Sándor Szabó (actor)

Sándor Szabó (25 April 1915 – 12 November 1997) was a Hungarian actor. He appeared in 80 films and television shows between 1935 and 1997.

Sándor Szabó
Szab%C3%B3 S%C3%A1ndor c-1937
Born 25 April 1915
Budapest, Austria-Hungary
Died 12 November 1997 (aged 82)
Budapest, Hungary
Occupation Actor
Years active 1935–1997
Spouse(s) Kató Bárczy[1]
Violetta Ferrari

Selected filmography

  • Once in a Blue Moon (1935) - Ivan
  • Pusztai királykisasszony (1939) - John MacPercy
  • Pénz beszél (1940) - Dárday István
  • Ne kérdezd, ki voltam (1941) - Ákos, Mohainé fia
  • Mission to Moscow (1943) - Ski Troop Lieutenant (uncredited)
  • Boldog idök (1943) - Márton
  • Zörgetnek az ablakon (1944)
  • Passage to Marseille (1944) - Sergeant of the Guards (uncredited)
  • Machita (1944) - Kovács Gábor, mérnök
  • Vihar után (1945) - Bordás Géza
  • Tüz (1948) - A gazdasági rendõrség tisztje
  • Forró mezök (1948) - Rendõrkapitány
  • Janika (1949) - Balla János
  • Különös házasság (1951) - Vicar Szucsinka
  • Déryné (1951) - Déry István
  • Dreamboat (1952) - Giant Arab (uncredited)
  • Erkel (1952) - Petrichevich Horváth Lázár
  • Föltámadott a tenger (1953) - Molnár Ferdinánd
  • A város alatt (1953) - Zilahi
  • 2x2 néha 5 (1954) - Bálint
  • Rákóczi hadnagya (1954) - Gróf Starhemberg Maximilan generális
  • Életjel (1955) - Deák
  • Hell's Island (1955) - Johann Torbig
  • Az élet hídja (1956) - Jánosi, fõmérnök
  • Az eltüsszentett birodalom (1956) - Hadvezér
  • Egy magyar nábob (1966)
  • Topaz (1969) - Emile Redon
  • Bluebeard (1972) - The doctor
  • A Strange Role (1976) - Wallach doktor
  • Fekete gyémántok (1976) - Sámuel apát
  • 80 huszár (1978) - Leopold Krüger tábornok
  • Hungarians (1978) - Német gazda
  • Legato (1978) - Galkó Ervin
  • Nem élhetek muzsikaszó nélkül (1978) - Lajos bácsi
  • Die kleine Figur meines Vaters (1980) - Editor-in-chief
  • The Heiresses (1980) - Komáromi
  • Ki beszél itt szerelemről? (1980) - Dr. Csollány Tibor
  • The Man Who Went Up in Smoke (1980) - Mr. Sós
  • Temné slunce (1981) - James
  • The Little Fox (1981) - Vahúr (voice)
  • Maria's Day (1984) - Szendrey Ignác
  • Lily in Love (1984) - Teodor
  • Az élet muzsikája - Kálmán Imre (1984) - Kálmán Imre apja
  • Küldetés Evianba (1988) - Az Egyesült Államok küldötte
  • Meeting Venus (1991) - 1st Violinist M. Leuchter
  • Prinzenbad (1993) - Schlee
  • A gólyák mindig visszatérnek (1993) - Nagypapa

References

  1. ^ "Szabó Sándor és Bárczy Kató sírja". www.agt.bme.hu. Retrieved 16 July 2017.

External links

This page is based on a Wikipedia article written by authors (here).
Text is available under the CC BY-SA 3.0 license; additional terms may apply.
Images, videos and audio are available under their respective licenses.