Nina Jurna

Nina Jurna (Renkum, 13 maart 1969) is correspondent voor NRC Handelsblad in Latijns-Amerika.

Na de middelbare school studeerde ze journalistiek op de Hogeschool Windesheim in Zwolle.[1] Aan het eind van het tweede jaar onderbrak ze haar studie en vertrok voor een jaar naar Mexico. Na haar studie ging ze aan de slag bij de Amsterdamse tv-zender AT5.

In 1995 reisde ze voor het eerst naar Suriname. In 1999 ontmoette ze Iwan Brave die als correspondent voor de Volkskrant werkte en die haar vertelde dat RTL geïnteresseerd was in reportages vanuit Zuid-Amerika. Zo verhuisde ze in 2000 naar Paramaribo om vanuit daar als correspondent te werken voor RTL Nieuws. Vanuit Paramaribo volgde ze de ontwikkelingen in Zuid-Amerika en op de Nederlandse Antillen en Aruba. Met haar eigen bedrijf Fawaka Creations richtte zij zich voornamelijk op documentaires, reportages, films en evenementen. In 2005 interviewde ze Bouterse in het binnenland van Suriname.

In 2011 verruilde ze Paramaribo voor Rio de Janeiro als standplaats. Haar werkgebied bleef hetzelfde. In 2013 stopten haar werkzaamheden bij RTL Nieuws en begon ze zich verder te richten op haar eigen bedrijf in Rio de Janeiro. In oktober 2015 werd ze de vaste correspondent Latijns-Amerika voor het NRC Handelsblad en NRC Next. Ze reist het hele continent over om verslag te doen van nieuws en achtergronden. Daarnaast maakt ze reportages voor uiteenlopende omroepen onder andere voor Een Vandaag en werkt ze als producer voor verschillende televisieprogramma's in haar werkgebied Latijns-Amerika.

Nina Jurna
Jurna (De Balie, 2019)
Jurna (De Balie, 2019)
Achtergrondinformatie
Geboren 13 maart 1969
Geboorteplaats Renkum
Land Vlag van Nederland Nederland
Portaal  Portaalicoon   Media

Documentaires

  • Louis Doedel (1998, regie: Frank Zichem). Haar zoektocht naar het verhaal van haar oudoom Louis Doedel, de eerste vakbondsleider van Suriname. Doedel werd door het toenmalige Nederlandse koloniale gezag vanwege zijn activisme gek verklaard en levenslang opgesloten.
  • Rondom de Surinaamse parlementsverkiezingen van 2015 maakte ze voor de NTR de 3-delige serie: Suriname, 5 jaar later.

Boeken

  • Met eigen ogen,een hedendaagse kijk op de Surinaamse slavernij, ism Clark Accord (2003)
  • Standplaats Paramaribo,2007
  • Desi Bouterse, een Surinaamse realiteit, 2015

Prijzen

  • Unicef Award voor beste documentaire ,Push, no tan tiri' (2008) over kindermisbruik in Suriname. Deze prijs wordt jaarlijks toegekend door de Latijns-Amerikaanse afdeling van de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO).
Bronnen, noten en/of referenties
  • Huits, Anne: De oerkracht van een Doedel, in: Parbode, nr. 33, januari 2009, p. 10-12.
  1. Weten waar je vandaan komt is een mensenrecht voor Nina Jurna. NRC (2019-08-12).
13 maart

13 maart is de 72ste dag van het jaar (73ste dag in een schrikkeljaar) in de gregoriaanse kalender. Hierna volgen nog 293 dagen tot het einde van het jaar.

Clark Accord

Clark Bertram Accord (Paramaribo, 6 maart 1961 – Amsterdam, 11 mei 2011) was een Nederlandse visagist en schrijver van Surinaamse afkomst.

Desi Bouterse

Desiré Delano (Desi) Bouterse (Domburg (Suriname), 13 oktober 1945) is de huidige president van Suriname. Van 1980 tot 1988 was hij dictator van Suriname en voerde hij een militair bewind.

Bouterse is de voorzitter en oprichter van de politieke partij de Nationale Democratische Partij (NDP), die met 19 zetels de grootste partij is in het politiek blok de Megacombinatie (MC) dat tevens door Bouterse wordt voorgezeten. Op 19 juli 2010 werd Bouterse met 36 van de 50 parlementaire stemmen gekozen tot president van Suriname (het 51ste lid van De Nationale Assemblée was toenmalig president Ronald Venetiaan wiens ambt als president niet kon worden gecombineerd met het lidmaatschap van het parlement). Op 12 augustus 2010 werd Bouterse als zodanig geïnaugureerd in een buitengewone vergadering van De Nationale Assemblée (voor deze gelegenheid eenmalig verplaatst naar de Anthony Nesty Sporthal in Paramaribo) en nam hij officieel de macht over van zijn voorganger Venetiaan.In de periode sinds 1975, toen Suriname onafhankelijk werd van Nederland, is Bouterse gaandeweg uitgegroeid tot de meest omstreden figuur in de jonge Zuid-Amerikaanse republiek. Bouterse is hoofdverdachte in het strafproces rond de zogenoemde Decembermoorden van december 1982. Hij wordt ook gezien als de hoofdverantwoordelijke voor de Moiwana-slachting van november 1986, waarbij ten minste 39 onschuldige Surinaamse Marrons vermoord werden door het Nationale Leger van Suriname.

Ook is hij in Nederland wegens zijn betrokkenheid bij een drugstransport van 474 kilogram cocaïne bij verstek veroordeeld tot elf jaar celstraf. Europol heeft wegens zijn veroordeling een arrestatiebevel tegen hem uitgevaardigd. Als staatshoofd geniet hij echter diplomatieke onschendbaarheid zodat hij naar het buitenland kan reizen zonder te worden aangehouden.Bouterses verkiezing tot president van Suriname bracht enorme schade toe aan de diplomatieke relatie tussen Suriname en Nederland, het voormalig moederland van Suriname. Maxime Verhagen, toenmalige demissionair minister van Buitenlandse Zaken van Nederland, liet kort na de verkiezing van Bouterse tot president van Suriname tijdens een persconferentie weten dat Bouterse "alleen in Nederland welkom is om zijn celstraf uit te zitten".

Jair Bolsonaro

Jair Messias Bolsonaro (Glicério, 21 maart 1955) is een Braziliaans politicus. Hij is sinds 1991 Nationaal Congreslid achtereenvolgens lid van acht politieke partijen, en stelde zich namens de Sociaal-Liberale Partij (PSL) kandidaat voor de presidentsverkiezingen van 2018. Hij won deze verkiezingen op 28 oktober 2018, en trad op 1 januari 2019 aan als de 38e president van Brazilië.

Juan Guaidó

Juan Gerardo Guaidó Márquez (La Guaira, 28 juli 1983) is een Venezolaans ingenieur, politicus en nationale gedeputeerde namens de partij Volkswil (Voluntad Popular) voor de staat Vargas. Sedert 5 januari 2019 is hij voorzitter van de Nationale Assemblée van Venezuela, als jongste persoon ooit in deze functie. Guaidó wordt beschouwd als de leider van de oppositie tegen het chavismo.Na massale anti-regeringsdemonstraties op 23 januari 2019 riep Guaidó zichzelf uit tot interim-president van Venezuela. Hij kreeg direct daarop erkenning van de Lima Groep, de Verenigde Staten, en steun van de Europese Unie. Anderzijds maakten de landen Uruguay, Bolivia, Mexico, Nicaragua, Rusland, China en Turkije kenbaar de regering Maduro te blijven erkennen en te steunen. Op 26 januari 2019 lieten de landen Frankrijk, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Spanje en Nederland weten dat zij oppositieleider Guaidó zullen erkennen als de rechtmatige president van Venezuela, als zittend president Nicolás Maduro niet binnen acht dagen nieuwe verkiezingen uitschrijft.

Lijst van medewerkers van het NOS Journaal

Dit is een lijst van medewerkers van het NOS Journaal.

Lijst van personen geboren in 1969

Dit is een lijst van personen die geboren zijn in 1969.

De inhoud van deze pagina is gebaseerd op gegevens in Wikidata. Als er onvolkomenheden in deze lijst zitten, gelieve dan aldaar de gegevens aan te passen. Achter iedere persoon is hiervoor een link aanwezig met de aanduiding bewerken.

Wijzigingen in Wikidata worden met enige (on)regelmatigheid geautomatiseerd overgenomen naar deze pagina.

Lijst van personen geboren op 13 maart

Dit is een lijst van personen die geboren zijn op 13 maart.

De inhoud van deze pagina is gebaseerd op gegevens in Wikidata. Als er onvolkomenheden in deze lijst zitten, gelieve dan aldaar de gegevens aan te passen. Achter iedere persoon is hiervoor een link aanwezig met de aanduiding bewerken.

Wijzigingen in Wikidata worden met enige (on)regelmatigheid geautomatiseerd overgenomen naar deze pagina.

963 - Anna Porphyrogenitus, vorst van Kiev en prinses uit het Byzantijnse Rijk (circa overleden in 1011) bewerken

1265 - Everhard I van Württemberg, Duitse graaf, aristocraat (overleden in 1325) bewerken

1271 - Judith van Habsburg, Duitse koningin-gemalin (overleden in 1297) bewerken

1372 - Lodewijk I van Orléans, Franse hertog, regent, militair (overleden in 1407) bewerken

1530 - Jan Rubens, Nederlandse politicus, advocaat en magistraat (overleden in 1587) bewerken

1537 - Francisco Verdugo, Spaanse politicus en militair (overleden in 1595) bewerken

1548 - Sasbout Vosmeer, Nederlandse katholiek bisschop, rooms-katholiek priester (overleden in 1614) bewerken

1556 - Dirck van Os, Nederlandse handelaar en ondernemer (overleden in 1615) bewerken

1560 - Willem Lodewijk van Nassau-Dillenburg, Duitse graaf, politicus (overleden in 1620) bewerken

1567 - Jacob van Heemskerck, ontdekkingsreiziger uit de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden (overleden in 1607) bewerken

1593 - Georges de La Tour, kunstschilder uit het Hertogdom Lotharingen (overleden in 1652) bewerken

1599 - Jan Berchmans, uit de Zeventien Provinciën (overleden in 1621) bewerken

1615 - Paus Innocentius XII, paus, aartsbisschop, kardinaal en ambassadeur, rooms-katholiek priester, diplomaat en klerk van de Heilige Stoel (overleden in 1700) bewerken

1631 - Lodewijk Huygens, Nederlandse diplomaat (overleden in 1699) bewerken

1637 - Susanna Huygens, huisvrouw uit de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden (overleden in 1725) bewerken

1649 - Simon Hendrik van Lippe-Detmold, Duitse graaf, aristocraat (overleden in 1697) bewerken

1652 - Walraven Theodoor Schellaert van Obbendorf, grootgrondbezitter (overleden in 1713) bewerken

1716 - Philippina Charlotte van Pruisen, Duitse prinses, componist en gemalin (overleden in 1801) bewerken

1729 - Albert Alingh, politicus (overleden in 1810) bewerken

1733 - Joseph Priestley, Amerikaans lid van het Parlement van Frankrijk, filosoof, theoloog, scheikundige, opvoeder, politiek theoreticus, bibliothecaris, onderwijzer, wetenschapshistoricus, natuurkundige en uitvinder (overleden in 1804) bewerken

1733 - Johann Zoffany, Duitse kunstschilder en prentkunstenaar (overleden in 1810) bewerken

1739 - Agatha Theodora Geelvinck, Nederlandse politicus (overleden in 1805) bewerken

1741 - Keizer Jozef II, Keizer van het Heilige Roomse Rijk, Keurvorst uit het Heilige Roomse Rijk (overleden in 1790) bewerken

1753 - Louise Marie Adélaïde van Bourbon, Franse hertogin, hertogin en prinses, aristocraat (overleden in 1821) bewerken

1755 - François Xavier de Vilander, ridder, politicus (overleden in 1836) bewerken

1760 - Nicolas de Bonneville, Franse taalkundige, dichter, journalist, vertaler, drukker en boekhandelaar (overleden in 1828) bewerken

1763 - Guillaume Brune, Franse graaf, ambassadeur, diplomaat en militair (overleden in 1815) bewerken

1764 - Charles Grey, graaf, premier van het Verenigd Koninkrijk, Lid van het Parlement in het Parlement van Groot-Brittannië, Leader of the House of Lords, Secretary of State for Foreign and Commonwealth Affairs, Leader of the House of Commons, lid van het Britse Hogerhuis en Lijst van Lord High Admirals en First Lords of the Admiralty of England uit het Koninkrijk Groot-Brittannië (overleden in 1845) bewerken

1768 - Jean De Witte, Belgisch lid van de Kamer van volksvertegenwoordigers en advocaat (overleden in 1843) bewerken

1768 - Karel Lodewijk van Keverberg van Kessel, Franse politicus (overleden in 1841) bewerken

1770 - Abraham Hopman, Nederlandse ballonvaarder, instrumentmaker en wetenschappelijk instrumentmaker (overleden in 1832) bewerken

1772 - Emanuel Joseph Lefebvre, Nederlands burgemeester (overleden in 1828) bewerken

1774 - Pierre-Narcisse Guérin, Franse baron, kunstschilder (overleden in 1833) bewerken

1775 - Johannes Casparus Bergsma, Nederlands burgemeester, bestuurder (overleden in 1818) bewerken

1780 - Pierre Destriveaux, Belgisch lid van de Kamer van volksvertegenwoordigers, hoogleraar en advocaat (overleden in 1853) bewerken

1781 - Karl Friedrich Schinkel, Duitse architect, kunstschilder, planoloog en academisch docent (overleden in 1841) bewerken

1782 - Orest Kiprenski, kunstschilder uit het Keizerrijk Rusland (overleden in 1836) bewerken

1797 - Charles de Rémusat, Franse graaf, lid van het Parlement, journalist, schrijver, juridisch dichter, filosoof en literatuurcriticus (overleden in 1875) bewerken

1798 - Abigail Fillmore, Amerikaanse First Lady van de Verenigde Staten (overleden in 1853) bewerken

1799 - Pierre Lanskoï, officier uit het Keizerrijk Rusland (overleden in 1877) bewerken

1801 - Joseph Mazilier, Franse balletdanser, choreograaf en librettist (overleden in 1868) bewerken

1812 - Vincent Gildemeester van Tuyll van Serooskerken, Nederlandse ondernemer (overleden in 1860) bewerken

1813 - Prosper de Kerchove de Denterghem, Belgisch lid van de Kamer van volksvertegenwoordigers (overleden in 1853) bewerken

1815 - James Curtis Hepburn, Amerikaanse lexicograaf, taalkundige, vertaler, arts, missionaris, onderwijzer en Bijbelvertaler (overleden in 1911) bewerken

1815 - Hermanus Koekkoek, Nederlandse kunstschilder (overleden in 1882) bewerken

1818 - Pierre Louis François Blussé, Nederlands Tweede Kamerlid, advocaat, jurist (overleden in 1908) bewerken

1819 - Pierre Jules Lejeune, Belgisch lid van de Kamer van volksvertegenwoordigers (overleden in 1898) bewerken

1823 - Francesco Battaglini, aartsbisschop, kardinaal en katholiek bisschop, rooms-katholiek priester uit het Koninkrijk Italië (overleden in 1892) bewerken

1824 - George Elgar Hicks, Britse kunstschilder (overleden in 1914) bewerken

1825 - Friedrich Albert von Zenker, Duitse arts, lichenoloog, academisch docent, patholoog, botanicus en anatoom (overleden in 1898) bewerken

1825 - Hans Fredrik Gude, Noorse kunstschilder en academisch docent (overleden in 1903) bewerken

1828 - Frederik Cornelis Tromp, Nederlandse minister van Verkeer en Waterstaat en minister van Economische Zaken (overleden in 1900) bewerken

1831 - Ernst Gustav Kraatz, Duitse entomoloog en pedagoog (overleden in 1909) bewerken

1834 - Léon Cladel, Franse schrijver en dichter (overleden in 1892) bewerken

1836 - Hendrik Gerard van Doesburgh, Nederlandse politieagent (overleden in 1897) bewerken

1839 - Tage Reedtz-Thott, Deense minister-president en diplomaat (overleden in 1923) bewerken

1841 - Jules Moerman, Belgische pianist, musicoloog en componist (overleden in 1901) bewerken

1842 - Joseph Boussinesq, Franse wiskundige, natuurkundige, leraar, academisch docent en waterbouwkundige (overleden in 1929) bewerken

1843 - Henri van der Hoeven, Nederlandse rector magnificus van de Universiteit Leiden, academisch docent en jurist (overleden in 1924) bewerken

1845 - Justus Pieter de Veer, Nederlandse kunstschilder (overleden in 1921) bewerken

1847 - Alfred de Limon Triest, Belgische (overleden in 1917) bewerken

1849 - Lambertus Cornelis van Engelenburg, Nederlandse bankier (overleden in 1919) bewerken

1849 - Armandus Janssens, politicus (overleden in 1902) bewerken

1849 - Périclès Pantazis, Griekse kunstschilder (overleden in 1884) bewerken

1851 - George Newnes, Britse Baronet, bewerker en politicus (overleden in 1910) bewerken

1853 - Harm Tiesing, Nederlandse schrijver (overleden in 1936) bewerken

1854 - Edmond Goethals, Belgische senator, advocaat (overleden in 1919) bewerken

1854 - Ernst Witkamp, Nederlandse conservator en kunstschilder (overleden in 1897) bewerken

1855 - Percival Lowell, Amerikaanse astronoom, wiskundige en ondernemer (overleden in 1916) bewerken

1856 - Hildur Schirmer, Noorse zangeres, musicoloog en feminist (overleden in 1914) bewerken

1857 - Sara Henze, Nederlandse kunstschilder en aquarellist (overleden in 1936) bewerken

1857 - Herbert Plumer, 1st Viscount Plumer, Brits lid van het Hogerhuis en officier (overleden in 1932) bewerken

1858 - Maximilien Luce, Franse kunstschilder en lithograaf (overleden in 1941) bewerken

1859 - Ivo Bligh, 8th Earl of Darnley, Britse vrederechter, cricketspeler en vrederechter (overleden in 1927) bewerken

1860 - Hugo Wolf, componist en muziekcriticus uit Oostenrijk-Hongarije (overleden in 1903) bewerken

1862 - Klaas Laan, Nederlandse burgemeester (overleden in 1932) bewerken

1863 - Marten Eertman, Nederlandse orgelbouwer (overleden in 1940) bewerken

1864 - Alexej von Jawlensky, kunstschilder uit het Keizerrijk Rusland (overleden in 1941) bewerken

1870 - William Glackens, Amerikaanse kunstschilder (overleden in 1938) bewerken

1870 - Albert Meyer, Zwitsers lid van de Federale Raad en lid van de Nationale Raad en journalist (overleden in 1953) bewerken

1871 - Igor Grabar, kunstschilder, museoloog, kunsthistoricus en architect uit Oostenrijk-Hongarije (overleden in 1960) bewerken

1871 - Jules Meuwissen, Belgische rector van de Universiteit Gent, ingenieur en hoogleraar (overleden in 1952) bewerken

1871 - Maximiliaan van Schaumburg-Lippe, aristocraat (overleden in 1904) bewerken

1872 - Eduard Cuypers, Belgische priester (overleden in 1906) bewerken

1872 - Herman Johannes den Hertog, Nederlandse wethouder van Amsterdam, componist en schaker (overleden in 1952) bewerken

1872 - Joseph Rosemeyer, Duitse baanwielrenner en wielrenner (overleden in 1919) bewerken

1873 - Daniel Constantin Mari André de la Porte, Nederlandse officier (overleden in 1945) bewerken

1873 - George Forrest, Britse ontdekkingsreiziger, botanicus en verzamelaar (overleden in 1932) bewerken

1874 - Ellery Clark, Amerikaanse atleet (overleden in 1949) bewerken

1875 - Lizzy Ansingh, Nederlandse dichter, kunstschilder, schrijver en kinderboekenschrijver (overleden in 1959) bewerken

1876 - Louis Van Hooveld, Belgische senator en vakbondsbestuurder (overleden in 1955) bewerken

1877 - Hieronimus Venema, Nederlandse burgemeester (overleden in 1957) bewerken

1879 - Johan Nygaardsvold, Noors parlementslid en Prime Minister of Norway en vakbondsbestuurder (overleden in 1952) bewerken

1880 - Philippe-François-Victor Baucq, Belgische architect (overleden in 1915) bewerken

1880 - Josef Gočár, architect en pedagoog uit Tsjecho-Slowakije (overleden in 1945) bewerken

1880 - Otto Meissner, Duitse politicus en jurist (overleden in 1953) bewerken

1881 - Hendrik Antonie Dambrink, Nederlands Tweede Kamerlid en advocaat (overleden in 1940) bewerken

1881 - Cornelis van Arendonk, oriëntalist en bibliothecaris (overleden in 1946) bewerken

1882 - Alfons Colle, Belgische politicus (overleden in 1968) bewerken

1883 - Enrico Toselli, pianist en componist uit het Koninkrijk Italië (overleden in 1926) bewerken

1884 - Hugh Walpole, Britse schrijver, romanschrijver en scenarioschrijver (overleden in 1941) bewerken

1885 - Gaston Lejeune, Belgische architect (overleden in 1954) bewerken

1887 - Abdul Badawi, Egyptische econoom, rechter, diplomaat en politicus (overleden in 1965) bewerken

1888 - Paul Morand, Franse diplomaat en schrijver (overleden in 1976) bewerken

1889 - J.D. Poll, Nederlandse verzetsstrijder en onderwijzer (overleden in 1945) bewerken

1890 - Fritz Busch, Duitse dirigent, pianist en muziekdirecteur (overleden in 1951) bewerken

1890 - Hans Leisegang, Duitse filoloog, filosoof, natuurkundige en hoogleraar (overleden in 1951) bewerken

1890 - Franz Suter, Zwitserse wielrenner en baanwielrenner (overleden in 1914) bewerken

1891 - Maria Pilar van Beieren, Duitse prinses, kunstschilder (overleden in 1987) bewerken

1892 - Pedro Calomino, Argentijnse voetballer (overleden in 1950) bewerken

1892 - Eric Erickson, Zweedse honkballer (overleden in 1965) bewerken

1893 - Menachem Birnbaum, Oostenrijkse illustrator en kunstschilder (overleden in 1944) bewerken

1893 - Wim van Eek, Nederlandse voetballer (overleden in 1967) bewerken

1895 - Luigi Cevenini, Italiaanse voetballer en voetbaltrainer (overleden in 1968) bewerken

1895 - Dorothy Davenport, Amerikaanse actrice, filmregisseur, scenarioschrijver, filmactrice en filmproducent (overleden in 1977) bewerken

1897 - Richard Hildebrandt, Duitse parlement van het Rijk, rechter (overleden in 1952) bewerken

1897 - Marcel Thiry, Belgische senator, dichter, schrijver (overleden in 1977) bewerken

1898 - Henry Hathaway, Amerikaanse filmregisseur, filmproducent, acteur en scenarioschrijver (overleden in 1985) bewerken

1899 - Henri Glineur, Belgisch lid van de Kamer van volksvertegenwoordigers en senator (overleden in 1978) bewerken

1899 - Pancho Vladigerov, Bulgaarse pianist, dirigent, componist, choreograaf, muziekpedagoog en academisch docent (overleden in 1978) bewerken

1899 - John van Vleck, Amerikaanse wiskundige, natuurkundige, academisch docent en nucleair wetenschapper (overleden in 1980) bewerken

1900 - Andrée Bosquet, Belgische kunstschilder (overleden in 1980) bewerken

1900 - Eugen Fried, politicus en journalist uit Tsjecho-Slowakije (overleden in 1943) bewerken

1900 - Salote Tupou III, Tongaanse koningin, politicus (overleden in 1965) bewerken

1900 - Josef Clemens Maurer, Duitse katholieke aartsbisschop, kardinaal, katholiek bisschop en titulair bisschop, rooms-katholiek priester (overleden in 1990) bewerken

1900 - Jean Negulesco, Roemeense scenarioschrijver, acteur, filmregisseur en kunstschilder (overleden in 1993) bewerken

1900 - George Seferis, Griekse ambassadeur, dichter, diplomaat, vertaler en schrijver (overleden in 1971) bewerken

1902 - Hans Bellmer, Franse kunstschilder, beeldhouwer, fotograaf en graveur (overleden in 1975) bewerken

1903 - Shabtai Arieh Petrushka, Israëlische trompettist, dirigent, musicoloog en componist (overleden in 1997) bewerken

1903 - Andries Hartsuiker, Nederlandse componist en musicoloog (overleden in 1993) bewerken

1903 - Koenraad Keyer, Nederlandse arts bewerken

1903 - Yasutaro Koide, Japanse kleermaker en agrariër (overleden in 2016) bewerken

1904 - Pieter Kaay, Nederlandse politieman (overleden in 1943) bewerken

1904 - Pietro Pernice, Italiaanse componist, dirigent en musicoloog (overleden in 1983) bewerken

1905 - Ephrem Delmotte, Belgische componist (overleden in 1997) bewerken

1905 - Bram Groeneweg, Nederlandse atleet (overleden in 1988) bewerken

1905 - Jan Vlam, Nederlands Tweede Kamerlid (overleden in 1991) bewerken

1906 - Oscar Nemon, Kroatische beeldhouwer (overleden in 1985) bewerken

1906 - Jacques Stil, Nederlandse verzetsstrijder (overleden in 1944) bewerken

1906 - Nguyen Van Thien, Vietnamese katholiek bisschop, theoloog, academisch docent en rooms-katholiek priester (overleden in 2012) bewerken

1906 - Eugenio van Savoye, hertog van Genua, hertog, militair uit het Koninkrijk Italië (overleden in 1996) bewerken

1907 - Franz Beckert, Duitse turner (overleden in 1973) bewerken

1907 - Saar Bessem, Nederlandse zangeres en componist (overleden in 1996) bewerken

1907 - Jack Holden, Britse lange-afstandsrenner en marathonloper (overleden in 2004) bewerken

1907 - Maria Pia de Saxe-Coburgo e Bragança, Portugese hertogin, hertogin en prinses, schrijver (overleden in 1995) bewerken

1907 - Edward van Hootegem, Nederlandse militair leider (overleden in 1996) bewerken

1908 - Adine Mees, Nederlandse tekenaar, kunstschilder en graficus (overleden in 1948) bewerken

1908 - Nel Snel, Nederlandse actrice en televisieactrice (overleden in 1987) bewerken

1908 - Paul Stewart, Amerikaanse filmacteur, toneelacteur, televisieacteur, filmproducent, regisseur, acteur, filmregisseur en televisieproducent (overleden in 1986) bewerken

1909 - Sam Dutrey, Amerikaanse jazzmuzikant en saxofonist (overleden in 1971) bewerken

1909 - Nicolò Vittori, Italiaanse roeier (overleden in 1988) bewerken

1910 - Alma Bella, Filipijnse actrice (overleden in 2012) bewerken

1910 - Sammy Kaye, Amerikaanse orkestleider, componist, dirigent en liedschrijver (overleden in 1987) bewerken

1910 - José María Cervera Lloret, Spaanse componist, dirigent, musicoloog, muziekpedagoog en hoogleraar (overleden in 2002) bewerken

1910 - Franz Olah, Oostenrijks parlementslid (overleden in 2009) bewerken

1910 - Antoine Rottier, Nederlandse econoom (overleden in 1992) bewerken

1910 - Tony van Otterloo, Nederlandse acteur (overleden in 1979) bewerken

1911 - Sjoukje Bouma, Nederlandse schaatser (overleden in 2008) bewerken

1911 - Arthur Fontaine, Belgische atleet bewerken

1911 - L. Ron Hubbard, Amerikaanse officier, romanschrijver, muzikant, schrijver, scenarioschrijver, dichter en sciencefictionschrijver (overleden in 1986) bewerken

1912 - Corrie Gabriëlse, Nederlandse kunstschilder, rapporteur, aquarellist en pastellist (overleden in 1994) bewerken

1912 - Carl Raddatz, Duitse stemacteur, toneelacteur en filmacteur (overleden in 2004) bewerken

1912 - Charles Schepens, Belgische arts en oogarts (overleden in 2006) bewerken

1912 - Jozef Smedts, Belgisch lid van de Kamer van volksvertegenwoordigers en senator en advocaat (overleden in 1996) bewerken

1913 - William J. Casey, Amerikaanse jurist en politicus (overleden in 1987) bewerken

1913 - Joe Kelly, Ierse Formule 1-coureur en autocoureur (overleden in 1993) bewerken

1913 - Hilmar Luckhardt, Amerikaanse componist en musicoloog (overleden in 1984) bewerken

1913 - Ward Schroeven, Belgische atleet (overleden in 2001) bewerken

1914 - Edward O'Hare, Amerikaanse officier en piloot (overleden in 1943) bewerken

1915 - Gerrit Kleinveld, Nederlandse verzetsstrijder (overleden in 2006) bewerken

1915 - Bera Brinck Løvstad, Noorse schaatser (overleden in 1999) bewerken

1916 - Lindy Boggs, Amerikaans lid van het Huis van Afgevaardigden van de Verenigde Staten en ambassadeur en diplomaat (overleden in 2013) bewerken

1916 - Jacque Fresco, Amerikaanse futuroloog, ontwerper, schrijver, architect, ingenieur en uitvinder (overleden in 2017) bewerken

1917 - Cees Broehs, Nederlandse beeldhouwer (overleden in 2005) bewerken

1917 - José Chennaux, Belgische voetballer (overleden in 2007) bewerken

1917 - Arsène De Prest, Belgische politicus (overleden in 1993) bewerken

1918 - Bartele Broer Bakker, stuurman (overleden in 1988) bewerken

1919 - Klazien Rotstein-van den Brink, Nederlandse (overleden in 1997) bewerken

1919 - Faye Glenn Abdellah, Amerikaanse verpleegkundige (overleden in 2017) bewerken

1920 - Frits Butzelaar, Nederlandse acteur, televisieregisseur en atleet (overleden in 2000) bewerken

1920 - Folkert Haanstra, Nederlandse kunstschilder, tekenaar, graficus, beeldhouwer, textielkunstenaar en onderwijzer (overleden in 1985) bewerken

1920 - Leo Pagano, Nederlandse televisiepresentator en journalist (overleden in 1999) bewerken

1920 - Gijs Stappershoef, Nederlandse televisieregisseur (overleden in 2010) bewerken

1920 - Frans Van der Elst, Belgisch lid van de Kamer van volksvertegenwoordigers en senator en advocaat (overleden in 1997) bewerken

1920 - Lex van Weren, Nederlandse trompettist (overleden in 1996) bewerken

1921 - René Adriaenssens, Belgische baanwielrenner en wielrenner (overleden in 1995) bewerken

1921 - Robert Maistriau, Belgische verzetsstrijder (overleden in 2008) bewerken

1921 - Gitta Sereny, Britse journalist, schrijver, historicus, non-fictieschrijver en biograaf (overleden in 2012) bewerken

1922 - Richard Brancart, Belgische middenafstandsloper (overleden in 1990) bewerken

1922 - Ad Kaland, Nederlands Eerste Kamerlid en agrariër (overleden in 1995) bewerken

1922 - Józef Szajna, Poolse acteur, toneelregisseur, kunstschilder, ontwerp, regisseur, professor en beeldhouwer (overleden in 2008) bewerken

1923 - Frédéric Gevers, Belgische pianist (overleden in 1997) bewerken

1923 - Dimitrios Ioannidis, Griekse officier, militair en politicus (overleden in 2010) bewerken

1923 - Frans Wennekes, Nederlandse journalist (overleden in 2004) bewerken

1924 - Myrtle Allen, Ierse chef-kok (overleden in 2018) bewerken

1924 - Ria Joy, Nederlandse zangeres (overleden in 2001) bewerken

1925 - Angelo Conterno, Italiaanse wielrenner (overleden in 2007) bewerken

1925 - Léon Defosset, Belgisch lid van de Kamer van volksvertegenwoordigers en advocaat (overleden in 1991) bewerken

1925 - John Tate, Amerikaanse wiskundige en academisch docent bewerken

1926 - Cyriel Delannoit, Belgische bokser (overleden in 1998) bewerken

1926 - Lucienne Herman-Michielsens, Belgische senator (overleden in 1995) bewerken

1926 - Phillip Martin, Amerikaanse stamhoofd (overleden in 2010) bewerken

1926 - Lenny Montana, Amerikaanse televisieacteur, professioneel worstelaar, filmacteur, lijfwacht, uitsmijter en amateurworstelaar (overleden in 1992) bewerken

1926 - Carlos Roberto Reina, Hondurese president en ambassadeur, diplomaat, rechter, advocaat (overleden in 2003) bewerken

1926 - Fritz Schär, Zwitserse wielrenner (overleden in 1997) bewerken

1927 - Lucien Kroll, Belgische architect, essayist en planoloog bewerken

1927 - Koos de Valk, Nederlandse socioloog en hoogleraar (overleden in 2012) bewerken

1928 - Gerard Jan Leppink, Nederlandse wiskundige en academisch docent (overleden in 2018) bewerken

1928 - Marvin Pifer, Amerikaanse Formule 1-coureur (overleden in 1974) bewerken

1928 - Ferdinand van Wensen, Nederlandse illustrator bewerken

1929 - Paek Nam Sun, Noord-Koreaanse ambassadeur en diplomaat (overleden in 2007) bewerken

1929 - Joseph Mascolo, Amerikaanse televisieacteur en filmacteur (overleden in 2016) bewerken

1929 - Zbigniew Messner, Poolse econoom en politicus (overleden in 2014) bewerken

1929 - Jane Rhodes, Franse zangeres en operazangeres (overleden in 2011) bewerken

1929 - James Yannatos, Amerikaanse componist en dirigent (overleden in 2011) bewerken

1930 - Günther Uecker, Duitse beeldhouwer, kunstschilder en academisch docent bewerken

1930 - Harrison Young, Amerikaanse televisieacteur, filmacteur en schrijver (overleden in 2005) bewerken

1931 - Marc Dessauvage, Belgische architect (overleden in 1984) bewerken

1932 - Jack Tjon Tjin Joe, politicus en minister (overleden in 2002) bewerken

1933 - Donald Henry Gaskins, Amerikaanse misdadiger en seriemoordenaar (overleden in 1991) bewerken

1934 - Dirk Duinker, Nederlands Tweede Kamerlid (overleden in 1983) bewerken

1934 - Jan van Bommel, Nederlandse burgemeester (overleden in 2015) bewerken

1935 - Kofi Awoonor, Ghanese ambassadeur, dichter, diplomaat, schrijver, professor, romanschrijver (overleden in 2013) bewerken

1935 - Emiel Christiaan Henrik Veendorp, econoom (overleden in 2012) bewerken

1936 - Ibrahim Hussein, Maleisische kunstschilder (overleden in 2009) bewerken

1936 - Jurjen de Haan, Nederlandse kunstschilder en beeldhouwer (overleden in 2018) bewerken

1937 - Terry Cox, drummer uit Engeland bewerken

1937 - Vladimir Makanin, Russische wiskundige en schrijver (overleden in 2017) bewerken

1937 - Geert Meyer, Nederlandse kunstschilder (overleden in 2011) bewerken

1938 - Alan Cameron, Britse historicus, klassiek filoloog, mythograaf en classicus (overleden in 2017) bewerken

1938 - Erma Franklin, Amerikaanse zangeres (overleden in 2002) bewerken

1938 - Karel Pyck, Belgische psychiater bewerken

1939 - Ferre Grignard, Belgische zanger, gitarist en kunstschilder (overleden in 1982) bewerken

1939 - Yoshinobu Ishii, Japanse voetballer en voetbaltrainer (overleden in 2018) bewerken

1939 - Neil Sedaka, Amerikaanse zanger, pianist, singer-songwriter, componist en liedschrijver bewerken

1940 - Candi Staton, Amerikaanse zangeres bewerken

1941 - Donella Meadows, Amerikaanse milieu-wetenschapper, onderwijzer, schrijver en scheikundige (overleden in 2001) bewerken

1941 - Mahmoud Darwish, Palestijnse dichter, schrijver en auteur (overleden in 2008) bewerken

1942 - Bill Curbishley, Britse muziekproducent, talentenjager, artiestenmanager, componist en filmproducent bewerken

1942 - André Hermsen, Nederlandse waterpolospeler bewerken

1942 - Scatman John, Amerikaanse zanger, pianist, componist, jazzmuzikant en scenarioschrijver (overleden in 1999) bewerken

1942 - Johan Pelk, Nederlandse voetballer bewerken

1942 - Herman Wijffels, Nederlandse bankier en econoom bewerken

1943 - Mike Fisher, Amerikaanse Formule 1-coureur, ingenieur en coureur bewerken

1943 - Gianni Motta, Italiaanse wielrenner bewerken

1943 - André Téchiné, Franse scenarioschrijver, filmregisseur, filmcriticus en acteur bewerken

1944 - Chris Roberts, Duitse zanger en filmacteur (overleden in 2017) bewerken

1944 - Nico van der Voet, Nederlandse waterpolospeler bewerken

1945 - Didier Decoin, Franse president, scenarioschrijver en schrijver bewerken

1945 - Anatoli Fomenko, Russische wiskundige, topoloog, academisch docent, schrijver en natuurkundige bewerken

1945 - Joseph Henriet, Italiaanse etnoloog en taalkundige bewerken

1945 - Carlos Moerdijk, Nederlandse pianist bewerken

1945 - Simon Slings, Nederlandse hoogleraar (overleden in 2004) bewerken

1945 - Fyodor Simashev, Russische langlaufer (overleden in 1997) bewerken

1946 - Yann Arthus-Bertrand, Franse Peintre de la Marine, kunstschilder, fotograaf, filmregisseur, journalist, scenarioschrijver en ballonvaarder bewerken

1946 - Jonathan Netanyahu, Amerikaanse parachutist en officier (overleden in 1976) bewerken

1946 - Freddy Sarens, Belgisch lid van de Kamer van volksvertegenwoordigers en Vlaams Parlementslid bewerken

1946 - Kees Mulder, Nederlandse ambtenaar (overleden in 2015) bewerken

1946 - Don van Riel, Nederlandse voetballer bewerken

1947 - Lyn St. James, Amerikaanse conferencier, ondernemer en autocoureur bewerken

1947 - Theodoros Katsanevas, Griekse parlementslid, schrijver, academisch docent en econoom bewerken

1947 - Salomon Kroonenberg, Nederlandse columnist, geoloog, schrijver, academisch docent en geograaf bewerken

1948 - Alberto Manguel, Argentijnse directeur, taalkundige, vertaler, journalist, literatuurcriticus, schrijver en auteur bewerken

1948 - Dave Mattacks, Britse muziekproducent, drummer en arrangeur bewerken

1949 - Eddy De Mey, Belgische radiopresentator bewerken

1949 - Michael Hogan, Canadese acteur, filmacteur, televisieacteur, stemacteur en scenarioschrijver bewerken

1949 - Joeri Skobov, Russische langlaufer bewerken

1949 - Emmy Verhey, Nederlandse muzikant en violist bewerken

1950 - Robert Brandom, Amerikaanse filosoof en academisch docent bewerken

1950 - Joe Bugner, Britse acteur, bokser en filmacteur bewerken

1950 - William H. Macy, Amerikaanse acteur, televisieacteur, filmacteur, schrijver, karakteracteur, scenarioschrijver, onderwijzer, filmproducent, toneelacteur en toneelregisseur bewerken

1950 - Anne-Marie Worm-de Moel, Nederlandse burgemeester bewerken

1951 - Izhar Cohen, Israëlische zanger, toneelacteur en filmacteur bewerken

1951 - Aldo Nannini, Venezolaanse motorcoureur (overleden in 1977) bewerken

1951 - Hermine de Graaf, Nederlandse schrijver (overleden in 2013) bewerken

1951 - Bert van der Veer, Nederlandse programmamaker en schrijver bewerken

1952 - Herman de Boer, Nederlandse chirurg bewerken

1952 - Eduard Janota, Tsjechische minister van Financiën, econoom (overleden in 2011) bewerken

1952 - Peter Plasman, Nederlandse advocaat en politicus bewerken

1952 - Wolfgang Rihm, Duitse componist, academisch docent, schrijver, librettist en musicoloog bewerken

1953 - Volker Bartsch, Duitse beeldhouwer en kunstschilder bewerken

1953 - Umberto Panerai, Italiaanse waterpolospeler bewerken

1953 - Ridley Pearson, Amerikaanse romanschrijver, schrijver en kinderboekenschrijver bewerken

1953 - Deborah Raffin, Amerikaanse actrice, televisieactrice, filmactrice, filmregisseur en scenarioschrijver (overleden in 2012) bewerken

1954 - Rob Hauser, Nederlandse componist en saxofonist bewerken

1954 - Marc Helsen, Belgische schrijver en journalist bewerken

1954 - Jan Samsom, Nederlandse beeldend kunstenaar en beeldhouwer bewerken

1954 - Sjarhej Sidorski, Russische premier van Wit-Rusland bewerken

1954 - Har Tortike, Nederlandse regisseur bewerken

1955 - Bruno Conti, Italiaanse voetballer en voetbaltrainer bewerken

1955 - John Hackett, Britse muzikant bewerken

1955 - Glenne Headly, Amerikaanse toneelactrice, filmactrice en televisieactrice (overleden in 2017) bewerken

1955 - Walter Luyten, Belgische politicus bewerken

1956 - Jorge Camacho, voetballer bewerken

1956 - Dana Delany, Amerikaanse actrice, stemactrice, toneelactrice, televisieactrice en filmactrice bewerken

1956 - Phill Nixon, Britse darter (overleden in 2013) bewerken

1956 - Guido Nullens, Belgische sportvisser bewerken

1957 - John Hoeven, Amerikaans lid van de Senaat van de Verenigde Staten en gouverneur van North Dakota en bankier bewerken

1957 - Marcellino Lucchi, Italiaanse motorcoureur bewerken

1957 - Hugo Van Laere, Belgische scenarioschrijver, filmregisseur, dramaturg, toneelregisseur, scenograaf, auteur, vertaler en maker bewerken

1958 - Guillermo Arriaga, Mexicaanse schrijver, scenarioschrijver, filmregisseur, academisch docent en televisieacteur bewerken

1958 - Jorge González, Salvadoraanse voetballer bewerken

1958 - Alan Grayson, Amerikaans lid van het Huis van Afgevaardigden van de Verenigde Staten, advocaat en ondernemer bewerken

1958 - Ján Kocian, Slowaakse voetballer en voetbaltrainer bewerken

1958 - Robert Schoemacher, Nederlandse arts bewerken

1959 - Monika Dumon, Belgische actrice en uitvoerend kunstenaar bewerken

1959 - Rachel Renee Russell, Amerikaanse schrijver en kinderboekenschrijver bewerken

1960 - Adam Clayton, Britse bassist en liedschrijver bewerken

1960 - Luciano Ligabue, Italiaanse schrijver, zanger, singer-songwriter, filmregisseur, scenarioschrijver, componist en muziekproducent bewerken

1960 - Joe Ranft, Amerikaanse scenarioschrijver, filmregisseur, stemacteur, kunstenaar, animator, goochelaar, filmacteur en filmproducent (overleden in 2005) bewerken

1960 - Gal Rasché, Russische pianist, dirigent en pedagoog bewerken

1960 - Jorge Sampaoli, Chileense voetbaltrainer en voetballer bewerken

1961 - Vladimir Viktorovitsj Gorin, Russische basketballer bewerken

1961 - Henri Govaerts, Belgische basketballer bewerken

1961 - Jožef Holpert, handbalspeler uit Joegoslavië bewerken

1961 - Vasil Ihnacienka, Russische brandbestrijder (overleden in 1986) bewerken

1961 - Cor Lems, Nederlandse voetballer bewerken

1961 - Sebastiano Nela, Italiaanse voetballer bewerken

1962 - Terence Blanchard, Amerikaanse componist, dirigent, arrangeur, jazzmuzikant, academisch docent, filmcomponist en trompettist bewerken

1962 - Hans Bourlon, Belgische scenarioschrijver, televisieproducent, componist, muziekproducent en filmproducent bewerken

1962 - Pello Ruiz Cabestany, Spaanse wielrenner, schrijver en journalist bewerken

1963 - Aníbal González, Chileense voetballer en voetbaltrainer bewerken

1963 - Michal Hipp, Slowaakse voetballer en voetbaltrainer bewerken

1963 - Billy Yates, Amerikaanse singer-songwriter bewerken

1965 - Steve Bacic, Canadese acteur en filmacteur bewerken

1965 - Stern Demeulenaere, Belgische Vlaams Parlementslid bewerken

1965 - Cees Geel, Nederlandse acteur, televisiepresentator, televisieacteur, filmacteur en presentator bewerken

1965 - Frode Granhus, Noorse auteur (overleden in 2017) bewerken

1965 - Alex Vanhee, Belgische fotograaf bewerken

1966 - Alastair Reynolds, Britse astrofysicus, schrijver en sciencefictionschrijver bewerken

1966 - Tine Scheuer-Larsen, Deense tennisser bewerken

1966 - Chico Science, Braziliaanse zanger en componist (overleden in 1997) bewerken

1967 - Pascal Elbé, Franse acteur, filmregisseur, scenarioschrijver en filmacteur bewerken

1967 - Andrés Escobar, Colombiaanse voetballer (overleden in 1994) bewerken

1967 - Joseph Cao, Amerikaans lid van het Huis van Afgevaardigden van de Verenigde Staten, advocaat en onderwijzer bewerken

1967 - Isabelle Poncelet, Belgisch lid van de Kamer van volksvertegenwoordigers bewerken

1967 - Edson Rodrigues, Braziliaanse voetballer bewerken

1967 - Roger Schmidt, Duitse voetballer en voetbaltrainer bewerken

1967 - Pieter Vink, Nederlandse voetbalscheidsrechter en voetballer bewerken

1967 - Bas van den Tillaar, Nederlandse burgemeester bewerken

1968 - Raymond Meijs, Nederlandse wielrenner bewerken

1969 - Luca Bucci, Italiaanse voetballer bewerken

1969 - Anja Buysse, Belgische atleet en wielrenner bewerken

1969 - Nina Jurna, Nederlandse journalist bewerken

1969 - Lars Michaelsen, Deense wielrenner bewerken

1969 - Stephen Scott, Amerikaanse jazzmuzikant en pianist bewerken

1969 - Thomas von Scheele, Zweedse tafeltennisspeler bewerken

1970 - Stéphane Goubert, Franse wielrenner en ploegleider bewerken

1970 - Aleksandr Samokutyayev, Russische piloot en ruimtevaarder bewerken

1970 - Tim Story, Amerikaanse filmregisseur, filmeditor, televisieregisseur, scenarioschrijver, filmproducent en televisieproducent bewerken

1970 - Robert van der Weert, Nederlandse voetballer bewerken

1971 - Carme Chacón, Spaans lid van het Congres van Afgevaardigden, academisch docent, jurist en advocaat (overleden in 2017) bewerken

1971 - Annabeth Gish, Amerikaanse actrice, scenarioschrijver, televisieactrice en filmactrice bewerken

1971 - Chen Li-Ling, Chinese tennisser bewerken

1971 - Allan Nielsen, Deense voetballer en voetbaltrainer bewerken

1971 - Tsutomu Nishino, Japanse voetballer bewerken

1971 - Adina Porter, Amerikaanse televisieactrice, filmactrice en toneelactrice bewerken

1971 - Ryszard Staniek, Poolse voetballer bewerken

1972 - Lode Ceyssens, Belgische Vlaams Parlementslid en burgemeester bewerken

1972 - Common, Amerikaanse rapper, schrijver, muziekproducent, dichter, muzikant, model, zanger, liedschrijver, filmacteur en filmproducent bewerken

1972 - José Fortes Rodriguez, Spaanse voetballer bewerken

1972 - Jeroen Germes, Nederlandse golfer bewerken

1972 - Yasunari Hiraoka, Japanse voetballer bewerken

1972 - Alberto López de Munain, Spaanse wielrenner bewerken

1973 - Olivier Asmaker, Franse wielrenner bewerken

1973 - Michiel Bothma, Zuid-Afrikaanse golfer bewerken

1973 - Edgar Davids, Nederlandse voetballer bewerken

1973 - Jennifer Evenhuis, Nederlandse cabaretier en actrice bewerken

1973 - Wong Kam-Po, Hongkongse baanwielrenner en wielrenner bewerken

1973 - Joëlle Schad, Dominicaanse tennisser bewerken

1973 - Eloy de Jong, Nederlandse zanger bewerken

1974 - Linda Bengtzing, Zweedse zangeres en televisiepresentator bewerken

1974 - Thomas Enqvist, Zweedse tennisser bewerken

1974 - Fernando Rech, Braziliaanse voetballer bewerken

1974 - Judith Sargentini, Nederlandse Europees Parlementslid bewerken

1974 - Franziska Schenk, Duitse schaatser en televisiepresentator bewerken

1974 - Vampeta, Braziliaanse voetballer bewerken

1975 - Stefan Aartsen, Nederlandse zwemmer bewerken

1975 - Mark Clattenburg, Britse FIFA-scheidsrechter, voetbalscheidsrechter bewerken

1975 - Claudia de Breij, Nederlandse televisiepresentator, radio-dj, schrijver, presentator, cabaretier, journalist, diskjockey en zangeres bewerken

1976 - Jarkko Komula, Finse darter bewerken

1976 - Danny Masterson, Amerikaanse televisieacteur, filmacteur, live-dj, acteur, ondernemer en radiopresentator bewerken

1976 - Tim Polfliet, Belgische illustrator bewerken

1976 - Jorg de Vos, Nederlandse grafisch ontwerper bewerken

1976 - Carlos del Cerro Grande, Spaanse FIFA-scheidsrechter, voetballer en voetbalscheidsrechter bewerken

1977 - Jiang Bo, Chinese atleet bewerken

1977 - Kay Tse On-Kei, zangeres en liedschrijver uit Brits Hongkong bewerken

1977 - Jón Þór Ólafsson, IJslandse politicus bewerken

1978 - Tom Danielson, Amerikaanse wielrenner bewerken

1978 - Gaute Heivoll, Noorse schrijver, toneelschrijver, kinderboekenschrijver en dichter bewerken

1978 - Jeroen Meus, Belgische kok en televisiepresentator bewerken

1978 - Graeme Storm, Britse golfer bewerken

1979 - Alain Bieri, Zwitserse voetbalscheidsrechter bewerken

1979 - Daniel Díaz, Argentijnse voetballer bewerken

1979 - Jens Filbrich, Duitse langlaufer bewerken

1979 - Arkadiusz Głowacki, Poolse voetballer bewerken

1979 - Fábio Luiz Magalhães, Braziliaanse beachvolleyballer bewerken

1979 - Cédric Van Branteghem, Belgische sprinter bewerken

1979 - Daniel Zegeye, Ethiopische atleet bewerken

1979 - Merijn van Delft, Nederlandse schaker bewerken

1980 - Sara Bergmark Elfgren, Zweedse schrijver, scenarioschrijver, kinderboekenschrijver en cartoonist bewerken

1980 - Sun Jin, Chinese tafeltennisspeler bewerken

1980 - Nathan Phillips, Australische acteur en filmacteur bewerken

1980 - Shirma Rouse, Nederlandse vocalist en zangeres bewerken

1980 - Lucian Sânmărtean, Roemeense voetballer bewerken

1980 - Salvatore Tavano, Italiaanse autocoureur bewerken

1981 - Choi Tae-Uk, Zuid-Koreaanse voetballer bewerken

1981 - Ruud Knol, Nederlandse voetballer bewerken

1981 - Daphne Koster, Nederlandse voetballer bewerken

1981 - Jitse Kramer, Nederlandse krachtsporter bewerken

1981 - Stephen Maguire, Britse snookerspeler bewerken

1981 - April Matson, Amerikaanse actrice, zangeres, televisieactrice en filmactrice bewerken

1981 - Grace Momanyi, Keniaanse atleet bewerken

1981 - Alin-Adrian Nica, Roemeense politicus en zanger bewerken

1981 - Blas Pérez, Panamese voetballer bewerken

1981 - Petar Zlatinov, Bulgaarse voetballer bewerken

1982 - Denys Kostjoek, Oekraïense wielrenner bewerken

1982 - Bojan Pandžić, Zweedse voetbalscheidsrechter bewerken

1982 - Manuel Pasqual, Italiaanse voetballer bewerken

1983 - Andrej Bech, Oekraïense kunstschaatser bewerken

1983 - Damien Broothaerts, Belgische atleet bewerken

1983 - Alex Cano, Colombiaanse wielrenner bewerken

1983 - Mariano Julio Izco, Argentijnse voetballer bewerken

1983 - Kaitlin Sandeno, Amerikaanse zwemmer bewerken

1983 - Niklas Tarvajärvi, Finse voetballer bewerken

1983 - Femke de Walle, Nederlandse presentator, televisiepresentator, pianist, radiopresentator en muzikant bewerken

1984 - Rachael Bella, Amerikaanse actrice, televisieactrice, filmactrice en juridisch medewerker bewerken

1984 - Pieter Custers, Nederlandse boogschutter bewerken

1984 - Steve Darcis, Belgische tennisser bewerken

1984 - Noel Fisher, Canadese acteur en filmacteur bewerken

1984 - Eldridge Rojer, Nederlandse voetballer bewerken

1984 - Ahmed Said, Egyptische voetballer bewerken

1984 - Chanelle Scheepers, Zuid-Afrikaanse tennisser bewerken

1984 - Rieneke Terink, Nederlandse zwemmer bewerken

1984 - Marc Zwiebler, Duitse badmintonner bewerken

1985 - Alcides Araújo Alves, Braziliaanse voetballer bewerken

1985 - DCUP, Australische diskjockey, muziekproducent en componist bewerken

1985 - Vesna Fabjan, Sloveense langlaufer bewerken

1985 - Emile Hirsch, Amerikaanse televisieacteur, filmacteur en acteur bewerken

1985 - Matt Massie, Amerikaanse professioneel worstelaar bewerken

1985 - Max Jenkins, Amerikaanse acteur, televisieacteur en filmacteur bewerken

1985 - Tatjana Kosmatsjeva, Russische actrice en model bewerken

1985 - Jekaterina Lobysjeva, Russische schaatser bewerken

1985 - Ninthe, Nederlandse zangeres bewerken

1985 - Paul Quasten, Nederlandse voetballer bewerken

1985 - Simon Walter, Zwitserse atleet bewerken

1985 - Vilhjálmur Alvar Þórarinsson, IJslandse voetbalscheidsrechter bewerken

1986 - Gillian Alexy, Australische actrice en filmactrice bewerken

1986 - Corey Ashe, Amerikaanse voetballer bewerken

1986 - Ludovic Buysens, Belgische voetballer bewerken

1986 - Simon Geschke, Duitse wielrenner bewerken

1986 - Dmitri Groezdev, Kazachse wielrenner bewerken

1986 - Andreja Klepač, Sloveense tennisser bewerken

1986 - Rykka, Canadese zangeres en muzikant bewerken

1986 - Kazumasa Uesato, Japanse voetballer bewerken

1987 - José Luis Abadín, Spaanse coureur en autocoureur bewerken

1987 - Marco Andretti, Amerikaanse autocoureur bewerken

1987 - Andreas Beck, Duitse voetballer bewerken

1987 - Jill Boon, Belgische hockeyspeler bewerken

1987 - Sebastian Forke, Duitse wielrenner bewerken

1987 - Patrick Gerritsen, Nederlandse voetballer bewerken

1987 - Anssi Jaakkola, Finse voetballer bewerken

1987 - Osman Kürşat Duman, Turkse voetballer bewerken

1987 - Julian Pajzs, Oostenrijkse jazzgitarist bewerken

1988 - Xavier Feyaerts, Belgische golfer bewerken

1988 - Dominik Landertinger, Oostenrijkse biatleet bewerken

1988 - Furdjel Narsingh, Nederlandse voetballer bewerken

1988 - Bryan Nauleau, Franse wielrenner bewerken

1988 - Endeshaw Negesse, Ethiopische atleet bewerken

1988 - Dani Rivas, Spaanse motorcoureur (overleden in 2015) bewerken

1988 - Shaun Simpson, Britse motorcrosser bewerken

1988 - Jane Trepp, Estische zwemmer bewerken

1989 - Holger Badstuber, Duitse voetballer bewerken

1989 - Evan Bybee, Amerikaanse wielrenner bewerken

1989 - Arnaud Courteille, Franse wielrenner bewerken

1989 - Cimo Fränkel, Nederlandse componist, liedschrijver en singer-songwriter bewerken

1989 - Peaches Geldof, Britse journalist, televisiepresentator, model, columnist, schrijver en scenarioschrijver (overleden in 2014) bewerken

1989 - Anouska Hellebuyck, Belgische atleet en bobsleeër bewerken

1989 - Paulo Henrique Carneiro Filho, Braziliaanse voetballer bewerken

1989 - Annick Lipmann, Nederlandse handbalspeler bewerken

1989 - Marko Marin, Duitse voetballer bewerken

1989 - Harry Melling, Britse acteur, toneelacteur en filmacteur bewerken

1989 - Scott Pinckney, Amerikaanse golfer bewerken

1989 - Robert Wickens, Canadese autocoureur bewerken

1989 - Sanne van Olphen, Nederlandse handbalspeler bewerken

1990 - Anicet Andrianantenaina, Malagassische voetballer bewerken

1990 - Frederik Backaert, Belgische wielrenner bewerken

1990 - Cynthia Beekhuis, Nederlandse voetballer bewerken

1990 - Sasha Clements, Canadese actrice, model en filmactrice bewerken

1990 - Robbie Hucker, Australische wielrenner bewerken

1990 - Andrea Jardi, Spaanse alpineskiër bewerken

1990 - Anne Zagré, Belgische atleet bewerken

1991 - François Affolter, Zwitserse voetballer bewerken

1991 - Hilary Caldwell, Canadese zwemmer bewerken

1991 - Amanda Elmore, Amerikaanse roeier bewerken

1991 - Daniel Greig, Australische schaatser bewerken

1991 - Cristian Herrera López, Spaanse voetballer bewerken

1991 - Menasheh Idafar, Britse coureur en autocoureur bewerken

1991 - Charalampos Kastrantas, Griekse wielrenner bewerken

1991 - Tim Keurntjes, Nederlandse voetballer bewerken

1991 - Matt Phillips, Britse voetballer bewerken

1991 - Jacob Rathe, Amerikaanse wielrenner bewerken

1991 - Tristan Thompson, Canadese basketballer bewerken

1992 - Molly Hannis, Amerikaanse zwemmer bewerken

1992 - Irakli Kobalia, Georgische voetballer bewerken

1992 - George MacKay, Britse acteur en filmacteur bewerken

1992 - Kaya Scodelario, Britse televisieactrice, filmactrice, actrice, model en jeugdactrice bewerken

1992 - Francisco Sol Ortiz, Spaanse voetballer bewerken

1992 - Luca Wackermann, Italiaanse wielrenner bewerken

1992 - Susanna Zorzi, Italiaanse wielrenner bewerken

1992 - Sabrina van der Mast, Nederlandse handbalspeler bewerken

1993 - Simen Hegstad Krüger, Noorse langlaufer bewerken

1993 - Tyrone Mings, Britse voetballer bewerken

1993 - Michael Santos, Uruguayaanse voetballer bewerken

1993 - Ted de Man, Nederlandse voetballer bewerken

1994 - Gerard Deulofeu, Spaanse voetballer bewerken

1994 - Yannick Gerhardt, Duitse voetballer bewerken

1994 - Mimoun Mahi, Nederlandse voetballer bewerken

1994 - Dave Roelvink, Nederlandse model en live-dj bewerken

1995 - Mikaela Shiffrin, Amerikaanse alpineskiër bewerken

1995 - Jang Su-jeong, Zuid-Koreaanse tennisser bewerken

1996 - Estelle Cascino, Franse tennisser bewerken

1996 - Jaime Castrillo, Spaanse wielrenner bewerken

1996 - Martin Oei, Nederlandse pianist bewerken

1996 - Nathan Allan de Souza, Braziliaanse voetballer bewerken

1997 - Iñigo Córdoba, Spaanse voetballer bewerken

1997 - Leonel Quintero, Venezolaanse wielrenner bewerken

1997 - Donny Roelvink, Nederlandse acteur en model bewerken

1997 - Rúben Neves, Portugese voetballer bewerken

1998 - Mattias Andersson, voetballer bewerken

1998 - Jay-Roy Grot, Nederlandse voetballer bewerken

1998 - Shaoang Liu, Hongaarse shorttracker bewerken

1998 - Vajèn van den Bosch, Nederlandse zangeres en actrice bewerken

2001 - James Garner (voetballer), voetballer bewerken

2004 - Cori Gauff, Amerikaanse tennisser bewerken

De inhoud van deze pagina is ontleend aan Wikidata.

Lijst van seizoenen van Zomergasten

Hieronder een lijst van seizoenen en bijbehorende presentatoren, gasten en filmkeuzes van het Nederlandse televisieprogramma Zomergasten.

De keuzefilm werd vanaf het seizoen 2003 ingevoerd. In 2000 werd na het gesprek met Henk van Os in plaats van een fragment de hele film Hellzapoppin' vertoond.

Melvin Bouva

Melvin Bouva (Paramaribo, 9 maart 1982) is een Surinaams politicus. Hij was van 2004 tot 2007 de eerste gekozen voorzitter van het Nationale Jeugdparlement. In 2010 werd hij lid van De Nationale Assemblée. Sinds 2015 is hij vicevoorzitter van dit parlement.

Nationaal Museum van Brazilië

Het Nationaal Museum van Brazilië (Portugees: Museu Nacional) is een natuur- en cultuurhistorisch museum in de Braziliaanse stad Rio de Janeiro. Het museum is in 1818 opgericht en daarmee het oudste wetenschappelijke instituut van het land. Tot een grote uitslaande brand in 2018 waarbij een groot gedeelte van de collectie verloren ging, was het museum gehuisvest in het Paleis van São Cristóvão.

RTL Nieuws

RTL Nieuws is het nieuwsprogramma van RTL en maakt samen met onder meer Editie NL, RTL Z, RTL Weer & Verkeer en Buienradar deel uit van de RTL Nieuwsgroep.

Renkum (plaats)

Renkum ( uitspraak (info / uitleg)) is een dorp in de gelijknamige gemeente in de Nederlandse provincie Gelderland. Renkum telt 9.175 inwoners (27 juli 2018). Renkum ligt aan de rivier de Rijn, ongeveer zes kilometer ten oosten van Wageningen.

Renkum staat bekend om de Slag om Arnhem. In de Tweede Wereldoorlog speelde de omgeving een belangrijke rol vanwege de luchtlanding en veldslag van de geallieerde troepen in september 1944, als onderdeel van Operatie Market Garden.

This page is based on a Wikipedia article written by authors (here).
Text is available under the CC BY-SA 3.0 license; additional terms may apply.
Images, videos and audio are available under their respective licenses.