Ammonitas

Los ammonitas que son un pòble deu Pròche Orient ancian qui vivian a l'èst deu fluvi de Jordan dens lo reiaume d'Ammon (עמון en ebrèu). La loa capitau qu'èra la vila de Rabbat Ammon, uei Amman, en Jordania, un estanc important entà las caravanas e un notable center comerciau.

Levant 830
Mapa teorica qui muisha lo sud-oèst deu Lhevant de cap a 830 abC. Ammon que's tròba au sud deu reiaume d'Aram-Damasc a l'èst deu reiaume de Israèl.
Atian

L'Atian es l'abans darrièr estatge estratigrafic del Cretacèu inferior. S'espandís de ≃ -125,0 a ≃ -113,0 Ma, succedissent al Barremian e precedent l'Albian.

Escala dels tempses geologics

L' escala dels tempses geologics, (var. escala deus/deths/daus temps geologics; eschala daus temps geologics) s'utiliza en geologia per descriure e metre en relacion los eveniments de l'istòria de la Tèrra. S'estima que la Tèrra ten a l'entorn de 4 570 milions d'ans. La taula dels tempses geologics es organizada en periòdes, normalament nomenats a partir d'eveniments geologics o paleontologics notables.

Totes los quatre ans, l'Union internacionala de las sciéncias geologicas (UISG) organiza lo Congrès geologic internacional que la 34ena edicion s'es debanada del 2 al 10 d'agost de 2012 a Brisbane, en Austràlia. A l'ocasion de la tenguda d'aquel congrès, la Comission internacionala d'estratigrafia, que depend de l’UISG, estatua oficialament sus la denominacion e lo calibratge de las diferentas divisions e subdivisions dels tempses geologics.

Lòt

Lòt (en ebrieu: לוט - [lōṭ]; en arabi: لوط - [lūṭ]) es un patriarca de la Bíblia e de l'Alcoran. Es lo filh d'Aran e lo nebot d'Abraam.

Saül (rei)

Saül (ebrieu: Šā’ûl, Sha'ul « Desirat ») es un personatge del Primièr Libre de Samuèl, que fa partit de la Bíblia. Filh de Quish de la tribú de Benjamin e del clan de Matri, es lo primièr rei dels Israelitas en Tèrra d'Israèl.

Dins d'autras lengas

This page is based on a Wikipedia article written by authors (here).
Text is available under the CC BY-SA 3.0 license; additional terms may apply.
Images, videos and audio are available under their respective licenses.