Elisabeth Hoff

Elisabeth Hoff (født i 1958 i Ålesund) er en norsk sykepleier og var leder for Verdens helseorganisasjons hjelpearbeid i Syria 2012–19.[1] I 2019 flyttet hun sitt virke til Libya.[2]

Hun er utdannet sykepleier og jobbet ved Ullevål sykehus i Oslo der hun videreutdannet seg til jordmor.[3] Siden tok hun flere mastergrader, en i pedagogikk ved Universitetet i Trondheim i 1988, og en i Community Health (samfunnsmedisin) ved University of California, San Francisco fra 1991. Hun har også en grad i International Relations/Conflict Resolution fra Harvard Law School i USA fra 1996.[1]

Hennes første stasjonering var for Palestinakomiteen i Kairo i 1987.[4][5] Så jobbet hun for internasjonale hjelpeorganisasjoner i land som Egypt, Zimbabwe, Afghanistan, Somalia, Rwanda og Armenia.[3] For Verdens helseorganisasjon var hun rådgiver for familierådgiving i Regional Office for Africa (AFRO). Så var hun organisasjonens representant i Armenia. Hun har også vært Chief of Operations for Unitaid, og The Global Fund to Fight AIDS, Tuberculosis and Malaria.

I sin tid som WHOs stedlige representant i Syria 2012–19 bygget hun, ifølge et intervju med Hanne Skartveit, opp et hjelpeapparat fra syv til over to hundre medarbeidere.[6] Det ble i juli 2019 kjent at hun blir WHOs nye representant i Libya.[7]

Hun ble i 2018 tildelt Gunnar Sønstebys minnefond. Prispengene ga hun til et humanitært prosjekt hun driver i Syria.[3] Senere i 2018 ble hun Årets Peer Gynt[8] og hun mottok Erik Byes Minnepris for 2017.[9]

I 2019 utkommer en biografi om henne.

Elisabeth Hoff
Født1958
Ålesund
Søsken Henrik Hoff
Beskjeftigelse Sykepleier, bistandsarbeider
Nasjonalitet Norge

Litteratur

Referanser

  1. ^ a b Syrian Arab Republic, WHO Representative Elizabeth Hoff fra who.int sist lest den 10. juli 2019.
  2. ^ Innslag fra NRK Møre og Romsdal den 9. juni 2019.
  3. ^ a b c Jordmor Elizabeth Hoff får Gunnar Sønstebys pris fra Sykepleien den 11. januar 2018
  4. ^ Elizabeth Hoff har i mange år jobbet midt i krigsmarerittet i Syria. Her forteller hun om lidelser, om redsel og håp – og om sin sterke gudstro i VG den 27. desember 2018.
  5. ^ Torp, intervju med Ole Torp på NRK i 2016.
  6. ^ Hanne Skartveit, Engelen i helvetes forgård, podcast og intervju publisert i VG den 18. august 2018.
  7. ^ Elizabeth Hoff: Seven years of tireless work in war-torn Syria fra www.emro.who.int, lest den 20. juli 2019.
  8. ^ Elizabeth Hoff får Peer Gynt-prisen i Sunnmørsposten den 6. april 2018.
  9. ^ Jordmor Elizabeth Hoff får Erik Byes minnepris i Sykepleien den 25. juni 2018
Erik Byes Minnepris

Erik Byes Minnepris er en norsk pris som blir utdelt på åpningsdagen til den årlige Christiansand Protestfestival. Prisen er en statuett i bronse laget av den norske billedhuggeren Arne Vinje Gunnerud og ble lansert etter journalisten og visekunstneren Erik Byes død 13. oktober 2004. Protestfestivalens minneprisråd nominerer kandidater til prisen i samråd med Erik Byes nærmeste familie.

Minneprisen gis til en person som «over en periode har framvist et uredd og brennende engasjement for å påvirke samfunnsutvikingen i positiv lei, lokalt, nasjonalt eller internasjonalt. Vedkommende må ha framvist mot til å gå mot strømmen og de moteriktige standpunkt, til kompromissløst å kjempe for fred, rettferdighet og menneskeverd».I 2008 ble prisen gitt ut for fjerde gang. Den gikk da til den amerikanske fredsaktivisten Cindy Sheehan, etter ønske fra Erik Byes enke Tove Bye.

Henrik Hoff

Henrik Hoff (født 8. februar 1962 i Ålesund) er en norsk fotballeder.

Han var administrerende direktør i Aalesunds fotballklubb frem til 2016, etter å ha vært dette i tjuetre år og ble ifølge Sunnmørsposten hyllet etterpå av styremedlemmene Reidar Mjelde og Ivar Nesset.Han er i 2018 styremedlem i blant annet Ålesund Storhall og Ålesund Fotballstadion A/S.I september 2018 ble det kjent at han blir daglig leder for Brattvåg IL.

Hjalmar Gjertz

Hjalmar Balduin Gjertz (født 13. mars 1823 i Christiania, død 25. mai 1902 i samme by) var en norsk jurist og embetsmann.

Hoff (etternavn)

Personer med Hoff som etternavn:

Anders Hoff, norsk komiker og revyartist

Anette Hoff, norsk skuespiller

Brynjar Hoff, norsk oboist

Charles Hoff, norsk friidrettsutøver

Edvard Hans Hoff, norsk offiser og statsråd

Einar Hoff Hansen, matematiker og fjellklatrer

Ella Hoff, svensk skuespiller og skript

Espen Hoff, fotballspiller

Geir Hoff, norsk ishockeyspiller

Halvard Hoff, norsk skuespiller

Henrik Hoff, administrerende direktør i Aalesunds fotballklubb

Ivar Hoff, fotballspiller, -trener og -kommentator

Jacobus Henricus van 't Hoff, nederlandsk kjemiker og vinner av Nobelprisen i kjemi

Jakob Tøkersen Hoff, norsk politiker (V) og ordfører

Jan Gunnar Hoff, jazzmusiker, -komponist og musikkpedagog

Joar Hoff, norsk fotballtrener og fotballspiller

Katarina Sederholm Hoff, norsk friidrettsutøver og vektløfter

Katie Hoff, amerikansk svømmer

Karl Otto Hoff, jazzmusiker og bandleder

Kristin Hoff, norsk økonom og statsviter .

Mari-Anne Hoff, norsk politiker (SV) og ordfører

Narve Hoff, norsk spydkaster

Olav Terje Hoff, norsk politiker (Sp) og ordfører

Per Morten Hoff, journalist og lobbyist

Sibeth Hoff (Siv Elisabeth Hoff), skuespiller og regissør

Stig Henrik Hoff, skuespiller

Ståle Hoff, norsk musiker og komponist

Svein Olav Hoff, norsk kunsthistoriker

Trygve Hoff, visesanger

Trygve J. B. Hoff, norsk økonom og redaktørErling Hoff Leirvik, norsk sosialantropolog

Hans Marius Hoff Mittet, norsk skuespiller, musiker og sceneartist

Sibeth Hoff

Sibeth Hoff (født 31. oktober 1966 i Berlevåg) er en norsk sanger, skuespiller og kursholder. Hun ble utdannet på teaterskolen Royal Welsh College of Music and Drama (1989–1992) og ved Complete Vocal Institute i København. Hun var skuespiller i Storbritannia i åtte år, før hun returnerte til Norge.

Hoff har erfaring fra teater, film, TV, revy, lydbøker og hørespill, blant annet var hun å se i Kalenderpikene på Oslo Nye Teater, og har de siste årene drevet mest med musikk.

Hun spilte forestillingen Hoff Ubarbert på Festspillene i Nord-Norge i 2006, en forestilling med tekster og musikk av hennes avdøde far Trygve Hoff. Forestillingen ble også spilt på Det norske teatret i 2007 for å markere at det var 20 år siden Trygve Hoff gikk bort.

Etter Hoff Ubarbert tok hun musikken videre. I 2012 gav hun ut platen Skipper Skuteløs, med sin avdøde storebror Ståle Hoff´s låter, og i 2015 gav hun ut sin første singel med egen musikkvideo . I 2017 kom EP-en In motion, med egne melodier og tekster produsert ved hjelp av Jakob Terjesønn Rypdal fra Mantaray og Askjell Solstrand fra bandet dePresno.

Hun har siden 2009 lest inn 184 lydbøker på Nlb, og i 2016 startet hun å lese for Cappelen Damms lydbok strømmetjeneste, Storytel. I tillegg holder hun kurs i presentasjonsteknikk og kommunikasjon for store og små bedrifter.

Hoff ble opprinnelig døpt Siv Elisabeth men navnet Sibeth har fulgt henne siden hun var ei lita jente, det var det begge brødrene, Ståle Hoff og Stig Henrik Hoff kalte henne.

Årets Peer Gynt

for andre betydninger se Peer Gynt (andre betydninger)

Årets Peer Gynt, Peer Gynt-prisen eller Peer Gynt-statuetten er en pris som gis til personer og institusjoner som har utøvd samfunnsansvar og markert Norge internasjonalt: «Statuetten deles ut til personer eller institusjoner som har markert seg på en positiv måte på det samfunnsnyttige plan, og som har gjort Norge kjent i utlandet.» Prisen er oppkalt etter hovedpersonen i Henrik Ibsens dramatiske dikt Peer Gynt fra 1867.

Prisen ble delt ut første gang i 1971 da den gikk til Einar Gerhardsen for hans innsats som statsminister i gjenoppbyggingen av landet etter krigen. Utdelingen skjer under Peer Gynt-stemnet på Vinstra i Nord-Gudbrandsdalen, et stemne som har blitt arrangert siden 1967. Peer Gynt-stemnet selv, stortingsrepresentanter og tidligere vinnere av Årets Peer Gynt-prisen kan foreslå kandidater til prisen. En komite, som består av lederen i Stiftelsen Peer Gynt, en representant fra Stortinget, to tidligere vinnere av prisen og en uavhengig representant fra akademia eller kunstfeltet nominerer kandidatene. Vinneren stemmes fram av stortingsrepresentantene, og prisen deles også ut av en stortingsrepresentant. Det synlige beviset på utnevnelsen til årets Peer Gynt er en bronsefigur av Peer Gynt på bukken, laget av kunstsmed Karl Bilgrei.

Det har til tider vært gode diskusjoner hvorvidt det er en hedersbetegnelse å få en pris med den tvilsomme karakteren Peer Gynts navn. Henrik Ibsens drama Peer Gynt derimot er, i likhet med listen over prisvinnerne, noe som har engasjert mennesker positivt både nasjonalt og internasjonalt.

This page is based on a Wikipedia article written by authors (here).
Text is available under the CC BY-SA 3.0 license; additional terms may apply.
Images, videos and audio are available under their respective licenses.