1943

Milénium: Milénium ping 2
Abad:
Dasawarsa:
Taun:

Prastawa

Lair

Séda

15 Fèbruari

Cithakan:Fèbruari

15 Fèbruari punika dinten ingkang kaping 46 miturut Kalèndher Grégorius.

Tanggal 15 Fèbruari 2010 punika miturut pétangan kalèndher Jawi, dawah dinten Senèn Wagé, tanggal 1 Mulud 1943 taun Dal. Kurup: Asapon (1936-2052), windu: Kuntara, lambang windu: Kulawu, lambang taun: Sukra Mangkara Kumarané rupa Mina Wiranggas, paarasan: Lakuning geni, pancasuda: Segara Wasèsa, kamarokan: Satriya Pinayungan, watek sasi:Anggara kasih, watak dinten: Bangas Padéwan. Mangsa: Kawolu (VIII Wisaka)(3-29 Fèbruari), wuku: Dhukut, lintang:Arab, padangon: Wogan, padéwan: Éndra, dinten:Soma, paringkelan: Mawulu, pasaran: Wagé, lambang dinten: jaran.

Tanggal 15 Fèbruari 2011 punika dawah dinten Selasa Wagé, 11 Mulud 1944 Bé Kurup: Asapon (1936-2052 M), Windu Kuntara, Lambang Windu Kulawu, Tahun Bé, Lambang Tahun: Buda Mahésa (Kebo), Kumarané rupa Mina Lodan, Paarasan: Lakuning Bumi, Pancasuda: Lebu Katiyub Angin, Kamarokam: Mantri Sinaroja, Watak Sasi: Sasi Rahayu, Watak Dinten: Dinten Rahayu, Mangsa: Kawolu (VIII, Wisaka), 3 Febuari-29 Fèbruari, Wuku: Maktal, Lintang Mijan, Padangon: Jagur, Padéwan: Kala, Dinten Anggara (Selasa), Paringkelan: Uwas, Pasaran: Wagé, Lambang Dinten Wedhus.

16 Fèbruari

16 Fèbruari punika dinten ingkang kaping 47 miturut Kalèndher Grégorius.

Tanggal 16 Fèbruari 2010 punika miturut pétangan Kalèndher Jawi dhawah dinten: Selasa Kliwon, 2 Mulud 1943 Dal, Kurup: Asapon (1936-2052 M), Windu: Kuntara, Lambang Windu: Kulawu, Taun: Dal, Lambang Taun: Sukra Mangkara (Urang), Kumarané rupa Mina Wranggas, Paarasan: Aras Tuding, Pancasuda: Sumur Sinaba, Kamarokam: Nuju Pati, Watak Sasi: Anggara Kasih (sasi puiki boten wonten dinten Selasa Kliwon), Watak Dinten: Dinten Rahayu, Mangsa: Kawolu (VIII, Wisaka) 3 Febuari-29 Fèbruari, Wuku: Dhukut, Lintang: Dalu, Padangon: Tulus, Padéwan: Guru, Dinten Anggara (Selasa), Paringkelan: Tunglé, Pasaran: Kliwon, Lambang Dinten Kidang.

Tanggal 16 Fèbruari 2011 dhawah dinten: Rebo Kliwon, 12 Mulud 1944 Bé, Kurup: Asapon (1936-2052 M), Windu: Kuntara, Lambang Windu: Kulawu, Taun: Bé, Lambang Taun: Buda Mahésa (Kerbau) Kumarané rupa Mina Lodan, Paarasan: Lakuning Srengéngé, Pancasuda: Lebu Katiyub Angin, Kamarokam: Kala Tinantang, Watak Sasi: Sasi Rahayu, Watak Dinten: Dinten Rahayu, Mangsa: Kawolu (VIII, Wisaka) 3 Febuari-29 Fèbruari, Wuku: Maktal, Lintang Jun, Padangon: Gigis, Padéwan: Uma, Dinten Buda (Rebo), Paringkelan: Mawulu, Pasaran: Kliwon, Lambang Dinten Mayang.

17 Fèbruari

Februari

17 Fèbruari punika dinten ingkang kaping 48 miturut Kalèndher Grégorius.

Tanggal 17 Fèbruari 2010 miturut pétangan Kalèndher Jawi dhawah dinten Rebo Legi, 3 Mulud 1943 Dal, Kurup: Asapon (1936-2052 M), Windu: Kuntara, Lambang Windu Kulawu, Taun Dal, Lambang Taun Sukra Mangkara (Urang), Kumarané rupa Mina Wranggas, Paarasan: Aras Kembang, Pancasuda: Sumur Sinaba, Kamarokam: Demang Kandhuruwan, Watak Sasi: Anggara Kasih (sasi punika boten wonten dinten Selasa Kliwon), Watak Dinten: Naasing Nabi, Mangsa: Kawolu (VIII, Wisaka) 3 Febuari-29 Fèbruari, Wuku: Dhukut, Lintang Kuda, Padangon Wurung, Padéwan: Yama, Dinten Buda (Rebo), Paringkelan: Aryang, Pasaran: Legi, Lambang Dinten Sima.

Tanggal 17 Fèbruari 2011 dhawah dinten Kemis Legi, 13 Mulud 1944 Bé, Kurup: Asapon (1936-2052 M), Windu: Kuntara, Lambang Windu Kulawu, Tahun Bé, Lambang Tahun Buda Mahésa (Maésa), Kumarané rupa Mina Lodan, Paarasan: Lakuning Lintang, Pancasuda: Satriya Wibawa, Kamarokam: Satriya Pinayungan, Watak Sasi Sasi Rahayu, Watak Dinten Dinten Rahayu, Mangsa: Kawolu (VIII, Wisaka) 3 Febuari-29 Fèbruari, Wuku: Maktal, Lintang Asma, Padangon: Kèrangan, Padéwan: Sri, Dinten: Respati (Kemis), Paringkelan: Tunglé, Pasaran: Legi, Lambang Dinten Gajah.

18 Fèbruari

Februari

18 Fèbruari punika dinten ingkang kaping 49 miturut Kalèndher Grégorius.

Tanggal 18 Fèbruari 2010 miturut Kalèndher Jawi dhawah dinten Kemis Pahing, 4 Mulud 1943 Dal, Kurup Asapon (1936-2052 M) Windu Kuntara Lambang Windu Kulawu Tahun Dal Lambang Tahun Sukra Mangkara (Urang) Kumarané rupa Mina Wranggas. Paarasan Lakuning Bumi Pancasuda Lebu Katiyub Angin Kamarokam Mantri Sinaroja Watak Sasi Anggara Kasih (sasi iki ora ana dina Selasa Kliwon) Watak Dinten Dinten Rahayu (Tumuruning Segawon Ajag), Mangsa Kawolu (VIII, Wisaka) 3 Febuari-29 Fèbruari Wuku Dhukut Lintang Sada Padangon Dadi Padéwan Rudra Dina Respati (Kamis) Paringkelan Wurukung Pasaran Pahing Lambang Dinten Kucing.

1 Januari

1 Januari punika dinten ingkang kaping 1 miturut Kalèndher Grégorius.

1 januari 2010: Miturut pétangan kalèndher Jawi, tanggal 1 Januari 2010 dhawah dinten Jemuwah Wagé, 15 Sura 1943 Dal. Kurup Asapon (1936-2052 M), Windu Kuntara, Lambang Windu Kulawu, Tahun Dal. Lambang Tahun: Sukra Mangkara (Urang) Kumarané rupa Mina Wranggas, Paarasan: Aras Pepet, Pancasuda: Sumur Sinaba, Kamarokam: Nuju Pati, Watak Sasi ; Sasi Rahayu, Watak Dinten: Dina Rahayu Mangsa: Kapitu (VII, Palguna) 22 Dhésèmber-2 Fèbruari Wuku: Wuyé, Lintang Jadi, Padangon Wogan, Padéwan Rudra, Dinten Sukra (Jemuwah), Paringkelan Wurukung, Pasaran Wagé, Lambang Dinten Ulam.

1 Januari 2011: Miturut pétangan kalèndher jawi dhawah dinten Setu Wagé, 25 Sura 1944 Bé, Kurup: Asapon (1936-2052 M), Windu: Kuntara, Lambang Windu Kulawu, Tahun Bé, Lambang Tahun Buda Mahésa (Kebo), Kumarané rupa Mina Lodan, Paarasan: Lakuning Lintang, Pancasuda: Satriya Wirang, Kamarokam: Kala Tinantang, Watak Sasi: Sasi Rahayu, Watak Dinten: Dinten Rahayu, Mangsa: Kapitu (VII, Palguna) 22 Dhésèmber-2 Fèbruari, Wuku: Mandhasiya, Lintang Asma, Padangon Jagur, Padéwan Éndra, Dinten Tumpak (Setu), Paringkelan: Aryang, Paasaran: Wagé, Lambang Dinten: Pandhé.

27 Fèbruari

Februari

27 Fèbruari punika dinten ingkang kaping 58 miturut Kalèndher Grégorius.

Tanggal 27 Fèbruari 2010 dhawah dinten Setu Legi, 13 Mulud 1943 Dal, Kurup Asapon (1936-2052 M), Windu Kuntara, Lambang Windu Kulawu, Taun Dal, Lambang Taun Sukra Mangkara (Urang), Kumarané rupa Mina Wranggas, Paarasan Lakuning Rembulan, Pancasuda Bumi Kapetak, Kamarokam Mantri Sinaroja, Watak Sasi Anggara Kasih (sasi iki ora ana dina Selasa Kliwon), Watak Dinten Dinten Rahayu (Sri tumurun ing lesung), Mangsa Kawolu (VIII, Wisaka) 3 Febuari-29 Fèbruari, Wuku Watu Gunung, Lintang Sur, Padangon Dadi, Padéwan Brama, Dinten Tumpak (Setu), Paringkelan Mawulu, Pasaran Legi, Lambang Dinten Gajah.

28 Fèbruari

Februari

28 Fèbruari punika dinten ingkang kaping 59 miturut Kalèndher Grégorius.

Tanggal 28 Fèbruari 2010 dhawah dinten Ngaat Pahing, 14 Mulud 1943 Dal, Kurup Asapon (1936-2052 M), Windu Kuntara, Lambang Windu Kulawu, Taun Dal, Lambang Taun Sukra Mangkara (Urang), Kumarané rupa Mina Wranggas. Paarasan Lakuning Rembulan, Pancasuda Segara Wasésa, Kamarokam Nuju Pati, Watak Sasi, Anggara Kasih (sasi punika boten gadhah dinten Selasa Kliwon), Watak Dinten Dinten Rahayu, Mangsa Kawolu (VIII, Wisaka) 3 Febuari-29 Fèbruari, Wuku Sinta, Lintang Sur, Padangon Dangu, Padéwan Kala, Dinten Dité (Ngaat), Paringkelan Tunglé, Pasaran Pahing, Lambang Dinten Singa.

6 Maret

6 Maret punika dinten ingkang kaping 65 utawi 66 ing taun wuntu miturut Kalèndher Grégorius.

Tanggal 6 Maret 2010 dhawah dinten Setu Pon, 20 Mulud 1943 Dal, Kurup Asapon (1936-2052 M), Windu Kuntara, Lambang Windu Kulawu, Taun Dal, Lambang Taun Sukra Mangkara (Urang), Kumarané rupa Mina Wranggas. Paarasan Lamapahipun toya, Pancasuda Seganten Wasésa, Kamarokam Nuju Pati. Watak Sasi Anggara Kasih (sasi punika baoten gadhah dinten Selasa Kliwon), Watak Dinten, Naasing Tanggal (Tumuruning Sapi Gumarang), Mangsa Kasanga (IX, Jita) 1 Maret-25 Maret, Wuku Sinta, Lintang Surtan, Padangon Tulus, Padéwan Rudra, Dinten Tumpak (Sabtu), Paringkelan Tunglé, Pasaran Pon, Lambang Dinten Antu.

Tanggal 6 Maret 2011 dhawah dinten Ngaat Pon, 30 Mulud 1944 Bé, Kurup Asapon (1936-2052 M), Windu Kuntara, Lambang Windu Kulawu, Tahun Bé, Lambang Taun Buda Mahésa (mahésa), Kumarané rupa Mina Lodan. Paarasan Aras Kembang, Pancasuda Bumi Kapetak, Kamarokam Kala Tinantang, Watak Sasi Sasi Rahayu, Watak Dinten Dinten Rahayu, Mangsa Kasanga (IX, Jita) 1 Maret-25 Maret, Wuku Prangbakat, Lintang Kuda, Padangon Gigis, Padéwan Éndra, Dinten Dité (Minggu), Paringkelan Mawulu, Pasaran Pon, Lambang Dinten Sada..

Boediono

Prof. Dr. Boediono, M.Ec. (lair ing Blitar, Jawa Wétan, 25 Fèbruari 1943; umur 76 taun) iku Gubernur Bank Indonésia wiwit 17 Mèi 2008 nganti 17 Mèi 2009. Panjenengané mundur saka kalungguhan Gubernur Bank Indonésia amarga dicalonaké minangka Wakil Présidhèn déning Calon Présidhèn Susilo Bambang Yudhoyono sajeroning Pilihan umum Présidhèn Indonésia 2009. Sadurungé njabat Gubernur Bank Indonésia, Boediono njabat Mantri Koordinator Babagan Perekonomian ing Kabinet Indonésia Bersatu (5 Dhésèmber 2005 – 17 Mèi 2008). Boediono uga naté njabat Mantri Keuangan Indonésia ing Kabinet Gotong Royong (2001–2004) nalika mangsa pamaréntahan Présidhèn Megawati Sukarnoputri. Sadurungé, ing Kabinet Reformasi Pembangunan (1998-1999) pimpinan Présidhèn BJ Habibie, Boediono njabat minangka Mantri Nagara Perencanaan lan Pembangunan Nasional/Kepala Bappenas. Boediono uga naté njabat minangka Direktur Bank Indonésia ing mangsa pamaréntahan Soeharto. Wektu iki Boediono uga mulang ing Fakultas Ékonomi Universitas Gadjah Mada, ing universitas iki uga Boediono diangkat dadi Guru Besar Asma jejuluk utawa jeneng undang-undangan déning rélasi lan wong-wong sing kerep srawung ya iku The man to get the job done.

Ferdinand Lumbantobing

Ferdinand Lumbantobing utawa misuwur kanthi singkatan jeneng FL Tobing (lair ing Sibuluan, Sibolga, Sumatera Lor, 19 Fèbruari 1899 – pati ing Jakarta, 7 Oktober 1962 ing umur 63 taun) ya iku piyantun pahlawan nasional Indonésia saka Sumatra Lor.

Panjenengané lulus sekolah dhokter STOVIA ing taun 1924 lan kerja ing CBZ RSCM, Jakarta.

Wiwit taun 1943 panjenengané diangkat dadi Syu Sangi Kai' (DPD) Tapanuli lan uga njabat Chuo Sangi In (DPP).

sabanjuré kamardakan panjenengané diangkat njabat wujud kalungguhan wigati kaya ta Mantri Penerangan lan Mantri Kaséhatan (ad interim).Uga Ferdinand Lumbantobing tahu njabat Gubernur Sumatera Lor.

Ferdinand Lumbantobing disarekake ing Dhusun Kolang, Kabupatèn Tapanuli Tengah, Sumatra Lor.

Henrik Pontoppidan

Henrik Pontoppidan (24 Juli 1857 – 21 Agustus 1943) inggih punika salah satunggaling penulis realis ingkang sesarengan kaliyan Karl Gjellerup alias Epigonos pikantuk Penghargaan Nobel Babagan Sastra nalika taun 1917 kanggé "penggambaranipun ingkang karinci babagan pagesangan wekdal punika wonten ing Denmark." Novèl-novèl lan carkak-carkak Pontoppidan –wosipun pangarep saperlu kamujuan sosial nanging ing wuri kicalan pangarep saking perwujudanipun—ngrawuhaken gegambaran ingkang jangkep saking nagari lan jamanipun.Putra salah satunggaling pendeta, Pontoppidan berjuang tumrap lingkunganipun kaliyan sinau babagan teknik wonten ing kutha Kopenhagen nalika taun 1873. Wonten ing taun 1879 piyambakipun mandheg sinau lan dados guru sadangunipun pinten-pinten taun. empalan cariyos ingkang angka pisanipun dipunterbitaken rikala taun 1881, lajeng piyambakipun nyokong dhiri kaliyan nyerat, dumugi ing taun 1900 minangka salah satunggaling wartawan wonten ing sajumlah ariwarta Kopenhagen.

Juli

Cithakan:Juli2019

Juli iku sasi kapitu taun ing Kalendher Grégorius. Tembung iku dijupuk saka Basa Walanda sing njupuk saka asmane Kaisar Romawi Julius Caesar.

Sasi iki duwé 31 dina

Kabupatèn Bojanegara

Kabupatèn Bojanegara, (cara Indonésia: Bojonegoro, Carakan: ꦑꦧꦸꦥꦠꦺꦤ꧀ꦨꦗꦤꦼꦒꦫ, Pegon: كَبُڤَتَينْ بَوْجَونٚغَرَ), iku kabupatèn ing Jawa Wétan, kutha Bojanegara iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané: Padangan, Kalitidu lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 2.384,02 km² utawa hèktar.

Kabupatèn iki wewatesan karo Kabupatèn Tuban ing sisih lor, Kabupatèn Lamongan ing isih wétan, Kabupatèn Nganjuk, Kabupatèn Madiun, lan Kabupatèn Ngawi ing sisih kidul, sarta Kabupatèn Blora (Jawa Tengah) ing sisih kulon. Pérangan kulon Bojanegara (tapelwates karo Jawa Tengah) wujud péranganing Blok Cepu, salah siji sumber deposit lenga patra gedhé dhéwé ing Indonésia.

Usman Janatin

Sersan Dua Anumerta Usman Janatin bin H. Ali Hasan (lair ing Dukuh Tawangsari, Désa Jatisaba, Kacamatan Purbalingga, Kabupatén Purbalingga, Jawa Tengah, 18 Maret 1943 – kapundhut ing Singapura, 17 Oktober 1968 nalika umur 25 taun) iku salah siji anggota KKO (Korps Komando Operasi; saiki diarani Marinir) Indonésia kang dicekel ing Singapura nalika kadadéan Konfrontasi karo Malaysia.

Bebarengan karo anggota KKO liyané sing jenege Harun, dhèwèké diukum gantung déning pamaréntah Singapura nalika Oktober 1968 amarga ditudhuh ndokok bom ing Singapura nalika tanggal 10 Maret 1965.

Usman Janatin disarekake ing TMP Kalibata, Jakarta.

Ing basa liyané

This page is based on a Wikipedia article written by authors (here).
Text is available under the CC BY-SA 3.0 license; additional terms may apply.
Images, videos and audio are available under their respective licenses.