Nova – Fantastiske Fortellinger

Nova – Fantastiske Fortellinger, frem til 1973 Science Fiction-magasinet og i 1988 Terra Nova, var et science fiction-magasin på norsk som ble utgitt av STOWA Forlag i årene 19711979 og 1988.[1] Redaktører i bladet var først Terje Wanberg, fra 1974 Øyvind Myhre og senere Per G. Olsen og Johannes H. Berg. Ingar Knudtsen debuterte i magasinet, som gjennom årene ellers hadde originale bidrag fra blant andre Dag Ove Johansen og Thore Hansen, samt oversatte noveller.

Referanser

  1. ^ Willy B.: Drømmenes marked. Norske ukeblader, magasiner og hefter 1945-1995 (Bladkompaniet, Oslo 1996) s. 142
Johannes H. Berg jr.

Johannes H. Berg jr. (født 23. september 1956, død 29. april 2004) var en norsk science fiction- og fantasy-entusiast, foreningsgrunnlegger, kongressorganisator, fanzine-forfatter og Tolkien-oversetter.

Han var en hjørnesten for norsk science fiction- og fantasy-fandom fra 70-tallet, med science fiction-klubben Aniara i Oslo, og gjennom de neste tiårene til han døde av kreft i 2004. Han var også svært aktiv i skandinavisk fandom-miljø. Han organiserte og deltok på SF/F-arrangement over en periode på mer enn 25 år. I 1981 grunnla Berg, sammen med Nils Ivar Agøy Arthedain – Norges Tolkienforening, og Berg var helt til sin død aktiv både som medlem og foredragsholder. Han oversatte dessuten to av Tolkiens verker, Volund Smed fra Store Skauby (originaltittel Smith of Wotton Major) og Trær og blader (originaltittel Leaf by Niggle) til norsk, og bistod SF Norge med tekstingen av Ringenes herre-filmene.

Berg var redaktør for magasinet Nova – Fantastiske Fortellinger på slutten av 1970-tallet.I tillegg til interessen for science fiction og fantasy var han en sentral skikkelse i rolle- og brettspillforeningen Ares i Oslo. Han var også en sentral person i og medgrunnlegger for opprettelsen av organisasjonen Hyperion i 2002, som var en forlengelse av arbeidet han og andre innen spillmiljøet hadde gjort med Norsk simuleringsspillforbund (NSSF) på nittitallet. Som oversetter av grunnsettet til Dungeons & Dragons til norsk var han viktig for starten på rollespill i Norge.

Til daglig arbeidet han på Norsk Teknisk Museum med undervising og omvising. Han arbeidet også med en hovedoppgave i historie, om historien til det norske flagget.

Etter hans død ble det opprettet et minnefond i hans navn. Minnefondet søker å ivareta den åndelige arven etter Johannes H. Berg ved å utdele en årlig pris, samt støtte opp om aktiviteter, organisasjoner eller enkeltpersoner som arbeider i hans ånd.

Nova

Nova kan vise til:

Nova (stjernetegn)

Nova (stjerne)

Nova (rakett)

Nova (operativsystem)

Norsk institutt for forskning om oppvekst, velferd og aldring – et norsk forskningsinstitutt

DS «Nova» – et dampskip fra Det Bergenske Dampskibsselskab bygd i 1925

Nõva, en elv i Estland

Science fiction-magasinet Nova – Fantastiske Fortellinger, Bokklubben Nova og bokserien Nova Science Fiction ved forlegger Terje Wanberg

Terje Wanberg

Terje Willy Wanberg (født 15. mars 1939, død 5. desember 2006) var en norsk forlegger og redaktør.

Terra Nova

Terra Nova kan vise til:

Terra Nova (Pernambuco) – en brasiliansk kommune i delstaten Pernambuco

Terra Nova (Bahia) – en brasiliansk kommune i delstaten Bahia

Terra Nova do Norte – en brasiliansk kommune i delstaten Mato Grosso

Terranova – en tysk dokumentarkanal

«Terra Nova» – ekspedisjonsskip på Robert Falcon Scotts sydpolsekspedisjon, Terra Nova-ekspedisjonen

Terra Nova – nytt navn på science fiction-magasinet Nova – Fantastiske Fortellinger fra 1988

This page is based on a Wikipedia article written by authors (here).
Text is available under the CC BY-SA 3.0 license; additional terms may apply.
Images, videos and audio are available under their respective licenses.