Поруџбина

Поруџбина представља пословно писмо са којим купац тражи од продавца да му испоручи одређену робу / производ или услугу, под одређеним квалитетом, врсти , количини , карактеристикама, и под одређеним условима продаје.

Поруџбина се шаље по више основа:
  • по основу примљене понуде од стране продавца (и на њу позитивно одговори)
  • по основу ранијих устаљених испорука на основу редовне пословне сарадње
  • по основу хитних потреба када купац поручује робу/услуге ; телефоном, интернетом(е-пошта), телефакс и сл.

Приликом поруџбине купац мора да буде обазрив како не би дошло до неспоразума касније, или евентуалне штете.Поруџбина треба да буде јасна, недвосмислена, прегледна са свим потребним подацима о производу,количини и другим условима.

Поруџбина треба да садржи:
  • врсту, количину и квалитет робе/производа
  • цена, начин плаћања и рок плаћања
  • рок испоруке, начин испоруке и начин паковања/амбалаже

Купац који је послао поруџбину има обавезу да робу коју је наручио и преузме.

Опозив поруџбине → Купац може да опозове поруџбину на више начина; телефоном,факсом и др., опозив ће се уважити ако стигне пре поруџбине или у исто време с њом.

Продавац по пословном правилу треба да одговори на поруџбину без обзира да ли прихвата или не поруџбину.

  • Ако прихвати поруџбину — потврђује пријем поруџбине, захваљује се на поруџбини и саопштава када ће испоручити робу из поруџбине.
  • Примљену поруџбину продавац је дужан да испуни ако је поруџбина стигла као одговор на његову посебну обавезну понуду или понуду са роком(ако је поруџбина стигла о року).
  • Међутим, примљену поруџбину у другим случајевима продавац –није дужан да изврши. Разлога може да буде више, треба објаснити разлог и извинити се потенцијалном купцу , изјавити жаљење и евентуално понудити алтернативни производ или услугу.

Пословна култура налаже(обавезује) да се учесници у пословном подухвату (купопродајним односима и сл.)придржавају елементарне пословне етике, и да задрже пословни углед и међусобно поштовање и коректан однос.

Извор

  • Канцеларијско пословање. ISBN 978-86-17-13811-8.
Јожеф Нађ

Јожеф Нађ (рођен 1957.) је српски позоришни уметник мађарског порекла. Вишеструко награђивани уметник, аутор је више десетина представа и перформанса. Сматра се једним од најбољих светских кореографа, плесача и редитеља.

Аерофлот

Аерофлот - Руске Авионлиније (IATA: SU, ICAO: AFL) (рус. Аэрофлот — Российские авиалинии) је национална авио-компанија Русије и бивша национална авио-компанија Совјетског Савеза када је уједно била и највећа авио-компанија на свету. Седиште компаније је у Москви и она лети ка 116 дестинација у 52 земљe. Аеродром Шереметјево је главна база компаније.

Аерофлот је члан СкајТима.

Бар-код

Бар-код је начин означавања производа низом црних које је лако могуће препознати помоћу посебних уређаја. Користи се при препознавању производа, возила, вагона, пакета, робе и др. у поступку било каквог кретања/проласка кроз одређени простор. Користи се свуда где је потребно нешто брзо препознати. Најпознатији примери су у продавницама, супер и хипер маркетима.

И док су раније продавачице морале знати напамет цену производа, данас је у поступку наплате потребно робу препознати на благајни, тј. рачунар уз помоћ читача бар-кода сâм препознаје о ком производу је реч и из базе података узима податак о цени и приказује на рачуну. Истовремено се бази података пријављује да је одређени производ продат и да се по достизању најмање предвиђене количине на залихи аутоматски изврши нова поруџбина произвођачу.

Боинг 747

Боинг 747 (енгл. Boeing 747) широкотрупни је авион компаније Боинг који се користи у путничком и теретном саобраћају. Он је први широкотрупни авион икада произведен и један је од најпознатијих типова ове врсте авиона на свету. Често га називају Краљицом неба (енгл. Queen Of Air) и Џамбо џетом (енгл. Jumbo Jet). Био је највећи путнички авион све до 2007. године када је у сервис ушао Ербас А380.

Димензије су му за око два и по пута веће од Боинга 707, који је током шездесетих година прошлог века важио за највећи икада произведени цивилни авион. Први тест лет Боинга 747-100 обављен је 1970. године. Првобитна верзија овог авиона је 37 година (од првог тест лета) држала рекорд по броју седишта у путничком авионском саобраћају.Основне карактеристике авиона су погон на четири мотора и подељеност путничког простора на два нивоа. Доњи спрат се протеже готово целом дужином летелице и има много већи капацитет у односу на горњу етажу коју многе авио-компаније користе за смештај путнике „лукс класе“. Путничка варијанта летелице се веома брзо може претворити у теретну уклањањем седишта и постављањем теретних врата на предњем делу авиона. Боингови инжењери су управо тој трансформацији посветили много пажње приликом конструкције почетне варијанте „100“, јер су тадашње економске анализе указивале на пораст обима теретног авио-саобраћаја у будућности.Бројни скептици нису били у праву када су предвидели да ће авион врло брзо бити технолошки превазиђен и да ће интересовање за овом врстом вадухоплова спласнути већ након 400 продатих примерака. Боинг је хиљадити примерак Џамбо џета испоручио купцу 1993. године, а већ до септембра 2012. произведено је 1.448 примерака авиона — заједно са 81 нереализованом поруџбином — углавном теретне варијанте „747-8“).Класа „747-400“, која је продата у највише примерака, спада у најбрже широкотрупне авионе са брзином до 920 km/h и долетом од 13.450 km. Класа 747-400 има капацитет од 416 путника у три путничке класе (иако неке компаније смањују број седишта због већег комфора путника). У две класе авион може да понесе до 524 путника, а у економској 660. Најновија варијанта, Боинг 747-8, добила је током 2011. све потребне професионалне сертификате, а прва ју је почела користити теретна авио-компанија Карголукс у октобру 2011. У мају 2012. у саобраћај је пуштена и прва путничка верзија и то за потребе компаније Луфтханза.

Планирано је да садашња верзија Боинга 747 у скорој будућности буде замењена верзијом Боинг Y, која представља део Боинговог пројекта Јелоустоун (енгл. Boeing Yellowstone Project Y3).

Боинг 747-8

Боинг 747-8 (енгл. Boeing 747-8) је широкотрупни комерцијални авион која је тренутно у фази развоја. Званично је лансиран током 2005. године, ваздухоплов типа 747-8 је четврта генерација из 747 серије авиона, на коме је продужен труп, редизајниране криле и побољшан ефикасност. Ваздухоплов 747-8 је највећа 747 верзија и највећи комерцијални авион изграђен у Сједињеним Државама.

Први полет авиона овог типа био је дана 8. фебруара 2010. године. Очекивано је да ће први теретни авион овог типа бити испоручен током средине 2011. године, а затим путничка верзија после тога. Од јуна 2010. године, Боинг има 109 испорука ових авиона, где су 76 за теретну верзију, односно 32 за путничку верзију као и 1 ВИП варијанта.

Боинг 767

Боинг 767 (енгл. Boeing 767) је широкотрупни, двомоторни путнички авион. Боинг 767 производи фирма Боинг. Овај авион је био први Боингов широкотрупни авион, који је имао стаклену пилотску кабину, којим су могла да управљају два члана. Авион, користи двопроточне турбомлазне моторе има конвенционални реп и аеропрофилна крила, која смањују отпор ваздуха у лету. Боинг 767 може да понесе од 181 до 375 путника и долет од 7,130 до 11,825 km, зависно од верзије. Боинг 767 је развијен у исто време као и Боинг 757, па зато оба авиона имају велике сличности, што омогућава да посада са једног може управљати и другим авионом уз мању обуку.

Боинг 767 се производи у 3 дужине трупа. Првобитна верзија 767-200 је ушла у комецијалну употребу 1982. затим је настала верзија 767-300 која је полетела 1986. а за њом верзија 767-400ER(енгл. Extended Range - ER), која је била верзија са продуженим долетом, која је полетела 2000. Боинг 767-200ER и 767-300ER су ушли у комерцијалну употребу 1984. и 1988. док је теретна верзија полетела 1995. Од верзија -200 и -300 развијене су нове верзије, као што су: Боинг Е-767, који је коришћен за присмотру, за њим су развијени Боинг KC-767 и Боинг KC-46, који су коришћени за допуњавање резервоара војних авиона у ваздуху и развијене су верзије које су коришћене за ВИП транспорт.

Мотори које авион користи су: Џенерал Електрик ЦФ6, Прат & Витни ЈТ9Д, Прат & Витни ПВ4000 и Ролс-Ројс РБ211. Ови мотори су двопроточни турбомлазни мотори.

Боинг 767-200 је први пут полетео 1982. са авио-компанијом Јунајтед ерлајнс. Авион је коришћен најчешће на летовима у САД. На летовима се показала велика поузданост двомоторног авиона. Боинг 767 је био први авион, који је 1985. добио регулационо одобрење за прекоокеанске летове. Након тога авион је коришћен на доста интерконтиненталних рута. Боинг је отпочео развој нове верзије са већим капацитетом 1986. али је касније тај пројекат постао Боинг 777, већи двомоторни авион. У деведесетима Боинг 767 је био најчешће коришћени авион на летовима између Северне Америке и Европе.

Од априла 2012. Боинг 767 је добио укупно 1 090 поруџбина од 71 авио-компаније, од којих су 1 023 примерка испоручена. У јулу 2011. 837 примерка су и даље летела за разне авио-компаније. Највише произведенија верзија је била верзија -300ER, која је произведена у 552 примерка. Делта ерлајнс је највећи оператер са 94 авиона у својој флоти.

Конкурентни авиони Боинга 767 су: Ербас А300, Ербас А310 и Ербас А330-200, док је наследник Боинг 787, који је први пут полетео у октобру 2011. за авио-компанију Ол нипон ервејз.

Бритиш ервејз

Бритиш ервејз (енгл. British Airways) (IATA: BA, ICAO: BAW, SHT, XMS) је национална и највећа авио-компанија Уједињеног Краљевства. Авио-компанија је и такође пета по величини у Европи. Главне базе авио-компаније су на Лондонским аеродромима, Хитроу и Гетвик. Бритиш ервејз поседује дозволу Цивилне Авијацијске Компаније за летење, и тиме им је дозвољено да превозе путнике, пртљаг и пошту летелицама које имају 20 или више седишта.

Виз ер

Виз ер (мађ. Wizz Air Hungary Légiközlekedési Kft.) је мађарска нискотарифна авио-компанија са главним базама у Мађарској и Пољској.

Авио-компанија је основана септембра 2003. 19. маја 2004. је обавила први лет из Катовица у Пољској, а 23. јуна 2004 су почели са редовним саобраћајем из Будимпеште. Виз ер лети искључиво авионима типа Ербас А320-200. Главне базе су му Катовице и Будимпешта, а тренутно лети из 16 база у Европи.

Бивши директор некадашње мађарске националне авио-компаније Малев Јожеф Варади је генерални директор Виз ера.

Највећи акционар је фонд Индиго партнерс из САД.

Електронска трговина

Електронска трговина (или е-трговина) примарно се састоји од дистрибуирања, куповине, продаје, маркетинга, и сервисирања производа и услуга путем електронских система као што је Интернет и друге компјутерске мреже. Такође укључује и електронски трансфер новца, управљање ланцем снабдевања, е-маркетинг, електронску размену података, и аутоматске системе за сакупљање података. У испуњавању својих задатака користи електронске комуникационе технологије као Интернет, екстранет, електронска пошта, е-књиге, базе података, и мобилне телефоне.

Ербас А340

Ербас A340 (енгл. Airbus A340) је широкотрупни четворомоторни путнички авион. А340 веома је сличан двомоторном Ербасу А330, тако да се може говорити о фамилији авиона А330-А340.

Пројекат А340 је развио и производио Ербас. Овај авион је био произвођен у Тулузу у Француској. Може да понесе од 375 путника у основној верзији до 440 путника у верзији -600. У зависности од модела А340 има долет од 12400 km до 17000 km. А340 има двопроточне турбомлазне моторе са великом двопроточношћу.

Прве авио-компаније које су користиле користиле А340 су Ер Франс и Луфтханза 1993. године. До септембра 2011. поручено је 379 модела (не укључујући приватне оператере), од којих су 375 испоручени. Верзија -300 је најпроизведенија верзија са 218 испоручених авиона. Највећи оператор А340-ице је Луфтханза са 59 авиона у својој флоти.

Новембра 2011. Ербас је изјавио да је производња Ербаса А340 обустављена, због мањка поруџбина.

Зоран Христић

Зоран Христић (Београд, 30. јул 1938 — Београд, 12. новембар 2019) био је српски композитор савремене музике. Дуго је био у статусу слободног уметника. На иницијативу Душана Радовића од 1979. године био је уредник, водитељ и оснивач Концерта Студија-Б, од 1982. до ‘89. године био је главни музички уредник Радио Београда, а потом је прешао на РТВБ, касније РТС где је био главни и одговорни уредник у Музичкој редакцији до 1995. године. Био је уметнички директор и селектор фестивала БЕМУС- и Мокрањчеви дани. Учинио је много на унапређивању Сабора трубача у Гучи. Нарочито се истакао у области сценске, филмске и позоришне музике.

КЛМ

КЛМ (хол. KLM (Koninklijke Luchtvaart Maatschappij)) је холандска авио-компанија у саставу Ер Франс-КЛМ групе. Са седиштем у Амстердаму, базирана је на аеродрому Схипхол одакле лете ка домаћим и међународним одредиштима и обављају авионски транспорт терета ка преко 90 дестинација.

Катеј пасифик ервејз

Катеј пасифик ервејз (Традиционални кинески: 國泰航空公司; Упрошћен кинески: 国泰航空公司; Пинин: Guótài Hángkōng Gōngsī) је кинеска авио-компанија са седиштем у Хонгконг, која лети редовно путничке и карго летове до 104 одредишта широм света. Главна база је на Аеродром Хонгконг.

Једина је авио-компанија која је оцењена са „пет звездица“ од Skytrax-а.

Колховен FK-31

Колховен FK-31 (хол. Koolhoven FK-31) је холандски ловачки авион. Први лет авиона је извршен 1922. године.

Осам авиона је продато Финској, где су остали у наоружању до 1932.

Највећа брзина авиона при хоризонталном лету је износила 255 km/h.

Распон крила авиона је био 13,70 метара, а дужина трупа 7,80 метара.Овај авион је био прва конструкција Фрица Колховена у служби „Холандске авио-индустрије“ (хол. Nederlandse Vliegtuig Industrie - NVI). Авион, ловац-извиђач је приказан у јавности на аеро-митингу у Паризу 1923. Летне перформансе су се показале као лоше, па је израђен други, знатно побољшан протоип. Француска фабрика Етаблишмент Бискле - де Монже је добил лиценцу. Први и једини француски авион, са ознаком М.101 C-2 је изграђен и тестиран, али није уследила поруџбина Француских ваздухопловних снага .

Прага (предузеће)

Прага је чешко предузеће машина и бивши произвођач аутомобила, камиона и мотоцикла.

Предузеће је основано 27. марта 1907. године, у Аустроугарској, као мала радионица са намером да отпочне израду моторних возила. У почетку је Прага производила моторе, потом путничке аутомобиле по страним лиценцама, Харона, Реноа и Исота фрашини. Године 1910. представљен је први камион по пројекту Франтишека Кеца, а наредне године произведени су први примерци теретних аутомобила прага В, који је Аустроугарска увела у наоружање. Након Првог светског рата настављена је производња праге В све до 1923. године. Франтишек Кец постаје у Праги шеф пројектантског бироа и заслужан је за израду низа нових модела теренских и теретних аутомобила, који су наменски рађени за потребе чехословачких оружаних снага и савезнике из Мале антанте, укључујући и Југославију. Године 1929. дошло је до фузије са ЧКД-Прага а већ наредне године, 1930., стиже поруџбина из Југославије за потребе својих оружаних снага за 500 теретних возила у неколико модела. 1930-е године 20. века важе за златно доба предузећа праге, популарни модели били су Прага бејби или Прага пиколо, или камиони Прага РН или Прага РВ. Велики успех је постигао модел камиона Прага РН 4x2 који се у фабрици производио од 1934. до 1953. године. Првобитно је био намењен за цивилно тржиште али се показао веома издржљив па је нашао примену у оружаним снагама. Камион Прага РВ 6x4 се производио од 1935. до 1939. године и престављао је универзално платформу, поред основне намене превожења војника и материјала, користио се још и за уже потребе, командовање, везу, вучу артиљеријског оруђа и сл. Извожен је у Иран, Турску, Румунију, Швајцарску, Пољску, Шведску и Југославију. Југославија је средином 1930-их поново покренула процес велике набавке опреме и наоружања из Чехословачке ради сопствене модернизације, међутим, због уласка Немаца у ту државу овај уговор је делимично остварен. Овај догађај ће покренути одлуку у Београду да се освоји технологија аутомобилске индустрије у Југославији и на Балкану. Задатак је поверен предузећу „Индустрије мотора - акционарско друштво“ (ИМАД) из Раковице, које већ производило авионске моторе. Претходно је откупљена лиценца за модел камиона Прага РН а у посао освајање аутомобилске технологије поред ИМАД-а су ушле и још фирме, Јасенице а. д. из Смедеревске Паланке, као произвођач каросерије, и Југочелик из Зенице, за ливене делове. Југословенско министарство војске је поручило 600 камиона „РН“, а првих 150 камиона монтирано је у погону фабрике мотора, да би се наменски сазидала у кругу нова хала за производњу камиона која је свечано отворена 24. октобра 1940. године.

После 1945 аутомобили се више нису правили, док се у продукцији камиона сарађивало са Татром. Прага-камиони произвођени су у Авиа до 1984. Од тад је прага добављач за аутомобилну и ваздухопловну индустрију. Прага је такође сарађивала у наоружању.

После 1945 аутомобили се више нису правили, док се у продукцији камиона сарађивало са Татром. Прага-камиони произвођени су у Авиа до 1984. Од тад је прага добављач за аутомобилну и ваздухопловну индустрију. Прага је такође сарађивала у наоружању.

Сингапур ерлајнс

Сингапур ерлајнс (енгл. Singapore Airlines, кин. 新加坡航空公司, јап. シンガポール航空) је национална авио-компанија Сингапура. Сингапур ерлајнс је базирана на Аеродром Сингапур, где летају у дестинацијама кроз Далеком истоку, источна Азија и на „кенгир линија“ између Европа и Океанија. Авио-компанија такође служи прекопацификски летове, која има две најдужни без прекидни редове летове у свету - из Сингапур за Њуарк, Њу Џерзи и Лос Анђелес, Калифорнија.

Сингапур ерлајнс је позната за безбедности, која је била први авио-компанија у Азију и трећи авио-компанија света да од ИАТА прими награду ИОСА.

Сингапур ерлајнс је власник свој регионална авио-компанија Силк ер, која служи редовне летове за дестинације кроз региону, навише на Далеком истоку, Кина и Индија. Сингапур ерлајнс се основила и свој карго авио-компанија, Сингапур ерлајнс карго, која служи све карго потребе из Сингапура. Сингапур ерлајнс је због конкуренција купила 49% акције у нискотарифна авио-компанија Тигар ервејз.

Сингапур ерлајнс је осма највећа авио-компанија у Азија.

Стердевант B

Стердевант B (енгл. Sturtevant B) је амерички ловачки авион који је производила фирма Стердевант (енгл. Sturtevant). Први лет авиона је извршен 1917. године.

После судара прототипа са дрветом отказана је поруџбина за РВ САД.

Распон крила авиона је био 9,22 метара, а дужина трупа 7,58 метара. Био је наоружан са једним митраљезом калибра 7,62 mm.

ТАП Португал

ТАП Португал (порт. TAP Portugal; TAP је скраћеница од Transportes Aéreos Portugueses — „Португалски аеро-транспорт“) је национална авио-компанија Португала, са седиштем у Лисабону. Одржава редовне летове у Европи, Африци, Северној, централној и Јужној Америци. Чланица је савеза авио-компанија Стар алајанс.

Физир ФП-2

Змај Физир ФП-2 је био југословенски школски, двокрилни, једномоторни, двоседи авион, произведен у Змају 1936. године.

This page is based on a Wikipedia article written by authors (here).
Text is available under the CC BY-SA 3.0 license; additional terms may apply.
Images, videos and audio are available under their respective licenses.