Отон


Отон (латински:Marcus Salvius Otho) бил римски император, управувал во годината на четирите императори. Познат е и како Марко Салвије Отон

Роден е во Ферентино, денешна Италија на 25 април 32 година. Со Римската империја управувал од 15 јануари 69 до 16 април 69 година, кога извршил самоубиство.

Oth001
Роден 25 април 32
Ферентино
Починал 16 април 69
Рим, Римска империја, денешна Италија

На други јазици

This page is based on a Wikipedia article written by authors (here).
Text is available under the CC BY-SA 3.0 license; additional terms may apply.
Images, videos and audio are available under their respective licenses.