Eclipsa de Soare din 2 iulie 2019

O eclipsă totală de Soare a avut loc pe 2 iulie 2019.

De la eclipsă au trecut 0 ani, 53 zile.

A fost cea de a XII-a eclipsă totală din secolul al XXI-lea, însă al XIV-lea pasaj al umbrei Lunii pe Pământ, în acest secol.

SE2019Jul02T
Harta eclipsei generale

Parcurs

SE2019Jul02T
Parcursul eclipsei pe Pământ.
20190702 Totality LaSerena Chile
Eclipsa totală văzută la La Serena, Chile

Această eclipsă totală a început peste Oceanul Pacific de Sud și l-a traversat aproape în întregime; apoi a atins sudul Americii de Sud, aproximativ prin centrul statului Chile în seara locală, și a sfârșit pe coasta estică a Argentinei.[1]

Vizibilitate

Eclipsa soarelui apare atunci când Luna trece între Pământ și Soare, împiedicând în totalitate sau parțial imaginea Soarelui pentru un privitor pe Pământ. O eclipsă totală a soarelui are loc atunci când diametrul aparent al Lunii este mai mare decât cel al Soarelui, blocând orice lumină directă a soarelui, transformând ziua în întuneric. Totul are loc într-un traseu îngust de-a lungul suprafeței Pământului, cu o eclipsă parțială solară vizibilă pe o zonă de mii de kilometri lățime.

În urma eclipsei solare din America de Nord din 21 august 2017, organizația Astronomii Fără Frontiere au colectat ochelarii de eclipsă pentru redistribuirea în America Latină și Asia pentru eclipsa din 2019.[2]

Note

  1. ^ en „Five Millennium Catalog of Solar Eclipses”.
  2. ^ GAEL FASHINGBAUER COOPER. „Wait! Dig those eclipse glasses out of the garbage”. Accesat în 18.07.2019. Verificați datele pentru: |access-date= (ajutor)

Legături externe

La Serena, Chile

La Serena este un oraș cu 160.148 locuitori (2002) din regiunea Coquimbo, Chile.

În alte limbi

This page is based on a Wikipedia article written by authors (here).
Text is available under the CC BY-SA 3.0 license; additional terms may apply.
Images, videos and audio are available under their respective licenses.