Shilo

Shilo (hebraisk: שילה) var en israelittisk by i oldtiden i Israels land, som er nævnt flere gange i det gamle testamente i bibelen, blant andet som det sted, hvor Pagtens Ark blev opbevaret. Stedet fungerede som kongedømmet Israels midlertidige (religiøse) hovedstad frem til arken blev flyttet til det første tempel i Jerusalem.

Den geografiske lokation for Shilo hedder i dag Khirbet Seilun. Den lå syd for oldtidens Tirsa, 16 km nord for den israelske bosættelse Beit El på Vestbredden. [1]

Figures The erection of the Tabernacle and the Sacred vessels
Rejsningen af Tabernaklet og Pagtens Ark ved Shilo

Referencer

  1. ^ Ronen, Gil: «Shiloh, Israel's Capital for 400 Years, Being Uncovered», Jerusalem Post 28. juli 2010
David Spade

David Wayne Spade (født 22. juli 1964) er en Emmy- og Golden Globe-nomineret amerikansk skuespiller, komiker og TV-personlighed.

Spade blev først kendt gennem sin deltagelse på Saturday Night Live i 1990'erne. Fra 1997 til 2003 spillede han Dennis Finsch i sitcomen Just Shoot Me!. Rollen som den sarkastiske receptionist gav ham flere Emmy- og Golden Globe-nomineringer. Mellem 2002 og 2006 kunne Spade jævnligt ses i forskellige reklamer for Capital One med Nate Torrence. Efter tv-stjernen John Ritter døde i 2004, sluttede han sig til rollen som C.J. Barnes i tv-serien i 8 Simple Rules. I 2007 begyndte han at spille en af hovedrollerne i Rules of Engagement. Han er vært på den tredje sæson af hans underholdningsprogram The Showbiz Show with David Spade på kanalen Comedy Central. I showet møder Spade Hollywood-stjerner og berømtheder på en måde, der minder om, hvad han havde i løbet af Hollywood Minute i SNL.

FK Dniapro Mahiljow

Futbolnij klub Dniapro (hviderussisk: ФК Дняпро Магілёў, FK Dniapro Mahiljow; normalt bare kendt som Dniapro) er en hviderussisk fodboldklub fra Mahiljow.

Klubben spiller i landets bedste liga, og har hjemmebane på Spartak stadion. Klubben blev grundlagt i 2019.

Hans Kjær

{{henvisninger

Hans Andersen Kjær (født 12 oktober 1873 i Oustrup, Egtved, død 29. september 1932 i Jerusalem) var en dansk arkæolog, museumsinspektør og idrætsleder.

Hans Kjær udmærkede sig så godt i skolen, at man i Oustrup, Vork og Egtved skillingede sammen, sådan at han kunne komme på latinskolen i Fredericia, han blev cand. mag. med græsk som hovedfag i 1898 fra Københavns Universitet. Han blev 1895 ansat på forhistorisk afdeling ved Nationalmuseet og blev 1916 museumsinspektør og var fra 1923 museets kasserer. Han ledede flere store udgravninger og skrev i begyndelsen af 1900-tallet mange afhandlinger og artikler om Danmarks oldtidsminder. Han var medarbejder ved Salmonsens Konversationsleksikon (1. og 2. udgave), Berlingske Tidende og Frem 1924-28 samt deltager i Folkeuniversitetet. Han ledede nogle store udgravninger i Shilo i Palæstina sidst i 1920'erne og starten af 1930'erne. I 1932 pådrog han sig dysenteri og døde i Jerusalem. Han døde ugift og ligger begravet på Egtved Kirkegård.

Hans Kjær var medstifter af Dansk Hockey Union og formand 1919-1926 samt bestyrelsesmedlem i Danmarks Idræts-Forbund 1911-27 og i Københavns Idrætspark. Han var holdleder for det danske sølvhold i landhockey ved OL 1920. Han var tillige medlem af hovedbestyrelsen for Den konservative Vælgerforening i København 1914-15 og 1919-20. Kjær var Ridder af Dannebrog.

Headhunterz

Headhunterz, tidligere kendt som Nasty D-Tuners, er et hollandsk Dj/producer-team, bestående af Willem Rebergen (født 12. september 1985) og tidligere Bobby van Putten. De stiftede deres eget pladeselskab Scantraxx Reloaded i 2006, som er et underselskab af Scantraxx.

I en alder af ni sang Rebergen i et børnekor, der indspillede flere cd'er. Et år senere begyndte han at lægge stemme til tegnefilm, som han stadig gør i dag. Han fik sin første store erfaring som DJ på Defqon.1, et stort hardstyle-event i Holland, hvor han blev opdaget af The Prophet.

Siden da har Headhunterz spillet på alle større hardstyle-events, herunder Defqon.1, Qlimax, Q-Base, In Qontrol, Decibel, Xstatic og mange flere. Han spillede live på Qlimax i 2006, 2007, 2008, 2009 og 2011. Han producerede også rytmen for Defqon.1 2009, "Scrap Attack" og igen for Defqon.1 2010 (Australien), "Save Your Scrap for Victory."

Neil Diamonds diskografi

Den amerikanske singer-songwriter Neil Diamonds diskografi inkluderer 32 studiealbums og 37 top 40 hits. Han har solgt mere end 75 millioner albums.

Special effects

Special effects eller specialeffekter er illusioner og tricks der snyder øjet, som bruges i film, fjernsyn, på teateret, videospil og simulator-industrier til at simulere forskellige begivenheder i en fortælling eller en virtuel verden.

Special effects bliver normalt opdelt i to grupper bestående af optiske effekter og mekaniske effekter. Ved fremkomsten af digital filmfremstilling blev forskellen mellem special effects og visual effects blevet større, hvor sidstnævnte refererer til postproduktion mens special effects refererer til mekaniske og optiske effekter.

Mekaniske effekter (også kaldet praktiske eller fysiske effekter) bliver normalt udført under selve indspilningen. Disse inkluderer mekaniske rekvisitter, kulisser, skalamodeller, animatronics, pyroteknik og atmosfæriske effekter, der skaber fysisk vind, regn, tåge, sne, skyer osv. At få en bil til at køre af sig selv, eller sprænge en bygning i luften er eksempler på mekaniske effekter. Mekaniske effekter bliver ofte inkorporeret i settet design og makeup. Eksempelvis kan man bygge en kulisse op med døre og vægge, der an gå i stykker, for at forstærke en kampscene, eller bruge prostetisk makeup for at få en skuespiller til at se mindre menneskelig ud.

Optiske effekter (også kaldet fotografiske effekter) er teknikker, hvormed man manipulerer billeder eller filmbidder, enten "in-camera" ved at bruge dobbelteksponering, mattes eller Schüfftan-metoden, eller i postproduktion ved at bruge en optisk printer. En optisk effekt kan bruges til at få en skuespiller en kulisse til at fremstå med en anden baggrund.

Siden 1990'erne er computer-generated imagery (CGI), der er en afart af computeranimation, blevet brugt i stadig større udstrækning til special effects. Det giver filmskaberen større kontrol, og tillade at mange flere effekter kan gøres mere sikkert og overbevisende, end med traditionelle metoder. I takt med udviklingen kan det også gøre billigere. Mange optiske og mekaniske effekter er blevet overtaget af CGI i moderne filmproduktion som følge heraf.

På andre sprog

This page is based on a Wikipedia article written by authors (here).
Text is available under the CC BY-SA 3.0 license; additional terms may apply.
Images, videos and audio are available under their respective licenses.