Provincia Pontevedra

Pontevedra este o provincie în Spania, în comunitatea autonomă Galicia. Capitala sa este Pontevedra.

Comărcile Spaniei

În Spania tradițional și istoric, unele comunități autonome sunt de asemenea împărțite în comărci (pronunție în spaniolă: /koˈmarkas/, sing. comarca). Unele comărci (de ex. comărcile din Catalonia) au un statut clar definit, sunt reglementate prin lege, iar consiliul comarcal are putere legală.

În alte cazuri (de ex. comărcile din La Carballeda) statutul lor legal nu e pe atât de formal pe cât corespunde zonei naturale, separate de văi, lanțuri muntoase ș.a. sau chiar corespund regiunilor istorice (de ex în Ilercavonia).

Comarca Cerdanya este împărțită între două state, partea de sud-vest fiind considerată o comarcă a Spaniei, în timp ce partea de nord-vest este a Franței.

Lista municipiilor din Spania

Aceasta este o listă de liste de municipii din Spania.

Conform rapoartelor provizorii din 18 decembrie 2013, în Spania sunt în total 8.117 municipii, inclusiv orașele autonomoe Ceuta și Melilla. Burgos este provincia cu cele mai multe municipii (371), iar Las Palmas este cea cu cele mai puține (34).

Notă:*Comunitate autonomă de o singură provincie.

Pontevedra

Pontevedra este un oraș în provincia Pontevedra, din comunitatea autonomă Galicia, Spania.

Vigo

Vigo este cel mai mare oraș al regiunii Galicia și provinciei Pontevedra din nord-vestul Spaniei. Populația orașului Vigo numără 292,566 locuitori iar cea a ariei urbane 420,672, situându-se pe locul 14 în topul celor mai mari arii urbane după mărime.

În Vigo este situată cea mai mare fabrică din Galicia, PSA Peugeot Citroën Group, care a produs 473,000 de automobile în 2003, 88% dintre acestea fiind destinate exportului.

Vigo este cel mai mare port pescăresc al Europei, fiind gazda celei mai mari companii de pescuit, Pescanova.

Universitatea Vigo, care inițial a fost o filială a Universității Santiago, este situată într-o zonă muntoasă din afara orașului.

Vilanova de Arousa

Vilanova de Arousa este o municipalitate din regiunea Galicia, Spania, în provincia Pontevedra.

Împărțirea administrativă a Spaniei
Drapelul Spaniei

În alte limbi

This page is based on a Wikipedia article written by authors (here).
Text is available under the CC BY-SA 3.0 license; additional terms may apply.
Images, videos and audio are available under their respective licenses.