132

Milénium: Milénium ping 1
Abad:
Dasawarsa:
Taun:

Prastawa

Lair

Séda

11 Mèi

11 Mèi punika dinten ingkang kaping 131 utawi 132 ing taun wuntu miturut Kalèndher Grégorius.

12 Mèi

12 Mèi punika dinten ingkang kaping 132 utawi 133 ing taun wuntu miturut Kalèndher Grégorius.

14 Mèi

14 Mèi punika dinten ingkang kaping 134 utawi 135 ing taun wuntu miturut Kalèndher Grégorius.

Abad ping 2

Pratélan Taun-Taun Abad kaping 2 Masehi:

Dasawarsa 10: 191 – 192 – 193 – 194 – 195 – 196 – 197 – 198 – 199 – 200

Dasawarsa 9: 181 – 182 – 183 – 184 – 185 – 186 – 187 – 188 – 189 – 190

Dasawarsa 8: 171 – 172 – 173 – 174 – 175 – 176 – 177 – 178 – 179 – 180

Dasawarsa 7: 161 – 162 – 163 – 164 – 165 – 166 – 167 – 168 – 169 – 170

Dasawarsa 6: 151 – 152 – 153 – 154 – 155 – 156 – 157 – 158 – 159 – 160

Dasawarsa 5: 141 – 142 – 143 – 144 – 145 – 146 – 147 – 148 – 149 – 150

Dasawarsa 4: 131 – 132 – 133 – 134 – 135 – 136 – 137 – 138 – 139 – 140

Dasawarsa 3: 121 – 122 – 123 – 124 – 125 – 126 – 127 – 128 – 129 – 130

Dasawarsa 2: 111 – 112 – 113 – 114 – 115 – 116 – 117 – 118 – 119 – 120

Dasawarsa 1: 101 – 102 – 103 – 104 – 105 – 106 – 107 – 108 – 109 – 110Abad kaping 1 - Abad kaping 2 - Abad kaping 3

Anguilla

'Teks tebal'Anguilla iku nagara kapuloan ing Karibia. Kutha krajané ya iku ... Nagara iki nduwé padunung kurang luwih ... lan jembaré ana ....

Bumi

Bumi iku planit nomer 3 ing sistem tata surya. Planet bumi iku dibungkus lapisan atmosfer kanggo ngelindungi bumi saking radiasi akasa, awan srengéngé uga sinar-sinar tinentu saking srengéngé sing bahaya.

Kabupatèn Gianyar

Kabupatèn Gianyar iku kabupatèn ing Provinsi Bali, pernahé ing sisih kidul pulo Bali, kutha Gianyar iku kutha krajan kabupatèné. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± 358 km² utawa 36.800 hèktar.

Kiribati

Républik Kiribati (basa Inggris: Republic of Kiribati), dipocapaké /kiribas/, iku nagara kapuloan sing dumunung ing Samudra Pasifik. Ka-telung puluh telu atol nagara iki kasebar sadawané 3.500.000 km² ing cedhak khatulistiwa. Jenengé ya iku transliterasi "Gilberts", jeneng basa Inggris kanggo golongan kapuloan gedhé dhéwé, Kapuloan Gilbert sajeroning basa Kiribati.

Nokia 6650

Nokia 6650 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing taun 2003, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 132 x 52 x 25 mm déné boboté 141 gram. Layaré TFT, 4096 werna kanthi résolusi 128 x 160 piksel. Kanggo sesukan, uga ana game ya iku bisa ditambah kanthi ngundhuh game kang adhedasar program java. Nokia 6650 dipirantèni kodhak VGA. Ringtone ing tilpun iki jinis monoponik poliponik. Kanggo sesambungan lewat tulisan, bisa nggunakaké sarana SMS, MMS. Batréné bisa dicopot, nganggo jinis Li-Ion kapasitas on 950 mAh kanthi nomer sèri BLC-2 lan bisa kanggo nganti 14 dina nalika standby lan tahan 2 jam 40 menit nalika kanggo nélpon. Déné kanggo sesambungan, tilpun iki nggunakaké jaringan GSM.

Nokia 9300

Nokia 9300 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 3 taun 2004, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 132 x 51 x 21 mm déné boboté 167 gram. Layaré TFT, 65K werna ukuran 4,0 inchi kanthi résolusi 640 x 200 piksel. Nokia 9300 dipekaki papan ketik QWERTY. Nokia 9300 nggunakaké sistem operasi Symbian 7.0s. Ringtone ing tilpun iki jinis poliponik uga saka MP3. Kanggo sesambungan lewat tulisan, bisa nggunakaké sarana SMS, MMS, email, fax. Batréné bisa dicopot, nganggo jinis Li-Po kapasitas o 970 mAh kanthi nomer sèri BP-6M lan bisa kanggo nganti 200 jam nalika standby lan tahan 4 jam nalika kanggo nélpon. Déné kanggo sesambungan, tilpun iki nggunakaké jaringan GSM.

Nokia 9300i

Nokia 9300i ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Nokia. Sèri iki kawanuhaké ing Novèmber taun 2005, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 132 x 51 x 21 mm déné boboté 172 gram. Layaré TFT, 65K werna ukuran 4,0 inchi kanthi résolusi 640 x 200 piksel. Nokia 9300i dipekaki papan ketik QWERTY. Nokia 9300i nggunakaké sistem operasi Symbian 7.0s. Ringtone ing tilpun iki jinis poliponik uga saka MP3. Kanggo sesambungan lewat tulisan, bisa nggunakaké sarana SMS, MMS, email, fax. Batréné bisa dicopot, nganggo jinis Li-Po kapasitas o 1100 mAh kanthi nomer sèri BP-6M lan bisa kanggo nganti 230 jam nalika standby lan tahan 8 jam nalika kanggo nélpon. Déné kanggo sesambungan, tilpun iki nggunakaké jaringan GSM.

Oman

Kasultanan Oman iku siji nagara ing Jazirah Arab pérangan kidul-wétan, Asia pérangan kidul-kulon. Oman wewatesan karo Uni Emirat Arab ing sisih kulon-lor, Arab Saudi ing sisih kulon, lan Yaman ing sisih kidul-kulon.

Watara 98,8% sing ndunungi Oman nganut agama Islam. Sultané saiki ya iku Qaboos bin Said Al Said sing nggulingaké bapaké dhéwé, Said bin Taimur, sing kuwasa ing taun 1932 nganti 23 Juli 1970. Jembar wewengkon Oman luwih kurang separo jembar Pulo Sumatra.

Powiat Dębica

Powiat Dębica iku powiat (kaya déné “kabupatèn” in Tanah Jawa) ing Polen. Kutha krajané ya iku Dębica. Powiat iki papané ana ing provinsi Subkarpathia lan sing ndunungi 132.429 jiwa.

Prau panumpes Jepang Harusame (1935)

Prau Harusame (春雨, Prau Harusame? Udan ing mangsa semi) iku prau panumpes klas Shiratsuyu kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang.Harusame kapernahaké rikala 3 Fèbruari 1935 déning Astragara Wadya Sagara Maizuru. Prau iki kababar rikala 21 Sèptèmber 1935. Prau iki kinepyakaké rikala 26 Agustus 1937 ing pamangkuné Mayor Kameshiro Takahashi. Prau iki kèrem rikala 8 Juni 1944 cedhak Manokwari (00°05′S 132°45′E).

Seaborgium

Seaborgium iku unsur kimia sajeroning tabel périodik kang duwé lambang Sg lan nomer atom 106.

Seaborgium iku unsur sintetis kang isotop paling stabilé, 271Sg, duwé wektu paruh 2,4 menit. Sipat kimia Seaborgium mèmper karo wolfram.

Sony Ericsson P900

Sony Ericsson P900 ya iku tilpun sélulèr kang diprodhuksi déning pabrikan Sony. Sèri iki kawanuhaké ing kwartal 4 taun 2003, wis ora diprodhuksi manèh lan duwé ukuran 115 x 57 x 24 mm déné boboté 150 gram. Layaré TFT resistive touchscreen, 65K werna ukuran 2.9 inchi kanthi résolusi 208 x 320 piksel. Sony Ericsson P900 nggunakaké sistem operasi Symbian 7.0. Kanggo sesukan, uga ana game. Sony Ericsson P900 dipirantèni kodhak VGA. Ringtone ing tilpun iki jinis poliponik. Kanggo sesambungan lewat tulisan, bisa nggunakaké sarana SMS, MMS. Batréné bisa dicopot, nganggo jinis Li-Po kapasitas o 1000 mAh lan bisa kanggo nganti 480 jam nalika standby lan tahan 16 jam nalika kanggo nélpon. Déné kanggo sesambungan, tilpun iki nggunakaké jaringan GSM.

Vancouver

Vancouver (/væn.ˈkuːvər/ atau /væŋˈkuːvər/) punika satunggaling kutha ing Provinsi British Columbia, Kanada. Kutha punika kalebet laladan metropolitan paling ageng ing Kanada pérangan kulon lan paling ageng nomer tiga ing Kanada. Laladan metropolitan Vancouver dienggeni déning 2.132.824 Vancouverites, sebatan kanggé penduduk Vancouver, kalebet 583.296 jiwa ing kutha Vancouver piyambak. Walikota Vancouver punika Sam Sullivan.

Vancouver punika dados tuan rumah kanggé Olimpiade Mangsa Dingin 2010, Memorial Cup 2007, lan World Police and Fire Games 2009. Stadium Swangard ing Burnaby ugi dados papan kompetisi Piala Dunia FIFA U-20 2007.

Èslan

Èslan iku nagara ing bawana Éropah. Nagara iki siji nagara pulo ing tlatah lor lan dohé kurang luwih 1.000 kilomèter saka Nurwègen. Sing ndunungi cacahé kira-kira ana 313.000 jiwa. Kutha krajané iku Reykjavik. Islandia utawa Tanah Es ya iku sebuah nagara pulau di pérangan utara Samudera Atlantik.

Ing basa liyané

This page is based on a Wikipedia article written by authors (here).
Text is available under the CC BY-SA 3.0 license; additional terms may apply.
Images, videos and audio are available under their respective licenses.