Provinca Pontevedra

Pontevedra është një provincë e komunitetit autonom Galicia, në Spanjë. Pontevedra ka një popullsi prej 950,919 banorë, dhe përfshinë një sipërfaqe prej 4,495 km2.

Provinca Pontevedra
Provincë
Administrimi
Shteti Flamuri Spanja
Komuniteti Autonom  Galicia
Kryeqyteti Pontevedra
Sipërfaqja dhe popullsia
Sipërfaqja 4,495 km2
Popullsia 950,919 banorë
Dendësia 210 banorë/km2

Lidhje të jashtme

A Illa de Arousa

A Illa de Arousa është një komunë në Spanjë, e vendosur në qarkun Salnés, të provincës Pontevedra, në Galicia. A Illa de Arousa ka 4928 banorë (2008), dhe përfshinë një sipërfaqe prej 7 km2.

As Neves

As Neves është një komunë në Spanjë, e vendosur në qarkun O Condado, të provincës Pontevedra, në Galicia. As Neves ka 4,429 banorë, dhe përfshinë një sipërfaqe prej 65.99 km2.

Campo Lameiro

Campo Lameiro është një komunë në Spanjë, e vendosur në qarkun Pontevedra, të provincës Pontevedra, në Galicia. Campo Lameiro ka 2084 banorë (2009), dhe përfshinë një sipërfaqe prej 63.82 km2.

Catoira

Catoira është një komunë në Spanjë, e vendosur në qarkun Caldas, të provincës Pontevedra, në Galicia. Catoira ka 3473 banorë (2009), dhe përfshinë një sipërfaqe prej 29.1 km2.

Lalín

Lalín është një komunë në Spanjë, e vendosur në provincën Pontevedra, në Galicia. Lalín ka 21130 banorë , dhe përfshinë një sipërfaqe prej 326.83 km2.

Moaña

Moaña është një komunë në Spanjë, e vendosur në qarkun O Morrazo (region), të provincës Pontevedra, në Galicia. Moaña ka 18709 banorë (2008), dhe përfshinë një sipërfaqe prej 31.5 km2.

Mondariz

Mondariz është një komunë në Spanjë, e vendosur në qarkun O Condado, të provincës Pontevedra, në Galicia. Mondariz ka 5,259INE banorë (2009).

Mondariz – Balneario

Mondariz – Balneario është një komunë në Spanjë, e vendosur në qarkun O Condado, të provincës Pontevedra, në Galicia. Mondariz – Balneario ka 726 banorë (2009), dhe përfshinë një sipërfaqe prej 2.4 km2.

O Porriño

O Porriño është një komunë në Spanjë, e vendosur në qarkun Vigo, të provincës Pontevedra, në Galicia. O Porriño ka 16576INE banorë (2005), dhe përfshinë një sipërfaqe prej 62 km2.

Ponte Caldelas

Ponte Caldelas është një komunë në Spanjë, e vendosur në qarkun Pontevedra, të provincës Pontevedra, në Galicia. Ponte Caldelas ka 5,739 banorë (2012), dhe përfshinë një sipërfaqe prej 87 km2.

Ponteareas

Ponteareas është një komunë në Spanjë, e vendosur në qarkun O Condado, të provincës Pontevedra, në Galicia. Ponteareas ka 23,172INE banorë (2009), dhe përfshinë një sipërfaqe prej km2.

Redondela

Redondela është një komunë në Spanjë, e vendosur në qarkun Vigo, të provincës Pontevedra, në Galicia. Redondela ka 30001 banorë (2009), dhe përfshinë një sipërfaqe prej 51.9 km2.

Salceda de Caselas

Salceda de Caselas është një komunë në Spanjë, e vendosur në qarkun Vigo, të provincës Pontevedra, në Galicia. Salceda de Caselas ka 8,835 banorë (2012).

Sanxenxo

Sanxenxo është një komunë në Spanjë, e vendosur në qarkun O Salnés, të provincës Pontevedra, në Galicia. Sanxenxo ka 17315 banorë (2009), dhe përfshinë një sipërfaqe prej 44 km2.

Vigo

{{Qytet (Spanja)

|Qyteti = Vigo

|Emri Spanjisht =

|Lloji i vëndbanimit = Komunë

|Pamje =

|Përshkrimi i pamjes =

|Flamuri_foto = Vigo bandera 2.png

|Emblema_foto = Coat of Arms of Vigo.svg

|Komuniteti autonom = Galicia

|Provinca = Pontevedra

|Kamarka = Vigo

|Sipërfaqja = 109.1

|Popullsia = 294997INE

|Dendësia =

|Lartësia = 0

|Vendasit = vigués (m), viguesa (f)

|Kodi Postar = 36201-36216

|Prefiksi = +34 986

|Themelimi =

|Partia = PSOE

|Kryetari = Abel Caballero

|Faqja Zyrtare = hoxe.vigo.org

Vigo është një komunë në Spanjë, e vendosur në qarkun Vigo, të provincës Pontevedra, në Galicia. Vigo ka 294997INE banorë (2014), dhe përfshinë një sipërfaqe prej 109.1 km2.

Në gjuhë të tjera

This page is based on a Wikipedia article written by authors (here).
Text is available under the CC BY-SA 3.0 license; additional terms may apply.
Images, videos and audio are available under their respective licenses.