Kitab Yosua

Yosua dijupuk saka basa Ibrani: יהושׁע Yehoshua utawa Yəhôšuª‘, kang tegesé “karo pitulungan sang Yahwe. Saliyané asma nabi kang jaré nulis kitab iki kang jenengé padha, ya uga asmané Gusti Yesus ing basa Aram.

Kitab Yosua ngwedharaké kandha caritaning bangsa Israèl nalika mangrebut nagara Kanaan, dipanggedhèni déning Yosua. Ya dhèwèké iku kang nggantèni Musa mimpin umat Israèl. Kadadéan-kadadéan wigati kang dikandhaaké ing buku ini ya iku antarané: panyabrangan ing Kali Yordan, Bedhahé kutha Yerikho, perang ing Ai, lan pangukuhan anyar prajanjian antara Allah karo umat-E.

Salah sijining pethikan misuwur saka buku iki ya iku: “ Saupama kowé padha ora gelem ngabdi marang Allah, padha netepna putusan ing dina iki uga, sapa kang arep kokbektèni. Apa brahala-brahala kang biyèn disembah déning para leluhurmu ing Mésopotamia, apa brahala-brahalané wong Amori kang panggonané saiki kokenggoni. Déné aku lan kulawargaku, arep padha ngabekti marang Allah."

Beit Shemesh

Cithakan:Infobox Israèl municipality

Bet-Semes, saiki Beit Shemesh (basa Ibrani: בֵּית שֶׁמֶשׁ‎; Yunani: Βαιθσαμύς; Latin: Bethsames) iku kutha Israèl kuna sing dicathet ing Alkitab Ibrani utawa Prejanjèn Lawas ing Alkitab Kristen. Dumunung watara 30 kilometres (19 mi) ing sisih kulon Yerusalem. Kutha modhèren saiki iki "Beit Shemesh" diadegaké ing taun 1950, kalebu sajeroning dhistrik Yerusalem, kanthi gunggung sing ndunungi 80.600 ing taun 2010.

Hesybon

Cithakan:Coordinate

Hesbon (auch Heschbon, (H)Esebon, Esbous, Es(e)bus; Cithakan:ArS) war eine antike Stadt, die sich östlich des Flusses Jordan befand, also auf dem Territorium des heutigen Jordanien, in der Nähe des Berges Nebo.

Hesybon (Latin: Esebus; Arab: حشبون‎‎; basa Ibrani: חשבון‎; Inggris: Heshbon ugi dipunébat Hesebon, Esebon, Esbous, Esebus) inggih punika sebuah kutha kino ingkang manggén ing sisih wétan sungai Yordan ingkang sakunika kalébèt ing salébéting wewengkon Yordania. Miturut sejarahipun kalébét wewengkon tiyang Amori lan Karajan Israèl kino, kados ta ingkang dipunsérat ing Alkitab Ibrani utawi Perjanjian Lama ing Alkitab Kristen.

Yérusalem

Yérusalem (basa Ibrani: יְרוּשָׁלַיִם Yerushalayim; basa Arab: القدس al-Quds; iku kutha kuna ing Wétan Tengah kang wigati banget kanggo telung agama: Agama Yahudi, Kristen, lan Islam.

Kutha iki saiki kanthi de facto kutha krajané Israèl. Nanging wong Palestina uga nuntut pérangan wétan kutha iki kang arep didadekaké kutha krajan nagarané ing masa ngarep.

Wiwit taun 2008 Walikutha Yerusalem iku Nir Barkat, sadurungé iku Uri Lupolianski, siji tokoh Yahudi Harédi utawa Yahudi Ultra Ortodoks.

Prajanjian Lawas
Deuterokanonika
Prajanjian Anyar
Artikel kagandhèng

Ing basa liyané

This page is based on a Wikipedia article written by authors (here).
Text is available under the CC BY-SA 3.0 license; additional terms may apply.
Images, videos and audio are available under their respective licenses.