Nipsey Hussle

Nipsey Hussle (stiliserat som Nipsey Hu$$le), artistnamn för Ermias Joseph Asghedom, född 15 augusti 1985 i Los Angeles, död 31 mars 2019 i Los Angeles,[1] var en amerikansk rappare. Hans mor är av afro-amerikanskt ursprung och hans far av eritreanskt ursprung[2]. Han tillhörde västkusthiphopen och släppte en lång rad mixtapes, innan debutalbumet Victory Lap utkom 2018. År 2019 nominerades detta album till "Bästa rapalbum" vid Grammy Awards.

Nipsey Hussle sköts ihjäl i South Los Angeles den 31 mars 2019.[3]

Nipsey Hussle
Soundtrack Beat Battle Judging Panel March2011 (cropped)
FödelsenamnErmias Joseph Asghedom
Född15 augusti 1985
Los Angeles, Kalifornien
Död31 mars 2019 (33 år)
South Los Angeles, Los Angeles, Kalifornien
NationalitetAmerikansk
GenreHiphop
InstrumentSång
År som aktiv2005–2019
SkivbolagAll Money In, Atlantic Records, Cinematic Media Group, Epic Records
Relaterade artisterBlanco, Dom Kennedy, TeeFlii, YG, Mustard, The Game

Diskografi (urval)

Studioalbum

  • 2018 – Victory Lap

Mixtapes

  • 2010 – The Marathon
  • 2011 – The Marathon Continues
  • 2013 – Crenshaw
  • 2014 – Mailbox Money

Källor

  1. ^ ”Grammy-nominerad rappare skjuten till döds”. Svenska Dagbladet. 1 april 2019. https://www.svd.se/grammy-nominerad-rappare-skjuten-till-dods. Läst 4 april 2019.
  2. ^ https://www.latimes.com/local/lanow/la-me-nipsey-hussle-south-eritrea-south-los-angeles-20190407-story.html
  3. ^ ”Cause and manner of death determined for rapper Nipsey Hussle”. Los Angeles County Medical Examiner-Coroner. County of Los Angeles. 1 april 2019. Arkiverad från originalet den 3 april 2019. https://web.archive.org/web/20190403120904/http://mec.lacounty.gov/2019/press-releases/cause-of-death-nipsey-hussle/. Läst 4 april 2019.

Externa länkar

2019

2019 (MMXIX) är det nuvarande året och ett normalår som började en tisdag i den gregorianska kalendern.

Avlidna 2019

Detta är en lista över kända personer som har avlidit under 2019.

Lauren London

Lauren London, född 4 december 1984 i Los Angeles, Kalifornien, är en amerikansk filmskådespelare och fotomodell. London har haft en biroll i serien Entourage som Turtles flickvän Kelly.

Hon har bland annat medverkat i filmerna ATL 2006, This chrismas 2007 och I love u Beth Cooper 2009

Hon har en son med rapparen Nipsey Hussle.

Malice n Wonderland

Malice n Wonderland är det tionde studioalbumet av rapparen Snoop Dogg, utgivet 8 december 2009.

South Los Angeles

South Los Angeles (tidigare South Central Los Angeles) är ett område i Los Angeles County i Kalifornien, som består av 25 stadsdelar inom staden Los Angeles (bland annat Watts) och tre kommunfria områden. Befolkningen består till största del av afroamerikaner och personer med latinamerikansk härkomst.

Distriktet var en gång karaktäriserat av gängbrottslighet av de kriminella gängen Crips och Bloods. Största delen av kravallerna i Los Angeles 1992 pågick här.

We Are the World 25 for Haiti

We Are the World 25 for Haiti är en välgörenhetssingel inspelad av supergruppen Artists for Haiti året 2010. Låten är en nyinspelning av hitlåten "We Are The World" som var skriven av Lionel Richie och Michael Jackson, producerad av Quincy Jones och Michael Omartian och spelades in 1985 med supergruppen USA for Africa. Nyinspelningen gjordes för att samla in pengar till Haiti efter Jordbävningen i Haiti 2010. Musikvideon som släpptes för den nyinspelade versionen var regisserad av Paul Haggis. Låten spelades in på fjorton och en halvtimme med över 80 artister 1 februari och släpptes 12 februari 2010. Låtens musikaliska uppbyggnad är rätt så lik originalet, förutom att som ett andra stick så har det lagts till en rap med ett flertal rappare.

Språk

This page is based on a Wikipedia article written by authors (here).
Text is available under the CC BY-SA 3.0 license; additional terms may apply.
Images, videos and audio are available under their respective licenses.