Davar

Davar (hebrejski: דבר, svijet), izraelski dnevni list na hebrejskom jeziku koji je izlazio od 1925. do 1994. godine. Osnovao ga je Berl Katznelson, koji je bio urednik sve do smrti 1944. godine. Njega je na tom mjestu zamjenio Zalman Shazar, kasnije predsjednik Izraela.


HR-WikinewS-CRO.jpg Nedovršeni članak Davar koji govori o medijima treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.

Ovaj okvir treba zamijeniti infookvirom
"Infookvir novine".
(Primjeri uporabe predloška)
Amos Oz

Amos Oz (Jeruzalem, 4. svibnja 1939. - Tel Aviv, 28. prosinca 2018.) bio je izraelski književnik i novinar. Također je bio i profesor književnosti na Sveučilištu Ben-Gurion u Be'er Shevi. Od 1967. bio je poznati aktivist pokreta za rješavanje izraelsko-palestinskog sukoba.

Hamadan

Hamadan (Hamedān ili Hamadān; perz. همدان; Hagmatana, grč. Ekbatana) je grad u Iranu, odnosno glavni grad Hamadanske pokrajine, smješten oko 375 km jugozapadno od Teherana. Prema popisu iz 2005. godine grad je imao 550.284 stanovnika. Hamadan je sa 5.000 godina povijesti jedan od najstarijih gradova u Iranu i svijetu općenito. Smješten je u zelenom planinskom području podno 3.574 metara visoke planine Alvand, na nadmorskoj visini od 1.850 metara. Posebna priroda i povijest grada ljeti privlače brojne turiste. Glavne aktrakcije grada su drevni zapisi Ganjnameh, te Avicenin i Baba Tahirov mauzolej.

Pjesma Eurovizije 2001.

Eurovizija 2001. je bila 46. natjecanje za Pjesmu Eurovizije. Održala se 12. svibnja 2001. na Parken Stadionu, Kopenhagen, Danska. Voditelji su bili Natasja Crone Back i Søren Pilmark. Pobijedili su Tanel Padar, Dave Benton i 2XL koji su predstavljali Estoniju s pjesmom "Everybody". Prije natjecanja su na Parken stadionu izradili krov. Bilo je to prvi put u 36 godina, da je Danska domaćin Eurovizije, zahvaljujući Olsen Brothersima koji su pobijedili prethodne godine u Stockholmu.

Drugi jezici

This page is based on a Wikipedia article written by authors (here).
Text is available under the CC BY-SA 3.0 license; additional terms may apply.
Images, videos and audio are available under their respective licenses.