1916

Taun ka-1916 Maséhi dina Kalénder Grégorian.

Abad: abad ka-19 - abad ka-20 - abad ka-21
Dékade: 1880-an 1890-an 1900-an 1910-an 1920-an 1930-an 1940-an
Taun: 1913 1914 1915 - 1916 - 1917 1918 1919

Tumbu luar

Nuvola apps clock.png
11 Maret

11 Maret nyaéta poé ka-70 dina sataun

15 Juli

15 Juli nyaéta poé ka-196 dina sataun

1910-an

Dasawarsa 1910-an diwangun ti warsih-warsih saprak 1910 nepi ka 1919

1913

Taun ka-1913 Maséhi dina Kalénder Grégorian.

1914

Taun ka-1914 Maséhi dina Kalénder Grégorian.

1917

Taun ka-1917 Maséhi dina Kalénder Grégorian.

1918

Taun ka-1918 Maséhi dina Kalénder Grégorian.

1919

Taun ka-1919 Maséhi dina Kalénder Grégorian.

1 Januari

1 Januari nyaéta poé ka-1 dina sataun

26 Oktober

26 Oktober nyaéta poé ka-299 dina sataun (ka-300 dina taun kabisat) dina kalénder Gregorian, sésana 65 poé.

28 Agustus

28 Agustus nyaéta poé ka-240 dina sataun

4 Agustus

4 Agustus nyaéta poé ka-216 dina sataun

5 Nopémber

5 Nopémber nyaéta poé ka-309 dina sataun (ka-310 dina taun kabisat) dina kalénder Gregorian, sésana 56 poé.

6 Séptémber

6 Séptémber nyaéta poé ka-249 dina sataun

9 Juli

9 Juli nyaéta poé ka-190 dina sataun

Sakola Menengah Atas

Sakola Menengah Atas (disingget SMA; Basa Inggris: Senior High School), nyaéta salah sahiji atikan menengah umum anu jadi tuluyan tina atikan dasar . Atikan menengah mangrupa tuluyan tina atikan dasar. Luyu jeung UU no.20 taun 2003 atikan dibagi jadi tilu nyaéta atikan dasar, atikan menengah jeung atikan luhur. Atikan menengah diwincik deui jadi sababaraha rupa nyaéta atikan menengah umum jeung atikan menengah kejuruan. Atikan menengah wangunna Sekolah Menengah Atas (SMA), Madrasah Aliyah (MA), Sakola Menengah Kejuruan (SMK), jeung Madrasah Aliyah Kejuruan (MAK), atawa wangun séjén anu sadarajat.

Pelajar SMA umumna umurna 16-18 taun. SMA henteu kaasup program wajib diajar pamaréntah - nyaéta SD (atawa sadarjat) 6 taun sarta SMP (atawa sadarajat) 3 taun - sanajan ti saprak taun 2005 geus mimiti diberlakukan program wajib diajar 12 taun anu mengikutsertakan SMA di sawatara wewengkon, contona di dayeuh Yogyakarta sarta Kabupatén Bantul.SMA diayakeun ku pamaréntah atawa swasta. Saprak diberlakukannya otonomi daréah dina taun 2001, pengelolaan SMA nagari di Indonésia anu saméméhna aya di handapeun Departemen Pendidikan Nasional, kiwari jadi tanggung jawab pamaréntah daérah kabupatén/kota. Sedengkeun Departemen Atikan Nasional ngan boga peran minangka regulator dina widang standar nasional atikan. Sacara struktural, SMA nagari mangrupa unit pelaksana téknis dines atikan kabupatén/kota.

Stasion Pasar Senén

Stasion Pasar Senén (PSE, +4,7 m) atawa Stasion Senén (Aksara Sunda Baku: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮕᮞᮁ ᮞᮨᮔᮦᮔ᮪) nyaéta stasion karéta api anu perenahna di Kacamatan Senén, Jakarta Pusat, DKI Jakarta, Indonésia. Stasion ieu ngalayanan karéta api bisnis jeung karéta api ékonomi jurusan Purwokerto, Kutoarjo, Yogyakarta, Semarang, Solo Balapan, Malang, jeung Surabaya. Sedengkeun pikeun karéta api kelas éksekutip jeung kelas éksekutif-ékonomi AC plus new image dilayanan di Stasion Gambir (iwal ti Karéta api Gumarang). Stasion ini diwangun ti taun 1916 jeung diresmikeun tanggal 19 Maret 1925.

Terauchi Masatake

Dina Ngaran Jepang, ngaran kulawarga nyaeta Terauchi.Field Marshal Count Masatake Terauchi (寺内 正毅, Terauchi Masatake?) (5 Pébruari 1852 –3 Nopémber 1919) salah saurang Field Marshal di Tentara Kakaisaran Jepang sarta Perdana Mentri Jepang ka-18 ti 9 Oktober 1916 dugi ka 29 Séptémber 1918.[rujukan?]

Ōkuma Shigenobu

Dina Ngaran Jepang, ngaran kulawarga nyaeta Ōkuma. Marquis Ōkuma Shigenobu (大隈 重信, Ōkuma Shigenobu? 16 Pébruari 1838–10 Januari 1922); salah saurang pulitikus Jepang tur Perdana Mentri Jepang ka-8 (30 Juni 1898–8 Nopémber 1898) tur ka-17 (16 April 1914–9 Oktober 1916).[rujukan?] Salah saurang nagarawan kawentar dina Sajarah Jepang[rujukan?], Ōkuma ogé nu ngawanohkeun elmu jeung budaya Kulon di Jepang, tur ngadegkeun Waseda University.[rujukan?]

Dina séjén basa

This page is based on a Wikipedia article written by authors (here).
Text is available under the CC BY-SA 3.0 license; additional terms may apply.
Images, videos and audio are available under their respective licenses.