1965

Taun ka-1965 Maséhi dina Kalénder Grégorian.

Abad: abad ka-19 - abad ka-20 - abad ka-21
Dékade: 1930-an 1940-an 1950-an 1960-an 1970-an 1980-an 1990-an
Taun: 1962 1963 1964 - 1965 - 1966 1967 1968

Nu pupus

Nu ngadeg

Nagara

Pausahaan

Tumbu luar

Nuvola apps clock.png
11 Séptémber

11 Séptémber nyaéta poé ka-254 dina sataun

13 Agustus

13 Agustus nyaéta poé ka-225 dina sataun

16 Séptémber

16 Séptémber nyaéta poé ka-259 dina sataun

18 Juli

18 Juli nyaéta poé ka-199 dina sataun

1 Oktober

1 Oktober nyaéta poé ka-274 dina sataun

23 Agustus

23 Agustus nyaéta poé ka-235 dina sataun

26 Juli

26 Juli nyaéta poé ka-207 dina sataun

26 Séptémber

26 Séptémber nyaéta poé ka-269 dina sataun

28 Juni

28 Juni nyaéta poé ka-179 dina sataun

2 Séptémber

2 Séptémber nyaéta poé ka-245 dina sataun

3 Oktober

3 Oktober nyaéta poé ka-276 dina sataun

7 Agustus

7 Agustus nyaéta poé ka-219 dina sataun

9 Agustus

9 Agustus nyaéta poé ka-221 dina sataun

Aksara

Aksara sacara étimologi asalna tina basa Sangsekerta anu akarna tina kecap "a" jeung "kshara". "A" miboga harti "henteu", sedengkeun "kshara" miboga définisi "kamusnahkeun". Tina définisi dua akar kecap éta, mangka harti aksara nyaéta hiji hal anu langgeng, atawa teu kamusnahkeun. Alésan "langgeng" ku sabab aksara miboga peran pikeun ngadokuméntasikeun sarta ngabadikeun hiji kajadian kana wangun tulisan.

Aksara mangrupa sistim tanda grafis anu dipaké manusa pikeun komunikasi sarta saeutik lobana ngawakilan kedalan. Ti taun 1966, unggal tanggal 8 Séptémber dipiéling minangka poé aksara internasional dina raraga nengetan status kaaksaraan sacara global. Poé aksara internasional anu dipiéling unggal 8 Séptémber ieu ditetepkeun ku UNESCO dumasar Konférénsi Tingkat Mentri Nagara-nagara Anggota PBB dina tanggal 17 Nopémber 1965 di Teheran, Iran.

Gambia

Artikel ieu ngeunaan nagarana. Pikeun walunganna, tempo Walungan GambiaRépublik Gambia, (Basa Inggris: Republic of The Gambia), mangrupa hiji nagara di Afrika Kulon. Gambia dilingkung ku Senegal iwal di basisir pondokna kana Samudra Atlantik di kulon. Nagara ieu aya di sakurilingeun Walungan Gambia, nu ngalir ngaliwatan puseur nagara ieu nepi ka Samudra Atlantik.

Dina 18 Pébruari 1965, Gambia miboga kamerdikaanna ti Britania Raya jeung gabung ka Pasamakmuran Bangsa-Bangsa. Banjul mangrupa ibu kota nagara ieu.

Hayato Ikeda

Hayato Ikeda (池田 勇人 Ikeda Hayato; 3 Désémber 1899–13 Agustus 1965) babar di Préféktur Hiroshima, nyaéta asal saurang pulitikus Jepang tur Perdana Mentri Jepang ka-58, 59 jeung 60 ti 19 Juli 1960 nepi ka 8 Désémber 1960, nepi ka 9 Désémber 1963, tur nepi ka 9 Nopémber 1964.

Kabupatén Batang

Kabupatén Batang mangrupa salasahiji kabupatén di Propinsi Jawa Tengah, Indonésia. Ibukotana nyaéta Batang. Puseur pamaréntahannana di Kota Batang.

Kapuloan Cook

Pikeun pulo individual nu ngaranna "Pulo Cook", tempo Pulo Cook (disambiguasi).Kapuloan Cook (/ˈkʊk ˈaɪləndz/ ( dangukeun); Basa Maori Kapuloan Cook: Kūki 'Āirani) mangrupa hiji kapuloan démokrasi parleménter pamaréntaha sorangan di Samudra Pasifik Kidul dina asosiasi bébas jeung Selandai Anyat. 15 pulo-pulo leutikna miboga total aréa 240 km2, tapi Zona Ékonomi Éksklusifna (ZÉÉ) ngawengku aréa 1.800.000 km2.Puseur populasi utamana nyaéta dina pulo Rarotonga (14.153 dina 2006), di mana aya bandar udara internasional. Dina sénsus 2006, 58.008 ngaku minangka katurunan Maori Kapuloan Cook.

Singapura

Singapura (Basa Malayu: Singapura; Cina: 新加坡; pinyin: Xīnjiāpō; Basa Tamil: சிங்கப்பூர், Ciŋkappūr), ngaran resmina Républik Singapura (Basa Malayu: Republik Singapura; Cina: 新加坡共和国; pinyin: Xīnjiāpō Gònghéguó; Basa Tamil: சிங்கப்பூர் குடியரசு, Ciŋkappūr Kudiyarasu), nyaéta hiji nagara pulo nu perenahna di tungtung kidul Jajirah Malayu. Singapura ayana 137 kilométer (85 mi) kalereun hatulistiwa, kiduleun nagara bagéan Johor, Malaysia sarta kalereun Kapuloan Riau Indonésia. Kalayan legana nu ukur 704.0 km² (272 sq mi), Singapura mangrupa salah sahiji nagara kota nu ngan saeutik nyesa kénéh sadunya, tur mangrupa nagara pangleutikna di Asia Tenggara.

Dina séjén basa

This page is based on a Wikipedia article written by authors (here).
Text is available under the CC BY-SA 3.0 license; additional terms may apply.
Images, videos and audio are available under their respective licenses.