Haruni

Harun (arabishtهارون) është përmend në Kuran si profet i Zotit. Kurani lavdëron Harunin duke e quajtur si rob i besueshëm.

Pétra - Jordanie 07-2012 (7651557642)
Tyrbja e Harunit në Petra, Jordani

Haruni në Kuran

Thuhet se ai është pasardhës i Ibrahimit (Kur'an 4:163). Zoti e dërgoi atë dhe Musën që ta paralajmërojnë Faraonin, siç thuhet në Kuran: Dërguam Musai dhe Harunin me argumentet tona, te faraoni dhe paria e rrethit ta tij, po ata paraqitën kryelartësi, pse ishte popull që bënte krime (Junus 10:75). Kur Musai ishte në malin Tur për 40 ditë, ai i tha Harunit që të bëhej udhëheqës i Izraelit (Kur'an 7:142).

Haruni në kohën e Muhammedit

Muhammedi e takoi Harunin në qiellin e pestë. Muhammedi e përmendi Haruni në ngjajshmërin e Aliut.

Varri i Harunit

Sipas traditës islame, varri i Harunit është në Jabal Harun ose mali i Harunit afër Petra në Jordani

Banda e Gaxhait

Banda e Gaxhait ishte një grup kriminal që veproi në qytetin e Vlorës gjatë vitit 1997, kur në Vlorë sundonte anarkia. Anëtarët e bandës akuzohen për krijim të grupit kriminal, mbajtje të mjeteve luftarake, vrasje, pengmarrje dhe gjobëvënie.

Batalioni "Çamëria"

Batalioni "Çamëria" ishte i vetmi që kishte mundësinë të kalonte kufirin dhe t'u vinte në ndihëm grekëve. Menjëherë gjermanët dërguan forca nga Janina dhe Delvina, ku si përgjigje të aksioneve të batalionit "Çamëria", ndërmorën reprezalje ndaj popullsisë së pafajshme.

Tashmë batalioni "Çamëria" kishte forcat e duhura dhe eksperiencën për të sulmuar Konispolin, i cili ishte kthyer në një bazë të fuqishme të gjermanëve.

Sulmi u bë në fund të marsit dhe ishte viti 1944, dhe forcat çame nga një çetë tani ishin një batalion ku kishin arritur suksese. Por një vështirësi që hasën çamët në sulmin mbi Konispol ishte humbja e elementit surprizë. Gjermanët e dinin që shqiptarët do të sulmonin atë natë, prandaj dhe ishin përgatitur. Sulmi filloi në orën tre të mëngjesit dhe me shumë vështirësi forcat shqiptare arritën deri në qendër të qytetit duke rrezikuar shumë herë të rrethoheshin nga forcat gjermane. Deri në fund të Luftës Nacionalçlirimtare, batalioni "Çamëria" mori pjesë në shumë aksione të ndryshme. Ai u shtua në numër me elementë të rinj. Shumë shqiptarë çamë ranë në Luftë, megjithëse ndonjëherë historia nuk është treguar shumë e drejtë me ta. Po kjo nuk e mohon pjesëmarrjen e tyre në Luftë kundër pushtuesve.

Batalioni “Çamëria” ishte i pari që u krijua në zonën e Gjirokastrës. Ata luftuan heroikisht dhe arritën të çlironin një pjesë të konsiderueshme të zonës së Jugut të vendit, përfshi Libohovën, Konispolin apo zona të tjera përreth. Por batalionit çam, përveç luftës kundër nazi-fashistëve i duhej të ndeshej edhe me forcat shovinistë greke për të mbrojtur popullsinë çame.

Lufta për çlirimin e Libohovës

Porosia që sulmi mbi Libohovë të bëhej në fshehtësinë më të madhe në befasi dhe me forca të përqendruara, duke i goditur forcat kundërshtare në një kohë në të gjitha drejtimet, duke bashkëvepruar më së miri me të gjitha forcat që do të merrnin pjesë në këtë sulm. Për realizimin sa më të mirë dhe të zhvillimit me sukses të plotë të sulmit mbi Libohovë, në 13 nëntor 1943, komanda e Grupit të Katërt “Çamëria” me anën e një letre të firmosur nga komisari politik, Mustafa Matohiti, i dërgonte disa udhëzime komandës së batalionit “Misto Mame”. Për arritjen e suksesit me humbje sa më të pakta dhe në një kohë sa më të shkurtër, komanda e batalionit dhe ato të çetave i kushtuan një sukses të veçantë përgatitjes dhe zhvillimit të sulmit për pushtimin e qytetit. Fuqia sulmuese e forcave partizane ishte sa e rrufeshme, aq edhe kompakte dhe organizuar në të gjitha drejtimet.

Emrat e partizanëve:

1. Abedin Nexhipi

2. Alizot Shahini

3. Arshi Hajro

4. Abdyl Sali

5. Abas Memushi

6. Adif Veliu

7. Abdil Çuçi

8. Asllan Duduni

9. Arif Boxha

10. Adem Sheme

11. Alush Shorri

12. Alush Kuçuku

13. Ajet Sulejmani

14. Afro Shapllo

15. Agim Çuçi

16. Ajet Shehu

17. Adif Vejzati

18. Asllan Kapllani

19. Asqeri Iljazi

20. Avdul Mero

21. Avdul Malo

22. Astrit Muderizi

23. Afro Buguca

24. Alush Shabani

25. Ahmet Sako

26. Ali Laze

27. Aqif Kola

28. Afro Stillo

29. Abas Buduni

30. Afro Abazi

31. Alush Mirto

32. Asllan Kondo

33. Asef Tare

34. Ali Domi

35. Asllan Axhiu

36. Avni Buxheli

37. Asllan Ibrahimi

38. Astrit Kallapodhi

39. Amali Neziri

40. Alush Shahini

41. Asllan Kelmezo

42. Ali Dalani

43. Aqif Gozhida

44. Azem Gjoni

45. Ali Mushi

46. Adile Demi

47. Abas Rumani

48. Abas Ademi

49. Alush Bineri

50. Avdul Ibrahimi

51. Ali Ruahni

52. Antonio Moreti

53. Bajram Cene

54. Bido Sejko

55. Ballkeze Demi

56. Braho Beci

57. Braho Karahasani

58. Bastri Xhelali

59. Beqir Balani

60. Beqo Lame

61. Balil Korro

62. Bardhosh Avdyli

63. Braho Beqja

64. Braho Gozhida

65. Besnik Boebari

66. Beqir Bukuri

67. Bashkim Qilimi

68. Bido Muharremi

69. Brahim Munga

70. Bajram Çaushi

71. Brahim Dauti

72. Bektash Hoxha

73. Ballko Hoxha

74. Baho Dahri

75. Ballko Haxhia

76. Bandiri Berberi

77. Baftjar Dizdari

78. Bexhet Hajno

79. Bajram Haxhia

80. Braho Mihe

81. Bajram Sinoimeri

82. Brodum Broduri

83. Dervish Dojaka

84. Dilaver Poçi

85. Damin Korro

86. Daut Barini

87. Dilaver Taka

88. Daut Mizani

89. Dule Bakullati

90. Daut Sulejmani

91. Duro Idrizi

92. Dine Muho

93. Dine Mano

94. Dalan Malo

95. Dule Avdulla

96. Dallandyshe Tafani

97. Dervish Hoxha

98. Drita Buxheli

99. Deshira Ksena

100. Drita Zejnati

101. Dhimiter Kanaçi

102. Dhimo Aleksi

103. Çobo Veizi

104. Enver Bani

105. Emin Cenaj

106. Elmas Veledini

107. Emin Hajta

108. Esma XHaferi

109. Emin Sejko

110. Eleni Zoto

111. Elmas Çomani

112. Emin Kuçuku

113. Eleni Projani

114. Edip Çuçi

115. Faik Beiri

116. Faik Hoxha

117. Fatiri Shehu

118. Fadil Meleqi

119. Faik Korça

120. Faik Shehu

121. Fane Shiko

122. Fatbardha Minxalli

123. Faik Vulo

124. Fadi Aliu

125. Fatiri Sferi

126. Fadil Dibra

127. Fejzi Tofllari

128. Fejzo Dishati

129. Fejzo Kuçuku

130. Fejzo Beci

131. Ferik Çarçani

132. Ferus Sejkati

133. Filip Karkashiha

134. Feta Muskaj

135. Ferik Çano

136. Fuat Beqo

137. Fuat Tartari

138. Fiko Serjani

139. Fiko Murati

140. Fejzo Xheko

141. Fuat Muho

142. Faik Shuaipi

143. Fadil Çuçi

144. Fiqiret Shehu

145. Fane Kajo

146. Fatush Kseno

147. Fuat Sadushi

148. Feim Hanko

149. Feim Memko

150. Fuat Muderizi

151. Fatbardha Laze

152. Fiqret Rushiti

153. Gani Rupi

154. Guri Nizafi

155. Gani Rugji

156. Gaqo Lula

157. Gani Shehu

158. Gani Korro

159. Gani Nivica

160. Gjusho Çaushi

161. Gjulie Demi

162. Haxhi Shkushi

163. Haxhi Murati

164. Haxh Halimi

165. Haki Rushiti

166. Hasan Mero

167. Hasan Taka

168. Hekuran Lamçe

169. Halil Munga

170. Hajri Dino

171. Halil Shehu

172. Haxhi Kokoçaj

173. Haxhi Sejko

174. Halil Mehmeti

175. Hanushe Hajno

176. Heto Hania

177. Hafus Shushi

178. Haki Jupe

179. Halit Selamani

180. Hamit Bilali

181. Halim Temo

182. Hasim Muderizi

183. Hasan Qerko

184. Hasan Çeço

185. Haki Çaushi

186. Haxhi Veizi

187. Hasan Bolena

188. Haxhi Baçe

189. Haxhi Shushi

190. Hava Kamberi

191. Hysen Veliu

192. Hamdi Peçi

193. Hamdi Meçe

194. Hetem Habarapi

195. Hysen Ahmeti

196. Halil Çaka

197. Haxhi Aliu

198. Haki Rumani

199. Haki Rizaj

200. Hakim Meçaj

201. Hajro malo

202. Haxhi Goro

203. Hasan Neziri

204. Hazbi Korro

205. Hysen Hoxhati

206. Hysen Veledini

207. Hetem Musaj

208. Halit Mehmeti

209. Hajri Mane

210. Hajri Korro

211. Haxhi Sulo

212. Hysen Hyserri

213. Hasan Tahiraj

214. Haki Tare

215. Hekuran Lamçe

216. Hysen Ahmeti

217. Huso Sejko

218. Hysen Kola

219. Hyso Luzaj

220. Ibrahim Halluni

221. Ibrahim Braho

222. Ibrahim Hoxha

223. Ismail Tatnori

224. Ismail Ismaili

225. Ismail Shemo

226. Idris Lapo

227. Ilmi Rumani

228. Idris Bajo

229. Idris Rushiti

230. Izet Kondo

231. Izet Shaqiri

232. Izet Osmani

233. Ibrahim Binozi

234. Ismail Dalani

235. Idris Murati

236. Isuf Isufi

237. Ismail Munga

238. Idris Shimo

239. Inajete Milica

240. Idris Muço

241. Isuf Bukuri

242. Ilia Nasho

243. Ildize Zajo

244. Ismail Zepreli

245. Ismail Sali

246. Ismail Halili

247. Irfan Sejko

248. Iljaz Ibrahimi

249. Iljas Ahmeti

250. Ismail Zeneli

251. Ivzi Shehu

252. Ismail Godo

253. Ismail Xhaferi

254. Ismail Selmani

255. Ili Danga

256. Jakup Sadedini

257. Jonus Kuçuku

258. Jonus Haruni

259. Jonus Tartari

260. Jakup Nuda

261. Jani Koro

262. Jorgo Gumeni

263. Jasin Hajta

264. Jasin Zejno

265. Koço Rubi

266. Gani Tartari

267. Kamber Collari

268. Kaso Kasemi

269. Kosta Deli

270. Kalo Vjeri

271. Kosta Diamandi

272. Kadri Selimi

273. Kamber Haxhiu

274. Kalo Arapi

275. Koço Konduri

276. Kudret Mukaj

277. Kudrete Karagjozi

278. Kaso Asefi

279. Kadri Lame

280. Kiço Tashi

281. Kasëm Demi

282. Kadri Aliu

283. Kadri Birçe

284. Kaso Bakullati

285. Kaso Shaqiri

286. Kadri Bukri

287. Kalem Buxhaku

288. Kujtim Drashovica

289. Kudret Muka

290. Kupe Hasani

291. Kaso Kaleshi

292. Kaso Shehu

293. Lufti Dalani

294. Lejla Malo

295. Lahe Basha

296. Lame Hamzaj

297. Leonidha Deli

298. Lole Cero

299. Lefter Talo

300. Lole Xharo

301. Lufti Basho

302. Levend Gjoni

303. Luto Demçe

304. Ligor Aleksi

305. Lulushe Malo

306. Lesko Tamo

307. Lejla Malo

308. Laze Hoxha

309. Gjon Gjonaj

310. Gjolek Alizoti

311. Mitat Murati

312. Mustafa Aliu

313. Mustafa Xhallari

314. Mehmet Agushi

315. Myfit Elmazi

316. Myrvete Çuçi

317. Mehmet Sula

318. Mersin Beqiri

319. Maliq Tena

320. Mehmet Bejdo

321. Mehmet Kaso

322. Myslim Beqo

323. Mehmet Kareçi

324. Nurfo Malo

325. Mejdi Ali

326. Murat Huma

327. Merjeme Mustafaj

328. Myfit Murto

329. Mejdi Dengeri

330. Muho Kareçi

331. Muho Idrizi

332. Mufti Hysi

333. Malo Zeqiraj

334. Mufti Sejko

335. Mustafa Galbaqi

336. Mustafa Beqo

337. Mehmet Osmani

338. Mero Plaku

339. Mushir Plaku

340. Mejdi Bylishi

341. Manxhar Shino

342. Magrip Mehmeti

343. Mufit Mushi

344. Mehmet demi

345. Muharrem Demi

346. Mufti Dino

347. Myrteza Malo

348. Mahir Ballaci

349. Muhedin Hajro

350. Malo Malaj

351. Muharrem Bilali

352. Muharrem Dushi

353. Muharrem Muho

354. Mustafa Rumani

355. Miltiadh Papa

356. Mukadeze Taka

357. Muço Dalani

358. Ballkëze Demi

359. Murat Runo

360. Muharrem Nuredini

361. majko Nustreti

362. Malo Kaleshi

363. Mazar Shehu

364. Madan Gura

365. Merço Bilbili

366. Myfit Musaraj

367. Mero Sejdo

368. Mehmet Pepeto

369. Makbule Huda

370. Manxhar Shino

371. Maze Levendi

372. Myfit Shena

373. Meto Xhafa

374. Murat Pasho

375. Muho Idrizi

376. Muharrem Rrapaj

377. Mehmet Nexhipi

378. Muhamet Qamili

379. Mestaj Jaupi

380. Mehmet Duka

381. Mero Polo

382. Namik Gaçi

383. Nustre Vuriku

384. Neshat Jaho

385. Nasip Dervishaj

386. Neki Zano

387. Niko Merxhani

388. Nuri Nuri

389. Nimet Rushiti

390. Niko Çami

391. Neshat Abazi

392. Nebahete Shehu

393. Nedrete Kaçi

394. Namik Laze

395. Nase Mici

396. Nevruz Haxhiu

397. Neim Hyseni

398. Neki Rexho

399. Nexhip Ahmeti

400. Nexhip Baçe

401. Neshat Kondo

402. Nazmi Taho

403. Nesibe Kseno

404. Nustret Dine

405. Nijazi Arapi

406. Niko Cero

407. Nebi Dule

408. Neshat Demi

409. Nuri Malo

410. Niqi Bashari

411. Naxhie Hyseni

412. Neki Hajdini

413. Namik Shehu

414. Nexhmudin Kasëmi

415. Osman Arapaj

416. Osman Rexhaj

417. Osman Plaku

418. Osman Baçi

419. Petrit Metushi

420. Petrit Ibrahimi

421. Petrit Taka

422. Petro Kosta

423. Polo Bezhani

424. Petrit Islami

425. Pipi Mitorjorgji

426. Pëllumb Bajo

427. Pëllumb Lato

428. Petro Zhupa

429. Petrit Demi

430. Petrit Ramo

431. Pteref Brahimaj

432. Ptreef Haxhiu

433. Pelivan Iljazi

434. Pajtim Abedini

435. Pajtim Haxhia

436. Petref Baka

437. Pandeli Boçari

438. Qerim Shaqiri

439. Qazim Demi

440. Qamil Tamo

441. Qirjako Dhroso

442. Qamil Kareçi

443. Qamil Budini

444. Qerim Sulejmani

445. Qani Avduli

446. Qemal Kuçuku

447. Qemal Muço

448. Qerim Hoxha

449. Qibare Minxalli

450. Qani Memushi

451. Qerim Cukaj

452. Qazim Kondi

453. Qebir Aliu

454. Rexho Huso

455. Rexho Plaku

456. Rushan Saliu

457. Riza Rustemi

458. Rako Rakipi

459. Rauf Iljazi

460. Refit Kase

461. Refit Laze

462. Ruhan Zeneli

463. Ramadan Muzo

464. Rasim Bedo

465. Ramadan Zejno

466. Ramadan Veli

467. Riza Beqo

468. Resul Shaqiri

469. Rapo Zejnati

470. Ramadan Laze

471. Rait Bajo

472. Refo Bakiri

473. Rait Neziri

474. Rexhep Çami

475. Remzi Tare

476. Refik Merxhani

477. Rexhep Gjoleka

478. Reshat Jaho

479. Rexhep Gjriti

480. Rezie Kallarati

481. Ramadan Çumani

482. Ramadan Husi

483. Resul Harifi

484. Rexhep Ademi

485. Rexhep Baçe

486. Refat Murtaj

487. Rexhep Kapllani

488. Razo Shero

489. Rexhep Isufi

490. Resul Nasipi

491. Ramadan Pusia

492. Rexhep Shero

493. Ramadan Baçe

494. Refat Ademi

495. Remzi Toso

496. Rexhep Taqe

497. Sami Murati

498. Sali Sherifi

499. Safet Pashako

500. Sami Alushi

501. Sami shaqiri

502. Sami Bella

503. Saliko Goro

504. Sami Sejnati

505. Sako Pasho

506. Sako Pasho

507. Saim Mezini

508. Sami Morta

509. Safet Ahmeti

510. Safet Beqiri

511. Safete Bukali

512. Sadik Sulo

513. Sami Tushe

514. Sami Bejdo

515. Sali Dalani

516. Sejko Ademi

517. Sejdi Kondi

518. Sotir Loli

519. Sefer Murko

520. Sulejman Banko

521. Sefer Bajo

522. Sete Faslliu

523. Skender Guga

524. Selim Islami

525. Skender Demi

526. Skender Taka

527. Skender Shehu

528. Selman Xhallari

529. Sulo Lame

530. Sete Mazlliu

531. Sefer Arapi

532. Solu Beko

533. Sulo Muho

534. Sulo Hoxha

535. Selfo Hoxha

536. Set Gaçi

537. Sotir Deliu

538. Selfo Abedini

539. Skender Shushi

540. Skender Velo

541. Selim Menja

542. Surja Beqiri

543. Selim Saladini

544. Sejdi Volka

545. Sejko Abedini

546. Seit Ademi

547. Syrja Malo

548. Selfo Sheme

549. Sami Buxheli

550. Selam Veliu

551. Sulo Veshi

552. Sadete Bukali

553. Selamn Hajdini

554. Sefer Habili

555. Sulejman Osmani

556. Shaban Osmani

557. Shaqir Boçi

558. Shaqir Shero

559. Shaban Rustemi

560. Shaqir Veliu

561. Shaqir Myrto

562. Shaqe Çalçare

563. Shaqir Bajrami

564. Shaqir Shaqiri

565. Shahin Shero

566. Shaban Keku

567. Shaban Lame

568. Shaban Peshtani

569. Shefqet Sulejmani

570. Shefqet Mema

571. Shpresa Kseno

572. Shefqet Bejdo

573. Shyqyri Muço

574. Shiqe Brahimi

575. Shero Shuaipi

576. Sheme Muka

577. Sheme Beqiri

578. Sherif Qazimi

579. Shuaip Rushiti

580. Shuaip Beko

581. Sheme Mekaj

582. Shefqet shkurti

583. Shefqet Mushi

584. Shefqet Bilushi

585. Tahir Korro

586. Tajar Ramo

587. Tahir Korro

588. Tahir Hoxha

589. Taip Kareçi

590. Taho Sejko

591. Tahir Demi

592. Taip Musaj

593. Taip Kercelli

594. Telo Plaku

595. Teki Lame

596. Telha Demçe

597. Teme Sejko

598. Teme Pulo

599. Teme Hako

600. Tefik Korro

601. Tefik Korro

602. Telha Kupe

603. Thoma Lula

604. Thoma Xhixho

605. Thelleza Mastori

606. Urani Bari

607. Ulvi Lulo

608. Vango Mitrojorgji

609. Vazilete Ibrahimi

610. Veliko Rexho

611. Veliko Rexho

612. Veip Mushi

613. Vangjel Koloj

614. Veis Bajo

615. Vere Godo

616. Veip Demi

617. Veli Myrtaj

618. Veledin Kuçuku

619. Veip Huso

620. Veli Ramadani

621. Vesel Husaj

622. Xhavit Cane

623. Xhevdet Malo

624. Xhevdet Malo

625. Xhevdet Shabani

626. Xhevdet Lutfi

627. Xhenis Zeneli

628. Xhafer Xhaferi

629. Xhevit Islami

630. Xhevit Dalle

631. Xhevit Ibrahimi

632. Xhemal Meme

633. Xhemal Maze

634. Xhevdet Maze

635. Xhafer Arapi

636. Xhezo Gjika

637. Xhezo Dauti

638. Xhemal Dauti

639. Xhemal Muderizi

640. Xhafer Begdashi

641. Xhafer Avdullai

642. Xhafer Ahmeti

643. Xhelal Shaqiri

644. Xhemal Shene

645. Xhemo Muho

646. Iliver Maliqi

647. Zihni Shaqiri

648. Zalo Goxhaj

649. Zane Leko

650. Zaim Mezini

651. Ziver Rushiti

652. Zanel Baho

653. Zeliha Dojaka

654 Ziver Qilimi

655. Zane Bolena

656. Zaim Arapi

Ebu Jusufi

Ebu Jusuf Jakub bin Ibrahim el-Ensari (Arabisht: أبو يوسف يعقوب بن إبراهيم الأنصاري) i njohur si Imam Ebu Jusufi, ishte nxënës i dijetari të njohur islam Ebu Hanife, i cili ndihmoi përhapjen e medh'hebit Hanefi nëpërmjet shkrimeve të tij dhe pozitës së qeverisë që ka pasur. Libri i tij më i famshëm ishte Kitab al-Kharaj, një traktat mbi taksat dhe problemet fiskale të shtetit.

Flori Mumajesi

Flori Mumajesi lindi më 23 gusht 1982 në Tiranë. Është një këngëtar dhe kantautor shumë i njohur shqipëtar. Në skenën shqiptare u paraqit fillimisht si këngëtar ku edhe ishte pjesë e festivalit Kënga Magjike në vtin 2002 me këngën “Nuk mund të vdes“, për të vazhduar më tej me pejsmarrjen e radhës në “Kënga Magjike“ në vitin 2004 me këngën “Gjithmonë do të jem me ty“. E nisi shumë mirë karrierën e tij si këngëtar në festivale duke mos anashkaluar pothuajse asnjë festival të mundshëm në Shqipëri apo Kosovë. Kështu e vazhdoi pjesëmarrjen nëpër festivale deri në vitin 2013. Mund të përmendim “Top Fest“, “Video Festi Muzikor“ dhe “Zhurma Show“

Ai njihet si njëri prej kompozitorëve dhe këngëtarëve më të mirë shqiptarë. Veprat e tij kanë zgjuar interesim të madh tek publiku shqipëtar por jo vetëm. Ai tani për tani ,është kompozitori më i kërkuar shqiptar. Ai ka realizuar shumë hite dhe shumë bashkpunime me shumë kengëtar si: Elvana Gjata, Luar , Julka, Orinda Huta, Soni Malaj, Getoar Selimi, 2po2 , Fuga , Klajdi Haruni , Ylli Baka ,Argjentina Ramosaj, etj.

Disa prej këngeve më të njohura të tij, si ne Kosov po ashtu edhe ne Shqiperi, janë:

Crazy Girl, Making Off, Play Back, Gjithmonë, S'te Fal, Baby, I ngjan Asaj, Me zemër; Pa jetë; Ke ; Ku isha une ,Trendafil,Sanghai dhe shume kenge te tjera .

Flori po ashtu Ka marrë pjesë në: "Balkan Music Awards 2010" me hitin e tij shumë të njohur "PlayBack", duke përfaqësuar Shqipërinë denjësisht. Ai ka marrë edhe cmime në festivale të ndryshme shqiptare si VFM, Kënga Magike, Top Fest, etj.

Në vitin 2014 bëri bashkpunim me Argjentina Ramosaj " Ku isha une ", e cila pati nje sukses te menjëhershëm dhe u pëlqye shumë nga fansat. Me 19 mars 2015 publikoi këngën kuq e zi je ti në bashkpunim me Elvana Gjaten këngë e cila i dedikohej kombëtares shqiptare te futbollit e cila pati nje jehonë të madhe në media dhe një sukses te menjehershem dhe te padiskutueshem që ne ditët e para te publikimit arriti miliona klikime. Ne qershor te 2015 publikoi këngën e tij të re ne bashkpunim me mikun e ti dj Vicky të quajtur Nallane. Ne muajn nëntor të po këtij viti Flori merr pjesë në festivalin kënga magjike 2015 me këngen e tij #mefjaletevogla e cila pati nje sukses të madh duke u pëlqyer dhe votuar nga publiku si rrjedhoje fitoi dhe cmimin e publikut dhe u rendit e pesta. Ne shkurt te 2016 publikoi këngën me titull Ku gabum një baladë e ndjerë dashurie. Me 18 mars bashkpunon me rreperin 2po2 për këngën me titull gone girl. Ne qershor të po këtij viti publikon këngën 123 me Besa Kokdhimën. Më 8 korrik 2016 publikon 2 këngën Beautiful dhe Nuk ma la të dyja në bashkpunim me rreperin Ledri Vula. Këngët e tij të fundit jan publikuar në djetor 2016 të dyja janë bashkpunime kënga e parë nallane 2 me dj Vicky dhe Tu luta me Shkurte Gashin të cilat morën sukses të menjehershëm dhe deri tani numërojnë mbi 12 milion klikime ne youtube.Viti 2018 ishte shume i sukseshme per te sepse u shpall fitues i Kenges Magjike dhe personazhi i vitit 2018

Harun Dojaka

Harun Dojaka, profesor i njohur i sportit te volejbollit.

Si sportist në disa lloje disiplinash sportive ai është dalluar për vullnetin e karakterin e tij të fortë. Në sportin e volejbollit ai si një nga lojtarët kryesorë të ekipit Tirana është seleksionuar dhe ka marrë pjesë në disa aktivitete të rëndësishme ndërkombëtare me ekipin kombëtar të volejbollit për meshkuj. Haruni për aftësitë e tij profesionale arriti të ishte një nga trajnerët e parë të volejbollit cilësor për femra. Ai për shumë vite ka punuar si trajner pranë ekipeve Tirana dhe Dinamo, duke qënë nga trajnerët e parë që hodhi themelet e këtyre ekipeve. Ai ka qenë një seleksionues i përkryer në përzgjedhjen e volejbollisteve të reja dhe shumë lojtare të seleksionuara prej tij kanë arritur të jenë lojtare kryesore të ekipeve Tirana dhe Dinamo, si dhe të ekipit kombëtar. Prof. Haruni i takon brezit të njerëzve të përkushtuar të sportit që sollën në pallatet e sportit e fushat sportive atë pasion, disiplinë e kërkesë të domosdoshme në rrespektimin e rregulloreve, që punuan aq shumë për forcimin e miqësisë ndërmjet lojtarëve, trajnerëve e gjyqtarëve, si dhe për përhapjen e zhvillimin e volejbollit në gjithë Shqipërinë.

I dashur armik

I dashur armik është një film shqiptar i prodhuar në Shqipëri në vitin 2004, dhe leshuar ne vitin 2006 edhe ne Gjermani. Eshte xhiruar ne Tiranë dhe Shkodër. Regjizori ia ka dedikuar filmin gjyshit te tij. Personazhi i Harunit bazohet mbi kete karakter real.

Kjo ndodhi në Fushë-Kosovë

Kjo ndodhi në Fushë-Kosovë : (epitafi dinak) me autor Astrit Bishqemi dhe Anila Haruni (Konomi) (red.), Rivelina Boshnjaku (il.). Botuar në Tiranë nga "Erik", në vitin 2009. Faqet e librit 56.

Klajdi Haruni

Klajdi Haruni këngëtar shqiptar nga Korça.

Ky artikull që ka të bëjë me një biografi individi është i cunguar. Ju mund të ndihmoni Wikipedinë duke e përmirësuar atë.

Kёngё pёr dёshmorёt

Ca më të vjetër, e ca më të ri...

U radhitën në ushtri,

Në ushtrinë çlirimtare

Që çliroi, tokat shqiptare.Marshuanë shumë, vullnetarë

Për të u bërë ushtarë,

Ra dëshmorë ushtarë trimiQë se trembi as zjarri, as tymi,

Agim Rufati, djalë i ri,

E dha jetën për liri.Një djaloshi fytyrënjomë

Ushtarë Haruni, të gjithë i thonë

Iu ngjit gjaku në flamurë

Për të mos, vdekur kurrë.Beqir burri si rrufeja,

Ishte veshur me rroba të reja,

Ballë për ballë me një ushtri

Ra dëshmorë, për liri.Ç’të them unë, për të riun

Për komandant, Shenasiun,

Derdhi gjakun, ra dëshmorë

Lirisë, i thurri kurorë.Abdulmexhidi çun i ri,

E tronditi një njerëzi,

Si fëmijë la babë dhe nanë

Për të dhënë jetën për vatan.Ca më të vjetër e ca më të ri

U radhitën në ushtri,

Në ushtrinë çlirimtare

Që çliroi tokat shqiptare.

Musai

Musa (Arab: ٰمُوسَى‎) është pejgamber në Islam. Ai ishte dërguar tek Faraonit në Egjipt, t'i udhëzoj Izraelitët dhe t'i paralajmëroj ata. Historia e Musës gjithashtu përmendet në Kuran. Allahu thotë në Kuran:

Përmendju në Libër (tregimin për) Musain! ai ishte i zgjedhur (prej Zotit) dhe ishte i dërguar, pejgamber.

Dhe Ne e thirrëm nga ana e djathtë e kodrës Tur, e afruam për t’i folur (të dëgjojë bisedën tonë).

Nga mëshira Jonë i dhamë vëllain e tij Harunin, Pejgamber.

(Merjem 9:51-53)

Nimon Muçaj

Nimon Muçaj është aktor, regjisor dhe shkrimtar shqiptar.

Pejgamberët në Islam

Të dërguarit në Islam janë njerëz të rëndomtë të graduar me gradën e të dëgruarit të Zotit. Të gjith të dërguarit janë të nxjerrur nga populli në të cilin janë dërguar, pra të dëgruarit janë njerëz nga mesi i shoqërisë tek e cila janë dërguar, përveç Muhammedit (paqa qoft mbi të) është i dërguari i të gjithë njerëzimit.

Të dërguarit nuk jan profecistë (profet) sepse ata në asnjë moment nuk gjykojnë, nuk veprojnë e as nuk flasin nga hamendja e tyre, por nga frymëzimi i Zotit dhe shpallin atë që ka urdhëruar Zoti.

Karakteristik e të gjith të dëguarve është se ata janë nxjerrur nga mesi i njerëzve, kan pasur mrekullitë veçuese të tyre (të mundësuara nga Zoti) si dhe kan pasur cilësi dalluese fizike.

Gjatë paraqitjes së emrave të dërguarve në Islam, Islami bazohet në burimin kryesorë të të dhënace Kur'anin. Në Kur'an janë përmendur me emra 25 të dërguar (pegamberë) dhe ata janë:

Ademi (Adami) a.s. - (arabisht: ‏آدم‎)

Idrisi a.s. - (arabisht: ‏‏إدريس‎)

Nuhi a.s. - (arabisht: ‏نوح‎‎)

Hudi a.s. - (arabisht: ‏هود‎‎)

Salihu a.s. - (arabisht: صالح‎)

Ibrahimi (Abrahami) a.s. - (arabisht: ‏إبراهيم‎‎)

Luti a.s. - (arabisht: ‏لوط‎‎)

Ismaili a.s. - (arabisht: ‏إسماعيل‎‎)

Is'haku (Azjaku) a.s. - (arabisht: ‏إسحاق‎‎‎)

Jakubi a.s. - (arabisht: ‏يعقوب‎‎)

Jusufi a.s. - (arabisht: ‏يوسف‎‎)

Ejubi a.s. - (arabisht: ‏أيوب‎‎)

Shuajbi a.s. - (arabisht: ‏شعيب‎‎)

Musa (Moisiu) a.s. - (arabisht: ‏موسى‎‎)

Haruni a.s. - (arabisht: ‏هارون‎‎)

Dhylqufli a.s. - (arabisht: ذو الكفل‎)

Davudi a.s. - (arabisht: ‏داود‎‎)

Sulejmani a.s. - (arabisht: ‏سليمان‎‎)

Iljasai a.s. - (arabisht: ‏إلياس‎‎)

Iljesa a.s. - (arabisht: ‏اليسع‎‎)

Junusi a.s. - (arabisht: ‏يونس‎‎)

Zeqirija a.s. - (arabisht: ‏زكريا‎‎)

Jahja a.s. - (arabisht: ‏يحيى‎‎)

Isa (Jezusi) a.s. - (arabisht: ‏عيسى‎‎)

Muhammedi s.a.v.s. - (arabisht: ‏محمد‎‎)

Surja el-A`rafë

Suretu El A`rafë është surja e 7 në Kur'an me 206 ajete. Mekase.

Surja el-Maide

Surja el-Maide është surja e pestë e radhitur në Kur'an dhe përmban 120 ajete. Medinase.

Ëndërr quaj jetën

Ëndërr quaj jetën, një libër me krijime nga Klasa e VI a të shkollës "24 Maji" në Vlorë.

Ömer Toprak

Ömer Toprak (lindur më 21 korrik 1989) është një futbollist profesionist turk i cili luan si qëndër-mbrojtës për klubin gjerman Borussia Dortmund dhe kombëtaren turke.

Në gjuhë të tjera

This page is based on a Wikipedia article written by authors (here).
Text is available under the CC BY-SA 3.0 license; additional terms may apply.
Images, videos and audio are available under their respective licenses.