Средња техничка школа „Михајло Пупин“ Београд

Средња школа Михајло Пупин је средња стручна школа у четворогодишњем трајању. Налази се у центру Београда, Трг Николе Пашића бр. 7. на општини Стари град. Идеја је да се ученицима омогући најквалитетније знање у виду теоријске и практичне наставе. Нагласак је да се код ученика кроз групни и индивидуални рад, али и практичну примену наученог, постигну резултати.

Средња техничка школа „Михајло Пупин”
Типприватна

Историјат

Средња школа „Михајло Пупин”, иако млада је школа великог потенцијала.

Образовни профили

  • Подручје рада: Електротехника: електротехничар мултимедије, администратор рачунарских мрежа, електротехничар енергетике, електромонтер мрежа и постројења,
  • Подручје рада: Машинство и обрада метала: техничар за роботику, бродомашински техничар, машински техничар, аутомеханичар, машинбравар;

Опремљеност школе

Кабинети су опремљени најсавременијом опремом која омогућава ученицима најбоље услове за стицање знања и истовремено приступ савременим информационим технологијама.

Споразуми о стручно-едукативној сарадњи

Школа има закључене споразуме о стручно-едукативној сарадњи са: "МЕГАНА" д.о.о, Школски сервис Гајић, Електричар д.о.о, Техноков д.о.о, БЕЛТЕПРОМ д.о.о, ФИКОС д.о.о, СЗР "ПРОТЕКТА", Средња школа "Свети Сава", Занатска радња "Бане", Привредно друштво за транспорт, трговину и услуге "ЛАЂАР КУПРА" д.о.о, Аутоелекричар "Видоје", Аутосервис "Лукић 2014", ФИСТАУТО, ТР ЦЕНТРОБОЈ ПЛУС, SAT VISION д.о.о, Techno Solution д.о.о, PRIMA WGD д.о.о.

У претходном периоду остварена је сарадња са предузећем „Електропривреда Србије” у виду стручно-едукативне сарадње која подразумева школовање кадрова кроз принципе дуалног образовања који су потребни ЕПС-у.

Спољашње везе

This page is based on a Wikipedia article written by authors (here).
Text is available under the CC BY-SA 3.0 license; additional terms may apply.
Images, videos and audio are available under their respective licenses.