Светска економија за почетнике

Светска економија за почетнике: Планетарни финансијски цунами је књига економских анализа Часлава Кузмановића посвећена светској економској кризи започетој 2008. и њеним последицама по српску привреду и друштво.[1]

Књигу је објавила београдска кућа „Еверест медиа“ 2013. године, у едицији „Економске теме“. Аутор карикатуре на предњој корици је угледни карикатуриста и стрипар Лазо Средановић, а портрет аутора на задњој корици је урадио уметник млађе генерације Владимир Матић Куриљов.

Аутор је у истој едицији објавио и књигу Српска економија за почетнике: Време патогених експерата, посвећену домаћим економским и друштвеним проблемима.

Светска економија за почетнике: Планетарни финансијски цунами
Svetska ekonomija za pocetnike - Caslav Kuzmanovic (2013)
Настанак и садржај
АуторЧаслав Кузмановић
ИлустраторКарикатура на предњој корици: Лазо Средановић, портрет аутора на задњој корици: Владимир Матић Куриљов.
ЗемљаСрбија
Језиксрпски
Издавање
Издавач„Еверест Медиа“
Датум
издавања

2013.
Број страница122
Тип медијаброширано
Класификација
ISBN?978-86-7756-031-7

Садржај књиге

  • Европа и планета на раскршћу
  • Макроекономски геноцид: Планетарне поуке из грчке будућности
  • Прекинут банкарски блицкриг на европски Исток: Паре се неће вратити
  • Са чим се Русија суочава као председавајућа „Групом 20“
  • Исландски рибари у мрежи евроатлантских зеленаша
  • Народне банке против својих народа: Упоредни случај преваре са швајцарским франком.

Оцена књиге

Поводом Кузмановићевих књига др Зоран Петровић Пироћанац из београдског Института за политичке студије је написао:

„Непрестане светске берзанске кризе и корупција које бујају планетом још од осамдесетих година прошлог столећа, одавно попут цунамија разарају и нашу малу земљу, као и многе друге око нас. Економиста Часлав Кузмановић анализује ентропију српске привреде боље од многих у стручној јавности. Његове дубинске анализе економских тенденција понајвише наликују критичком виђењу савременог света из интелектуалне перспективе глобалног хуманистичког антимондијалистичког покрета Attac у Француској. Зато у Србији треба да читамо Кузмановића, који тек стављен раме уз раме са светским пробуђеним економистима, противницима алавог либералног капитализма, исказује све своје квалитете.“

— др Зоран Петровић Пироћанац[2]

Извори

  1. ^ „Објављене књиге Часлава Кузмановића 'Српска економија за почетнике' и 'Светска економија за почетнике'“, Управа „Пројекта Растко“, 5. децембар 2013.
  2. ^ Петровић, Зоран Пироћанац. Текст на задњој корици књига: Часлав Кузмановић Српска економија за почетнике и Светска економија за почетнике, Београд, 2013.
Српска економија за почетнике

Српска економија за почетнике: Време патогених експерата је књига анализа Часлава Кузмановића, посвећена проблемима српске привреде и друштва, са освртом и на домаћу економску политику и на светску економску кризу.Књигу је објавила београдска кућа „Еверест медиа“ 2013. године, у едицији „Економске теме“. Аутор карикатуре на предњој корици је угледни карикатуриста и стрипар Лазо Средановић, а портрет аутора на задњој корици је урадио уметник млађе генерације Владимир Матић Куриљов.

Аутор је у истој едицији објавио и књигу Светска економија за почетнике: Планетарни финансијски цунами, посвећену светским економским и друштвеним проблемима.

Часлав Кузмановић

Часлав Кузмановић (Лозница, 26. фебруар 1957) је српски економиста, банкарски аналитичар и публициста. Најпознатији је по анализама светске економске кризе писаним за широку публику, које су сабране и у облику књига Српска економија за почетнике, Светска економија за почетнике. и Економија за почетнике 3: Почетак потпуног ропства.

This page is based on a Wikipedia article written by authors (here).
Text is available under the CC BY-SA 3.0 license; additional terms may apply.
Images, videos and audio are available under their respective licenses.