Школа за основно и средње образовање „Вукашин Марковић” Крагујевац

Школа за основно и средње образовање „Вукашин Марковић” Крагујевац је основана 1969. године. Основна делатност школе је образовање деце ометене у развоју и деце са аутизмом.[1]

Школа носи од 2003. године име Вукашина Марковића, дефектолога. Поред матичне школе постоје и издвојена одељења основне школе у насељу Ердоглија и при Основној школи „Мирко Павловић” у Крагујевцу.

Школа за основно и средње
образовање „Вукашин Марковић”
Крагујевац
Типдржавна
Основана1969.
ЛокацијаЈанка Веселиновића бб,
Крагујевац
Држава Србија

Види још

Референце

  1. ^ „Škola za osnovno i srednje obrazovanje “Vukašin Marković. Edukacija. Приступљено 26. 2. 2019.
Вукашин Марковић (дефектолог)

Вукашин Марковић (Крагујевац, 28. фебруар 1904 — Београд, 1973), дефектолог, професор, педагошки саветник, стручни писац.

Крагујевац

Крагујевац је са 179.417 становника на територији Града, према попису из 2011, и 150.835 у самом градском насељу, четврти град по величини у Србији, и седиште Шумадијског округа, a налази се око 120 km јужно од Београда.

Крагујевац је значајан привредни, културни, образовни и здравствени центар Шумадије, Поморавља и суседних региона. Макрорегионални је центар за регионе: Чачка, Краљева, Ужица, Јагодине, Крушевца, Смедерева, Пожаревца и северног Косова. Почетком 1990-их година град постаје један од сиромашнијих градова у Србији. Данас је Крагујевац поново један од најјачих административних, културних, финансијских, индустријских и политичких центара у Србији.

This page is based on a Wikipedia article written by authors (here).
Text is available under the CC BY-SA 3.0 license; additional terms may apply.
Images, videos and audio are available under their respective licenses.