Cee

Cee is een gemeente in de Spaanse provincie A Coruña in de regio Galicië met een oppervlakte van 58 km². In 2001 telde Cee 7164 inwoners.

Cee
Gemeente in Spanje Vlag van Spanje
Wapen van Cee
Cee (Spanje)

Cee
Situering
Autonome regio Galicië
Provincie
Comarca
A Coruña
Finisterre
Coördinaten 42° 57′ NB, 9° 10′ WL
Algemeen
Oppervlakte 57 km²
Inwoners (1-1-2016) 7.631
(134 inw./km²)
Provincie- en gemeentecode 15.023
Detailkaart
Situacion Cee
Portaal  Portaalicoon   Spanje

Demografische ontwikkeling

Bron: INE, 1857-2011: volkstellingen

Geboren

Bronnen, noten en/of referenties
Gemeenten in de provincie A CoruñaProvinciewapen

Abegondo · Ames · Aranga · Ares · Arteixo · Arzúa · A Baña · Bergondo · Betanzos · Boimorto · Boiro · Boqueixón · Brión · Cabana de Bergantiños · Cabanas · Camariñas · Cambre · A Capela · Carballo · Cariño · Carnota · Carral · Cedeira · Cee · Cerceda · Cerdido · Coirós · Corcubión · Coristanco · A Coruña · Culleredo · Curtis · Dodro · Dumbría · Fene · Ferrol · Fisterra · Frades · Irixoa · A Laracha · Laxe · Lousame · Malpica de Bergantiños · Mañón · Mazaricos · Melide · Mesía · Miño · Moeche · Monfero · Mugardos · Muros · Muxía · Narón · Neda · Negreira · Noia · Oleiros · Ordes · Oroso · Ortigueira · Outes · Oza-Cesuras · Paderne · Padrón · O Pino · A Pobra do Caramiñal · Ponteceso · Pontedeume · As Pontes de García Rodríguez · Porto do Son · Rianxo · Ribeira · Rois · Sada · San Sadurniño · Santa Comba · Santiago de Compostella · Santiso · Sobrado · As Somozas · Teo · Toques · Tordoia · Touro · Trazo · Val do Dubra · Valdoviño · Vedra · Vilarmaior · Vilasantar · Vimianzo · Zas

Geplaatst op:
05-02-2006
Dit artikel is een beginnetje over landen & volken. U wordt uitgenodigd om op bewerken te klikken om uw kennis aan dit artikel toe te voegen. Beginnetje
Bob Siebenberg

Bob Siebenberg, geboren als Robert Layne Siebenberg (Glendale (Californië), 31 oktober 1949) en ook wel bekend als Bob C. Benberg en Bob Cee, is een Amerikaans drummer. Hij speelt sinds de jaren zeventig in de Britse rockgroep Supertramp, waar zijn zoon, percussionist Jesse Siebenberg, sinds de heroprichting in de jaren negentig eveneens deel van uitmaakt.

C (letter)

De letter C is de derde letter in het moderne Latijnse alfabet. Oorspronkelijk gebruikten de Romeinen de letter C voor zowel /k/ als /g/. Later voegden ze een horizontaal streepje toe en ontstond de letter G. Het is mogelijk maar niet zeker dat C in vroegere tijden alleen /g/ voorstelde, terwijl K gebruikt werd voor /k/.

Staat de letter voor een e of i, dan wordt hij als /s/ uitgesproken. Voor elke andere letter wordt de c als /q/ of /k/ uitgesproken.

Nederlandse en Engelse namen zijn see en cee.

In het internationale spellingsalfabet wordt de C weergegeven met behulp van het woord Charlie.

In het Nederlands telefoonalfabet wordt de C weergegeven met behulp van het woord Cornelis.

Het uiterlijk van de gimel uit het Hebreeuws alfabet geldt als de oervorm van de letter.

Cee-Lo Green... Is the Soul Machine

Cee-Lo Green... Is the Soul Machine is het tweede album van de amerikaanse rapper/zanger Cee-Lo Green, het album werd op 2 maart 2004 uitgegeven.

Cee Lo Green

Cee Lo Green is het pseudoniem van Thomas DeCarlo Callaway (Atlanta, 30 mei 1974), een Amerikaanse hiphop-, funk-, soul- en r&b-artiest.

Hij was vijf jaar lang een van de leden van de hiphopgroep Goodie Mob en vier jaar lang een soloartiest. In 1999 is hij zanger van het nummer "Do you like the way" op de CD Supernatural van de band Santana. In 2006 werd Cee Lo Green bekend als zanger van de band Gnarls Barkley die wereldwijd bekend werd met de single Crazy. Met dit nummer kwam de band in verschillende landen op nummer 1. Ook het debuutalbum St. Elsewhere verkocht goed. In 2010 scoorde Cee Lo Green solo een grote hit met het nummer F**k You!. In de Nederlandse Top 40 steeg het nummer van 22 naar 1, en bleef in totaal drie weken bovenaan.

Op 3 december 2010 trad Cee Lo Green voor het eerst onder deze naam op in Nederland. Dit gebeurde in Ede tijdens de vierde liveshow van The voice of Holland.

Op 31 december 2011 veroorzaakte Cee Lo Green een relletje door tijdens een optreden op Times Square de tekst van het nummer Imagine van John Lennon aan te passen op een wijze die tegen de strekking van de tekst inging. In plaats van "And no religion too" zong de Amerikaanse zanger "And all religion’s true".Op 16 maart 2012 speelde Green bij een inzamelingsdiner voor de campagne van president Obama in Atlanta; de president was erbij in het publiek.

F**k You!

F**k You! is een single van Cee Lo Green. Het nummer is uitgebracht als voorloper op zijn latere album The Lady Killer dat in december 2010 is verschenen. Nadat het nummer begin september 2010 was uitgekomen, bereikte het op 18 september de eerste plaats van de Nederlandse Top 40. In week 36 was het nummer de 3FM Megahit. Voor de Engelstalige landen werd een speciale radio edit uitgebracht genaamd Forget You!.

Frühsommer-Meningoenzephalitis

Frühsommer-Meningoenzephalitis (FSME) is een virusinfectie die door teken wordt overgebracht. Het virus wordt meteen na de beet van de teek overgebracht.

Het ziekteproces verloopt in twee stadia. In het eerste stadium hebben patiënten last van griepachtige verschijnselen, zoals koorts, hoofdpijn en misselijkheid. Bij een derde van de besmettingen kan de ziekte overgaan in het tweede stadium, waarbij encefalitis (hersenontsteking) en meningitis (hersenvliesontsteking) kunnen ontstaan. De helft van deze patiënten houdt blijvende restverschijnselen over, enkelen kunnen overlijden.

Tegen FSME kan worden ingeënt. Behandeling als de ziekte eenmaal optreedt, is niet mogelijk.

Deze ziekte is ook bekend onder de namen: Tick-borne encephalitis (TBE), Russian spring-summer encephalitis (RSSE), Centraal-Europese encefalitis (CEE). Vaak worden CEE en RSSE gezien als verschillende varianten van de ziekte. De gevolgen van RSSE zijn meestal veel minder ernstig.

Het Flavivirus dat FSME veroorzaakt komt van nature voor bij (kleine) zoogdieren. Teken dragen het virus over op andere dieren en in sommige gevallen de mens.

Ook landbouwhuisdieren kunnen besmet raken. Via de melk vormen zij een secundaire bron van besmetting voor de mens. Het eten en drinken van rauwe zuivelproducten vormt dus een risico voor besmetting.

Gnarls Barkley

Gnarls Barkley is een Amerikaanse muziekgroep bestaande uit Brian Burton (alias Danger Mouse) en Thomas Calloway (alias Cee Lo Green). Het duo werd bekend in 2006 door de single Crazy. De muziek van Gnarls Barkley valt te omschrijven als een mengeling van hiphop, funk en soul.

Hans Christian Andersen

Hans Christian Andersen (Odense, 2 april 1805 – Kopenhagen, 4 augustus 1875) was een Deens schrijver en dichter, het bekendst om zijn sprookjes. In eigen land wordt hij gewoonlijk bij zijn voorletters H.C. Andersen genoemd (Deense uitspraak: Ho Cee Annersen).

IEC 60309

IEC 60309 is een internationale norm voor industriële stekkers, opgesteld door IEC technisch subcomité 23H. Daar waar het eerste deel van de norm IEC60309 de algemene vereisten beschrijft waaraan stekkers en verwante accessoires moeten voldoen, geeft deel 2 een dimensionele beschrijving van een hele familie stekkers en stopcontacten.

Deze stekkers, ook bekend onder de naam CEE-stekkers worden in Europa vrij universeel gebruikt voor elektrische vermogen-aansluitingen, en zijn ook gangbaar in de rest van de wereld.

Vaak zijn dit driefasen toepassingen, maar er zijn ook andere uitvoeringen.

Het type contactdoos en contactstop is te herkennen aan de vorm en de kleur. Ze zijn verkrijgbaar voor verschillende stroomsterkten. Namelijk 16A, 32A, 63A, 125A en zelfs nog meer.

Ze kunnen 3-, 4- of 5-polig uitgevoerd worden. Over het algemeen zijn ze in 2 beschermingsklassen verkrijgbaar. IP44 en IP67. Het onderling verbinden van 2 verschillende stekkertypes wordt voorkomen door het gebruik van verschillende diameters en door een andere hoek van de contacten t.o.v. een nok.

La Grande Boucle Féminine

La Grande Boucle Féminine was een belangrijke wielerwedstrijd voor vrouwen. Deze wedstrijd wordt gezien als de Ronde van Frankrijk voor vrouwen. De wedstrijd werd georganiseerd door de Société du Tour de France, die ook de Tour voor mannen organiseert. In 2009 werd de laatste editie gehouden. Vijf jaar later, in 2014, introduceerde de ASO de eendaagse wedstrijd La Course by Le Tour de France.

Landenoverzicht stekkertypen, netspanningen en -frequenties

In dit landenoverzicht stekkertypen worden verschillende internationale stekkertypen en contactdozen beschreven.

De verschillende typen zijn ingedeeld naar het internationale CEE-systeem.

Lijst van nummer 1-hits in de Nederlandse Top 40 in 2010

Deze hits stonden in 2010 op nummer 1 in de Nederlandse Top 40.

Melanie Fiona

Melanie Fiona (Toronto, 4 juli 1983) is een Canadees R&B zangeres. Ze heeft onder andere twee Grammy Awards gewonnen.

Het debuutalbum van Fiona kwam in 2009 uit onder de naam The Bridge. Hiervan werd het nummer Give It to Me Right de eerste single die werd uitgebracht. Deze bereikte de 20e plaats in de Canadian Hot 100 en de 41e plaats in de UK Singles Chart. Haar tweede single, It Kills Me, werd haar doorbraak en bereikte de top 50 van de Billboard Hot 100. Hierna bracht ze nog diverse nummers uit. Het nummer Fool for You zong ze samen met Cee Lo Green, waarmee ze twee grammy's won, te weten voor Best Traditional R&B Performance en Best R&B Song. Ze heeft ook met John Legend en The Roots samen het lied "Wake up everybody" gezongen.

Pilar Hidalgo (atlete)

Pilar Hidalgo Iglesias (Cee, 3 mei 1979) is een Spaans triatlete en aquatlete. Ze werd wereldkampioene op de aquatlon. Haar beste prestatie op de triatlon is een derde plaats op het Europees kampioenschap.

Hidalgo deed mee aan de Olympische Zomerspelen 2004 in Athene. Ze behaalde daar een 13e plaats met een tijd van 2:07.37,34.

Hij is aangesloten bij Fluvial de Lugo.

Schuko

Schuko is een afkorting van het Duitse woord Schutz-Kontakt, dat beschermcontact betekent.

Het is een in Europa veel gebruikt systeem van stopcontacten, oftewel van stekkers (officieel: contactstoppen) en contactdozen.

Internationaal is het bekend als Type F of, in het CEE-systeem, CEE 7/4. Sommige andere stekkersystemen zijn er compatibel mee, zoals het Franse Type E. Apparaten die aangesloten worden met schukostekkers behoren tot de elektrische veiligheidsklasse I.

SummerSlam 2011

SummerSlam 2011 was een professioneel worstel-pay-per-viewevenement dat georganiseerd werd door WWE. Dit evenement was de 24ste editie van SummerSlam en vond plaats in de Staples Center in Los Angeles op 14 augustus 2011.

The Lady Killer (album)

The Lady Killer is het derde album van de Amerikaanse zanger/rapper Cee Lo Green. Het album werd in Nederland op 5 november 2010 uitgegeven.

The Voice (Verenigde Staten)

The Voice is de Amerikaanse versie van het Nederlandse televisieprogramma The voice of Holland. De eerste aflevering werd uitgezonden op dinsdag 26 april 2011 op de Amerikaanse zender NBC.

Vincent Vianen

Vincent Vianen (Amsterdam, 28 juli 1984) is een Nederlands danser en choreograaf.

Vianen was in 2003 een van de winnaars van het Amsterdams dansfestival. Hij deed in 2008 met Caoife Coleman mee aan de Britse danswedstrijd Dirty Dancing: The Time of Your Life, waar ze uiteindelijk de tweede plaats haalden. In 2010 startte hij een danscarrière in de Verenigde Staten. Hij danste in producties van Jermaine Jackson, Usher en Cee Lo Green. In 2012 wist hij met zijn crew het RTL 5-programma The Ultimate Dance Battle te winnen. In 2014 won hij het programma Celebrity Pole Dancing. Vincent Vianen is hiphop-choreograaf in het dansprogramma So You Think You Can Dance. In 2018 is hij te zien als een van de coaches op The Talent Academy in The Talent Project.

In 2017 deed hij als kandidaat mee aan het 17e seizoen van het AVROTROS-televisieprogrammaa Wie is de Mol?. Hij was de eerste afvaller.

In andere talen

This page is based on a Wikipedia article written by authors (here).
Text is available under the CC BY-SA 3.0 license; additional terms may apply.
Images, videos and audio are available under their respective licenses.