Ekonomia e Serbisë

EkonomiaSerbi është më shumë e bazuar në industri dhe bujqësi, Vitet më të favorshme për ekoniminë serbe ishin gjatë fillimit të viteve 80-ta, ndërsa në pozitë më të vështirë ishte prej vitit 99-të, gjatë bombardimeve të NATO-së. Ndërsa për bujqësinë në Serbi mund të themi se është ende një pjesë shumë e rëndësishme e ekonomisë sërbe. Sipërfaqja e përgjithshme e tokës bujqësore në Serbi kalon 6 milion hektarë me, ku me pronësi private mbi 85%. Serbia prodhon produkte të ndryshme bujqësore, krysisht drithëra, fruta dhe perime të cilat janë të rëndësishme në bujqësinë e shtetit.

Ekonomia e Serbisë në nivelin Internacional

Kompanitë më të mëdha

Kompanitë më të mëdha të bujqësisë serbe të prodhimit të lëngjeve janë "Fresh & Co", "Foodland", "Nektari", "BeoWine Fair", etj.

Serbia

Serbia, zyrtarisht njihet si Republika e Serbisë, (srb.: Република Србија ose Republika Srbija, lexo: Republika Sërbija), është shtet i cili shtrihet në Evropën Qendrore ose më afër në Jug-Lindje të Ballkanit. Ky vend kufizohet me Hungarinë në veri, Rumaninë dhe Bullgarinë në lindje, Kosovën dhe Maqedoninë në jug dhe me Malin e Zi, Kroacinë dhe Bosnjën dhe Hercegovinën në perëndim. Beogradi është kryeqyteti i Serbisë.

Ekonomia e shteteve të Evropës

Në gjuhë të tjera

This page is based on a Wikipedia article written by authors (here).
Text is available under the CC BY-SA 3.0 license; additional terms may apply.
Images, videos and audio are available under their respective licenses.