1996

Milénium: Milénium ping 2
Abad:
Dasawarsa:
Taun:

Prastawa

Lair

Séda

29 Fèbruari

29 Fèbruari punika dinten ingkang kaping 60 ing taun wuntu miturut Kalèndher Grégorius.

Tanggal punika namung wonten ing taun-taun ingkang angkanipun saged dipara dados 4, kados ta 1992, 1996, utawi 2004, kajawi taun-taun abad.

Taun abad punika taun ingkang wingkingipun akiranipun kalih angka nol (1800, 1900, 2000, kaliyan sabanjuripun.). Taun punika sanès taun wuntu kajawi saged dipunpara déning angka 400. Mila punika taun 2000 punika taun wuntu, semono ugi taun 2400. Anging taun 1800 kaliyan 1900 sanès.

Agustus

Agustus iku sasi kaping wolu taun ing Kalèndher Grégorius. Jeneng iki ngrujuk ing kaisar Romawi Augustus Octavianus.

Sasi iki duwé 31 dina

Hernán Crespo

Hernán Jorge Crespo (lair ing Florida, Argentina, 5 Juli 1975; umur 44 taun) ya iku salah siji juru main bal-balan Argentina kang main kanggo klub Parma ana ing Seri A kang posisiné dadi penyarang.

Crespo wis nyetak punjul 300 gol ana ing sadawané kariere.

Januari

Januari iku sasi pisan taun ing Kalendher Gregorius. Tembung iki dijupuk saka Basa Walanda Januari sing njupuk saka basa Latin Janus, Déwa lawang.

Sasi iki nduwé 31 dina

Joseph Brodsky

Joseph Brodsky miyos minangka Iosif Aleksandrovich Brodskiy (basa Rusia: Ио́сиф Алекса́ндрович Бро́дский). Brodsky inggih punika salah satunggaling penyair Uni Soviet-Amérikah Sarékat, pamenang Penghargaan Nobel babagan Sastra nalika taun 1987, lan Poet Laureate of the United States nalika taun 1991-1992.Brodsky miyos wonten ing Leningrad, sapunika St. Petersburg saking kulawarga juru photo Yahudi taun 1940. Nalika wiwitan jaman alitipun, piyambakipun lolos saking Pengepungan Leningrad. Nalika yuswanipun 15 taun, sabibaripun tingkat 8, Brodsky ninggalaken sekolah. Brodsky makarya wonten ing kathah papan, kados ta griya sakit, griya séda, pabrik, ruangan ketel kapal, lan èkspèdhisi géologi.

Brodsky sinau piyambak babagan basa Inggris lan basa Polen, gadhah minat babagan filsafat klasik, agama, mitologi, puisi Inggris lan Amérikah Sarékat lan wiwit nyerat puisi nalika taun 1958. Piyambakipun gadhah gelar wonten ing kawruh budaya. Pungkasan piyambakipun ngakoni bilig piyambakipun mbekta buku saking pundi kémawon piyambakipun manggihaken, kalebet ugi ingkang wonten ing tong sampah. Brodsky eném kasurung lan dipunpangaruhi penyair Anna Akhmatova ingkang nyebaraken sapérangan sajakipun "memikat".Nalika taun 1963, piyambakipun dipuntuntut kanthi tudhuhan parasitisme sosial déning pamaréntah Uni Soviet. Kutipan misuwur saking cathetan pangadilanipun (dipunslundhupaken dhateng donya Barat):

Hakim: "Sinten ingkang mutusaken Panjenengan satunggaling penyair? Sinten ingkang ngurutaken Panjenengan minangka penyair? Punapa Panjenengan sampun sinau puisi wonten ing satunggaling institusi? Punapa Panjenengan sampun siyap ngandhepi kuliah wonten ing perguruan tinggi ing pundi Panjenengan dipunajari nyerat puisi?"Brodsky: "Kula kinten puisi (geguritan) asalipun boten saking pendidikan."

Hakim: "Lajeng saking pundi asalipun?"

Brodsky: "Kula kinten asalipun saking Gusti."Saking parasitismenipun, Brodsky dipunhukum kerja paksa 5 taun wonten ing "pembuangan dalam" lan pikantuk tugas 18 wulan wonten ing kawasan Archangelsk. Paukuman punika dipunkirangi wonten ing taun 1965 sasampunipun para sastrawan Soviet ingkang misuwur sami nindakaken protes.

Nalika pungkasanipun masa Perbaikan Khrushchev rikala taun 1960-an, namung 4 puisinipun ingkang dipunterbitaken wonten ing Uni Soviet. Sapérangan ageng karyanipun namung medal wonten ing Barat. Nalika tanggal 4 Juni 1972, Brodsky dipunasingaken lan dados warga nagara Amérikah Sarékat nalika taun 1977.Piyambakipun pikantuk kasuksesan wonten ing karieripun minangka penyair kanthi basa Inggris.

Brodsky Tilar donya amargi serangan jantung wonten ing kutha New York City nalika taun 1996 lan dipunsarékaken wonten ing pasaréan Isola ing San Michele, Venezia, Italia.

Juli

Cithakan:Juli2019

Juli iku sasi kapitu taun ing Kalendher Grégorius. Tembung iku dijupuk saka Basa Walanda sing njupuk saka asmane Kaisar Romawi Julius Caesar.

Sasi iki duwé 31 dina

Juventus F.C.

Juventus F.C. (Basa Latiné saka Nom-noman) ya iku salah sawijining klub bal-balan utawa bal-balan sing tuwa dhéwé ing Italia. Klub iki markasé ana ing Torino lan main ing Serie A.

Juventus racaké main nganggo seragam garis ireng-putih lan clana cekak ireng (nanging biyèn naté nganggo clana putih ing sajeroning wektu kang cukup suwé) lan dijuluki la Vecchia Signora (Sang Nyonya Tuwa). Tim iki olèh motif seragamé saka klub Inggris Notts County. Stadion Juventus ya iku Stadio Delle Alpi sauntara wektu dianggo bebarengan karo A.C. Torino, nanging bakal rampung sawisé mangsa 2004-2005, sebab Torino bakal yasa stadioné dhéwé. Ana ing mangsa kompetisi 2006-2007, Juventus nggunakaké Stadio Olimpico di Torino minangka stadion kandang amarga Stadio Delle Alpi isih sajeroning prosès renovasi. Nanging awit taun 2011 Juventus nggunakaké stadion anyar ya iku Stadion Juventus Arena.

Juventus didhegaké sasi November 1897 déning murid-murid Lyceum (sejinis undang-ndangan kanggo sekolah top ing Éropah) Massimo D'Azeglio, lan sepisanan njuarai liga nasional versi lawas ing taun 1905, nanging gelar kaloro lagi dikasilaké ing taun 1926. Nalika taun 1923, kulawarga Agnelli (sing nduwé Fiat) nuku ("mengambil alih") klub iku mau lan yasa stadion pribadi ing Villar Perosa (cedhak Torino) kang dipepaki kanthi fasilitas komplit.

Wiwit taun 1931, Juventus ngrebut gelar Seri A (scudetto) ping lima maturut-turut. Ana ing taun 1933, Juventus wiwit main ing Stadio Comunale. Sawisé Perang Donya II Juventus sukses sajeroning kajuaraan domestik - gelar liga kasepuluh direngkuh ana ing taun 1961, nanging ora kasil ngrebut siji-sijia gelar Éropah nganti taun 1977 wektu dadi juara Piala UEFA. Puncak kesuksesan Juventus ing Éropah dadi kanyatan ing taun 1985 wektu Juventus ngrebut Piala Champions lan saterusé dibalèni ana ing taun 1996. Juventus uga ngraih gelar Piala Winners ana ing taun 1984 lan rong gelar Piala UEFA manèh ing taun 1990 dan 1993. Nganti saiki Juventus wis njuarai Seri A ping 27. Gelar Seri A kang diraih ana ing mangsa 04/05 lan 05/06 dicabut amarga anané skandal pengaturan tetandhingan. Juventus uga kudu terdegradasi menyang Seri B amarga kasus iki.

Nganti sawatara wektu kapungkur, juru main Juventus kudu duwé rambut kang pendek lan rapi; pihak klub uga nyediakaké pakaian formal kanggo para juru main (kang digawé déning penjait misuwur) lan meksa para juru main supaya nyelesèaké sekolahé. Mayoritas juru main bertahan ing Juventus nganti pungkasan karir; akèh kang isih nyambut gawé kanggo klub utawa kanggo FIAT (utawa perusahaan liyané).

Juventus saiki minangka sawijining perusahaan kang kecatet ing bursa efek Milan. Transfer Zinedine Zidane menyang Real Madrid kanthi rega kurang luwih $64 juta dolar AS isih dadi rekor transfer paling larang sajeroning sajarah bal-balan nganti saiki.

Kabupatèn Purbalingga

Kabupatèn Purbalingga iku kabupatèn ing Jawa Tengah, pernahé ing sisih kulon, kutha Purbalingga iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané:, lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 777,65 km² utawa hèktar.

Libèria

Républik Liberia iku nagara ing pasisir kulon Afrika kang wewatesan karo Sierra Leone, Guinea, lan Pasisir Gadhing. Pungkasan iki Liberia ing Liberia kadadéan perang sadulur kaping pidho, ya iku taun (1989–1996 lan 1999–2003) kang ndadèkaké atusan éwon sing ndunungi ngungsi saéngga ngrusak ékonomi Liberia.

Odysseus Elytis

Odysseus Elytis, uga dieja Odysseas Elytēs, ya iku dasanamane Alepoudhelis, penyair Yunani.

Lair ana Iráklion, Crete, saiki ana Yunani, tanggal 2 November 1911.

Séda ana Athena, Yunani, tanggal 18 Maret 1996.

Dhèwèké nampa Pahargyan Nobel Sastra taun 1979.Dhèwèké lair minangka keturunan kulawarga makmur saka Lesbos.

Dhèwèké ninggal jeneng kulawargané kanggo ngedohake tulisané saka bisnis sabun kulawargané.Elytis sinau hukum ana Athens University.

Gumun karo Surealisme Prancis, mligi déning penyair Paul Éluard.

Geguritane terbit taun 1935 ana Nea Grammata.

Kondhang minangka penyair gagrak anyar kang nuwuhaké akèh reaksi.

Kasil olehe lelaku lan kontribusi efektif kanggo reformasi puitik ana bengi Perang Donya 2.

Geguritan awalé nudhuhake individualitas kuwat lan setting Surealis.

Taun 1940, dhèwèké nerbitake volume Prosanatolismoi.

Patrick Vieira

Patrick Vieira (lair ing Dakar, Senegal, 23 Juni 1976; umur 43 taun) inggih punika mantan juru main Bal-balan Prancis keturunan Senegal ingkang posisinipun minangka glandhang.Piyambakipun kaloka gadhah operan bal ingkang apik sarta fisik ingkang kiyat, namanipun wiwit kaloka nalika main wonten ing klub Inggris, Arsenal wonten ing Liga Utama Inggris. Arsenal dipunbekta dados juara Liga Utama kaping 3 (1997-98, 2001-02, 2003-04) lan Piala FA kaping 4 (1998, 2002, 2003, 2005). Nalika Tony Adams damel kaputusan kanggé pènsiun wonten ing taun 2002, Vieira nggantosaken piyambakipun minangka kapten Arsenal. Sasampunipun nilaraken Arsenal wonten ing taun 2005, piyambakipun nelasaken satunggal mangsa wonten ing Juventus sadéréngipun gabung kaliyan Internazionale wonten ing taun 2006, nalika Juventus kadégradasi dhateng Seri B amargi kagayut skandal pengaturan tetandhingan.

Piyambakipun dipundangu dhateng Prancis ingkang kapisanan taun 1997, Vieira sampun ndhèrèk menangaken Piala Donya 1998 lan Piala Éropah 2000 sareng nagara Prancis. Piyambakipun sampun kaping 107 main kanggé Prancis lan damel 6 gol.

Robert Pirès

Robert Emanuel Pirès (lair 29 Oktober 1973; umur 45 taun) iku juru main bal-balan warganegara Prancis kang saiki mbéla klub Aston Villa F.C.. Dhèwèké tau main kanggo klub FC Metz, Marseille, lan Arsenal.

Ana ing timnas Prancis, dhèwèké wis main nganti 79 lan ing antarané taun 1996 nganti tekan 2004 kanggo negarane lan bisa menangaké Piala Dunia 1998 lan UEFA Euro 2000 lan uga bisa nglebokaké 14 gol.

Pirès lair ana ing Reims, Portugal nanging bapak lan ibuné katurunan Spanyol. Pirès iku anak tuwa dhéwé saka rong sadulur.

Siti Hartinah

Siti Hartinah utawa Radèn Ayu Siti Hartinah (lair ing Désa Jaten, Surakarta, Jawa Tengah, 23 Agustus 1923 – pati ing Jakarta, 28 April 1996 ing umur 72 taun) ya iku garwa saka présidhèn ka loro RI, Jendral Purnawirawan Soeharto.. Jeneng undang-undangané Ibu 'Tien'. Bu Tien lair saka pasangan KPH Soemohardjo lan Raden Ayu Hatmanti Soemohardjo. Ibu Tien sing isih katurunan ningrat iki canggah saka Pangéran Mangkunagara III. Ibu Tien palakrama karo Soeharto tanggal 26 Dhésèmber 1947 ing Surakarta. Ibu Tien disarèkaké ing Astana Giri Bangun, Jawa Tengah.

Ing basa liyané

This page is based on a Wikipedia article written by authors (here).
Text is available under the CC BY-SA 3.0 license; additional terms may apply.
Images, videos and audio are available under their respective licenses.