Драган Јовић

Драган Јовић (Велика Кикинда, 22. октобар 1934 — Кикинда, 18 март 2001) био је српски глумац и редитељ.

Основну школу завршио је у родној Кикинди, а студије глуме завршио је на Академији за казалишну уметност у Загребу. Током и после завршених студија, глумио је у Загребачком казалишту младих да би се вратио у свој родни град и примио се посла редитеља у Народном аматерском позоришту у Кикинди. Радио је као редитељ у бројним позориштима широм Југославије и као режисер драмског програма на Радио-телевизији Србије. Основао је приватно позориште "Арт театар" 1994. године. Добитник је бројних награда, па тако и Стеријине награде, која се сматра најугледнијом наградом у области позоришне уметности у Србији.[1]

Дела

Режирао је 160 позоришних представа, 130 радио-драма, пет телевизијских емисија и један филм, а у свом приватном позоришту "Арт театар" режирао је девет представа за децу и десет представа за одраслу публику. Многе његове представе игране су изван граница државе - у Мађарској, далеком Пакистану, Индији, Ираку, Египту.

Познате представе у његовој режији јесу: "Па, извол'те у Сакуле", "Женидба и удадба", "Покондирена тиква", "Сумњиво лице", "Поп Ћира и поп Спира" и "Родољупци".[1]

Награде

Добитник је бројних признања, а Стеријина награда се издваја као најзначајнија.

Референце

  1. 1,0 1,1 Мирослав Грујић, Моја Кикинда, Народни музеј, Кикинда. (2014). стр. 86.
Маријан Вајда

Маријан Вајда (свк. Marián Vajda, Повашка Бистрица, 24. март 1965) је бивши словачки тенисер и тениски тренер.

Милица Мандић

Милица Мандић (рођена 6. децембра 1991. године у Београду) је српска репрезентативка у теквонду и чланица теквондо клуба Галеб. Тренира је Драган Јовић.

Премијер лига Босне и Херцеговине у фудбалу 2009/10.

Премијер лига Босне и Херцеговине у фудбалу 2009/10. је осма сезона Премијер лиге БиХ у органицацији Фудбалског савеза Босне и Херцеговине. У овој сезони је учествовало 16 клубова од чега 6 из Републике Српске и 10 из Федерације БиХ.

Нови прволигаши у овој сезони су Олимпик из Сарајева (Прва лига Федерације БиХ) и Рудар из Приједора (Прва лига РС), уместо Орашје из Орашја и Посушје из Посушјаа који су на крају сезоне 2008/09. испали у Прву лигу Федерације Босне и Херцеговине.

Титулу првака брани екипа Зрињски из Мостара.

Игра се двоструки лига систем (свако са сваким по две утакмице).

Премијер лига Босне и Херцеговине у фудбалу 2011/12.

Премијер лига Босне и Херцеговине у фудбалу 2011/12. је десета сезона Премијер лиге БиХ у органицацији Фудбалског савеза Босне и Херцеговине. У овој сезони се такмичи 16 клубова, од чега 5 из Републике Српске и 11 из Федерације БиХ.

Нови прволигаши у овој сезони су Козара из Градишке, (Прва лига РС) и ГОШК из Габеле (Прва лига Федерације БиХ), уместо Дрине из Зворника и Будућности из Бановића који су на крају сезоне 2010/11. испали у Прве лиге Републике Српске и Федерације БиХ.

Титулу првака брани екипа Борац из Бањалуке.

Игра се двоструки лига систем (свако са сваким по две утакмице).

При одређивању коначног пласмана на табели гледа се прво број освојених бодова, па гол-разлика па број постигнутих голова. У случају да 2 тима имају исти број освојених поена а одлучује се о учесницима европских такмичења или о испадању из лиге, одлучује се на основу бодова, број освојених бодова између екипа са истим бројем бодова на табели, међусобна гол разлика, већи број постигнутих голова, већи број постигнутих голова у гостима па тек онда гол разлика.

Списак тренера ФК Борац Бања Лука

ФК Борац је фудбалски клуб из Бање Луке, у Републици Српској. Основан је 1926. године. Овај чланак представља списак тренера Борца.

ФК Побједа

ФК Побједа Тријешница је фудбалски клуб из Тријешнице, град Бијељина, Република Српска, БиХ, који је од сезоне 2018/19. члан Прве Oпштинске лиге Бијељина, група исток. У овој сезони има подмлађен састав и циљ клуба је борба за виши ранг.

ФК Подриње Тршић

ФК Подриње је фудбалски клуб из Тршића, општина Зворник, који се такмичи у оквиру Регионалне лиге Републике Српске у фудбалу — Исток.

ФК Пролетер Зрењанин

ФК Пролетер је био фудбалски клуб из Зрењанина који је угашен 2005., за наследника овог клуба навијачи сматрају ФК Пролетер 2006 који је основан од стране бивших асова Пролетера.

ФК Слога Добој

ФК Слога је фудбалски клуб из Добоја, Република Српска, БиХ, који се такмичи у Другој лиги Републике Српске.

This page is based on a Wikipedia article written by authors (here).
Text is available under the CC BY-SA 3.0 license; additional terms may apply.
Images, videos and audio are available under their respective licenses.