Secret in Their Eyes

Secret in Their Eyes is een Amerikaanse psychologische thriller uit 2015, geregisseerd door Billy Ray. Het is een remake van de Argentijnse film El secreto de sus ojos uit 2009 van Juan José Campanella, gebaseerd op de roman La pregunta de sus ojosvan Eduardo Sacheri.

Secret in Their Eyes
(Filmposter op en.wikipedia.org)
Regie Billy Ray
Producent Matt Jackson
Mark Johnson
Scenario Filmscenario:
Billy Ray
Gebaseerd op:
El secreto de sus ojos
van Juan José Campanella
en
La pregunta de sus ojos
van Eduardo Sacheri
Hoofdrollen Chiwetel Ejiofor
Nicole Kidman
Julia Roberts
Dean Norris
Michael Kelly
Muziek Emilio Kauderer
Montage Jim Page
Cinematografie Daniel Moder
Distributie STXfilms
Première 11 november 2015 (Los Angeles)
Vlag van Nederland 10 maart 2016
Speelduur 111 minuten
Taal Engels
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Budget $ 19.500.000
Opbrengst $ 34.854.990
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Verhaal

Kort na de aanslagen op 11 september 2001 worden Ray Kasten, een antiterrorisme-agent van de FBI, en Jess Cobb, een onderzoeker voor de officier van justitie, opgeroepen voor een buitenmissie, omdat een vrouwelijk lichaam werd gevonden in een afvalcontainer bij een bewaakte moskee. Ray, die met Jess ook privé een goede relatie heeft, ontdekt het lichaam en ziet dat het Carolyn is, de 20-jarige dochter van Jess. Carolyn werd verkracht en op brute wijze vermoord. Jess stort in als ze het lichaam van haar dochter ziet. Ray zweert de dader te vinden. Het FBI-team, dat niet verantwoordelijk is voor het onderzoek, draagt de zaak over aan moordzaken. Ray begint een eigen onderzoek naar de schuldige. Jess voelt de behoefte de stad te verlaten. Terwijl Ray haar helpt met verhuizen ontdekt hij foto's van een federale politiedienst. Daarop staat een jongeman die aandachtig kijkt naar Carolyn (ook op de foto). Geen van zijn collega's, die ook op de foto staan, lijkt de man te kennen. Wanneer Ray het terroristisme-dossier op de computer doorzoekt, kan hij de verdachte identificeren. Maar Ray wordt belemmerd in zijn onderzoek als de verdachte genaamd Marzin een informant blijkt te zijn, die samen met de autoriteiten de moskee bewaakt en ten koste van alles wordt beschermd. Ray gaat op advies van Claire in zijn vrije tijd een privéonderzoek beginnen voor bewijsmateriaal.

Rolverdeling

Acteur Personage
Chiwetel Ejiofor Raymond "Ray" Kasten
Nicole Kidman Claire Sloan
Julia Roberts Jessica "Jess" Cobb
Dean Norris Bumpy Willis
Michael Kelly Reginald "Reg" Siefert
Alfred Molina Martin Morales
Joe Cole Anzor Marzin / Clay Beckwith
Zoe Graham Carolyn Cobb

Externe links

Alfred Molina

Alfred Molina, geboren als Alfredo Molina (Paddington (Londen), 24 mei 1953) is een Brits-Amerikaans acteur. Hij werd voor zijn rollen in The Accountant (1989) en Frida (2002) genomineerd voor BAFTA Awards . Voor Frida werd hij tevens genomineerd voor een Satellite Award evenals voor zijn rol als Dr. Octopus in Spider-Man 2.

Billy Ray

William (Billy) Ray is een Amerikaans scenarist en regisseur. Hij is vooral bekend als scenarist van de films The Hunger Games, Captain Phillips en Volcano.

Chiwetel Ejiofor

Chiwetel Umeadi Ejiofor (Londen, 10 juli 1977) is een Engels acteur van Nigeriaanse afkomst. Hij werd in 2007 twee keer genomineerd voor een Golden Globe (voor zijn rollen in de televisiefilm Tsunami: The Aftermath en die in de tragikomedie Kinky Boots), in 2010 één keer (voor het spelen van Thabo Mbeki in de historische dramafilm Endgame) en in 2014 weer twee keer (voor de miniserie Dancing on the Edge en de biografische dramafilm 12 Years a Slave). Meer dan vijftien andere acteerprijzen werden hem daadwerkelijk toegekend, waaronder een British Independent Film Award voor zijn rol in Dirty Pretty Things (2002), een Independent Spirit Award voor die in Talk to Me (2007) en een BAFTA voor zijn rol in 12 Years a Slave (2013).

Ejiofor was voor het eerst als acteur te zien in 1996, als Ebow in de televisiefilm Deadly Voyage. In het daaropvolgende jaar debuteerde hij op het grote scherm als Ensign Covey in de historische dramafilm Amistad.

Ejiofor werd in 2008 benoemd tot Officier in de Orde van het Britse Rijk vanwege zijn verdiensten voor drama.

Dean Norris

Dean Joseph Norris (South Bend, 8 april 1963) is een Amerikaans acteur. Hij speelt vaak politieagenten, zoals ook in zijn bekendste rol als DEA-agent Hank Schrader in de televisieserie Breaking Bad.

Don Harvey

Donald Patrick 'Don' Harvey II (St. Clair Shores, 31 mei 1960) is een Amerikaans acteur.

Film in 2015

Dit artikel gaat over films uitgebracht in het jaar 2015, filmfestivals en filmprijzen.

Julia Roberts

Julia Fiona Roberts (Atlanta, 28 oktober 1967) is een Amerikaans actrice. Ze kreeg een Academy Award voor haar hoofdrol in Erin Brockovich (2000), nadat ze eerder al genomineerd werd voor Steel Magnolias (1990) en Pretty Woman (1991). Daarnaast won ze meer dan dertig andere acteerprijzen, waaronder Golden Globes voor zowel Steel Magnolias, Pretty Woman als Erin Brockovich, een BAFTA Award voor Erin Brockovich en National Board of Review Awards voor Prêt-à-Porter (samen met de gehele cast), Erin Brockovich en Closer.

Michael Kelly

Michael Joseph Kelly (Philadelphia, 22 mei 1969) is een Amerikaans acteur.

Nicole Kidman

Nicole Mary Kidman (Honolulu (Hawaï), 20 juni 1967) is een Australische actrice.

Oscar voor beste niet-Engelstalige film

De Academy Award voor beste niet-Engelstalige film (Engels: Academy Award for Best Foreign Language Film, ook genoemd Oscar voor beste niet-Engelstalige film) is een jaarlijkse filmprijs van de Academy of Motion Picture Arts and Sciences. Welke films genomineerd worden bepaalt de Amerikaanse filmindustrie. Uiteindelijk worden vijf genomineerde titels bekendgemaakt ("Oscar-nominaties"). Bij de jaarlijkse uitreiking wordt bekendgemaakt welke van de genomineerden de prijs wint. Films uit de Verenigde Staten komen niet in aanmerking voor deze prijs.

In andere talen

This page is based on a Wikipedia article written by authors (here).
Text is available under the CC BY-SA 3.0 license; additional terms may apply.
Images, videos and audio are available under their respective licenses.