Врбовац

Врбовац може бити:

  • Врбовац, насеље града Смедерева, Србија;
  • Врбовац, насеље у општини Бољевац, Србија;
  • Врбовац, насеље у општини Витина, Косово и Метохија, Србија;
  • Врбовац, насеље у општини Сокобања, Србија;
  • Врбовац, насеље у општини Блаце, Србија;
  • Врбовац, насеље у општини Глоговац, Косово и Метохија, Србија;
  • Врбовац, насеље у општини Оџак, Федерација Босне и Херцеговине, Босна и Херцеговина;
  • Врбовац, насеље у општини Вукосавље, Република Српска, Босна и Херцеговина;
  • Врбовац, насеље града Дарувара, Западна Славонија, Хрватска.

Види још

Врбовац (Блаце)

Врбовац је насеље у Србији у општини Блаце у Топличком округу. Према попису из 2002. било је 161 становник (према попису из 1991. било је 244 становника).

Овде се налази Црква Светог архангела Гаврила у Врбовцу.

Врбовац (Бољевац)

Врбовац је насеље у Србији у општини Бољевац у Зајечарском округу. Према попису из 2002. било је 190 становника (према попису из 1991. било је 238 становника).

Врбовац (Витина)

Врбовац (алб. Vërboci или Vërboc) је село у општини Витина, у Косовскопоморавском округу, Косово и Метохија, Република Србија. По законима самопроглашене Републике Косово насеље је у саставу општине Клокот. Атар насеља се налази на територији катастарске општине Врбовац површине 330 ha.

Врбовац (Вукосавље)

Врбовац је насељено мјесто у општини Вукосавље, Република Српска, БиХ. Према попису становништва из 1991. године у насељу је живјело 1.721 становника. На попису становништва 2013. године, према подацима Агенције за статистику Босне и Херцеговине имао је 5 становника.

Врбовац (Глоговац)

Врбовац (алб. Vërboci или Vërboc) је насеље у општини Глоговац, Косово и Метохија, Република Србија. Према попису становништва из 2011. године, село је имало 1.247 становника, већину становништва чинили су Албанци. Историјски и географски село Врбовац припада Дреници.

Врбовац (Дарувар)

Врбовац је насељено мјесто у Западној Славонији. Припада граду Дарувару, у Бјеловарско-билогорској жупанији, Република Хрватска.

Врбовац (Смедерево)

Врбовац је насељено место града Смедерева у Подунавском округу. Према попису из 2011. било је 1020 становника.

У селу се налази и Црква Светог Пророка Јеремије, сазидана је 1939. године као спомен црква са костурницом у коју су пренети земни остаци ратника 11. пука Шумадијске дивизије I позива, палих у борбама на Врбовачким косама и Церјаку октобра 1915. године.

Врбовац (Сокобања)

Врбовац је насеље у Србији у општини Сокобања у Зајечарском округу. Према попису из 2002. било је 598 становника (према попису из 1991. било је 814 становника).

Град Смедерево

Град Смедерево је град у Подунавском округу у централној Србији. По подацима из 2004. град заузима површину од 484 km² (од чега на пољопривредну површину отпада 38.817 ha, а на шумску 2.617 ha).

Седиште града као и округа је градско насеље Смедерево. Град Смедерево се састоји од 28 насеља: једног градског и 27 осталих насеља. По подацима из 2011. године у граду је живело 108.209 становника. По подацима из 2004. природни прираштај је износио -1,7‰, а број запослених у граду износи 30.219 људи. У граду се налазе 33 основне и 4 средње школе.

Град Смедерево:

Смедерево:

градске месне заједнице:МЗ Доњи Град

МЗ Славија

МЗ Златно Брдо

МЗ Ладна Вода

МЗ Свети Сава

МЗ Плавинац

МЗ Карађорђев Дуд

МЗ Папазовац

МЗ Царина

МЗ Лештар

МЗ 25. Maj

приградска насеља:

Вучак

Враново

Липе

Петријево

Радинац

Сеоне

Удовице

Шалинац

сеоска насеља:

Бадљевица

Биновац

Водањ

Врбовац

Добри До

Друговац

Колари

Кулич

Ландол

Лугавчина

Луњевац

Мала Крсна

Мало Орашје

Михајловац

Осипаоница

Раља

Сараорци

Скобаљ

Суводол

Дарувар

Дарувар је град у Хрватској, у Бјеловарско-билогорској жупанији. Удаљен је 125 km од главног града Загреба и око 130 km од Осијека. Смјештен је у западном дијелу Славоније, у брежуљкастом предјелу под планином Папук, у Поиловској заравни, на плодним наносима из плеистоцена. Према резултатима пописа из 2011. у граду је живело 11.633 становника, а у самом насељу је живело 8.567 становника.

Општина Блаце

Општина Блаце је једна од општина у Топличком округу са седиштем у истоименом граду и спада међу неразвијеније општине у републици Србији.

Општина Бољевац

Општина Бољевац је општина у Зајечарском округу са седиштем у истоименом градском насељу.

Према процени Републичког завода за статистику из 2011. године у општини је било 12.994 становника.

Општина Витина

Општина Витина је општина у Косовскопоморавском округу, Косово и Метохија, Србија. У општини према проценама УНМИКа живи 59.810 становника.

Општина Вукосавље

Општина Вукосавље је општина у Републици Српској, БиХ. Сједиште општине се налази у насељу Вукосавље. На попису становништва 2013. године Општина Вукосавље је имала 4.363 становника према подацима Републичког завода за статистику, а према подацима Агенције за статистику Босне и Херцеговине 4.667.

Општина Клокот

Општина Клокот (алб. Komuna e Kllokotit) је општина на Косову и Метохији, Република Србија. Административно је формирана по Закону о административним границама општина Скупштине Републике Косова, од 20. фебруара 2008. годие. Избори за локални парламент су одржани 15. новембра 2009. године, па је званичан почетак рада општине био 8. јануара 2010. када је конституисан општински парламент. Званични језици у општини су српски и албански.

Општина обухвата насељена места и катастарске општине: Врбовац, Грнчар, Клокот и Могила. Површина општине је 2.336 ha. Општина је делимично формирана по плану Мартија Ахтисарија за децентрализацију на Косову и Метохији и требало је да створи општину са српском етничком већином на подручју општине Витина, по иницијалној верзији општина је требало да обухвата и насељена места насељена хрватским становништвом: Врнавоколо, Врнез, Летница и Шашаре, при чему би и званични назив општине био Клокот-Врбовац. Влада Републике Србије не признаје ову општину по важећем Закону о територијалној организацији Републике Србије од 27. децембра 2007. године.

Општина Оџак

Општина Оџак је општина у Федерацији Босне и Херцеговине, на крајњем сјеверу БиХ. Једна је од три општине у Посавском кантону. Сједиште општине је у градићу Оџак.

Општина Сокобања

Општина Сокобања је општина у источној Србији у Зајечарском округу, у Тимочкој Крајини. Средиште општине је градско насеље Сокобања. Према попису из 2011., на територији општине живи 16.021 становник у 25 насеља.

Списак насељених места у Србији

Ово је списак свих насељених места на територији Републике Србије са стањем 1. јануара 2009. године. У чланку се налазе и насеља која су формирана новим Законом о територијалној организацији Републике Србије донетим 27. децембра 2007. године, стара имена насеља, као и места која су изгубила статус самосталних насељених места. Како по важећој статистици у Србији постоје градска и остала насеља, градска насеља су од осталих насеља издвојена тако што су подебљана (болдирана). Све промене у насељеним местима се односе на период после 1945. године. Стари називи насеља на подручју Војводине нису вођена изворно јер нису била у духу званичног језика државе, па је француски назив за Charleville фонетски довео до званичног назива Шарневил (део Банатског Великог Села), иста ситуација је и са насељима чији су изворни облици на мађарском, румунском, словачком језику. Списак насеља је дат по ISO 3166-2:RS стандарду који се дефинише по административним јединицама (RS00-Град Београд, RS01-Севернобачки управни округ...).

На другим језицима

This page is based on a Wikipedia article written by authors (here).
Text is available under the CC BY-SA 3.0 license; additional terms may apply.
Images, videos and audio are available under their respective licenses.