Kilometer per uur

Kilometer per uur is een eenheid voor snelheid. Bij een snelheid van één kilometer per uur is één uur nodig om een afstand van één kilometer af te leggen. Het internationale symbool voor kilometer per uur is km/h, in het Nederlands wordt daarnaast de afkorting km/u gebruikt.[1] Ook in sommige andere talen komen afkortingen voor, zoals kph in het Engels, km/t in het Deens en het Noors en km/tim in het Zweeds.

De eenheid kilometer per uur is geen onderdeel van het SI-stelsel, maar wordt in het dagelijkse leven veel gebruikt. In de natuurkunde en aanverwante vakgebieden wordt de SI-eenheid meter per seconde (m/s) gebruikt. Een snelheid van 1 meter per seconde komt overeen met een snelheid van 3,6 kilometer per uur.

In de praktijk wordt "kilometer per uur" vaak afgekort tot "kilometer",[2] hoewel dat een eenheid van afstand is. Men spreekt dan bijvoorbeeld van "een snelheid van 80 kilometer". Dit kan tot dubbelzinnigheden leiden: de uitspraak "vijf kilometer te hard rijden" betekent namelijk strikt genomen dat over een afstand van vijf kilometer de maximumsnelheid (met een onbekende waarde) overschreden wordt. Meestal bedoelt men echter dat de maximumsnelheid gedurende een onbekende tijd met 5 kilometer per uur overschreden wordt: er wordt "vijf kilometer per uur te snel gereden".

Bronnen, noten en/of referenties
  1. 8h30 / 8u.30 / 8.30 u. / 8.30 uur, Taaladvies van de Nederlandse Taalunie. Geraadpleegd op 15 december 2017.
  2. Tilburger rijdt 96 kilometer te hard: rijbewijs kwijt, Algemeen Dagblad, 10 augustus 2017. Geraadpleegd op 15 december 2017.
  1. 8h30 / 8u.30 / 8.30 u. / 8.30 uur, Taaladvies van de Nederlandse Taalunie. Geraadpleegd op 15 december 2017.
  2. Tilburger rijdt 96 kilometer te hard: rijbewijs kwijt, Algemeen Dagblad, 10 augustus 2017. Geraadpleegd op 15 december 2017.
Speed meter mishubishi
Snelheidsmeter in een auto met schaalverdeling in kilometer per uur
Bundesautobahn 210

De Bundesautobahn 210 (kortweg A210) is een Duitse autosnelweg tussen Rendsburg en Kiel. De A210 werd in gedeelten tussen 1987 en 1989 geopend en vervangt hier de B202. De A210 heeft geen vluchtstroken, maar om de 500 meter een noodparkeerhaven. Dit is ook de reden dat over de gehele autosnelweg een maximumsnelheid van 120 kilometer per uur geldt.

Elektrische scooter

De elektrische scooter (ook wel e-scooter genoemd) is een alternatief voor de benzinescooter en wordt aangedreven door een elektrische motor. Een elektrische scooter mag afhankelijk van het type in Nederland en België 25 kilometer per uur (snorscooter) of 45 kilometer per uur (bromscooter) rijden. De elektrische scooter is stiller dan de benzinevariant en stoot geen uitlaatgassen uit.

Kabelskibaan

Een kabelskibaan of teleskibaan is een installatie waarmee een waterskiër als met een soort sleeplift voorgetrokken wordt. Traditioneel gebeurt waterskiën door voortrekking met een speedboot.

Bij het kabelskiën wordt er staande gestart, of zittend vanaf een helling. Kabelskibanen bevinden zich gewoonlijk in een binnenwater.

De stalen kabel van een kabelskibaan, met een lengte tussen 600 en 1500 meter, vormt een grote lus en is op een hoogte van ongeveer acht meter boven het wateroppervlakte gemonteerd. De kabel is bevestigd aan een aantal grote masten langs het parcours. De kabel wordt voortgetrokken door een elektromotor.

Aan deze kabel zijn op elke 100 meter beugels (meenemers genoemd) bevestigd, waar treklijnen aan bevestigd kunnen worden. Aan de uiteinden zijn handvatten bevestigd waaraan de waterskiër zich vasthoudt. Er kunnen zo tussen zes en vijftien mensen tegelijk de kabelskibaan gebruiken.

De snelheid van bedraagt tussen 0 en 58 kilometer per uur. Per waterskitype (waterski, wakeboarden, enz.) wordt de snelheid aangepast. Zo is een snelheid met een wakeboard bij meer dan 40 kilometer per uur nauwelijks vaarbaar. Met een enkele waterski zijn snelheden tot 58 kilometer per uur echter goed te doen. Ook is het met de kabelskibaan mogelijk om met blote voeten te skiën.

Karting

Karting is een autosportvariant waarbij men het tegen elkaar opneemt in kleine, vierwielige, speciaal voor dit doel gemaakte eenzitsvoertuigen zonder carrosserie, de zogenaamde karts.

Het essentiële van een kart is het ontbreken van een differentieel. De starre achteras en het lage zwaartepunt zorgen voor een unieke wegligging en unieke rij-eigenschappen. Wedstrijden worden gehouden op speciale circuits die zowel indoor als outdoor kunnen zijn. Ondanks de relatief kleine afmetingen van zowel de voertuigen als de baan, kunnen er grote snelheden gehaald worden, tot boven de 100 kilometer per uur. Het dragen van een helm en beschermende kleding is dan ook verplicht. De kleding bestaat uit een overall met hoge slijtageweerstand, handschoenen en enkelhoge schoenen. Een ribbenbeschermer wordt gedragen om gekneusde ribben te voorkomen. De nekbeschermer wordt gedragen om de nek te beschermen. Bij wedstrijden in Nederland is een body- en nekbeschermer verplicht. Voor de kinderen tot en met 15 jaar zijn bij de (internationale) wedstrijden ook speciaal gehomologeerde (lichtgewicht) helmen verplicht.

Karting is een toegankelijke autosport. Kartbanen staan open voor iedereen, ook voor jongeren en mensen zonder rijbewijs en er zijn geen diploma's nodig om een keer te rijden. Een aantal bekende Formule 1-rijders hebben hun eerste wedstrijdervaring opgedaan in de karting en rijden nog steeds op de kart om fit te blijven. Het is de zuiverste variant van de autosport waar zowel de afstelling van het materiaal als de kunde van de rijder belangrijk zijn.

Lijst van Albanese autosnelwegen

In Albanië zijn er twee snelwegen; een derde staat gepland. Een snelweg heet een autostrada. De maximumsnelheid is 110 kilometer per uur.

Meter per seconde

Meter per seconde is een afgeleide SI-eenheid voor snelheid. Het symbool is m/s, of equivalent, m s−1. Een snelheid van 1 m/s komt overeen met het afleggen van 1 meter in 1 seconde.

1 m/s ≡ 3,6 kilometer per uur (km/h).

1 km/h = 1000/3600 m/s = 1/3,6 m/s = 5/18 m/s = 0,27777... m/s ≈ 0,62137 Engelse mijl per uur (mph).

Mijl per uur

De mijl per uur (Engels: miles per hour, afkorting: mph)

is een eenheid van snelheid uit het

imperiale systeem. Het drukt uit hoeveel

mijl wordt afgelegd in één uur. In landen als het

Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten wordt de mijl per uur

gebruikt. In de meeste landen wordt de kilometer per uur (km/h) uit

het metriek stelsel gebruikt. De SI-eenheid

voor snelheid is de meter per seconde (m/s).

N25 (België)

De N25 is een Belgische gewestweg die Leuven met Nijvel verbindt. De lengte is 43 kilometer. Met de 4 kilometer op het traject van de N4 is de totale lengte 47 kilometer. De weg is gedeeltelijk aangelegd met 2 baanvakken van 2 rijstroken. De doorkruising van het Meerdaalbos en het traject tussen Hamme-Mille en Graven is nog niet ontdubbeld en bestaat uit 1 vak met 2 rijstroken. De maximale snelheid varieert van 120 over 90 tot 70 met gedeeltes in bebouwde kom van 50 kilometer per uur.

N81 (België)

De N81 is een gewestweg in de Belgische provincie Luxemburg. Deze weg vormt de verbinding tussen Aarlen en Athus.

De totale lengte van de N81 bedraagt 11,649 km. Bij Athus sluit de N81 aan op de A28. Het grootste gedeelte van de route is uitgevoerd in 2 rijbanen met elk 2 rijstroken, waar een maximumsnelheid van 90 kilometer per uur geldt.

Zolang de A28 niet verder wordt afgewerkt naar het noorden tot Aarlen, is het grootste gedeelte van de N81, vanaf de kruising met de A4, een onderdeel van de Europese weg 411.

Provinciale weg 512

De provinciale weg N512 is een provinciale weg die vanaf Castricum naar Alkmaar loopt en aansluit op de ring. De N512 loopt door de volgende plaatsen:

Castricum

Bakkum-Noord

Egmond Binnen

Egmond a/d Hoef

AlkmaarHet traject loopt voor het grootste deel parallel aan het Noord-Hollands duinreservaat. Vanaf Egmond aan den Hoef buigt de weg af en gaat door een polder. De maximumsnelheid ligt tussen Alkmaar en Egmond aan den Hoef op 80 kilometer per uur. Tussen Egmond aan den Hoef en Bakkum is de maximale snelheid 60 kilometer per uur.

Provinciale weg 604

De provinciale weg 604 (N604) is een voormalige provinciale weg in Noord-Brabant. De weg bestaat uit twee rijstroken lopend tussen Gemert (vanaf de aansluiting met de N272) naar Deurne waar de weg aansluit op de N270.

De weg loopt door een aantal dorpskernen: Gemert, Mortel, Bakel, Deurne. De maximumsnelheid bedraagt binnen de dorpskernen 30 of 50 kilometer per uur. Buiten de dorpskernen bedraagt de maximumsnelheid 80 kilometer per uur. Op het tracé zijn enkele kruispunten of rotonde's terug te vinden waardoor het verkeer goed door blijft stromen. Het gedeelte van de weg dat tussen Bakel en Deurne loopt heeft de straatnaam Oldert en wordt verder op Bakelseweg, verder draagt het ook de namen: Overschot, Auerschootseweg, Schoolstraat, Gemertseweg, Neerstraat, Kivitsbraak, Bakelseweg en Zandstraat. Het gedeelte van de weg dat tussen de Mortel en Bakel loopt heeft de straatnaam Neerstraat en Gemertseweg. Het gedeelte van de weg tussen Gemert en de Mortel heeft de straatnaam Boekent, Zandstraat en De Stap.

Provinciale weg 739

De provinciale weg 739 (N739) is een provinciale weg in de Nederlandse provincie Overijssel, die door de regio Twente loopt. De N739 verbindt Haaksbergen met Hengelo.

De weg is uitgevoerd als tweestrooks-gebiedsontsluitingsweg. Binnen de bebouwde kom van Beckum geldt een maximumsnelheid van vijftig kilometer per uur. Op de rest van de weg is een maximumsnelheid van tachtig kilometer per uur van kracht.

Provinciale weg 831

De provinciale weg N831 loopt van het Noord-Brabantse Wijk en Aalburg naar de rotonde bij het Gelderse Alem.

R23z (België)

De R23z is een asymmetrisch gedeelte van de R23, waarvan tussen de Naamsepoort en de Parkpoort de beide rijrichtingen door een park van elkaar gescheiden zijn. De binnenring wordt Naamsevest genoemd en is onderdeel van de R23, de buitenring wordt Erasme Ruelensvest genoemd en kreeg de wegaanduiding R23z. Dit gedeelte van de ring heeft twee rijstroken. De geldende maximumsnelheid is 50 kilometer per uur.

Ronde van Lombardije 2002

De Ronde van Lombardije 2002 was de 96e editie van deze eendaagse Italiaanse wielerwedstrijd, en werd verreden op zaterdag 19 oktober 2002. Het parcours leidde van Cantù naar Bergamo en ging over een afstand van 251 kilometer.

Michele Bartoli won vóór zijn landgenoot Davide Rebellin in een gemiddelde snelheid van 40,180 kilometer per uur. Van de 192 gestarte renners kwamen er slechts 77 over de eindstreep. De Ronde van Lombardije was de tiende en laatste race in strijd om de wereldbeker 2002. Die werd gewonnen door Paolo Bettini.

Ronde van Lombardije 2003

De Ronde van Lombardije 2003 was de 97e editie van deze eendaagse Italiaanse wielerwedstrijd, en werd verreden op zaterdag 18 oktober 2003. Het parcours leidde van Como naar Bergamo en ging over een afstand van 249 kilometer. Michele Bartoli won vóór zijn landgenoot Angelo Lopeboselli in een gemiddelde snelheid van 38,184 kilometer per uur. Van de 191 gestarte renners kwamen er 77 over de eindstreep. De Ronde van Lombardije was de tiende en laatste race in strijd om de wereldbeker 2003. Die ging voor de tweede keer op rij naar Paolo Bettini.

Shinkansen

De Shinkansen (Japans: 新幹線) is een netwerk van hogesnelheidslijnen in Japan, waarop de beroemde kogeltreinen (Japanse hogesnelheidstreinen) rijden.

De Shinkansen wordt geëxploiteerd door vier maatschappijen van de Japan Railways-groep (JR), de geprivatiseerde nationale spoorwegmaatschappij van Japan.

Straalstroom

Een straalstroom is een zeer sterke wind die in de regel op 9 à 10 kilometer hoogte waait. Weerkundigen spreken van een straalstroom als de wind op die hoogte een snelheid heeft van meer dan 100 kilometer per uur (windkracht 11 of meer). Regelmatig worden hogere windsnelheden bereikt van meer dan 350 kilometer per uur.

Val di Fiemme

Het Val di Fiemme is een Italiaans bergdal in de Trentiner Dolomieten.

Het dal is uitgesleten door de rivier de Avisio die ontspringt op de gletsjers van de Marmolada. De naam Val di Fiemme geldt alleen voor het middelste deel van de vallei. Vanaf de bron van de Avisio tot Moena draagt het dal de naam Val di Fassa. Het onderste deel van het dal heet Val di Cembra en begint na Molina bij het Lago di Stramentizzo.

De vallei wordt in het westen begrensd door het massief van de Latemar, in het zuiden ligt het ongerepte gebergte van de Lagorai. De berghellingen van het Val di Fiemme zijn dicht bebost. Het belangrijkste zijdal is het Valle Travignolo. Hierin liggen de dichte bossen van Paneveggio waar hout gekapt wordt voor de vervaardiging van bijvoorbeeld strijkinstrumenten. Verscheidene bergpassen verbinden het Val di Fiemme met buurdalen. De Lavazèpas vormt de verbinding met het Zuid-Tiroler Eggental, de Vallespas met het dal van de Cordevole, de Rollepas met het Valle di Primiero en de Manghenpas met het Val Sugana.

De hoofdplaats van het dal is Cavalese dat in 1998 in het nieuws kwam doordat een Amerikaanse straaljager de kabels van een bergbaan geraakt had, zie kabelliftramp in Cavalese voor meer informatie hierover. Op 19 juli 1985 werd het dal getroffen door een andere ramp. Die dag braken twee stuwdammen bij de mijnen van Prestavel door. Daardoor stroomde 160.000 m³ modder met een snelheid van 90 kilometer per uur richting de Avisio. De gebeurtenis kostte 268 mensen het leven.

In andere talen

This page is based on a Wikipedia article written by authors (here).
Text is available under the CC BY-SA 3.0 license; additional terms may apply.
Images, videos and audio are available under their respective licenses.