1771

Milénium: Milénium ping 2
Abad:
Dasawarsa:
Taun:
23 Oktober

23 Oktober punika dinten ingkang kaping 296 utawi 297 ing taun wuntu miturut Kalèndher Grégorius.

Abad ping 18

Pratélan Taun-Taun Abad kaping 18 Masehi:

Dasawarsa 10: 1791 – 1792 – 1793 – 1794 – 1795 – 1796 – 1797 – 1798 – 1799 – 1800

Dasawarsa 9: 1781 – 1782 – 1783 – 1784 – 1785 – 1786 – 1787 – 1788 – 1789 – 1790

Dasawarsa 8: 1771 – 1772 – 1773 – 1774 – 1775 – 1776 – 1777 – 1778 – 1779 – 1780

Dasawarsa 7: 1761 – 1762 – 1763 – 1764 – 1765 – 1766 – 1767 – 1768 – 1769 – 1770

Dasawarsa 6: 1751 – 1752 – 1753 – 1754 – 1755 – 1756 – 1757 – 1758 – 1759 – 1760

Dasawarsa 5: 1741 – 1742 – 1743 – 1744 – 1745 – 1746 – 1747 – 1748 – 1749 – 1750

Dasawarsa 4: 1731 – 1732 – 1733 – 1734 – 1735 – 1736 – 1737 – 1738 – 1739 – 1740

Dasawarsa 3: 1721 – 1722 – 1723 – 1724 – 1725 – 1726 – 1727 – 1728 – 1729 – 1730

Dasawarsa 2: 1711 – 1712 – 1713 – 1714 – 1715 – 1716 – 1717 – 1718 – 1719 – 1720

Dasawarsa 1: 1701 – 1702 – 1703 – 1704 – 1705 – 1706 – 1707 – 1708 – 1709 – 1710Abad kaping 17 - Abad kaping 18 - Abad kaping 19

Bartolomeo Rastrelli

Francesco Bartolomeo Rastrelli (Rusia: Франче́ско Бартоломе́о Растре́лли) (1700 - 29 April 1771) iku arsitèk Rusia sing asalé saka Italia. Dhèwèké ngembangaké gaya arsitèktur baroque pungkasan sing gampang dikenali. Karya mligi, kalebu Kedhaton Mangsa Asrep ing Saint Petersburg lan Kedhaton Katarina ing Tsarskoye Selo, misuwur bab keméwahan lan dékorasiné.

Białystok

Białystok (Bélarus Беласток) iku siji kutha ing Polen. Kutha iki sing ndunungi 294.830 jiwa (2006). Kutha wigati iki pusat budaya Belarus ing Polen lan ing kutha iki lan wewengkon saubengé akèh dienggoni wong Belarus.

Encyclopædia Britannica

Encyclopædia Britannica (Latin kanggo "Ènsiklopédi Britania"), dibabar déning Encyclopædia Britannica, Inc., iku siji ènsiklopédi umum cara Inggris. Ènsiklopédi iki ditulis déning sakiwa-tengené 100 panulis kebak wektu lan punjul 4.000 panyumbang. Antarané ana 110 pamenang bebungah Nobel lan limang présidèn Amérika. Vèrsi pungkasan sing kacithak iku dibabar ing taun 2010. Isiné ana 32 jilid lan 32.640 kaca. Sawisé iku édisiné dadi digital waé.

Encyclopædia Britannica iku ènsiklopédi abasa Inggris sing lawas dhéwé lan isih diprodhuksi. Ènsiklopédi iki kapisan dibabar antara taun 1768 lan 1771 in Edinburgh, Sekotlan ing telung jilid.

Joseph Wright

Joseph Wright (lair ing Irongate, Derby, Derbyshire, Inggris, 3 Sèptèmber 1734 – pati ing Derby, Derbyshire, Inggris, 29 Agustus 1797 ing umur 62 taun), asring dipunsebat kaliyan Wright dari Derby, inggih punika tiyang pelukis lanskap lan potret saking Inggris. Piyambakipun dipunjuluki "pelukis profesional kawiwitan ingkang ngèkspresikan Revolusi Industri."Wright kasèrat ing penggunaan efek Chiaroscuro, ingkang menekankan kontras terang lan gelap, lan subyek ingkang berpenerangan lilin. Lukisanipun babagan lahiripun kawruh tèbih saking alkimia, asring dhedhasar kasil pertemuan kaliyan Lunar Society, sekelompok ilmuwan ingkang sangat berpengaruh lan industrialis ingkang manggèn ing Midlands Inggris, ugi merupakan sèratan ingkang wigati ing perjuangan ngèlmu kawruh kaliyan aji-aji agama ing periode ingkang dipuntèpang dados Abad Pencerahan.

Kathah saking lukisan Wright dipungadahi déning dewan kutha Derby, lan dipamerkan ing Museum lan Gladri Seni Derby, saking ngriku kadang dipunpinjamakè ing gladri sanèsipun.

Kabupatèn Banyuwangi

Kabupatèn Banyuwangi iku kabupatèn ing Jawa Wétan, kutha Banyuwangi iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané:---, lan liya-liyané. Jembar wewengkon kabupatèn iki ± 5.782,50 km² utawa---hèktar. kabupatèn iki anané ing ujung wétan pulo Jawa.

Kali Danube

Kali Danube (pocapan jroning basa Inggris /ˈdænjuːb/) iku kali paling dawa nomer loro ing Uni Éropah lan Éropah sawisé Kali Volga.

Kali iki asalé saka Alas Ireng (Black Forest) ing Jerman saka kali-kali cilik Brigach lan Breg sing nggabung ing kutha Donaueschingen, sawisé iku banjur diarani Danube lan mili mangétan watara 2850 km (1771 miles), ngliwati papat kutha krajan Éropah Tengah lan Éropah Wétan, sadurungé mlebu Segara Ireng liwat Delta Danube ing Romania lan Ukraina.

Misuwur ing sajarah minangka tapel wates Kakaisaran Roma, kali iki mili—utawa dadi wates antara—sepuluh Nagara: Jerman (7.5%), Austria (10.3%), Slovakia (5.8%), Hungaria (11.7%), Kroasia (4.5%), Serbia (10.3%), Romania (28.9%), Bulgaria (5.2%), Moldova (1.7%), lan Ukraina (3.8%).

Masjid Jami Pontianak

Masjid Jami' Pontianak utawa dikenal kathi jeneng Masjid Sultan Syarif Abdurrahman ya iku masjid tuwa dhéwé lan gedhé dhéwé ana ing Kutha Pontianak, Provinsi Kalimantan Kulon, Indonésia. Masjid iki ya iku salah sawijining saka lara yasan kang dai pratanda pangadhekan kutha Pontianak ing taun 1771 Masehi, sak liyané Karaton Kadriyah.

Praseodimium

Praseodymium (uniné /ˌpreɪzioʊˈdɪmiəm/ utawa /ˌpreɪsioʊˈdɪmiəm/) iku unsur kimia kanthi simbul Pr lan nomer atom 59.

Richard Trevithick

Cithakan:Lead too short

Cithakan:More footnotes

Richard Trevithick (13 April 1771 – 22 April 1833) iku tokoh penemu lan insinyur pertambangan saka Inggris .

Walter Scott

Sir Walter Scott ya iku sastrawan, penyair, sejarawan, juru tulis biografi saka Sekotlan.

Lair ana Edinburgh, Sekotlan, tanggal 15 Agustus 1771.

Séda ana Abbotsford, Roxburgh, Sekotlan, tanggal 21 September 1832.Bapaké ya iku pengacara.

Ibuné anak dhokter.Cilikané, dhèwèké urip ana Edinburgh, kerep-kerep dolan menyang perternakané simbahé, Robert Scott, ana Tweeddale ing Perbatasan.

Saka kana, dhèwèké ngerti sajarah kulawargané, lan budaya umum Perbatasan.

Kawit cilik, dhèwèké ngrungokaké cerita saka wates Sekotlan, banjur sregep macani geguritan, lakon, dongèng, lan roman.

Dhèwèké pinter ngeling-eling lan ngutip geguritan, kang marakaké gumuné para pelancong ana tlatah kana.

Èksplorasiné ngenani désa tangga ngrembakakaké tresnane marang kaéndahan alam lan aprésiasi perjuangan sajarah para leluhur Sekotlan.

Dhèwèké mlebu Edinburgh High School, banjur Edinburgh University njipuk gelar sarjana hukum.Dhèwèké wiwitan nulis umur 25 taun, sepisanan nerjemahaké karya saka basa Jerman, banjur ngalih ana karya geguritan.Taun 1797, dhèwèké mbojo karo Charlotte Carpenter, duwé anak papat.

Limang taun sawisé, dhèwèké nerbitaké kumpulan balada Sekotlan, The Minstrelsy of the Scottish Borders, telung volumé.

Iku dadi pituduh purwané ngugemi Sekotlan lan sajarah saka sudut pandhang sastra.

Wolfgang Amadeus Mozart

Wolfgang Amadeus Mozart (Salzburg, 27 Januari 1756–Wina, 5 Dhésèmber 1791), punika satunggiling komposer musik saking Austria. Piyambakipun saged kaangep juru musik ingkang jénius. Saking wiwit alit sampun saged manggubah musik klasik. Karyanipun kathah sanget (kirang langkung 700 lagu).

Karya-karyanipun antawis sanès: Pawiwahan Figaro (Le nozze di Figaro) (1786), Don Giovanni (1787), kaliyan Sruling Ajaib (Die Zauberflöte) (1791). Karyanipun ingkang pungkasan, Requiem, dèrèng bibar awit sampun tilar donya. Lajeng karya punika dipunbibaraken déning Franz Xaver Süssmayr.

Ing basa liyané

This page is based on a Wikipedia article written by authors (here).
Text is available under the CC BY-SA 3.0 license; additional terms may apply.
Images, videos and audio are available under their respective licenses.