1739

Milénium: Milénium ping 2
Abad:
Dasawarsa:
Taun:
1730-an

Dasawarsa 1730-an iku kaurut saka taun 1730 nganti 1739.

1736

1736

1737

1737

1738

1738

Abad ping 18

Pratélan Taun-Taun Abad kaping 18 Masehi:

Dasawarsa 10: 1791 – 1792 – 1793 – 1794 – 1795 – 1796 – 1797 – 1798 – 1799 – 1800

Dasawarsa 9: 1781 – 1782 – 1783 – 1784 – 1785 – 1786 – 1787 – 1788 – 1789 – 1790

Dasawarsa 8: 1771 – 1772 – 1773 – 1774 – 1775 – 1776 – 1777 – 1778 – 1779 – 1780

Dasawarsa 7: 1761 – 1762 – 1763 – 1764 – 1765 – 1766 – 1767 – 1768 – 1769 – 1770

Dasawarsa 6: 1751 – 1752 – 1753 – 1754 – 1755 – 1756 – 1757 – 1758 – 1759 – 1760

Dasawarsa 5: 1741 – 1742 – 1743 – 1744 – 1745 – 1746 – 1747 – 1748 – 1749 – 1750

Dasawarsa 4: 1731 – 1732 – 1733 – 1734 – 1735 – 1736 – 1737 – 1738 – 1739 – 1740

Dasawarsa 3: 1721 – 1722 – 1723 – 1724 – 1725 – 1726 – 1727 – 1728 – 1729 – 1730

Dasawarsa 2: 1711 – 1712 – 1713 – 1714 – 1715 – 1716 – 1717 – 1718 – 1719 – 1720

Dasawarsa 1: 1701 – 1702 – 1703 – 1704 – 1705 – 1706 – 1707 – 1708 – 1709 – 1710Abad kaping 17 - Abad kaping 18 - Abad kaping 19

Atom

Atom ya iku ékan dhasar matèri, kang kasusun saka inti atom lan uga èlèktron minangka momotan négatif kang ngubengi. Inti atom kasusun saka proton kang muatané positif, lan neutron kang muatané nétral. Èlèktron-èlèktron kang ana ing siji atom kajiret ana ing inti atom déning gaya èlèktromagnètik. Sakumpulan atom iku bisa gegandhèngan siji klawan liyané lan minangka siji molekul. Atom kang ana kandhutané proton lan èlèktron kang padha sipaté nétral, déné kang duwÉ kandhutan proton lan èlèktron kang béda sipat positif utawa négatif lan dijenengi ion. Atom diklompokaké miturut gunggung proton lan neutron kang ana ing inti atom iku. Gunggung proton ana ing atom nentokaké unsur kimia atom iku, lan jumlah neutron nentukaké isotop unsur iku.

Istilah atom asalé saka Basa Yunani (ἄτομος/átomos, α-τεμνω), kang tegesé ora bisa ditugel utawa ora bisa dibagi-bagi. Konsèp atom dadi komponèn kang ora bisa dibagi-bagi manèh pisanan diajokaké déning filsuf India lan Yunani. Ana ing abad kaping 17 lan kaping 18, para kimiawan nentokaké dhasar-dhasar pamikiran iki kanthi nuduhaké siji dat-dat kang ora bisa dibagi-bagi manèh nganggo métodhe-métodhe kimia. Nganti tekan pungkasaning abad kaping 19 lan wiwitan abad kaping 20, para fisikawan bisa nemu struktur lan komponèn-komponèn subatom ana ing sajeroné atom, iki mbuktèkaké yèn atom dudu ora bisa dibagi manèh. Prinsip-prinsip mékanika kuantum kang digunakaké para fisikawan banjur bisa gawé modhèl atom.

Balai Harta Peninggalan

Balai Harta Peninggalan utawi ingkang asring dipuncekak BHP inggih punika Unit pelaksana teknis instansi pamaréntah ingkang kanthi struktural mapan wonten ing sak ngandhaping Direktorat Perdata, Direktorat Jenderal Administrasi Hukum Umum Kamentrian Hukum dan Hak Asasi Manusia, Kamentrian Hukum lan Hak Asasi Manungsa Republik Indonesia. Balai harta tilas inggih lembaga ingkang dipunperlokaken kanggé ngurus harta tilaran saking satunggaling tiyang ingkang gayut kaliyan perwalian, pengampuan, rawuh botenipun tiyang, harta tilaran ingkang boten kaurus, pendhaptaran waris, lan surat ketrangan waris.

Déné tugasipun Balai Harta Peninggalan inggih punika kanggé makili lan ngurus kapentingan tiyang-tiyang (Badan Hukum) ingkang amargi hukum utawi putusan hakim boten saged dipunlampahaken piyambak kapentinganipun dhedhasar peraturan perundhang-undhangan ingkang sampun didpuntemtokaken.

Wonten ing produk hukum kolonial ingkang wonten gayutanipun kaliyan Balai Harta Peninggalan, peraturan perundang-undangan ingkang wonten ingkang sampun boten jumbuh malih kaliyan éwah-ewahaning jama, saéngga peraturan kasebat kedah dipun-gantos.

Peraturan perundang-undangan ing babagan Balai Harta PEninggalan produk kolonial Walanda punika ing antawisipun inggih:

Institutie voor de Weeskamer in Indonesie (Ordanantie van 5 Oktober 1872, Stb. 1872 Nomor 166)

Vereeniging toteene regeling van het de kassen der weeskamers en der boedelkamers en regelling van het beheer dier Kassen (Ordonantie van 9 September 1897, Stb. 1897 Nomor 231).Adhedhasar gambaran kasebat, mila sam[un wekdalipun kanggé damel Undang-undang ngengingi Balai Harta Peninggalan kanthi tugas lan fungsi ingkang khas kanggé nggantosaken peraturan perundang-undangan produk kolonial ingkang sampun boten jumbuh kaliyan kabetahan ing wekdal sak punika lan wekdal ingkang badhé dhateng.

Kanthi lengkap data-data ngengingi madegipun Balai Harta Peninggalan ing papan-papan sanèsipun boten saged kapanggih malih, nanging sampun saged kecathet bilih Balai Harta Peninggalan ing Banda wonten ing taun 1678 sampun wonten, ing Ambon taun 1694, ing Ternate taun 1695, ing Ujung Pandang taun 1696, ing Semarang saged dipunmangertosi bilih balai harta tilas punika madeg ing tanggal 17 Mèi 1763, ing Padang taun 1739, lan ing Surabaya taun 1809. Ngengingi Perwakilan-Perwakilan Balai Harta Peninggalan sampun dipunmangertosi wonten ing Palembang taun 1691, ing Jepara taun 1727, ing Banten taun 1725, ing Cirebon taun 1739, ing Timor taun 1764 lan ing Bengkulu taun 1827.

Batah Kulon, Kwanyar, Bangkalan

Batah Kulon iku désa ing Kacamatan Kwanyar, Kabupatèn Bangkalan, Jawa Wétan.

Dhaftar désa ing Østfold

Punika dhaftar désa ing Østfold, ing nagara Nurwègen. Kanggo liyané wewengkon Deleng Pratélan désa ing Nurwègen.

Hamengkubuwana II

Sri Sultan Hamengkubuwana II utawi Sultan Sepuh (asma timur Radèn Mas Sundara) (miyos ing pèrèngan Gunung Sindara, Kedhu, ing dinten Setu Legi tanggal ping 28 sasi Mulud taun Alip 1679 (7 Maret 1750) – séda ing Yogyakarta dinten Kemis Legi tanggal ping 14 sasi Jumadilakir taun Alip 1755 (3 Januari 1828) kanthi yuswa 77 taun) inggih punika raja ingkang kaping kalih wonten ing karaton Ngayogyakarta.

Sadangunipun jumeneng nata, Sri Sultan Hamengkubuwana II naté kalorot saking nata banjur kakendhangaken dhateng Pulo Pinang, Malaysia nalika Gègèr Sepèi ing dinten Setu Legi tanggal ping 9 sasi Jumadilakir taun Alip 1739 lan kagantos déning Adipati Anom kang jumeneng kanthi asma Sri Sultan Hamengkubuwana III. Sasampunipun 15 taun ing pakendhangan, kajumenengaken malih nalikanipun Perang Jawa.

Panjenenganipun satunggal-satunggaling ingkang ngasta jumeneng nata tigang periodhe, inggih punika antawis taun 1792-1810, 1811-1812, lan 1826-1828.

John Lombe

John Lombe inggih punika pamintal sutra saking abad kaping 18 ing Derby, Inggris.

Musée national de la Marine

Musée national de la Marine ya iku Musiyum Nasional minangka duwé koleksi babagan donya kemaritiman kang dumunung ana ing Palais de Chaillot, Trocadéro,kalebu ing distrik XVIe arrondissement saka Paris, Prancis .Musiyum kang ana ing Castle of Brest,kagolong monumen tuwa dhéwé ing kutha cerak prefektur maritim.

Musiyum iki duwé koleksi kang aneka warna saka koleksi ratu Louis XV. Uga musée national de la Marine duwé koleksi saka Raja-ratu Prancis.Bisa uga tinemu koleksi Brest, Port-Louis, Rochefort, Toulon lan Saint Tropez Seehund,kaya ta panah kayu, kapal selam jinis uga babagan militèr ,.

Nicolas-Louis de Lacaille

Abbé Nicolas Louis de Lacaille (lair 15 Maret 1713 – pati 21 Maret 1762 ing umur 49 taun) inggih punika satunggaling astronom Prancis.

Piyambakipun misuwur amargi katalogipun mèh 10.000 lintang kidul, kalebet 42 objèk samar-samar. Katalog punika, ingkang dipunsebat "Coelum Australe Stelliferum", dipunterbitaken kanthi anumerta taun 1763. Nepangaken 14 rasi lintang énggal ingkang lajeng dados standhar. Piyambakipun ugi ngétang tabèl grahana kanggé taun 1800.

Kanggé maringi pakurmatan saking kontribusinipun, kanggé nyinaoni langit wilahan bumi kidul, teleskop 60-cm wonten ing Pulo Reunion badhé dipunsukani nami "La Caille Telescope".

Pengasih, Pengasih, Kulon Praga

Pengasih iku désa ing Kacamatan Pengasih, Kabupatèn Kulon Praga, Daerah Istimewa Yogyakarta.

Penjaringan, Jakarta Lor

Penjaringan iku kacamatan ing Kutha Jakarta Lor, Daerah Khusus Ibukota Jakarta, Indonésia.

Ing kacamatan Penjaringan iki dumunung siji masjid misuwur ya iku Masjid Luar Batang kang dibangun taun 1739 déning Sayid Husein Abubakar AlaydrusEnjoy Jakarta: Luar Batang Mosque (diaksès 3 Mèi 2011)

Pratélan taun

Kaca iki nuduhaké taun siji-siji.

Ing basa liyané

This page is based on a Wikipedia article written by authors (here).
Text is available under the CC BY-SA 3.0 license; additional terms may apply.
Images, videos and audio are available under their respective licenses.