La Défense

La Défense ya iku siji distrik bisnis gedhé ing kutha Paris (Basa Prancis: "Ville de Paris") lan kang gedhé dhéwé ana ing Éropah,[1] mbatesi Neuilly-sur-Seine, pérangan kulon kutha.[1] Distrik iki yaiki siji distrik bisnis utama ana ing Éropah.[1] Papane ana ing dalan tol kang ngubengi commune Nanterre, Courbevoie lan Puteaux ing département Hauts-de-Seine.[1] Distrik iki manggon ana ing Sumbu Bersejarah Paris paling kulon (sakiwa-tengené 10 km), kang ndhisike ana ing Louvre ing Pusat Kutha Paris lan nglintasi Champs-Élysées lan Arc de Triomphe.[1] Ana ing Grande Arche dhuwure 100m lan esplanade ("le Parvis"), ana ing distrik iki ana yasan paling dhuwur ing area urban Paris: ambané ya iku 77.5 hèktar, 72 yasan saka kaca-lan-wesi kalebu ana ing kono ya iku yasan kang sakndhuwure 150 m, 150 000 pekerja padinan lan 3.5 yuta mèter pasagi perkantoran.[1] La Défense ya iku distrik gedhé dhéwé ing eropah kang diyasa mirunggan kanggo kepantingan bisnis.[1] La Défense dijenengi kanggo reca La Défense de Paris, kang digawé nalika taun 1883 kanggo mèngeti prajurit kang wis mempertahanke Paris ana ing Perang Franco-Prussia.[2] Jeneng area iki kadang-kadang njalari kadadéan kekacauan ing antarané pengunjung, kang sok nganggep La Défense kaya jinis zona militèr.[2]

La Défense
Sovereign stateFrance
RégionÎle-de-France
DépartementHauts-de-Seine
Boroughs
Laladan
 • Gunggung14 km2 (5 sq mi)
Cacah warga (2006)
 • Gunggung20,000
Zona wektuUTC+01:00
Situs wèbwww.ladefense.fr
Arc de Triomphe depuis La Defense
La Défense, nghadep marang Arc de Triomphe.

Yasan kang direncanakake

Nama Panggango Tinggi Tingkat Commune
(kotamadya)
Katrangan
mèter sikil
Hermitage Plaza perkantoran 323 93 courbevoie disarujuki
Tour Generali perkantoran 318 1,043 56 Courbevoie disarujuki
Tour Signal perkantoran 301 70 puteaux disarujuki
Tour Phare perkantoran sakiwa-tengené 300 sakiwa-tengené 1,000 - Puteaux disarujuki
Tour Assur (AXA) perkantoran 225 728 61 Courbevoie Sajeroning konstruksi
Tour Air² perkantoran 200/220 650/720 43 Courbevoie direncanakake
Tour Majunga perkantoran 195 640 - Puteaux direncanakake
Tour D2 perkantoran sakiwa-tengené 170 sakiwa-tengené 560 - Courbevoie direncanakake
Tour AVA perkantoran sakiwa-tengené 140 - - Courbevoie direncanakake
Hôtel Méridien La Défense perkantoran 87 285 - Courbevoie disarujuki

Cathetan suku

  1. a b c d e f g Logistics-in-Europe.com, Vertical Mail. ""Paris Ile-de-France, a head start in Europe"". Dijupuk 2007-10-04.
  2. a b Structurae: Panduan arsitektural dan struktur Paris-La Défense
100 bangunan lan struktur paling dhuwur ing Paris

Pratélan 100 yasan struktur paling dhuwur ing tlatah Paris,kalebu uga wewengkon urban sajeroning Paris (Paris lan komune).

Tlatah urban Paris kang duwé pencakar langit kang luwih akèh saka wewengkon metropolitan liyané Uni Èropah: Taun 2007, kaetung ana 14 pencakar langit kang duwé dhuwur 150 mèter (492 sikil), minangka salah sijiné yasan mau nembé diyasa ya iku (Tour AXA), kaanan yasan pencakar langit kang ana ing Paris manawa dibandingake déning 10 pencakar langit kang ana ing London lan Frankfurt uga papat yasan paling dhuwur kang ana ing Madrid lan Warsawa. Bisa disimpulake yasan kang paling dhuwur ing Paris kang dumunung ana ing telu wewengkon ya iku: La Défense, dumunung ana ing pinggir kutha njèro kulon kang ana ing tengah-tengah département Hauts-de-Seine, Italie 13, dumunung ana ing separo kidul arondisemen angka 13, lan Front de Seinte, dumunung ana ing arondisemen angka 15.

La Défense ya iku wujud distrik bisnis mirunggan kang gedhé dhéwé kang ana ing Èropah. Wangunan kang ana ing wewengkon, La Défense kang misuwur paling ake yasan parkantoran. Menara-menara kang ana ing arondisemen angka 13 kang paling akèh dianggo panguripan utawa omah pamukiman wong sugih,kang dumunung ana ing kidul arondisemen, kang didadèkaké salah sijiné kampung Pecinan ing jaman saiki.Wangunan kang paling akèh ing tlatah Front de Seine, kang dumunung ana ing sisihé Menara Eiffel,kagolong yasan kuna utawa lawas uga diyasa ing taun 1970-an lan 1980-an pakampungan iki duwé campuran kang manggoni ya iku wong kang bisnis lan kantoran.

Wangunan kang paling dhuwur liyané kang ana ing tlatah Paris,kang utama yasan kang cerak saka dalan bébas Périphérique ya iku Les Mercuriales kang ana ing Bagnolet, Tour Pleyel ing Saint-Denis,lan Hôtel Concorde Lafayette ana ing pusat kutha (cerak Porte Maillot). Pencakar langit Paling dhuwur kang ana ing Paris ya iku, Tour Montparnasse,dadi salah sijiné yasan kang madeg ana ing laladan Montparnasse.

Arche de la Défense

Grande Arche de la Fraternité ya iku sawijining monumèn kang manggon ana ing distrik bisnis La Défense ing sisih kulon Paris. Monumèn iki uga dikenal kanthi jeneng Arche de la Défense utawa La Grande Arche. Kompetisi kang dianakake déning présidhèn Perancis, François Mitterand. Arsitèk Denmark, Johann Otto von Spreckelsen (1929-1987) ngrancang èntri kanggo didadèkaké Arc de Triomphe versi abad kaping-20: ya iku sawijining monumèn kanggo kamanungsan saka kajayan militèr, Konstruksi monumèn iki diwiwiti nalika taun 1982. Sawisé Spreckelsen tilar donya ya iku taun 1987, kancané , arsitek Prancis Paul Andreu, kang ngrampungke pagawéyan mau ing taun 1989/90.Arche amèh mbentuk kubus sampurna (amba: 108m, dhuwur 110m, kandel: 112m; wis ditetapaké yèn struktur iki dideleng kaya hiperkubus patang dhimènsi (tesseract) kang diproyèksèkaké kanggo donya telung dhimènsi). Struktur iki duwé bingkae beton kang tipis lan dilapisi kaca lan marmer Carrara saka Italia lan dibangun déning perusahaan pembangunan sipil Prancis, Bouygues.Arche kang wis meh rampung iku banjur diresmikake nalika sasi Juli 1989, kanthi pawai militèr gedhèn kang nandhani rong abad Revolusi Prancis. Wangunan iki mepaki jalur monumèn kang mbentuk Axe historique ana ing sadawané kutha Paris. Arche iki diputer ing sudut 6.33°.

Christine Lagarde

Christine Madeleine Odette Lagarde

(lair 1 Januari 1956; umur 63 taun) sapunika panjenenganipun dados mantri kauangan, mantri urusan ékonomi, lan perindhustrian Perancis. Sapunika Lagarde ugi dados dhirektur kapilih Dana Moneter Internasional. Panjenenganipun nembé badhé njabat kalungguhan punika mangke tanggal 5 Juli 2011. Lagarde dipunangkat mantri keuangan déning présidhèn Perancis, Nicolas Sarkozy ing sasi Juni 2007. Saderengipun Lagarde dados mantri pertanian Perancis lan mantri perdagangan wekdal pamaréntahanipun Dominique de Villepin. Lagarde dados tiyang èstri ingkang wiwitan dados mantri urusan ékonomi wonten ing golongan ékonomi G8, ugi dados tiyang èstri pertama ingkang dados pandheganipun IMF.

Lagarde dados tiyang èstri ingkang pertama ingkang njabat dhirektur salah satunggalipun perusahaan konsultan hukum internasional Baker & McKenzie.

16 November 2009 The Financial Times milih Migarde minangka mantri keuangan paling saé wonten ing nagari-nagari ingkang ngagem mata uang Euro. Panjenenganipun ugi mlebet urutan kaping 17 tiyang èstri ingkang paling gadhah prabawa ing donya miturut majalah Forbes.

Tanggal 28 Juni 2011, panjenenganipun dipunparingi amanah minangka dhirektur kepala Dana Moneter Internasional, ingkang gadhah wekdal kalungguhan sadangunipun gangsal taun, kalungguhan punika dipunwwiwiti tanggal 5 Juli 2011 lan panjenenganipun minangka gantosipun Dominique Strauss-Kahn ingkang sampun lengser.

Dhaptar papan wisata ing Paris

Paris, Perancis minangka kutha ingkang sugih sajarah lan budaya, kanthi 30 yuta pangunjung luar nagari per taunipun, Paris dados salah satunggaling kutha ingkang paling kathah dipunkunjungi ing donya. Kathah-kathahipun keunikan Paris dumunung wonten ing monumèn lan arsitèkturipun, kados Arc de Triomphe, Menara Eiffel lan margi lan yasan Haussmann neo-klasik, nanging Paris ugi dados sumber kanggé atraksi modhèren sanès kados Disneyland Paris. Museum, opera lan ruwang konser Paris ugi dados sumber budaya lan panglipur ing Paris.

Hauts-de-Seine

Cithakan:Infobox department

Hauts-de-Seine (92) (harfiah "Dataran Dhuwur Seine") ya iku siji departemen ing Perancis. Hauts-de-Seine ya iku péranganing region Pulo Perancis, Cedhakan karo Paris lan mbentuk pérangan pinggiran kulon Paris, kang cilik lan padet lan ana kantor, teater, lan kompleks perbelanjaan modern kang dikenal dadi La Défense kanthi Grande Arche-ne.

Paris

Paris ya iku kutha krajan Prancis lan uga minangka kutha krajan région Île-de-France, kang laladané nyakup kutha Paris sarta laladan pinggirané.

Kutha iki sing ndunungi 2.144.700 jiwa (2005). Éwadéné laladan metropolitan Paris utawa Paris Raya duwèni sing ndunungi 11.174.743 jiwa (1999). Paris minangka kutha paling padhet ing Uni Éropah lan kutha metropolitan gedhé dhéwé kaloro ing Éropah (sawisé Moskwa, setara karo London), lan uga kutha metropolitan mawa sing ndunungi paling akèh angka 20 ing donya.

Laladan Paris Metropolitan Raya, kanthi total PDB kang luwih dhuwur tinimbang Brasil utawa Rusia ing taun 2003, iku punjer kauangan lan bisnis gedhé dhéwé ing Éropah (kalebu London), nampung punjul 30% populasi pegawé kantoran, lan uga punjul 40% saka kantor pusat perusahaan-perusahaan Prancis, kanthi distrik bisnis gedhé dhéwé ing Éropah (La Défense) lan pasar bursa gedhé dhéwé kaloro ing Éropah (Euronext).

Misuwur minangka 'Kutha abyor déning cahya lampu' (la Ville Lumière), Paris dadi jujugan plesiran kawentar wiwit jaman biyèn. Kutha iki dikenal bab arsitèktur wangunané kang éndah, pangaturan kutha lan dalan-dalan gedhéné, lan uga kolèksi musiyum-muséumé. Dibangun ing pinggir kali Seine, kutha iki dipérang dadi rong pérangan: Pinggir Tengen mangalor lan Pinggir Kiwa yang luwih cilik mangidul.

Sdurungé, Paris minangka kutha krajan karajan kang koloniné paling akèh ing limang bawana, wektu iki Paris isih sinebut pusat donya basa Prancis lan njaga posisi kang kuwat ing donya minangka tuan rumah markas besar OECD lan UNESCO. Babagan iki, dijangkepi karo anané kagiyatan keuangan, bisnis, pulitik, lan wisata, wis ndadèkaké Paris minangka salah siji rerangkèn transportasi utama ing donya. New York, London, Tokyo, lan Paris sok sinebut papat kutha utama gedhé dhéwé ing donya.

Tour Areva

Cithakan:Infobox Gratte-ciel

Tour Areva (utawi ingkang sadèrèngipun dipunsebut minangka Tour Framatome lan Tour Fiat) inggih punika salah satunggaling yasan pencakar langit utawi yasan ingkang gadhah struktur ingkang inggil ingkang punika minangka salah satunggaling wujud yasan kantor ingakng mapan wonten ing La Défense, distrik bisnis ing sisih kulon Paris, Prancis.

Tour Areva dipunyasa ing taun 1974 lan menara punika gadhah dhuwur ngantos 184 mèter (604 kaki) lan minangka yasan kanthi struktur paling inggil nomer kalih ing La Défense lan paling dhuwur nomer tiga ing Île-de-France.

Wangunan Tour Areva punika sedayanipun gadhah warna cemeng, déné selubungipun dipundamel saking watu granit warna cemeng lan ugi kaca cemeng. Wujudipun yasan punika inggih kados wujud prisma segi sekawan ingkang sampurna.

Tour Montparnasse

Tour MontparnasseMaine-Montparnasse (Menara Maine-Montparnasse), ugi dipunsebat Tour Montparnasse inggih punika salah satunggaling yasan ingkang inggil sanget utawi ingkang dipunwastani yasan pencakar langit ingkang minangka kantor ingkang dhuwuripun kirang langkung 210 mèter (689 kaki) ingkang wonten ing Paris, Prancis, pasipun wonten ing wewengkon Montparnasse. Wangunan Tour Montparnasse punika dipunyasa wiwit taun 1969 ngantos taun 1972, lan kalebet 100 yasan lan struktur paling inggil ing wewengkon Paris lan [[Pratélan yasan lan struktur paling inggil ing Uni Éropah]. Ing wekdal ngajeng samangké, badhé wonten malih yasan ingkang dhuwuripun langkung saking Tour Montrparnasse inggih punika Tour AXA ingkang sampun dipundandani malih ingkang dhuwuripun dados 225 mèter, lajeng wonten ugi Tour Phare lan Tour General ingkang dhuwuripun yasan kekalihipun kirang langkung 300 mèter.

Tour Total

Tour Total (kala rumiyin ugi misuwur minangka Tour Elf saking taun 1985 ngantos 1999, lan Tour TotalFinaElf saking taun 1999 ngantos taun 2003) inggih punika satunggaling kantor pencakar langit ingkang mapan wonten ing La Défense, Courbevoie, satunggaling tlatah distrik bisnis ingang ageng ingkang mapan wonten ing sisih kulon lan caket kaliyan kitha Paris, Prancis lan ing wekdal sak punika ugi dados kantor kanggé Total SA, salah satunggal saking enem perusahaan lenga ingkang kalebet super ageng ing dunya.

Trèm ing Paris

Cithakan:Infobox Paris Network generic

Jalur trèm dipunoperasikaken ing Paris déning otoritas transportasi umum RATP, ingkang ugi ngoperasikaken Métro de Paris lan manéka operasi bus. Kutha punika gadhah sekawan jalur lan wonten ing rantaman badhé dipuntambah satunggal.

Ing basa liyané

This page is based on a Wikipedia article written by authors (here).
Text is available under the CC BY-SA 3.0 license; additional terms may apply.
Images, videos and audio are available under their respective licenses.