Anthony Price

Anthony Price, född 16 augusti 1928 i Hertfordshire, England, död 30 maj 2019 i London,[2] var en brittisk författare och journalist.

Anthony Price
Född16 augusti 1928[1]
HertfordshireStorbritannien
Död30 maj 2019 (90 år)
LondonStorbritannien
NationalitetBrittisk
SysselsättningSkribent, journalist

Bibliografi (utgivet på svenska)

(Samtliga översatta av Hans Granqvist, utgivna av AWE/Geber)

  • Blindgångarna (1978) (Other Paths to Glory, 1975)
  • Årgång 44 (1979) (The '44 Vintage, 1977)
  • Labyrintmakarna (1980) (The Labyrinth Makers, 1970)
  • Sprickan i muren (1981) (Colonel Butler's Wolf, 1972)
  • Spöken kastar skuggor (1982) (Tomorrow's Ghost, 1979)
  • Åsnans triumf (1983) (The Hour of the Donkey, 1980)
  • Rävspel (1984) (Gunner Kelly, 1972)
  • Skenmanöver (1985) (Sion Crossing, 1984)
  • Kraftmätningen (1987) (For the good of the State, 1986)

Priser och utmärkelser

Noter

  1. ^ Internet Speculative Fiction Database, ISFDB författare ID: 8991, omnämnd som: Anthony Price, läst: 9 oktober 2017
  2. ^ https://www.telegraph.co.uk/obituaries/2019/06/02/anthony-price-much-admired-author-dr-david-audley-spy-novels/
2019

2019 (MMXIX) är det nuvarande året och ett normalår som började en tisdag i den gregorianska kalendern.

Avlidna 2019

Detta är en lista över kända personer som har avlidit under 2019.

Dagger-priserna

Dagger-priserna utdelas årligen av brittiska Crime Writers' Association, och är tillsammans med Edgarpriserna som utdelas av amerikanska Mystery Writers of America sannolikt världens mest prestigefyllda kriminallitterära priser.

Hans Granqvist

Hans Erik Granqvist, född 23 september 1924 i Blötberget, Ludvika församling i dåvarande Kopparbergs län, död 27 juli 2015 i Jönköpings Kristina-Ljungarums församling, var en svensk journalist, utrikeskorrespondent, författare och översättare.

Hans Granqvist studerade vid Sorbonne och i Uppsala 1946–1950. Han var amanuens vid Utrikespolitiska Institutet 1950–1956, Pariskorrespondent för skandinaviska tidningar 1957–1963 och för Aftonbladet 1964–1965. Han var Hongkongkorrespondent för Sveriges Radio och skandinaviska tidningar 1966–1976. Åren 1969–1974 var han VD för Galan Trading Co. Från 1976 verkade han som lärare i meditation.

Han var sedan 1985 gift med Dolly, född Swahn, och styvfar till Katarina von Bredow.

Svenska Deckarakademin

Svenska Deckarakademin är ett samfund vars syfte är att främja deckarlitteraturen och facklitteratur om deckargenren.

Akademin utser varje år årets bästa svenska kriminalroman och årets bästa till svenska översatta kriminalroman. Det sistnämnda priset har tidigare kallats The Martin Beck Award. Från och med 2009 tilldelas pristagaren "Den Gyllene Kofoten".

Språk

This page is based on a Wikipedia article written by authors (here).
Text is available under the CC BY-SA 3.0 license; additional terms may apply.
Images, videos and audio are available under their respective licenses.