Eric Haydock

Eric Haydock, född 3 februari 1943 i Stockport i Greater Manchester, död 5 januari 2019,[1] var en brittisk musiker och den ursprungliga basisten i The Hollies från december 1962 fram till 1966. Tidigare spelade han bas i The Dolphins, där han spelade tillsammans med blivande gitarristen i The Hollies Tony Hicks och trummisen Bobby Elliott. Han blev en av grundarna av The Hollies. Han var en av flera brittiska basister i början av 1960 att regelbundet använda en Fender Bass VI.

1965 började Haydock få betänkligheter mot hur gruppen sköttes, och efter många tvister med resten av bandet, fick han sparken i början av 1966 och ersattes av Bernie Calvert. Han bildade då ett rhythm and blues-band som kallades Haydock's Rockhouse, men bandet splittrades efter två misslyckade inspelningar, inklusive en cover av Sam Cookes "Cupid". Haydock gjorde ett nytt försök med Rockhouse under 1980-talet, men gruppen splittrades igen. Därefter arbetade han med musik i Stockport med omnejd.

Haydock var även under senare år aktiv inom musiken, mellan 2004 och 2007 spelade han bas i The Class of '64, med Len "Chip" Hawkes, tidigare i The Tremeloes. Haydock var medlem i Legends of the Sixties, tillsammans med den förre The Kinks-trummisen Mick Avory, f.d. Love Affair-medlemmen Martin Lyon, plus Graham Pollock f.d. The Mindbenders plus Ted Tomlin f.d. Love Affair.

Under 2008 dök Haydock upp i "identitet parade" på BBC Televisions, Never Mind the Buzzcocks.

Eric Haydock
Eric Haydock
Eric i vit tröja
FödelsenamnEric Haydock
Född3 februari 1943
Storbritannien Stockport, Greater Manchester, Storbritannien
Död5 januari 2019 (75 år)
GenrePop
InstrumentBasgitarr
År som aktiv19622019
Relaterade artisterThe Hollies, Haydock's Rockhouse, The Class of '64, Legends of the Sixties
Webbplats[1]

Källor

Den här artikeln är helt eller delvis baserad på material från engelskspråkiga Wikipedia, tidigare version.

Noter

  1. ^ Eric Haydock, Original Hollies Bassist, Dies
2019

2019 (MMXIX) är det nuvarande året och ett normalår som började en tisdag i den gregorianska kalendern.

Avlidna 2019

Detta är en lista över kända personer som har avlidit under 2019.

Hollies (musikalbum)

Hollies är ett studioalbum med den brittiska musikgruppen The Hollies, det tredje på skivbolaget Parlophone. Albumet släpptes 1 september 1965 och kallas ibland Hollies '65 för att skilja det från albumet från 1974 med samma namn. Ursprunglig utgavs albumet endast i mono, men återutgavs i stereo 1969 med namnet Reflection. Albumet utgavs i USA november 1965 med lite annorlunda låtlista under namnet Hear! Here!.

I Can't Let Go

I Can't Let Go är en poplåt komponerad av Chip Taylor och Al Gorgoni som först lanserades av den amerikanska sångerskan Evie Sands 1965. Låten återupptogs tidigt 1966 av The Hollies som släppte den på singel. Det var gruppens sista inspelning med basisten Eric Haydock som lämnade The Hollies kort efteråt.

Låten var särskilt framgångsrik i hemlandet Storbritannien och i Skandinavien, men i USA var mottagandet ljummet.

In The Hollies Style

In The Hollies Style är det andra studioalbumet av den brittiska musikgruppen The Hollies. Skivbolaget Parlophone lanserade albumet i Storbritannien november 1964. En ändrad version släpptes i Kanada oktober 1965.

Stay with the Hollies

Stay with the Hollies är den brittiska musikgruppen The Hollies första album, utgivet 1 januari 1964 på Parlophone. Det är i huvudsak ett album med covers, "Little Lover" är den enda egna kompositionen av Graham Nash och Allan Clarke.Ett album med samma namn, men med en olik låtlista lanserades av Capitol 6000 i Kanada i juli 1964. Ytterligare en version av albumet släpptes i USA av Imperial Records under namnet Here I Go Again.

Terry Sylvester

Terry Sylvester, född 8 januari 1947 i Allerton, Liverpool, är en brittisk sångare och gitarrist.

Han kom i kontakt med musik tidigt i livet och startade sin första egna grupp, The Escorts när han fortfarande gick i skolan. 1966 gick han med i The Swinging Blue Jeans. Swinging Blue Jeans storhetstid var vid den tidpunkten över, men han stannade med dem i tre år fram tills han 1969 blev erbjuden Graham Nashs plats i The Hollies.

"Sorry Suzanne" var hans första singel med gruppen. Han lämnade Hollies 1981. Han fortsatte därefter med en solokarriär, vilken inletts redan under tiden i Hollies. I samarbete med James Griffin (känd från bandet Bread) spelade han 1981 in albumet Griffin & Sylvester.

Sylverster invaldes i Rock and Roll Hall of Fame 2010 tillsammans med andra medlemmar av The Hollies (Graham Nash, Allan Clarke, Tony Hicks, Bobby Elliott, Bernie Calvert och Eric Haydock).

The Hollies

The Hollies är en brittisk popgrupp bildad 1962 i Manchester. Gruppen ingick i den första vågen av The British invasion, och var även en av de mest framgångsrika inom den. De brukar oftast ses som seriösare än tonårsband från tiden som till exempel Herman's Hermits. De var också kända för sin starka stämsång och sina harmonier. Namnet "The Hollies" tog gruppen av namnet för järnek (holly) som fanns hemma hos Graham Nash som juldekoration 1962 och efter Buddy Holly eftersom de spelade Buddy Holly-låtar.

Would You Believe?

Would You Belive? är ett album av gruppen The Hollies utgivet i juni 1966 på skivbolaget Parlophone. I USA hette albumet Beat Group! och i Kanada I Can't Let Go. Albumet består mestadels av covers på soul- och rocklåtar. "I Can't Let Go" var hitlåten. "Stewball" var en hit i Sverige våren 1967, nästan ett år efter att den givits ut. Fyra originallåtar är skrivna av Allan Clarke, Tony Hicks och Graham Nash under pseudonymen "L. Ransford".

Språk

This page is based on a Wikipedia article written by authors (here).
Text is available under the CC BY-SA 3.0 license; additional terms may apply.
Images, videos and audio are available under their respective licenses.