Sistim koordinat géografi

Sistim koordinat géografi digunakeun pikeun nunjukkeun lokasi di Bumi ku dua atawa tilu koordinat tina sistim koordinat bal nu dilarapkeun jeung sumbu puteran Bumi.

WorldMapLongLat-eq-circles-tropics-non
Peta Bumi nu nuduhkeun gurat usum (horizontal) jeung wanci (vértikal), proyéksi Eckert VI; large version (pdf, 1.8MB)

Diménsi kahiji jeung kadua: gurat usum jeung wanci

phi lintang jeung lambda lintang

Tempo ogé

  • Sistim informasi géografi (Géographic information system, GIS)
  • Sistim posisi global (Global Positioning System, GPS)
  • Konvérsi koordinat géografi
  • Geocode
  • Tropic of Cancer
  • Tropic of Capricorn
  • Great-circle distance explains how to find that quantity if one knows the two latitudes and longitudes.
  • Proyéksi peta
  • Sistim koordinat Universal Transverse Mercator

Rujukan

  • Portions of this article are from Jason Harris' "Astroinfo" which is distributed with KStars, a desktop planetarium for Linux/KDE. See [1]

Tumbu luar

Dina séjén basa

This page is based on a Wikipedia article written by authors (here).
Text is available under the CC BY-SA 3.0 license; additional terms may apply.
Images, videos and audio are available under their respective licenses.