Boeing B-17 Flying Fortress

Boeing B-17 Flying Fortress var et amerikansk fire-motors tungt bombefly utviklet og produsert av The Boeing Company før og under den andre verdenskrig. Det var det første masseproduserte bombeflyet av sitt slag og ble primært brukt til strategisk dag-bombing av tyske industrimål. Flyet ble gjennom årene utviklet i hele 16 varianter og ble benyttet som transportfly, fotorekognoseringsfly og drone. Det fantes sågar en eskorte-variant som var ekstra bestykket og skulle sørge for beskyttelse for andre bombefly.

Boeing B-17 er blitt et symbol på luftkrigen over Tyskland, ikke fordi det var det beste bombeflyet eller det mest tallrike. Men det var der, gjennom hele krigen, og det var alltid pressens favoritt. Propagandafilmer som William Wylers klassiske Memphis Belle gjorde også sitt til å bygge opp flyets symbolverdi.

Boeing B-17 Flying Fortress
Boeing B-17 Flying Fortress
Informasjon
RolleBombefly
ProdusentBoeing
Første flyvning28. juli 1935
IntrodusertMars 1940
StatusPensjonert
Brukt avUSAAC / USAAF
Royal Air Force
Boeing Model 299 b299-2a
Boeing Model 299
MemphisBelle 2003
«Memphis Belle» under overhaling i 2003

Historie og utvikling

Boeing Model 299 gjorde et sterkt inntrykk på presse og oppmøtte første gang det ble rullet ut 17. juni 1935. Flyet, med sine strømlinjede former og elegante linjer, var et slående eksempel på tidens art deco og fikk alt rundt seg til å se gammeldags og utdatert ut. Pressen var imponert over flyet, og en reporter i The Seattle Times beskrev flyet som en «flyvende festning» (flying fortress), et navn som Boeing likte så godt at de fikk det registrert.

Antallet B-17 steg raskt etter USA gikk med i krigen 7. desember 1941, og flyet fikk tjenestegjøre ved hver eneste litt større miltæroperasjon frem til krigens slutt. Det beholdt sin stilling som det amerikanske luftforsvarets standard-bombefly helt til den enda større B-29 tok over rollen i slutten av 1944. Den «flyvende Festningen» gikk ikke ut av bruk, og var til slutt det flyet som ble mest brukt i bombingen av Tyskland.

Spesifikasjoner

Dimensjoner B-17G Flying Fortress
Vingespenn 31,62 m
Lengde 22,78 m
Høyde 5,82 m
Vingeareale 131,92 m²
Netto vekt 13 488 kg
Ytelser
Topphastighet 462 km/t
Maksimal lastet vekt 29 737 kg
Rekkevidde 3 220 km
Annet
Motor 4× Wright R-1820-97 Cyclone stjernemotorer
(1 200 hk hver)
Bestykning 10× 12,7 mm mitraljøser
Våpenlast 7 990 kg

Eksterne lenker

Portal: Andre verdenskrig

Art deco

Art deco (fransk: Exposition Internationale des Arts Décoratifs et Industriels Modernes) var en bevegelse innenfor dekorativ kunst tidlig på 1900-tallet, som vokste til å influere arkitektur, mote og visuell kunst.

Bombefly

Et bombefly er et fly konstruert spesielt for angrep mot fiendtlige styrker på bakken.

Bombingen av Dresden

Bombingen av Dresden skjedde i februar 1945 mot slutten av andre verdenskrig. Mellom 20 000 og 25 000 mennesker ble drept i den tyske byen Dresden. Store deler av sentrum og den industrielle og militære infrastrukturen i byen ble ødelagt.

Clay Pigeons

Clay Pigeons var var navnet på et amerikansk bombefly av typen Boeing B-17 som den 8. mai 1944 nødlandet i Østersjøen og sank på 39 meters dyp utenfor Runnö omkring 15 km sydøst for Oskarshamn.

Dresden

Dresden (sorbisk: Drježdźany; avledet av gammelsorbisk Drežďany (sump- eller flodskogbeboer)) er hovedstaden i den tyske delstaten Sachsen. Dresden ble frem til annen verdenskrig regnet som en av Europas vakreste byer, og var kjent som Nord-Europas Firenze eller Elbflorenz. Byen ble utsatt for massiv bombing av allierte bombefly 13. februar 1945. Omfattende gjenoppbygging og restaurering har gradvis gitt den noe av sin gamle skjønnhet tilbake.

Flymaskinist

En flymaskinist, eller ferdmekaniker, er en maskinist som følger med i cockpiten på større fly og behandler de instrumenter og kontroller som pilotene ellers ikke rekker å følge med på. Dette var en vanlig foreteelse i eldre fly som Douglas DC-4, DC-7 eller i militært bruk som Boeing B-17 Flying Fortress. I dag blir denne yrkesrollen mer sjelden siden datamaskiner har tatt over mange av flymaskinistens arbeidsoppgaver.

Hill Aerospace Museum

Hill Aerospace Museum ligger i Roy i Utah. Det er et U.S. Air Force museum som er en del av United States Air Force Heritage Program. Muséet ligger ved I-15 i nærheten av Hill Air Force Base.

Junkers J 1

Junkers J 1, kallenavn «Blikkesel» eller «Metallplate esel», var verdens første praktiske hel-metallfly. Det ble bygget tidlig under første verdenskrig da flykonstruktører bygde fly som trekonstruksjoner dekket med stoff, støttet med stag og wire. Junkers J 1 var en revolusjonerende utvikling i flykonstruksjon. Det ble konstruert og fløyet bare 12 år etter brødrene Wrights første flyvning med Flyer I, et biplan i desember 1903. Hugo Junkers' eksperimentelle hel-metall fly fikk aldri en offisiell A heller E monoplan-betegnelse fra Idflieg, heller ikke fra Fliegertruppe, muligens fordi det primært var ment som en praktisk demonstrasjon på Junkers' metal-baserte idéer om et flys struktur, og ble offisielt kjent som Junkers fabrikkmodell J 1.

Liberty Lady

Liberty Lady var et amerikansk bombefly av typen Boeing B-17 Flying Fortress. Flyet havarerte på Gotland i Sverige den 6. mars 1944 etter en 16 timers flytur.

Liberty Lady inngikk i en bombegruppe, 306th Bombardment Group i U.S. Eighth Air Forces 1st Bomb Division, som var stasjonert i Thurleigh i nærheten av Bedford i England. Flyet deltok i det første dagtoktet mot Berlin den 6. mars 1944 i en formasjon på 730 fly. De tok av fra sin base om morgenen for å bombe en kulelagerfabrikk i Erkner i den østlige utkanten av Berlin. Under toktet ble Liberty Lady truffet av antiluftskyts over det sentrale Berlin. En motor og en bensintank ble skadet. Etter hendelsen satte Liberty Lady kursen nordover mot Sverige istedenfor vestover mot basen i Thurleigh.Ved firetiden om ettermiddagen ble flyet observert over Öland og det nødlandet på Mästermyr vest for Hemse, 45 km sør for Visby på Gotland. Dagen etter nødlandingen ble besetningen på 10 menn fraktet over på det svenske fastlandet og videre til den amerikanske interneringsleiren i Rättvik. En i besetningen, løytnant Herman F. Allen giftet seg med Hedvig Jonsson i Gustav Vasa kyrka i Stockholm januar 1945.Albin Larsson, verkstedseier og medlem av det svenske heimevernet i Hemse, var den som først kom til havaristedet. Han kjøpte også vraket for 250 kroner (eksklusive motorer). Vingebjelkene ble brukt som takstoler i Hemse og Havdhem.

Den 24. juli 1943 buklandet en B-17F, Georgia Rebel, utenfor Årjäng. Flyet ble den første av totalt 68 B-17 som søkte nødhavn i Sverige under den andre verdenskrig.

Paul Tibbets

Paul Warfield Tibbets jr. (født 23. februar 1915 i Quincy i Illinois i USA, død 1. november 2007 i Columbus i Ohio) var en amerikansk offiser, kjent som førstepilot på Enola Gay, flyet som slapp atombomben over den japanske byen Hiroshima 6. august 1945.

Tibbets gikk inn i den amerikanske hæren i 1937 og ble flyger i 1938. Etter det japanske angrepet på Pearl Harbor fløy han anti-ubåtpatruljer over Atlanterhavet. I februar 1942 ble han skvadronsjef ved 340th Bombardment Squadron i 97th Bombardment Group utstyrt med Boeing B-17 bombefly. I juli 1942 ble 97. den første tunge bombevingen som ble deployert som del av Eighth Air Force, og Tibbets ble nestkommanderende for bombevingen. Han ledet det første amerikanske tunge bombeangrepet mot det okkuperte Europa 17. august 1942, og det første amerikanske angrepet med mer enn 100 fly i Europa 9. oktober samme år. Tibbets ble deretter valgt ut til å fly generalmajor Mark W. Clark og generalløytnant Dwight D. Eisenhower til Gibraltar. Etter å ha fløyet 43 tokt ble han stabsoffiser i Twelfth Air Force.

Tibbets ble beordret tilbake til USA i februar 1943 for å bidra til utviklingen av Boeing B-29 Superfortress. I september 1944 ble han vingsjef for 509th Composite Group, som skulle få ansvaret for bombingen av Hiroshima og Nagasaki. Etter krigen deltok han i Operation Crossroads, testingen av atomvåpen ved Bikiniatollet i 1946. Han var også delaktig i utviklingen av Boeing B-47 Stratojet på begynnelsen av 1950-tallet. Han ledet 308th Bombardment Wing og 6th Air Division på slutten av 1950-tallet, før han ble militærattasjé i India fra 1964 til 1966. Etter at han sluttet i det militære i 1966 jobbet han for Executive Jet Aviation, der han var president fra 1976 til han pensjonerte seg i 1987.

Planes of Fame Air Museum

Planes of Fame Air Museum er et luftfartsmuseum i Chino i California, og Valle, Arizona. Muséet har mange fly og en statisk utstilling som inneholder flere sjeldne eksemplarer under restaurering.

Svensk Interkontinental Lufttrafik AB

Svensk Interkontinental Lufttrafik AB (SILA) var et svensk flyselskap som idag inngår i den svenske delen av Scandinavian Airlines (SAS).

SILA ble etablert i 1943 av Wallenbergs for å starte en flyrute mellom Sverige og England. Per Norlin ble bedriftens første VD og allerede 25. november 1943 undertegnet han en kontrakt med Douglas om kjøp av ti DC-4.

Den første sivile flygningen mellom Europa og USA ble gjennomført 27. juni 1945 med en modifisert Boeing B-17 Flying Fortress (døpt av SILA til Jim), med mellomlanding i Reykjavík og Newfoundland.

Våren 1946 utgikk B-17 av selskapets flyflåte og ble erstattet av Douglas DC-4.

1948 ble SILA sammenslått med flyselskapet AB Aerotransport (ABA). I 1946 ble SILA til den svenske delen av SAS. SILA uopphørte som eget flyselskap i 1977, og kom deretter til å bare fungere som holdingselskap for den svenske delen av SAS via datterselskapet ABA. I 1996 ble navnet SILA endret til SAS Sverige AB, og senere samme år fusjonerte selskapet med ABA.

Thurleigh

Thurleigh er en landsby og verdslig sogn i nordlige Bedfordshire, England. Landsbyen har historie tilbake til tidlig middelalder, og tidligere. Under den andre verdenskrig hadde det britiske flyvåpenet (RAF) en flyplass her som siden ble et sted for britisk forskning og utvikling innen luftfart. Befolkningstallet i landsbyen har holdt seg stabilt de siste tiårene, 696 (2001), 694 (2011), og 691 innbyggere (beregnet 2014).

Warbird

En warbird er et militært veteranfly som nå opereres av sivile organisasjoner eller enkeltpersoner og, i noen tilfeller, av historiske avdelinger i de militære styrker, slik som Battle of Britain Memorial Flight, RAAF Museum Historical Flight og South African Air Force Museum Historical Flight.

Restaurerte warbirds er en hyppig attraksjon på flystevner. Sterkt modifiserte så vel som andre warbirds kan også ofte sees på airraces. I epoken etter andre verdenskrig er disse jagerfly blant de raskeste propelldrevne fly som noensinne er bygget. Noen av de mest populære warbirds for race er North American P-51 Mustang, Hawker Sea Fury, Grumman F8F Bearcat og North American T-6 Texan.

Yankee Air Museum

Yankee Air Museum er et luftfartsmuseum som ligger på Willow Run Airport i Van Buren Township i Michigan i USA. Museet har en liten gruppe med flyvedyktige fly - samt en samling med ikke-flyvedyktige fly og luftfartsrelaterte gjenstander.

Örnahusen

Örnahusen er et mindre sted i Östra Hoby sogn i Simrishamn kommune i Sverige, omtrent midt på Österlens sydøstre kyst.

I Örnahusen finnes blant annet bakeri, snekkere, kunstnere, turoperatører, salg av indiske sarier, grønnsaksselgere, keramikere. Hvert år, oftest i juli da alle sommergjester har kommet, samles folk til byfest. Det dekkes langbord for alle, fastboende og feriegjester.

På andre språk

This page is based on a Wikipedia article written by authors (here).
Text is available under the CC BY-SA 3.0 license; additional terms may apply.
Images, videos and audio are available under their respective licenses.