Sotavaunu

Sotavaunu oli muinainen asejärjestelmä. Se koostuu kulkuneuvosta, vaunusta, jota veti yleensä kaksi hevosta, ja miehistöstä. Sotavaunuja käytettiin sodankäyntiin pronssi- ja rautakaudella. Ratsuväen yleistymisen jälkeen sotavaunut poistuivat käytöstä. Tämän jälkeen niitä käytettiin matkustamiseen, kulkueissa ja kilpailuissa, vaikka sotilaallisesti ne olikin jo syrjäytetty.

Sotavaunujen kehittämiseen vaikutti puolapyörä, jonka ansiosta pystyttiin valmistamaan kevyitä vaunuja hevosten vedettäviksi. Hevosista kuitenkin jalostettiin jatkossa suurempia ja vahvempia, minkä seurauksena ratsuväki korvasi sotavaunut armeijoissa.

Varhaisimmat puolapyörillä varustetut sotavaunut ovat noin vuodelta 2000 eaa. Niiden käyttö oli huipussaan noin vuonna 1300 eaa., jolloin käytiin Kadeshin taistelu. Sotavaunujen sotilaallinen merkitys loppui viimeisenä Intiassa 700-luvulla jaa., mutta ne olivat käytössä muualla sodankäynnin ulkopuolella. Esimimerkiksi kilpa-ajot olivat suosittuja Konstantinopolissa 500-luvulle saakka.

Egyptian-Chariot
Egyptiläinen sotavaunu
Chariot spread
Puolapyörillä varustettujen sotavaunujen leviäminen
Standard of Ur - War
Urin standardissa (n. 2500 eaa.) on kuvattuna nelipyöräisiä vaunuja, joita vetävät neljän onagerin valjakot. Umpipyörät on tehty kahdesta lankusta. Aseina on erilaisia keihäitä.

Ensimmäiset sotavaunut

Pyörän keksiminen muutti pronssiajan sodankäyntiä voimakkaimmin. Mesopotamiassa kehitettiin ensimmäiset sotavaunut: niissä oli kahdesta tai useammasta lankusta tehdyt umpipyörät ja niitä vetivät onagerit. 3500 eaa.[1] paikkeilta lähtien tällaiset sotavaunut olivat tavallinen asejärjestelmä lähi-Idässä. Ensimmäisissä sotavaunuissa oli pyöriä kahdesta neljään ja niitä veti neljä onageria. Vaunun miehistönä oli ajaja ja sotilas, joka oli aseistettu keihäin ja heittokeihäin. Taistelussa vaunulla rynnäköitiin vihollista kohti tavoitteena aiheuttaa pakokauhua. Keskipitkältä matkalta käytettiin heittokeihäitä, ja läheltä keihäitä. Tällaiset raskaat hitaat onagerien vetämät vaunut eivät olleet erityisen ketteriä ja niillä oli mentävä lähelle vihollista, jotta asevaikutus oli tehokasta.[2][1]

Sumerissa oli käytössä raskas, isompi ja hitaampi sotavaunu. Siinä oli neljä pyörää ja miehistönä neljä miestä. Ajaja, soturi ja kaksi kilvenkantajaa. Soturi oli aseistettu keihäillä ja heittokeihäillä.[2]

sotavaunuja käytettiin laajasti mesopotamiassa 3000-2500 eaa. Kevyempi, liikkuvampi kaksi pyöräinen, kahden miehen vaunu ilmestyi vasta vuosisatojen kehityksen jälkeen.

Varsinaiset sotavaunut

Myöhemmin, vuosien 2000–1500 eaa. syntyi paljon tehokkaampi kevyt vaunu: kaksi puolapyörää ja taka-akseli, miehistönä kaksi miestä ja vetoeläiminä hevoset. Kun tällaiset vaunut yhdistettiin yhdistelmäjouseen alkoi sodankäynnin vallankumous ja kyseinen uusi asejärjestelmä levisi nopeasti laajalle alueelle.

Katso myös

Lähteet

  • Featherstone, Donald: Warriors and Warfare in ancient and medieval times. Lontoo: Constable, 1997. ISBN 0 09 476850 1.
  • Ferrill, Arther: The Origins of War. from the stone age to Alexander the Great. Lontoo:Thames and Hudson, 1985. ei ISBN numeroa.

Viitteet

  1. a b Featherstone, s. 17
  2. a b Ferrill, s. 40–42, 61

Aiheesta muualla

Böömin kuningaskunta

Böömin kuningaskunta, josta joskus käytetään myös nimitystä Tšekin kuningaskunta (tšek. České království; saks. Königreich Böhmen; lat. Regnum Bohemiae), oli Böömin alueella Keski-Euroopassa sijainnut valtio, jonka alue nykyisin kuuluu Tšekin tasavaltaan. Laajimmillaan siihen kuului myös osia nykyisestä Itävallasta, Saksasta, Unkarista, Italiasta, Puolasta, Slovakiasta ja Sloveniasta sekä Zakarpattian oblasti nykyisessä Ukrainassa. Se oli Pyhään saksalais-roomalaiseen keisarikuntaan kuuluva kuningaskunta, ja sen kuningas oli yksi vaaliruhtinaista, kunnes keisarikunta vuonna 1806 lakkautettiin. Monet Böömin kuninkaat myös valittiin keisareiksi. Kuningaskunnan pääkaupunki Praha oli 1300-luvun lopulla sekä uudestaan 1500-luvun lopulla ja 1600-luvun alussa käytännössä keisarikunnan keskus. Vuodesta 1526 lähtien kuningaskuntaa hallitsi Habsburgin suku ja sen seuraajana myöhemmin Habsburg-Lothringenin suku.

Pyhän saksalais-roomalaisen keisarikunnan lakkauttamisen jälkeen Böömistä tuli osa Habsburgien hallitsemaa Itävallan keisarikuntaa ja myöhemmin vuodesta 1867 lähtien osa Itävalta-Unkaria. Böömillä pysyi kuitenkin muodollisesti kuningaskunnan asema ja nimitys Böömin kuningaskunta vuoteen 1918 saakka. Se oli Itävalta-Unkarin keisarikuntaan kuuluva kruununmaa, ja sen pääkaupunki Praha oli yksi keisarikunnan johtavista kaupungeista. Itävalta-Unkarin loppuaikoina Böömi oli keisarikunnan kehittynein ja taloudellisesti menestynein alue.

Tšekin kieli, jota aikaisemmin sanottiin myös böömin kieleksi, oli Böömin valtiopäivien ja aateliston pääkielenä vuoteen 1627 saakka, jolloin Böömin kapina kukistettiin. Tämän jälkeen saksa määrättiin virallisesti samanarvoiseksi tšekin kanssa, ja käytännössä siitä tuli valtiopäivien pääkieli aina 1800-luvulle saakka, jolloin tšekkien kansallinen liike valmistui. Saksaa käytettiin myös laajalti monien kaupunkien hallintokielenä siitä lähtien, kun saksalaiset 1200-luvulla levittäytyivät joihinkin osiin maata. Kuninkaan hovissa käytettiin eri aikoina ja eri hallitsijoiden aikana tšekkiä, latinaa tai saksaa.

Sen jälkeen kun keskusvallat hävisivät ensimmäisen maailmansodan, sekä Itävalta-Unkarin keisarikunta että siihen kuulunut Böömin kuningaskunta lakkautettiin. Böömistä tuli tällöin uuden Tšekkoslovakian tasavallan keskeisin osa.

Eläinten käyttö sodassa

Eläinten käyttö sodassa vartiokoirista sekä kuorma- ja vetojuhdista ja jatkuu nykyisiin pommi- ja miinakoiriin asti.

Frederick Simms

Frederick Richard Simms (12. elokuuta 1863 21. huhtikuuta 1944) oli insinööri ja liikemies, jolla oli suuri vaikutus koko Euroopan, mutta erityisesti Britannian moottoriteollisuuden kehitykseen. Simms syntyi Hampurissa elokuun 12. päivänä vuonna 1863. Hänen vanhempansa olivat Frederick Louis ja Antonia (o.s. Herman) Simms. Frederick nuoremman isoisä oli lähtöisin Birminghamista, mutta siirtynyt Hampuriin liiketoimiensa myötä. Simms opiskeli Saksassa ja Lontoossa ja osallistui Berliinin Polyteknisen Yhdistyksen toimintaan, saatuaan oppimisjaksonsa "AG für Automatischen Verkauf, Hamburg - Berlin" -yhtiössä suoritettua. Hänen ensimmäisiä kaupallisia toim–iaan oli ilmakaapelivaunujen ja -ratojen myynti, yhdessä Blackpoolista kotoisin olleen liikekumppaninsa Stansfieldin kanssa. Heidän myymänsä kaapelivaunu asennettiin vuonna 1891 Crystal Palaceen. Crystal Palace oli Lontoon Hyde Parkissa sijainnut, jättimäinen rautakehikkoinen lasirakennus, joka valmistui alun perin vuoden 1851 Lontoon maailmannäyttelyyn.Simms rakensi vuoden 1889 Bremenin messuille suunnittelemansa ilmakaapelivaunun esittelyä, kun hän tutustui samaisessa näyttelyssä Gottlieb Daimlerin valmistamaan polttomoottorikäyttöiseen raitiovaunuun, joka teki häneen suuren vaikutuksen. Daimler, joka oli kiihkeä anglofiili, oli työskennellyt Englannissa syksystä 1861 kesään 1863, höyryvetureita valmistaneen Beyer, Peacock & Company -yhtiön palveluksessa ja piti Englantia teknisen kehityksen kehtona. Näin miehet, joiden elämänpiiri oli saksalais-englantilaisen kulttuurin värittämä ja kiinnostuksen kohteena lupaava tulevaisuuden tekniikka, ystävystyivät, huolimatta siitä että Simms oli lähes kolmekymmentä vuotta Daimleria nuorempi.

Keksintöjen historian aikajana

Keksintöjen historian aikajana listaa merkittävimmät teknologiset keksinnöt ja niiden keksijät sekä keksimispaikat kronologisesti.

Huomaa: Keksintöjen päivämäärät ovat usein kiistanalaisia. Keksinnön on usein keksinyt usea keksijä noin samaan aikaan, tai siitä voi olla keksitty epäkäytännöllinen muoto monta vuotta ennen kuin toinen keksijä parantaa keksintöä käytännöllisemmäksi. Epäselvissä tilanteissa listattuna on keksinnön ensimmäinen tunnettu toimiva versio.

Kreikan europarlamenttivaalit 2019

Kreikan vuoden 2019 europarlamenttivaalit järjestettiin sunnuntaina 26. toukokuuta 2019. Niissä valittiin Kreikan 21 Euroopan parlamentin jäsentä eli europarlamentaarikkoa viisivuotiskaudelle 2019–2024 samaan aikaan muiden Euroopan unionin jäsenmaiden kanssa.

Vaalien suurin puolue oli keskusta-oikeistolainen Uusi demokratia.

Merkava

Merkava (hepr. ‏מרכבה‎ eli sotavaunu) on israelilainen taistelupanssarivaunu, joka on käytössä ainoastaan Israelissa. Vaunun muotoilu on hyvin kalteva, joten se tarjoaa vain hyvin pienen osumapinta-alan, mikä vaikeuttaa vaunun maaliksi joutumista.

Mesopotamia

Mesopotamia eli Kaksoisvirranmaa on historiallinen alue Välimeren itäpuolella. Alue käsittää lähinnä nykyisen Irakin alueen sekä Syyrian itäosan ja Turkin kaakkoisosan. Alueen läpi virtaa kaksi suurta jokea, Eufrat ja Tigris, joista alue on saanut nimensä: nimi Mesopotamia tulee kreikan sanoista meso ’välissä’ ja potamoi ’virrat’.Mesopotamia on osa niin sanottua hedelmällistä puolikuuta. Mesopotamiaa kutsutaan "sivistyksen kehdoksi", sillä siellä kehitettiin esimerkiksi maatalous, kaupungit ja kirjoitustaito.

Mesopotamiaan kehittyi aikaa myöten maanviljelyyn pohjautuva kaupunkimainen kulttuuri, jossa monijumalaisella uskonnolla oli suuri merkitys. Talot rakennettiin savitiilistä. Varsinkin alkuaikoina temppeli hoiti merkittävän osan taloudesta ja vuokrasi maata viljelijöille. Mesopotamiassa rakennetut porraspyramidit, zikkuratit ovat yhä tunnettuja, vaikka ovat suurelta osin sortuneet. Hallitsijat rakensivat suuria palatseja. Hammurabin laki osoitti yhteiskunnan järjestäytyneen jo varsin pitkälle ja teki eroa maallisen sekä uskonnollisen vallan välille.Mesopotamiassa sijaitsivat antiikin aikana muun muassa Sumerin sivilisaatio ja Akkadin, Babylonian ja Assyrian valtakunnat. Sittemmin alue päätyi heettiläisten, Persian, seldžukien, Parthian, Rooman, jälleen Persian (sassanidisen) ja lopulta arabien vallan alle, jolloin Mesopotamian kulttuurin voidaan katsoa päättyneen.

Persona 5

Persona 5 (jap. ペルソナ5, Perusona Faibu), on kuudes osa Atluksen Shin Megami Tensei: Persona -roolipelisarjasta, joka julkaistiin PlayStation 3:lle ja PlayStation 4:lle Japanissa vuonna 2016 ja Pohjois-Amerikassa sekä Euroopassa vuonna 2017.Pelistä on tekeillä myös PlayStation 4:lle uusi versio Persona 5 Royal, joka sisältää ylimääräisiä ja vaihtoehtoisia kohtauksia sekä uusia hahmoja. Suurin osa Persona 5:n päähenkilöistä esiintyy myös rytmipelissä Persona 5: Dancing in Starlight sekä spin-off-pelissä Persona Q2: New Cinema Labyrinth.

Pelin pohjalta on tehty 3. syyskuuta 2016 julkaistu lyhytelokuva Persona 5: The Animation – The Day Breakers, joka keskittyy pelin päätarinan ulkopuolella olevaan lisätarinaan, sekä vuonna 2018 esitetty animesarja Persona 5: The Animation.

Power Rangers Mystic Forcen viholliset

Power Rangers Mystic Forcen viholliset olivat kuvitteellisia taikuutta hyödyntäneitä olentoja televisiosarjassa Power Rangers Mystic Force, jotka asuivat maanalaisessa tukikohdassaan. Ne pyrkivät alun perin valloittamaan taikamaailman, mutta myöhemmin niillä oli tarkoituksena valloittaa myös ihmisten asuttama maailma. Suuri velho Leanbow oli kuitenkin itsensä uhraamalla onnistunut sinetöimään ne loitsulla alamaailmaan ikuisiksi ajoiksi. Vuosia myöhemmin sinetti kuitenkin murtui, jonka jälkeen olennot pyrkivät jatkamaan siitä mihin ennen vangitsemistaan olivat jääneet.Kaikki viholliset pohjautuivat japanilaisessa 29. Super Sentai -sarjassa Mahou Sentai Magiranger olleisiin vihollisiin.

Sintašta

Sintašta (ven. Синташта) arkeologinen kohde nykyisen Venäjän Tšeljabinskin alueella. Se oli linnoitettu asuinpaikka Toboljoen sivujoen Želkuarin jokilaaksossa ja se ajoitetaan väljästi 2800–1600 eaa. eli kupari- ja pronssikaudelle. Asuinpaikka on tyyppiesimerkki Sintaštan kulttuurin asuinpaikasta ja se on myös antanut kulttuurille nimensä.

Sotavaunut Egyptissä

Sotavaunut tulivat Egyptiin hyksojen mukana 1700-luvulla eaa. Egyptiläiset eivät pystyneet vastustamaan pronssiaseita ja sotavaunuja käyttäneiden hyksojen Ala- ja Keski-Egyptin valloitusta, mutta koko maata hyksot eivät koskaan onnistuneet valloittamaan. Hyksojen alkuperä on epävarma, mutta joka tapauksessa he tulivat Egyptiin idästä, Siinain niemimaan kautta. He käyttivät taisteluissa sotavaunuja, jotka oli miehitetty nopeasti ampuvilla jousimiehillä. Egyptiläiset oppivat sotavaunujen käytön, ja ne olivat laajasti käytossä kun he karkottivat hyksot valtakunnastaan 1500-luvulla eaa. Samalla egyptiläisten aikaisempi puolustava strategia vaihtui hyökkääväksi, tavoitteena valtakunnan laajentuminen.

Sotavaunut Euraasian aroilla

Sotavaunut Euraasian aroilla ovat toistaiseksi varhaisin havainto maailmassa sotavaunuista eli kaksipyöräisistä rynnäköintiin tarkoitetuista hevosvetoisista kieseistä. Varhaisimmat löydöt niistä on tehty Sintaštan kulttuurin kalmistoista, joissa ne ajoitetaan heti 2000 eaa. jälkeen. Sotavaunut tarvitsivat suitsissa poskilevyt, joiden sisäpinnan terävät nystyrät helpottivat ajajia ohjastamaan hevosparia niin, että vaunuilla voitiin ajaa nopeasti ja samalla kääntyä tehokkaasti eri suuntiin. Suitsien poskilevyjä on löydetty myös Sintaštaa vanhemmasta Potapovkan kulttuurista, vaikka sieltä ei tunneta vielä sotavaunuja. Sotavaunujen käyttö omaksuttiin myös Sintaštaa nuorempaan Petrovkan kulttuuriin, jonka kalmistoista vaunujen jäänteitä tunnetaan myös. Varhaiset sotavaunuhautaukset sijaitsevat Etelä-Uralin ympäristössä aron pohjoisreunalla Euroopan ja Aasian rajalla.Sotavaunujen keksiminen on perinteisesti sijoitettu Lähi-itään ajalle 1900–1800 eaa. Tälle ajatukselle on nyt varteen otettava haastaja, kun Venäjän ja Kazakstanin aroilta on vuoden 1992 jälkeen löytynyt yhä enemmän hevosvetoisiin sotavaunuihin liittyviä muinaisjäänteitä. Aron ja metsäaron sotavaunulöydöt eivät ole pelkästään vain varhaisten sintaštalaisten hautalöytöjen varassa, vaan niitä tunnetaan myös nuoremmasta Andronovon kulttuuriryhmästä, joka levittäytyi itään arolle ja siitä etelään sen puoliaavikolle. Kulttuuriryhmän laajan alueen eri puolilta tunnetaan sotavaunuista kertovia muinaislöytöjä. Tällaisia ovat savesta valmistetut pienoismallit, luusta valmistetut suitsien poskilevyt, kalliopiirrokset hevosvaunuista Kazakstanissa ja Keski-Aasiassa, sekä yhdestä keraamisen astian kylkeen tehdystä piirroksesta. Arolla tunnetaan varsinaiset sotavaunut toistaiseksi vain hautalöytöinä. Aron muut nautojen tai hevosten vetämät kulkuvälineet olivat raskaita nelipyöräisiä rattaita. Niistä on paljon enemmän esinetodisteita, mikä kertoo pitkästä perinteestä käyttää hyväkseen hevosia, nautoja ja kameleita arjen askareissa. Juuri näillä seuduilla otaksutaan tapahtuneen hevosen kesyttäminen.Uudet sotavaunut olivat ylivoimaisia taisteluissa jalkaväkeä vastaan, ja siksi uusi sotataktiikka levisi nopeasti aroilta itään yli Aasian kohti Kiinaa ja Intian niemimaata sekä kaakkoon kohti Lähi-itää ja Kaakkois-Eurooppaa. Jo 1500 eaa. suuria määriä sotavaunuja käytettiin Kaakkois-Euroopassa, Egyptissä, Intian niemimaalla ja viimeistään 1200 eaa. myös Kiinassa.

Sotavaunut Kreikassa

Kreikassa sotavaunut otettiin käyttöön mykeneläisten omaksuessa niiden käytön 1000-luvun puolivälissä eaa., eli samaan aikaan kun vaunut alkoivat hallita Lähi-idän sodankäyntiä.

Uuden valtakunnan historia

Uuden valtakunnan historia käsittää muinaisen Egyptin Uuden valtakunnan ajan eli 18., 19. ja 20. dynastiat.

Viikatevaunu

Viikatevaunu on sotavaunu, jonka akseleihin on kiinnitetty pyörivät, leikkaavat terät. Se keksittiin Persiassa noin 500–400 eaa. Se oli muunnelma tavallisesta sotavaunusta.

Viikatevaunu on yleensä kahden tai neljän hevosen vetämä vaunu. Vaunussa on yhdestä kolmeen matkustajaa. Vaunussa yksi ohjasti ja kaksi muuta toimi taistelijoina. Taistelijoiden aseina oli yleensä heittokeihäitä tai jousipyssyjä, jolloin heidän oli helpompi suojella vaunua matkan päästä. Viikatevaunun käyttö oli yleisimmillään antiikin aikana, jolloin niitä käytettiin murtamaan tiukkoja jalkaväkiryhmittymiä ja ratsuväen rynnäköitä.

Viikatevaunu-sana tulee akselissa olevasta terävästä, 30–60 cm pitkästä vaakasuorasta terästä joka pyörii nopeaa vauhtia leikaten kaiken, mikä sen eteen tuli. Tällainen vaunu oli siis hyödyllinen ainoastaan avoimella maalla, missä se pystyi liikkumaan kunnolla. Muihin tällaisen vaunun huonoihin puoliin kuuluu mm. se, että se toimii vain hyökkäyksessä ja ne on helppo torjua ja piirittää esimerkiksi falangeilla.

Viikatevaunuja toiminnassa voi nähdä elokuvissa Gladiaattori, Aleksanteri ja Ben-Hur.

Muilla kielillä

This page is based on a Wikipedia article written by authors (here).
Text is available under the CC BY-SA 3.0 license; additional terms may apply.
Images, videos and audio are available under their respective licenses.