsnittet vaknar Bart och äter frukost tillsammans med Lisa. Flingpaket ska innehålla en polisbricka och Bart anklagar Lisa för att hon har stulit den. Då Bart går in sitt rum möter han Santa's Little Helper som äter upp hans läxor. Bart missade skolbussen och kom till skolan 40 minuter försenat. På eftermiddagen åker hela skolan utom Bart till chokladfabriken då han glömde lappen med föräldrarnas underskrift hemma. Istället får han stanna i skolan och slicka igen kuvert. På vägen hemma snubblar Bart framför en herrklubb.

Avsnittet skrevs av John Swartzwelder och regisserades av Rich Moore. I avsnittet medverkade Joe Mantegna som Fat Tony för första gången. Avsnittet innehåller sångerna "Witchcraft" och "Fine Day", samt referenser till MacGyver och Maffiabröder. Vid första sändningstillfället var avsnittet det mest sedda programmet under den veckan på FOX.

Black Widower

"Black Widower" är avsnitt 21 från säsong tre av Simpsons och sändes på Fox i USA den 9 april 1992. Avsnittet skrevs av Jon Vitti, Sam Simon och Thomas Chastain samt regisserades av David Silverman. Kelsey Grammer gästskådespelar som Sideshow Bob för andra gången. I avsnittet gifter sig Bob med Selma Bouvier. Bart tror att Bob planerar något kriminellt med giftermålet men kan inte komma på vad. Han upptäcker sen att Bob försöker döda Selma för att få hennes pengar men han lyckas stoppa planen och Bob åker in i fängelset. Avsnittet hamnade på plats 39 över mest sedda program under veckan.

Brother, Can You Spare Two Dimes?

"Brother, Can You Spare Two Dimes?" är avsnitt 24 och det sista från säsong tre av Simpsons. Avsnittet sändes på Fox i USA den 27 augusti 1992. I avsnittet vinner Homer ett pris på 2000 amerikanska dollar för att undvika att han stämmer Springfields kärnkraftverk för de gjort så att han blivit steril. Herb har blivit en uteliggare och läser nyheterna om att Homer vunnit priset och besöker honom för att få låna pengarna så att han kan bygga sin nya uppfinning så han blir rik igen. Homer låter honom få låna pengarna och han bygger en översättningsapparat för bebisar som blir en succé och han förlåter Homer för att han gjorde så han blev uteliggare. Avsnittet skrevs av John Swartzwelder och regisserades av Rich Moore. Danny DeVito gästskådespelade som Herb och Joe Frazier som sig själv. Avsnittet var det andra med DeVito som Herb. Avsnittet var det näst mest sedda på Fox under veckan.

Burns Verkaufen der Kraftwerk

"Burns Verkaufen der Kraftwerk" är avsnittet 11 från säsong tre av Simpsons. Avsnittet sändes på Fox i USA den 5 december 1991. I avsnittet får Mr. Burns nya intressen och beslutar därför att sälja sitt kraftverk till två tyska investerare för 100 miljoner dollar. Säkerhetsinspektören Homer sparkas av tyskarna på grund av hans inkompetens. Senare inser Mr. Burns att han har förlorat all sin respekt eftersom han inte längre kan styra någon.

Avsnittet skrevs av Jon Vitti och regisserades av Mark Kirkland. I början ville författarna att kraftverket skulle säljas till japanska investerare, men de tyckte att det hade blivit alltför stor kliché. Därför ändrades det till tyska investerare. Allt annat blev som planerat. Titeln som är på tyska är "Burns Verkaufen der Kraftwerk" och är egentligen felstavat. Grammatiskt korrekt heter det Burns verkauft das Kraftwerk som på svenska betyder Burns säljer kraftverket.

Avsnittet fick en Nielsen rating på 12.6 och rankades 38 i slutet av veckan. Avsnittet fick generellt positiva recensioner från kritiker och hyllades för flera scener, särskilt "Land of Chocolate", en sekvens där Homer dansar runt i ett imaginärt land helt gjort av choklad.

Dog of Death

"Dog of Death" är avsnitt 19 från säsong tre av Simpsons och sändes på Fox i USA den 12 mars 1992. I avsnittet blir Santa's Little Helper sjuk och familjen Simpson måste göra budgetnedskärningar för att betala veterinärkostnaden. Familjen blir efter det arga på hunden för han tvingat dem att spara och hunden rymmer. Familjen saknar hunden som blivit en ny hundvakt till Mr. Burns. Bart börjar leta efter hunden och hittar den hos Burns och de två blir vänner igen. Avsnittet skrevs av John Swartzwelder och regisserades av Jim Reardon. Författarna ville ha ett nytt avsnitt med hunden vilket resulterade i "Dog of Death". Avsnittet innehåller många referenser till populärkultur som Den otroliga vandringen, A Clockwork Orange och The Lottery. Avsnittet fick en Nielsen rating på 14.2 och var det mest sedda på Fox under veckan det sändes. Frank Welker gjorde rösterna till Santa's Little Helper.

Flaming Moe's

Flaming Moe's är namnet på avsnitt 45 i den tredje säsongen av den tecknade filmserien The Simpsons.

Homer Alone

"Homer Alone" är avsnitt 15 från säsong tre av Simpsons. Avsnittet sändes på Fox i USA den 6 februari 1992. I avsnittet får Marge ett utbrott och åker ensam till ett spa för att koppla av. Bart och Lisa får bo hos Patty och Selma medan Maggie bor hemma med Homer. Avsnittet skrevs av David M. Stern och regisserades av Mark Kirkland. Stern fick idén efter att han upptäckte att nästan alla avsnitt handlar om Bart och Homer. Manuset skrevs delvis om efter bordsläsningen. Titeln är en referens till Ensam hemma. "Homer Alone" innehåller referens till Gråben och Hjulben, Thelma & Louise, MacGyver och Baby Come Back. Avsnittet fick en Nielsen ratings på 14.2 och var det mest sedda på Fox under veckan. Phil Hartman gästskådespelar som Troy McClure.

Homer Defined

"Homer Defined" är avsnitt fem från säsong tre av Simpsons. Avsnittet sändes på Fox i USA den 17 oktober 1991. I avsnittet räddar Homer av misstag Springfields kärnkraftverk från en härdsmälta genom att trycka på rätt knapp genom använda en räkneramsa. Homer blir hyllad som en hjälte men då det upptäcks att han bara hade tur börjar han skämmas och man börjar skämta över att "göra en Homer". Under tiden har Milhouses mamma bestämt att Bart inte får träffa honom längre men efter att Marge övertygar henne att ändra sig blir de vänner igen. Avsnittet skrevs av Howard Gewirtz och regisserades av Mark Kirkland. Magic Johnson medverkar som sig själv och Chick Hearn medverkar också som sig själv. Jon Lovitz medverkar som Aristotle Amadopolis. Avsnittet har blivit hyllat av recensenter för Johnsons medverkan. Avsnittet fick en Nielsen ratings på 12.7 och hamnade på plats 36 över mest sedda program under veckan.

I Married Marge

"I Married Marge" är avsnitt 12 från säsong tre av Simpsons' Avsittet sändes på Fox i USA den 26 december 1991. I avsnittet är Marge orolig att hon återigen är gravid och åker till Dr Hibbert medan Homer berättar för sina nuvarande barn Bart, Lisa och Maggie historien om hur han och Marge gifte sig och fick Bart. Avsnittet skrevs av Jeff Martin och regisserades av Jeffrey Lynch. Avsnittet är den andra flashbackavsnittet i serien efter "The Way We Was". Avsnittet fick en Nielsen rating på 11,9 och det mest sedda programmet på Fox under sändningsveckan. Historien och Lisas födelse finns i "Lisa's First Word" och historien om Maggie i "And Maggie Makes Three". Julie Kavner fick en Primetime Emmy Award för "Outstanding Voice-Over Performance" för arbetet med avsnittet.

Like Father, Like Clown

"Like Father, Like Clown" är avsnitt sex från säsong tre av Simpsons. Avsnittet sändes på Fox den 24 oktober 1991. I avsnittet berättar Krusty för familjen Simpson om sin judiska bakgrund och hur han är avskydd av sin far. Barnen Bart och Lisa bestämmer sig för att få sin far att återförena Krusty med sin far. "Like Father, Like Clown" skrevs av Jay Kogen och Wallace Wolodarsky och är en hyllning till Jazzsångaren. Avsnittet fick en Nielsen rating på 12.7 och Jackie Mason som spelade Hyman Krustofski vann en Primetime Emmy Award under 1992 för Outstanding Voice-Over Performance.

Lisa's Pony

"Lisa's Pony" är avsnitt åtta från säsong tre av Simpsons och sändes på Fox i USA den 7 november 1991. I avsnittet lovar Homer att köpa ett rörblad till Lisa, men stannar först till hos Moe's Tavern. Detta gör att han kommer för sent med rörbladet till Lisas konsert. För att vinna tillbaka hennes kärlek köper han en ponny till henne. För att familjen ska ha råd att behålla den börjar Homer jobba extra på Kwik-E-Mart. Då Lisa får reda på hur Homer offrat sig för henne ger hon bort ponnyn. Dan Castellaneta vann en Primetime Emmy Award för Outstanding Voice-Over Performance under 1992 för sin medverkan som Homer i avsnittet. Avsnittet skrevs av Al Jean och Mike Reiss, samt regisserades av Carlos Baeza. Avsnittet har blivit hyllat för sina referenser till Gudfadern och 2001 – Ett rymdäventyr. Avsnittet var det mest sedda på Fox under veckan som det sändes.

Lisa the Greek

"Lisa the Greek" är avsnitt 14 från säsong 3 av Simpsons. Avsnittet sändes på Fox den 23 januari 1992. I avsnittet börjar Homer umgås med sin dotter, Lisa, efter att han förstått att hon kan spå fotbollsmatcher börjar han satsar pengar i hemligt. Avsnittet skrevs av Jay Kogen och Wallace Wolodarsky, det regisserades av Rich Moore.

Avsnittet sändes några dagar före Super Bowl XXVI och sa korrekt att Washington Redskins skulle vinna. Avsnittet fick en Nielsen rating på 14.2 och det mest sedda på Fox under visningsveckan. Yeardley Smith vann en Primetime Emmy Award för "Outstanding Voice-Over Performance" under 1992.

Radio Bart

"Radio Bart" är avsnittet 13 från säsong tre av Simpsons. Avsnittet sändes på Fox i USA den 9 januari 1992. I avsnittet får Bart en mikrofon som spelar upp ljudet till närliggande radioapparater och med hjälp av dem lurar han alla att tro att en pojke vid namn "Timmy" har ramlat ner i en brunn och inte kan komma upp. Men då han inser att han kan åka fast, hamnar han själv i brunnen. Avsnittet skrevs av Jon Vitti och regisserades av Carlos Baeza, i avsnittet medverkar Sting som sig själv. Avsnittet fick en Nielsen rating på 14.1 och det mest sedda på Fox under veckan. Avsnitt nominerades till en Emmy Award för "Outstanding Animated Program (For Programming less than One Hour)".

Saturdays of Thunder

"Saturdays of Thunder" är avsnitt nio från säsong tre av Simpsons och sändes på Fox i USA den 14 november 1991. I avsnittet försöker Homer blir en bättre far efter att han gör ett test som kommer fram till att han inte vet något om sin son. De två börjar bygga en lådbil tillsammans och deltar i ett lådbilsrally. Lådbilen visar sig vara dålig byggd och rasar ihop. Martin vinner racet och kommer till final men skadar sig så Bart tar hans plats. Homer blir ledsen att han inte får hjälpa Bart längre men då han upptäcker att nu han vet saker om sin son förstår han att han inte längre är en dålig far och blir glad igen. Bart vinner racet och Homer och Bart firar segern tillsammans. Avsnittet skrevs av Ken Levine och David Isaacs samt regisserades av Jim Reardon. Phil Hartman gästskådespelade i avsnittet som Troy McClure. Larry McKay medverkade också i avsnittet som sig själv men inte som gästskådespelare utan som supporting cast. Avsnittet innehåller referenser bland annat till Ben-Hur, Dödligt vapen och Days of Thunder. Avsnittet har blivit hyllat för sina referenser till sporten och var det mest sedda på Fox under veckan det sändes.

Separate Vocations

"Separate Vocations" är avsnitt 18 från säsong tre av Simpsons och sändes på Fox i USA den 27 februari 1992. I avsnittet gör eleverna på Springfield Elementary School ett karriärstest som visar att Lisa blir hemmafru och Bart polis. Då Lisa inser att hon inte kan bli en saxofonspelare slutar hon bryr sig om skolan, då hon inte ser en framtid, och Bart börjar bli ordentlig i skolan och blir deras nya ordningsvakt. Avsnittet skrevs av George Meyer och regisserades av Jeffrey Lynch. Steve Allen gästskådespelar som Barts improvisationsröst under en rättegång. Marcia Wallace gör rösten till Edna Krabappel. Avsnittet innehåller flera referenser till polisserier och filmer. Nancy Cartwright fick en Primetime Emmy Award för Outstanding Voice-Over Performance för sin medverkan i avsnittet.

Stark Raving Dad

Stark Raving Dad är det första avsnittet i den tredje säsongen av Simpsons och hade premiär 19 september 1991. Medverkar som gästskådespelare gör Michael Jackson (krediterad under John Jay Smith). Medverkar gör också Kipp Lennon som inte är krediterad som gästskådespelare. Avsnittet är skriven av Al Jean och Mike Reiss och regisserad av Rich Moore.

The Otto Show

"The Otto Show" är avsnitt 22 från säsong tre av Simpsons och sändes på Fox i USA den 23 april 1992. I avsnittet vill Bart bli rockstjärna efter att ha besökt en konsert med Spinal Tap. I avsnittet medverkar skådespelarna från Spinal Tap, Michael McKean spelar sin figur David St. Hubbins, och Christopher Guest spelar Nigel Tufnel. Harry Shearer som även är en rollfigur i Simpsons och Spinal Tap spelar sin figur Derek Smalls.

When Flanders Failed

"When Flanders Failed" är avsnitt tre från säsong tre av Simpsons och sändes på Fox i USA den 3 oktober 1991. I avsnittet önskar Homer att det kommer att gå dåligt för Ned Flanders nya butik för vänsterhänta, men då det går dåligt för butiken får han skuldkänslor och räddar honom från att bli bankrutt. Bart börjar under tiden lära sig karate men tröttnar snabbt på det och besöker spelhallen under lektionerna istället. Avsnittet skrevs av Jon Vitti och regisserades av Jim Reardon. De hade problem med animeringen i avsnittet då studion i Korea lät nybörjare arbeta med avsnittet. Avsnittet har blivit hyllad för sina referenser till Livet är underbart. Titeln är en referens till "In Flanders Fields". Avsnittet var det mest sedda på Fox under veckan som det sändes.

Simpsons

Språk

This page is based on a Wikipedia article written by authors (here).
Text is available under the CC BY-SA 3.0 license; additional terms may apply.
Images, videos and audio are available under their respective licenses.