Galicia (Spanyol)

Galicia iku siji wewengkon otonomi Spanyol kang jembaré 29.574,4 km² lan populasi 2.748.695 jiwa (2014). Kutha krajané ya iku Santiago de Compostela.

Wilayah otonomi Spanyol (comunidades autónomas) Gendéra Spanyol
Andalusia | Aragon | Asturias | Kapuloan Baleares | País Vasco | Kapuloan Canary | Cantabria | Castile–La Mancha | Castile–Leon | Catalunya | Extremadura | Galicia | Madrid | Murcia | Navarra | La Rioja | Valencia | Ceuta | Melilla | Plazas de soberanía
Peta Spanyol nuduhaké lokasi Galicia
Camilo José Cela

Don Camilo José Cela Trulock, Markis saking Iria Flavia (basa Spanyol: Don Camilo José Cela Trulock, marqués de Iria Flavia) (lair ing Galicia, Spanyol, 11 Mèi 1916 – pati ing Madrid, Spanyol, 17 Januari 2002 ing umur 85 taun) inggih punika salah satunggaling panulis Spanyol ingkang gadhah prabawa lan minangka salah satunggaling anggota Generasi '50.

Dhaptar pulo miturut jeneng (C)

Kaca iki ngamot pratélan pulo sing diururt miturut jenengé lan diwiwiti aksara C.

A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z

Francisco Franco

Francisco Paulino Hermenegildo Teódulo Franco y Bahamonde Salgado Pardoutawa racaké disingkat karo Francisco Franco Bahamonde (lair ing Ferrol, Spanyol, 4 Dhésèmber 1892 – pati 20 Novèmber 1975 ing umur 82 taun) ya iku pempimpin de facto Spanyol saka taun 1939 nganti tekan taun 1975.

Kali Minho

Kali Minho, Minho (Portugis: [miɲu]) utawi Mino (Spanyol: [miɲo], Galician: [miɲo]) inggih punika kali ingkang paling dawa wonten ing Galicia, Spanyol, ingkang antawisipun kirang langkung 340 km.Nama punika asalipun saking basa Latin Minius, ingkang tegesipun cinnibar, timah utawi vermillion, sajatosipun teges punika, "sungai merah." Wonten ing pinggir kali minho punika dipun-ginakaken kanggé ngileni kebon anggur saha tetanén, sanèsipun ugi kanggé ngasilaken listrik tenaga toya, saha ugi tandha watesipun Spanyol saha Portugal. Sumber saking kali Minho wonten ing antawisipun 50 km leripun Lugo wonten ing Galicia, wonten ing saklebeting papan namanipun Pedregal saking Irimia. Kali punika wonten ing kidulipun témbok kutha Romawi tuwa saha mili dhateng kidul pas wonten ing lembah lajeng ngaler saking Ourense.

Kalih dasa kilo leripun Ourense wonten ing Os Peares, Minho nampi toya saking anak sungai utamanipun, inggih punika Sil. Lajeng saking Ourense, kali punika mili kilèn kidul dumugi watesipun Portugis caket Melgaço. Wonten salah satunggaling bendungan ageng ing Frieira caket kutha Ribadavia.

Minho mèrang Portugal kaliyan Spanyol ingkang kirang langkung 80 km. Lembah ingkang dipunileni Minho punika kalebet laladan ingkang subur sanget, saben meteripun punika dados papan tetuwuhan kados ta jagung, kenthang, kol utawi namung suket. tuwuhan ingkang paling kawentar wonten ing laladan punika inggih punika Vinho Verde ingkang tegesipun tuwuhan ingkang medalaken cahyo, ingkang dipunproduksi wonten ing laladan Monção saha Melgaço.

Stefanía Fernández

Stefanía Fernández Krupij (lair ing Mérida, Venezuela, 4 Sèptèmber 1990; umur 28 taun) inggih punika salah satunggalipun modhèl lan pamenang Miss Universe 2009.

Ing basa liyané

This page is based on a Wikipedia article written by authors (here).
Text is available under the CC BY-SA 3.0 license; additional terms may apply.
Images, videos and audio are available under their respective licenses.