1704

Taun ka-1704 Maséhi dina Kalénder Grégorian.

Abad: abad ka-17 - abad ka-18 - abad ka-19
Dékade: 1670-an 1680-an 1690-an 1700-an 1710-an 1720-an 1730-an
Taun: 1701 1702 1703 - 1704 - 1705 1706 1707

Tumbu luar

Nuvola apps clock.png
1600-an

1600-an nyaéta dékade atawa dasawara sanggeus Maséhi dina kalénder Gregorian nu dimimitian ti taun 1600 nepi ka taun 1609.

1610-an

1610-an nyaéta dékade atawa dasawara sanggeus Maséhi dina kalénder Gregorian nu dimimitian ti taun 1610 nepi ka taun 1619.

1670-an

1670-an nyaéta dékade atawa dasawara sanggeus Maséhi dina kalénder Gregorian nu dimimitian ti taun 1670 nepi ka taun 1679.

1680-an

1680-an nyaéta dékade atawa dasawara sanggeus Maséhi dina kalénder Gregorian nu dimimitian ti taun 1680 nepi ka taun 1689.

1690-an

1690-an nyaéta dékade atawa dasawara sanggeus Maséhi dina kalénder Gregorian nu dimimitian ti taun 1690 nepi ka taun 1699.

1700-an

1700-an nyaéta dékade atawa dasawara sanggeus Maséhi dina kalénder Gregorian nu dimimitian ti taun 1700 nepi ka taun 1709.

1701

Taun ka-1701 Maséhi dina Kalénder Grégorian.

1702

Taun ka-1702 Maséhi dina Kalénder Grégorian.

1703

Taun ka-1703 Maséhi dina Kalénder Grégorian.

1705

Taun ka-1705 Maséhi dina Kalénder Grégorian.

1706

Taun ka-1706 Maséhi dina Kalénder Grégorian.

1710-an

1710-an nyaéta dékade atawa dasawara sanggeus Maséhi dina kalénder Gregorian nu dimimitian ti taun 1710 nepi ka taun 1719.

1780-an

1780-an nyaéta dékade atawa dasawara sanggeus Maséhi dina kalénder Gregorian nu dimimitian ti taun 1780 nepi ka taun 1789.

1790-an

1790-an nyaéta dékade atawa dasawara sanggeus Maséhi dina kalénder Gregorian nu dimimitian ti taun 1790 nepi ka taun 1799.

30 Pébruari

30 Pébruari aya dina sababaraha almenak, tapi euweuh dina kalénder Grégori, sabab Pébruari ukur boga 28 poé atawa 29 poé dina taun kabisat (unggal 4 taun). Tapi sahanteuna aya tilu kali dina sajarah kajadian di mana di sababaraha nagara, bulan ieu mibanda 30 poé.

Kakaisaran Swedia (anu kaasup Finlandia mangsa harita) boga rencana pikeun ngaganti ti kalénder Juli ka kalender Grégori mimiti taun 1700 kalawan miceun poé kabisat salila 40 taun ka hareup. Ku lantaran éta, 1700 lain mangrupa taun kabisat di Swedia, tapi taun 1704 sarta 1708 mangrupa taun kabisat di luar rencana. Hal ieu ngabalukarkeun kalender Swedia jadi sapoé leuwih gancang batan kalender Julian tapi masih 10 poé pandeurieun kalender Gregorian. Kabingung ngurangan nalika dina 1712, dua poé kabisat ditambahkeun, ngabalukarkeun taun kasebut miboga tanggal 30 Pebruari. Poé kasebut sarua jeung 29 Pebruari dina kalender Julian sarta 11 Maret dina kalender Gregorian. Pergantian Swedia ka kalender Gregorian ahirna dipigawé dina 1753.

Dina 1929 Uni Sovyét ngawanohkeun kalender revolusioner Sovyét di mana saban bulan miboga 30 poé sarta sésa 5 atawa 6 poé henteu mangrupa bagian ti bulan naon ogé sarta jadi poé libur. Ku sabab éta, taun-taun 1930 sarta 1931 miboga 30 Pebruari tapi gagantian kasebut dibatalkan dina taun 1932 ku kituna balik deui maké kalender biasa.

Sacrobosco, saurang cendekiawan abad ke-13 nglaim yén dina kalender Julian bulan Pebruari miboga 30 poé dina taun-taun kabisat ti saprak 44 SM nepi ka 8 M nalika Kaisar Augustus nyingket Pebruari sangkan bulan Agustus anu dingaranan nurutkeun ngaranna miboga panjang anu sarua jeung bulan Juli (anu dingaranan nurutkeun nu miheulaanana, Kaisar Julius). Sanajan kitu euweuh bukti sajarah ngeunaanana sarta jigana ieu saukur hiji mitos heubeul.

Abad ka-17

Abad ka-17 nyaéta abad nu lumangsung antara taun 1601-1700 atawa ti dasawarsa 1600-an-1690-an dina kalénder Gregorian.

Abad ka-18

Daptar tahun-tahun abad ka-18 Maséhi:

Dasawarsa 10: 1791 – 1792 – 1793 – 1794 – 1795 – 1796 – 1797 – 1798 – 1799 – 1800

Dasawarsa 9: 1781 – 1782 – 1783 – 1784 – 1785 – 1786 – 1787 – 1788 – 1789 – 1790

Dasawarsa 8: 1771 – 1772 – 1773 – 1774 – 1775 – 1776 – 1777 – 1778 – 1779 – 1780

Dasawarsa 7: 1761 – 1762 – 1763 – 1764 – 1765 – 1766 – 1767 – 1768 – 1769 – 1770

Dasawarsa 6: 1751 – 1752 – 1753 – 1754 – 1755 – 1756 – 1757 – 1758 – 1759 – 1760

Dasawarsa 5: 1741 – 1742 – 1743 – 1744 – 1745 – 1746 – 1747 – 1748 – 1749 – 1750

Dasawarsa 4: 1731 – 1732 – 1733 – 1734 – 1735 – 1736 – 1737 – 1738 – 1739 – 1740

Dasawarsa 3: 1721 – 1722 – 1723 – 1724 – 1725 – 1726 – 1727 – 1728 – 1729 – 1730

Dasawarsa 2: 1711 – 1712 – 1713 – 1714 – 1715 – 1716 – 1717 – 1718 – 1719 – 1720

Dasawarsa 1: 1701 – 1702 – 1703 – 1704 – 1705 – 1706 – 1707 – 1708 – 1709 – 1710Abad ka-17 - Abad ka-18 - Abad ka-19

Gibraltar

Gibraltar mangrupa hiji Téritori peuntas laut Britania nu aya di kiduleun Samenanjung Ibéria. Hiji samenanjung kalawan aréa 6.843 square kilometres (2.642 sq mi), tepung wates jeung Andalusia, Spain di kalér. Batu Gibraltar mangrupa ciri has ti daérah ieu. Dina sukuna nyaéta aréa kota nu padet padumukna, bumi pikeun méh 30.000 urang Gibraltar jeung kabangsaan nu lian.

Kabupatén Bandung

Kabupatén Bandung (Basa Sunda: ᮊᮘᮥᮕᮒᮦᮔ᮪ ᮘᮔ᮪ᮓᮥᮀ) mangrupa hiji kabupatén di Propinsi Jawa Barat, Indonesia. Ibukotana nyaéta Soréang. Ieu kabupatén wawatesan jeung Kabupatén Sumedang di beulah kalér, Kabupatén Garut di beulah wétan kidul, Kota Bandung di beulah kulon kalér, sarta Kabupatén Bandung Kulon di beulah kulon.

Kabupatén Bandung ngawengku 31 kacamatan, nu kabagi deui kana sababaraha désa jeung kalurahan. Puseur pamaréntahanana di Kacamatan Soréang.

Dina séjén basa

This page is based on a Wikipedia article written by authors (here).
Text is available under the CC BY-SA 3.0 license; additional terms may apply.
Images, videos and audio are available under their respective licenses.