Bernadette Szőcs

Bernadette Szőcs (n. 5 martie 1995, Târgu Mureș) este o jucătoare de tenis de masă de etnie maghiară din România, câștigătoare a turneului Qatar Open din 2015, categoria Under-21.[2]

În februarie 2010, din cauza lipsei de susținere financiară din partea autorităților române, Bernadette Szőcs a încercat să se mute în Norvegia și să evolueze pentru țara respectivă, demers care a eșuat.[3] Szőcs a rămas în cele din urmă în România, deși problemele financiare nu au fost rezolvate. În septembrie 2011 s-a deplasat pe propria cheltuială la World Junior Circuit din Argentina, după ce Federația Română de Tenis de Masă a refuzat să-i plătească deplasarea, din lipsă de fonduri. Aceasta, însă, nu a tras-o înapoi pe Bernadette, care a câștigat turneul, depășind-o astfel în clasamentul general pe jucătoarea japoneză Kasumi Ishikawa și obținând participarea la finala World Series pentru tineret din Puerto Rico.[4]

Bernadette Szőcs
Bernardette Szocs 2017

Bernadette Szőcs
Date personale
Titluri și realizări

Referințe

  1. ^ https://www.olympic.org/bernadette-szocs Lipsește sau este vid: |title= (ajutor)
  2. ^ „Bernadette Szőcs s-a impus la Under-21”. Agerpres.ro. . Accesat în .
  3. ^ „Szőcs Bernadette Norvégiát képviseli majd?” (în maghiară). Székelyhon.ro. . Accesat în .
  4. ^ „Szőcs Bernadette az ifjúsági világsorozat ranglistájának élén” (în maghiară). Székelyhon.ro. . Accesat în .

Legături externe

România la Jocurile Olimpice de vară din 2016

România a participat la Jocurile Olimpice de vară din 2016 care au avut loc la Rio de Janeiro, Brazilia, în perioada 5–21 august 2016. 96 de sportivi români au concurat în cadrul a 15 sporturi. Aceștia au fost însoțiți de șapte rezerve. Cele mai numeroase delegații au fost cea de la atletism cu 23 de sportivi și cea de la canotaj cu 18 sportivi. Gimnasta Cătălina Ponor a fost portdrapelul României la ceremonia de deschidere. Portdrapel la ceremonia de închidere a fost scrimera Simona Pop, medaliată cu aur în proba de spadă pe echipe.

România la Universiada de vară din 2015

România a participat la Universiada de vară din 2015 în Gwangju, Coreea de Sud, cu o delegație de 58 sportivi care concurează la 6 sporturi. A fost condusă de Claudia Georgescu, președinte al Federației Sportului Școlar și Universitar.

Târgu Mureș

Târgu Mureș, mai demult Mureș-Oșorhei, Oșorheiu, Târgul Mureșului (în maghiară Marosvásárhely , mai demult Székelyvásárhely, Vásárhely, Újszékelyvásár, Újvásár, germană Neumarkt, Neumarkt am Mieresch, latină Asserculis, Novum Forum Siculorum) este municipiul de reședință al județului Mureș, Transilvania, România, format din localitățile componente Mureșeni, Remetea și Târgu Mureș (reședința). Se află în centrul Transilvaniei istorice, pe ambele maluri ale cursului superior al râului Mureș. Situat în zona central-nordică a României, orașul are ca delimitare geografică râul Mureș și dealul Cornești. Târgu Mureș se învecinează cu comunele Sângeorgiu de Mureș, Cristești, Livezeni, Sântana de Mureș și Sâncraiu de Mureș. De-a lungul timpului a fost centrul cultural, industrial, economic și de educație al Ținutului Secuiesc. Tîrgu Mureș a fost reședința Scaunului Mureș, Comitatului Mureș-Turda, apoi a Regiunii Mureș, a Regiunii Autonome Maghiare, a Regiunii Mureș-Autonome Maghiare iar în prezent este reședința județului Mureș. Împreună cu autoritățile a douăsprezece comune și orașe din jur, primăria participă la proiectul Zonei Metropolitane Târgu Mureș. Ca mărime, orașul este al șaisprezecelea din România și al șaselea din Transilvania. Conform recensământului din 2002 aici trăia cea mai mare comunitate maghiară urbană din România.Dintre obiectivele turistice ale orașului face parte Centrul, cu piața centrală, numită Piața Trandafirilor, unde se află nenumărate clădiri construite în stil baroc, neoclasicist și secesionist, cum ar fi Biserica Sfântul Ioan Botezătorul, Turnul franciscanilor, Palatul Culturii sau fosta primărie, care creează o atmosferă tipic perioadei dualiste. Zidurile cetății medievale sunt dovada istoriei îndelungate a orașului care a avut o putere politico-economică importantă în Principatul Transilvaniei. În interiorul Bisericii din Cetate au fost ținute nenumărate sinoduri protestante, 37 de adunări naționale, la care au participat personalități ca Ludovic I al Ungariei, Ioan de Hunedoara sau Ioan Sigismund Zápolya. Totodată aici a fost ales ca principe regent al Ungariei și principe al Transilvaniei Francisc Rákóczi al II-lea.

Viorel Filimon

Viorel Filimon (n. 4 octombrie 1952, Ploiești) este un antrenor român de tenis de masă.

În alte limbi

This page is based on a Wikipedia article written by authors (here).
Text is available under the CC BY-SA 3.0 license; additional terms may apply.
Images, videos and audio are available under their respective licenses.