Сара

Сара (хебр. ‏שָׂרָה‏‎‎ – Сара; арап. سارا или سارة – Сара) је била Аврамова жена и полусестра и Исакова мајка, описана у Библији и Курану. Њено првобитно име је било Сарај. По Књизи постања, Бог је промјенио њено име у Сара као дио споразума када је Хагара родила Аврамовог првог сина, Измаела.

Хебрејско име Сара означава жену високог положаја и може се превести као принцеза или племкиња.[1]

Референце

  1. ^ Commentaries on Genesis 17:15, and Brown-Driver-Briggs' Hebrew Definitions
La vecina

La vecina (срп. Комшиница) мексичка је теленовела, продукцијске куће Телевиса, снимана 2015.

Десијерто дел Сара, Лос Бичос (Темпоал)

Десијерто дел Сара, Лос Бичос (шп. Desierto del Sahara, Los Bichos) насеље је у Мексику у савезној држави Веракруз у општини Темпоал. Насеље се налази на надморској висини од 60 м.

Европско првенство у атлетици на отвореном 1982 — скок увис за жене

Скок увис у женској конкуренцији на 13. Европском првенству у атлетици 1982. одржано је 7. и 8. септембра на Олимпијском стадиону Спиридон Луис у Атини (Грчка).

Титулу освојену у Прагу 1978 бранила је Сара Симеони из Италије.

Европско првенство у атлетици на отвореном 2016.

23. Европско првенство у атлетици на отвореном 2016. је организовано под надзором Европске атлетске асоцијације ЕАА.

Првенство је одржано у Амстердаму од 6. до 10. јула 2016.Одлуком ЕАА из 2011. Амстердам је освојио организацију Европског првенства. У конкуренцији су још били Истанбул и Сплит. Ово је први пут да је Холандија организује ово такмичење, које ће се одржати на Олимпијском стадиону (и на улицама Амстердама у полумаратону).

За разлику од прошлог Европског првенства у Цириху 2014, обзиром на предстојеће Олимпијске игре у Рио де Жанеиру на првенству се такмичило у 44 дисциплине по 22 у обе конкуренције. Дисциплине које се одвијају ван стадиона, ходања и маратон нису одржане, а први пут је уврштен полумаратон у обе конкуренције. Првенство је одржану у 5 такмичарских дана, разлику од првенстава кад се одржава пуни програм, која трају 7 дана.

У такмичењу нису учествовали представници Русије. због одлуке ИААФ из 2015. о колеткивној суспензији свих руских атлетичара са међународних такмичења на неодређено време.

Европско првенство у атлетици у дворани 1978 — скок увис за жене

Такмичење у скоку увис у женској конкуренцији на 9. Европском првенству у атлетици у дворани 1978. године одржано је 10. марта. у Палати спорта Сан Сиро у Милану, (Италија).

Титулу европске првакиње освојену на Европском првенству у дворани 1977. у Сан Себатијану одбранила је Сара Симеони из Италије.

Европско првенство у атлетици у дворани 1979 — скок увис за жене

Такмичење у скоку увис у женској конкуренцији на 10. Европском првенству у атлетици у дворани 1979. године одржано је 25. марта. у Бечу, (аустрија).

Титулу европске првакиње освојену на Европском првенству у дворани 1977. у Милану није бранила Сара Симеони из Италије.

Европско првенство у атлетици у дворани 1981 — скок увис за жене

Такмичење у скоку увис у женској конкуренцији на 12. Европском првенству у атлетици у дворани 1981. године одржано је 22. фебруара. у Палати спортова у Греноблу, Француска,

Титулу европске првакиње освојену на Европском првенству у дворани 1990. у Зинделфинген одбранила је Сара Симеони из Италије.

Ла Соледад, Сара Канту (Рио Браво)

Ла Соледад, Сара Канту (шп. La Soledad, Sara Cantú) насеље је у Мексику у савезној држави Тамаулипас у општини Рио Браво. Насеље се налази на надморској висини од 20 м.

Роберта Винчи

Роберта Винчи (итал. Roberta Vinci) бивша је италијанска тенисерка. Рођена је 18. фебруара 1983. у Таранту.

У досадашњој каријери је освојила 10 турнира у појединачној конкуренцији и дошла до финала Отвореног првенства САД 2015. године, где је поражена од сународнице Флавије Пенете. Најбољи пласман на ВТА ранг листи јој је седмо место.

У конкуренцији парова је заједно са сународницом Саром Ерани освојила пет гренд слем трофеја, комплетирала гренд слем каријере и дошла до првог места ранг листе. Са репрезентацијом Италије је четири пута освојила Фед куп.

Санта Сара (Ваље Ермосо)

Санта Сара (шп. Santa Sara) насеље је у Мексику у савезној држави Тамаулипас у општини Ваље Ермосо. Насеље се налази на надморској висини од 10 м.

Сара (Леко)

Сара је насеље у Италији у округу Леко, региону Ломбардија.

Према процени из 2011. у насељу је живело 230 становника. Насеље се налази на надморској висини од 333 м.

Сара Васкез (Уатуско)

Сара Васкез (шп. Sara Vázquez) насеље је у Мексику у савезној држави Веракруз у општини Уатуско. Насеље се налази на надморској висини од 1322 м.

Сара Ерани

Сара Ерани (итал. Sara Errani, рођ. 29. априла 1987. Болоњи) је италијанска професионална тенисерка.

Професионално је почела играти 2002. године, а у досадашњој каријери је освојила 9 турнира у појединачној конкуренцији и дошла до финала Ролан Гароса 2012. године, где је поражена од Марије Шарапове. Најбољи пласман на ВТА ранг листи јој је пето место.

У конкуренцији парова је заједно са сународницом Робертом Винчи освојила пет гренд слем трофеја, комплетирала гренд слем каријере и дошла до првог места ранг листе. Са репрезентацијом Италије је трипут освојила Фед куп.

Сара Марокин, Лас Кабрас (Рејноса)

Сара Марокин, Лас Кабрас (шп. Sara Marroquín, Las Cabras) насеље је у Мексику у савезној држави Тамаулипас у општини Рејноса. Насеље се налази на надморској висини од 50 м.

Сара Марта (Сан Висенте Танкуајалаб)

Сара Марта (шп. Sara Martha) насеље је у Мексику у савезној држави Сан Луис Потоси у општини Сан Висенте Танкуајалаб. Насеље се налази на надморској висини од 40 м.

Сара Перез де Мадеро (Уман)

Сара Перез де Мадеро (шп. Sara Pérez de Madero) насеље је у Мексику у савезној држави Јукатан у општини Уман. Насеље се налази на надморској висини од 7 м.

Сара Симеони

Сара Симеони (удата Ацаро) (Риволи Веронезе 19. априла 1953) бивша је италијанска, атлетичарка у скоку увис, освајач златне медаљи на Олимпијским играма 1980. и два пута постављала светски рекорд у скоку увис.

Сара Симон (Калакмул)

Сара Симон (шп. Sara Simón) насеље је у Мексику у савезној држави Кампече у општини Калакмул. Насеље се налази на надморској висини од 206 м.

Фудбалска репрезентација Сара

Фудбалска репрезентација Сара, или Сарланда, је фудбалски тим који је представљао немачку државу Сарланд од 1950. до 1956. док је била под француском окупацијом. Зато што се Француска до 1956. противила да Сарланд буде члан Западне Немачке, управљали су њом одвојено од остатка Немачке као Протекторат Сар.

Библијски пророци
Пророци у петокњижју
Пророци у времену судија
и уједињеног краљевства
Пророци писари
Други пророци

На другим језицима

This page is based on a Wikipedia article written by authors (here).
Text is available under the CC BY-SA 3.0 license; additional terms may apply.
Images, videos and audio are available under their respective licenses.