Årsnederbörd

Årsnederbörd är när man kalkylerar ihop årets totala nederbörd i ett område (land, region, stad etc) ofta i millimeter.

Man brukar säga att mellan 700 och 1000 mm per år är vanligt i form av nederbörd. Under 200 kan räknas som ökenvarning. När det överstiger 2000 mm kan man säga att det är likt tropiska regnskogar eller den norska kusten (Bergen).

Amagour

Amagour är en ås i Marocko. Den ligger i regionen Souss-Massa-Draâ, i den centrala delen av landet, 500 km sydväst om huvudstaden Rabat.

Stäppklimat råder i trakten. Årsmedeltemperaturen i trakten är 23 °C. Den varmaste månaden är juli, då medeltemperaturen är 31 °C, och den kallaste är januari, med 14 °C. Genomsnittlig årsnederbörd är 420 millimeter. Den regnigaste månaden är november, med i genomsnitt 141 mm nederbörd, och den torraste är juni, med 1 mm nederbörd.

Azrou Izoughene

Azrou Izoughene är en ås i Marocko. Den ligger i regionen Oriental, i den nordöstra delen av landet, 400 km öster om huvudstaden Rabat.

Stäppklimat råder i trakten. Årsmedeltemperaturen i trakten är 20 °C. Den varmaste månaden är augusti, då medeltemperaturen är 30 °C, och den kallaste är januari, med 10 °C. Genomsnittlig årsnederbörd är 402 millimeter. Den regnigaste månaden är november, med i genomsnitt 63 mm nederbörd, och den torraste är juli, med 4 mm nederbörd.

Cheoin-gu

Cheoin-gu är en kommun i Sydkorea. Den ligger i provinsen Gyeonggi, i den centrala delen av landet, 50 km sydost om huvudstaden Seoul.

Inlandsklimat råder i trakten. Årsmedeltemperaturen i trakten är 11 °C. Den varmaste månaden är augusti, då medeltemperaturen är 23 °C, och den kallaste är januari, med -5 °C. Genomsnittlig årsnederbörd är 1 572 millimeter. Den regnigaste månaden är juli, med i genomsnitt 394 mm nederbörd, och den torraste är januari, med 30 mm nederbörd.

Chin Hills

Chin Hills är kullar i Burma. De ligger i regionen Chin, i den västra delen av landet, 400 km nordväst om huvudstaden Naypyidaw.

Årsmedeltemperaturen i trakten är 15 °C. Den varmaste månaden är april, då medeltemperaturen är 20 °C, och den kallaste är december, med 12 °C. Genomsnittlig årsnederbörd är 1 670 millimeter. Den regnigaste månaden är augusti, med i genomsnitt 360 mm nederbörd, och den torraste är januari, med 2 mm nederbörd.

Cowell

Cowell är en ort i Australien. Den ligger i kommunen Franklin Harbour och delstaten South Australia, omkring 210 kilometer nordväst om delstatshuvudstaden Adelaide. Antalet invånare är 882.Trakten är glest befolkad. Cowell är det största samhället i trakten. Genomsnittlig årsnederbörd är 443 millimeter. Den regnigaste månaden är juni, med i genomsnitt 80 mm nederbörd, och den torraste är oktober, med 9 mm nederbörd.

Cuchilla Romeros

Cuchilla Romeros är en ås i Colombia. Den ligger i departementet Antioquia, i den nordvästra delen av landet, 250 km nordväst om huvudstaden Bogotá.

Årsmedeltemperaturen i trakten är 15 °C. Den varmaste månaden är januari, då medeltemperaturen är 16 °C, och den kallaste är juni, med 13 °C. Genomsnittlig årsnederbörd är 2 705 millimeter. Den regnigaste månaden är maj, med i genomsnitt 336 mm nederbörd, och den torraste är juli, med 119 mm nederbörd.

Danwon-gu

Danwon-gu är en kommun i Sydkorea. Den ligger i provinsen Gyeonggi, i den nordvästra delen av landet, 40 km sydväst om huvudstaden Seoul.

Årsmedeltemperaturen i trakten är 11 °C. Den varmaste månaden är augusti, då medeltemperaturen är 23 °C, och den kallaste är januari, med -4 °C. Genomsnittlig årsnederbörd är 1 572 millimeter. Den regnigaste månaden är juli, med i genomsnitt 391 mm nederbörd, och den torraste är januari, med 28 mm nederbörd.

Deokjin-gu

Deokjin-gu är en kommun i Sydkorea. Den ligger i provinsen Norra Jeolla, i den centrala delen av landet, 190 km söder om huvudstaden Seoul.

Inlandsklimat råder i trakten. Årsmedeltemperaturen i trakten är 13 °C. Den varmaste månaden är juli, då medeltemperaturen är 25 °C, och den kallaste är januari, med -1 °C. Genomsnittlig årsnederbörd är 1 836 millimeter. Den regnigaste månaden är augusti, med i genomsnitt 465 mm nederbörd, och den torraste är januari, med 38 mm nederbörd.

Dongnae-gu

Dongnae-gu (koreanska: 동래구) är en kommun i Sydkorea. Den ligger i provinsen Pusan, i den sydöstra delen av landet, 300 km sydost om huvudstaden Seoul. Antalet invånare är 282 732.Klimatet i området är tempererat. Årsmedeltemperaturen i trakten är 15 °C. Den varmaste månaden är augusti, då medeltemperaturen är 24 °C, och den kallaste är januari, med 6 °C. Genomsnittlig årsnederbörd är 1 655 millimeter. Den regnigaste månaden är augusti, med i genomsnitt 354 mm nederbörd, och den torraste är januari, med 39 mm nederbörd.

Gan Le'ummi Har HaKarmel

Gan Le'ummi Har HaKarmel (hebreiska: גן לאמי הר הכרמל) är en nationalpark i Israel. Den ligger i distriktet Haifa, i den norra delen av landet.

Klimatet i området är tempererat. Årsmedeltemperaturen i trakten är 22 °C. Den varmaste månaden är augusti, då medeltemperaturen är 32 °C, och den kallaste är januari, med 11 °C. Genomsnittlig årsnederbörd är 553 millimeter. Den regnigaste månaden är januari, med i genomsnitt 165 mm nederbörd, och den torraste är juli, med 1 mm nederbörd.

Ilsandong-gu

Ilsandong-gu är en kommun i Sydkorea. Den ligger i provinsen Gyeonggi, i den nordvästra delen av landet, 20 km nordväst om huvudstaden Seoul.

Inlandsklimat råder i trakten. Årsmedeltemperaturen i trakten är 12 °C. Den varmaste månaden är augusti, då medeltemperaturen är 25 °C, och den kallaste är januari, med -4 °C. Genomsnittlig årsnederbörd är 1 544 millimeter. Den regnigaste månaden är juli, med i genomsnitt 457 mm nederbörd, och den torraste är januari, med 26 mm nederbörd.

Kecamatan Bies

Kecamatan Bies (indonesiska: Bies) är ett distrikt i Indonesien. Det ligger i provinsen Aceh, i den västra delen av landet, 1 600 km nordväst om huvudstaden Jakarta.

Årsmedeltemperaturen i trakten är 16 °C. Den varmaste månaden är april, då medeltemperaturen är 18 °C, och den kallaste är augusti, med 14 °C. Genomsnittlig årsnederbörd är 2 663 millimeter. Den regnigaste månaden är december, med i genomsnitt 343 mm nederbörd, och den torraste är juli, med 130 mm nederbörd.

Kora nationalpark

Kora nationalpark är en nationalpark i Kenya. Den ligger i den centrala delen av landet, 240 km nordost om huvudstaden Nairobi. Kora nationalpark ligger 398 meter över havet. Arean är 1,8 kvadratkilometer.

Årsmedeltemperaturen i trakten är 28 °C. Den varmaste månaden är oktober, då medeltemperaturen är 31 °C, och den kallaste är december, med 25 °C. Genomsnittlig årsnederbörd är 497 millimeter. Den regnigaste månaden är november, med i genomsnitt 159 mm nederbörd, och den torraste är juli, med 1 mm nederbörd.

La Tuque (ort)

La Tuque är en ort i provinsen Québec i Kanada. Den ligger i regionen Mauricie, nordväst om staden Québec. Antalet invånare var 9 506 vid folkräkningen 2011.I La Tuque finns en klimatstation. Där är årsmedeltemperaturen i trakten är 3,5 °C. Den varmaste månaden är juli, då medeltemperaturen är 18,8 °C, och den kallaste är januari, med -14,8 °C. Genomsnittlig årsnederbörd är 919,1 millimeter. Den regnigaste månaden är juli, med i genomsnitt 129,9 mm nederbörd.

Lachute

För samhället med samma namn, se Lachute (ort).

Lachute är en kommun av typen ville i provinsen Québec i Kanada. Den ligger väster om Montréal i regionen Laurentides.

I Lachute finns en klimatstation. Där är årsmedeltemperaturen 6,0 °C. Den varmaste månaden är juli, då medeltemperaturen är 20,4 °C, och den kallaste är januari, med -10,7 °C. Genomsnittlig årsnederbörd är 1 150,5 millimeter.

Oroqen

Oroqen är en socken i Kina. Den ligger i den autonoma regionen Inre Mongoliet, i den norra delen av landet, omkring 1 200 kilometer nordost om regionhuvudstaden Hohhot.

Genomsnittlig årsnederbörd är 881 millimeter. Den regnigaste månaden är juli, med i genomsnitt 282 mm nederbörd, och den torraste är januari, med 7 mm nederbörd.

Shemurat Hadom Shomron

Shemurat Hadom Shomron (hebreiska: שמורת הדום שומרון) är ett naturreservat i Israel. Det ligger i distriktet Centrala distriktet, i den norra delen av landet.

Klimatet i området är tempererat. Årsmedeltemperaturen i trakten är 22 °C. Den varmaste månaden är juli, då medeltemperaturen är 32 °C, och den kallaste är januari, med 11 °C. Genomsnittlig årsnederbörd är 820 millimeter. Den regnigaste månaden är februari, med i genomsnitt 161 mm nederbörd, och den torraste är augusti, med 6 mm nederbörd.

Wonmi-gu

Wonmi-gu är en kommun i Sydkorea. Den ligger i provinsen Gyeonggi, i den nordvästra delen av landet, 19 km väster om huvudstaden Seoul.

Klimatet i området är tempererat. Årsmedeltemperaturen i trakten är 13 °C. Den varmaste månaden är augusti, då medeltemperaturen är 26 °C, och den kallaste är januari, med -2 °C. Genomsnittlig årsnederbörd är 1 572 millimeter. Den regnigaste månaden är juli, med i genomsnitt 391 mm nederbörd, och den torraste är januari, med 28 mm nederbörd.

Zrmanja

Zrmanja är ett vattendrag i Kroatien. Det ligger i den södra delen av landet, 180 km söder om huvudstaden Zagreb.

Klimatet i området är tempererat. Årsmedeltemperaturen i trakten är 14 °C. Den varmaste månaden är juli, då medeltemperaturen är 27 °C, och den kallaste är januari, med 2 °C. Genomsnittlig årsnederbörd är 1 808 millimeter. Den regnigaste månaden är september, med i genomsnitt 233 mm nederbörd, och den torraste är augusti, med 69 mm nederbörd.

Språk

This page is based on a Wikipedia article written by authors (here).
Text is available under the CC BY-SA 3.0 license; additional terms may apply.
Images, videos and audio are available under their respective licenses.