Mike Mills

Mike Mills (født 17. december 1958 i Orange County, Californien) er en amerikansk musiker og producer samt bassist i bandet R.E.M., som han også undertiden skriver tekster til.

Mike Mills
MikeMills
Information
Instrumenter

Eksterne henvisninger

BassistStub
Denne biografi om en bassist er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi
At My Most Beautiful

"At My Most Beautiful" er en sang af det amerikanske alternative rockband R.E.M., og den blev udgivet i 1999 som den tredje single fra albummet Up, der var udkommet året før. Mens sangen blev skrevet lagde gruppen mærke til en lighed med the Beach Boys' arbejde, og prøvede med vilje at få den til at ligne bandets musik. Forsanger Michael Stipe stræbte efter at få teksten til at blive den mest romantiske han nogensinde havde skrevet, og den klaver-baserede ballade blev R.E.M.'s første ligefremme kærlighedssang. Sangen nåede nummer 10 på UK Singles Chart.

Beginners

Beginners er en amerikansk romantisk komedie-dramafilm instrueret af Mike Mills. Filmen handler om Oliver (Ewan McGregor), en mand, der reflekterer over sin fars (Christopher Plummer) liv og død, mens han prøver at indlede et nyt romantisk forhold til en kvinde (Mélanie Laurent), der selv har problemer med sin far.

Beginners havde premiere på Toronto Film Festival, hvor Los Angeles Times kaldte den en "berusende, dybfølt film", med skuespillere der har "en stærk følelse af ansvar overfor deres modparter i den virkelige verden". Plummer vandt flere priser for sin rolle i filmen, inklusiv en Oscar for bedste mandlige birolle.

Chronic Town

Chronic Town er debut EPen fra det amerikanske alternative rockband R.E.M., der blev udgivet i 1982 på I.R.S. Records. Chronic Town er det første tilfælde af R.E.M.s signatur musikstil: guitarer, akkorder spillet i arpeggio, mumlende sang og obskure tekster.

Collapse into Now

Collapse into Now er et studiealbum af det amerikanske alternative rockband R.E.M. udgivet i 2011. Det blev det sidste studiealbum som gruppen udgav inden det blev de blev opløst i september samme år. Det er det eneste album med materiale, som bandet aldrig optrådte med.Fra albummet kommer singlerne "Mine Smell Like Honey", "Überlin" og "Oh My Heart".

Daysleeper

"Daysleeper" er en sang af det amerikanske alternative rockband R.E.M., og den blev udgivet som den første single fra deres elvte studiealbum Up den 12. oktober 1998. Den blev sunget fra en synspunktet af en person der har natarbejder, der svarer nogle kolleger, og sangen fokuserer på at ens tidsforståelse bliver disorienterede og skæve døgnrytme man får af den slags arbejde, og at det kan lede til fortvivlelse og tab af identitet. Forsangeren Michael Stipe udviklede sangens koncept, efter han bemærkede et skilt med teksten "daysleeper" på en lejlighedsdør i New York City.

Drive (R.E.M.-sang)

"Drive" er en sang af det alternative rockband R.E.M.. Den udkom som førstesinglen fra gruppens ottende studiealbum Automatic for the People i 1992. Selvom den ikke var lige så kommercielt succesfuld som de tidligere førstesingler "Losing My Religion," "Stand" og "The One I Love" i USA, så blev det R.E.M.'s næststørste hit på UK Singles Charts på dette tidspunkt, hvor den toppede som nummer 11. Den toppede som nummer 28 på Billboard Hot 100. Sangen nåede nummer 1 på Modern Rock Tracks og nummer 2 på Mainstream Rock Tracks.

På trods af sangens succesen og popularitet, var den ikke med på gruppens opsamlingsalbum In Time: The Best of R.E.M. 1988–2003 fra Warner Bros. Records. En liveversion af sangen var dog inkluderet på dobbelt CD specialudgaven af In Time, som indeholdt sjældne sange, liveversioner og B-sider. Denne version var en "funk"-version, der aldrig er blevet optaget i et studie.

Det er den første sang, som Michael Stipe har skrevet på en computer.Sangen er inkluderet på live DVD'en Perfect Square fra 203, live CD/DVD R.E.M. Live fra 2007 og livealbummet Live at The Olympia (og den medfølgende DVD This Is Not a Show). Sangen blev også samplet til Eminems sang "Space Bound", på hans album Recovery fra 2010.

B-siden, "Winged Mammal Theme", er omarbejdelse af "Batman Theme", der oprindeligt skulle have optrådt i Batman Returns; sangen blev ikke brugt i den endelige version af filmen.

Electrolite

"Electrolite" er en sang af det alternative rockband R.E.M., der blev udgivet som den tredje single fra deres tiende studiealbum, New Adventures in Hi-Fi. Sangen er en klaverbaseret ballade om Los Angeles, Hollywood-ikoner og afslutningen på 1900-tallet. Singlen blev udgivet den 2. december 1996 i Storbritannien og den 2. februar 1997 i USA.

Oprindeligt var Michael Stipe imod at have sangen med på albummet, men blev nedstemt af Peter Buck og Mike Mills. Det er siden blevet en af hans favoritsange som gruppen har udgivet, og ligeledes blandt Thom Yorkes favoritsange. Det engelske rockband Radiohead har lavet en coverversion af "Electrolite", som de har optrådt med live under koncerter.Singlens musikvideo blev instrueret af Peter Care og Spike Jonze, og den "involverede strandbuggyer, vanvittige kostumer og gummirensdyr."

Everybody Hurts

"Everybody Hurts" er en sang af det alternative rockband R.E.M.. Den blev oprindeligt udgivet på albummet Automatic for the People i 1992, men blev også udgivet som en single i 1993. Den toppede som nummer 29 på Billboard Hot 100, og toppede i top ti i Canada, Australien, Storbritannien, Irland og Frankrig.

I 2010 blev den genudgivet som en støttesingle til ofrene for jordskælvet i Haiti.

Find the River

"Find the River" er en sang af det alternative rockband R.E.M., der blev udgivet som den sidste single fra deres ottende studiealbum Automatic for the People. Det var det tolvte og sidste nummer på denne anmelderroste udgivelse. Sanget nåede ikke ind på Billboard Hot 100 og nåede heller ikke højt op på UK Singles Charts, hvor den toppede som nummer 54 i december 1993. Det var den første R.E.M.-sang der ikke nåede ind i top 40 siden "Get Up" fra 1989.

Om sangens baggrundsvokal har Mike Mills udtalt til Melody Maker: "'Harborcoat' fra Reckoning fik mig, Michael og Bill til at lave helt forskellige ting, og alligevel virker det sammen. Pga. produktionen insisterede vi på Mitch og Don, hvilket jeg ved må have været enormt frustrerende for dem, og det er derfor svært at gennemskue præcis hvad der foregår. VI forsøgte igen på "Find The River." Jeg havde en ide om at Bill og jeg skulle lave nogle harmonier uden at lytte til hiannden. Det er fantastisk fordi mine er angst-drevne emontionelle ting, og Bills er virkelig lavmælte og passive. De er modsatte ender af spektret, men der er der begge tog, og det er det smukke."Musikvideoen blev indspillet i september 1992 i Malibu, Californien, og den blev instrueret af Jodi Wille. Den viser en afpildet studieoptræden med bandet og kunstneren Henry Hill fra Los Angeles. I An Hour with R.E.M., som blev vist på MTV UK inden bandets optræden i Kölner Dom i 2001 som blev vist på TV, introducerede Mills videoen og forklarede at han valgte den "fordi... jeg har aldrig set den og jeg har absolut ingen ide om, hvad der er i den."

I Warner Bros. promo-video for Automatic for the People ses bandet optræde med sangen live i deres øverum i Clayton Street.

Leaving New York

"Leaving New York" er en sang af det amerikanske alternative rockband R.E.M. Den blev udgivet som den første single fra gruppens album Around the Sun fra 2004. Selvom den ikke blev promoveret lige så meget som tidligere singler, så nåede den helt op som nummer 5 på UK Singles Chart. Sangen nåede dog ikke ind på Billboard Hot 100, og det er dermed den eneste førstesingle fra et af gruppens studiealbums, som ikke nåede ind på US Hot 100 ud over "Cant Get There from Here" fra Fables of the Reconstruction i 1985.

I tidlige live-optrædender af sangen (september 2004) spillede bandet Michael Stipes "It's pulling me apart. Change." album baggrundsvokalerne under omkvædet og broen. I februar 2005, som de ses på R.E.M. Live, brugte gruppen dog en anden baggrundsvokal, som Mike Mills, Scott McCaughey og Ken Stringfellow stod for, for at få flowet i sangen til at fungere bedre.

Liste over sange indspillet af R.E.M.

Dette er liste over sange indspillet og udgivet af det amerikanske alternative rockband R.E.M.. Listen inkluderer kun sange, hvor hele bandet medvirker (Berry, Buck, Mills og Stipe 1983-1997; Buck, Mills og Stipe 1998-2011). Sideprojekter, inklusive bidrag af solokunstnere med bandet er ikke inkluderet. Listen består hovedsageligt af studieindspilninger. Remix- og live-indspilninger er ikke listet separat medmindre sangen kun blev udgivet i dette format Albumsingler er listet som udgivet på deres respektive albums. Hver sang er kun opgivet én gang bortset fra deres første single fra Hib-Tone.

Murmur (album)

For alternative betydninger, se Murmur. (Se også artikler, som begynder med Murmur)Murmur er debutalbummet fra det amerikanske alternative rockband R.E.M., der blev udgivet i 1983 på I.R.S. Records. Murmur fik en positiv modtagelse af anmelderne for dets anderledes lyd, der blev defineret af forsanger Michael Stipes kryptiske tekster, Peter Bucks guitarspil og bassist Mike Mills' melodiske bas.

Nightswimming

"Nightswimming" er en sang af det alternative rockband R.E.M. Den blev udgivet i 1993 som den femte single fra gruppens ottende studiealbum Automatic for the People (1992). "Nightswimming" er en ballede med sangeren Michael Stipe akkompagneret af bassisten Mike Mills på klaver (tekst og musik er skrevet af hver af dem, men er krediteret som hele gruppen som sædvanlig), et strengearrangement af den tidligere bassist i Led Zeppelin John Paul Jones, og en prominent obo af Deborah Workman i den sidst den af sangen. Stipe synger om en gruppe venner der nøgenbader om natten, og trækker på en lignende oplevelse fra bandets tidlige dage.

R.E.M.

Ikke at forveksle med R. E. M. og Rapid Eye Movement.R.E.M. var et amerikansk rockband fra Athens i Georgia, der blev dannet i 1980 af trommeslager Bill Berry, lead guitaristen Peter Buck, bassisten Mike Mills og forsangeren Michael Stipe. Som et af de første alternative rockbands blev R.E.M. kendt for Bucks ringende, arpeggio guitarstil, Stipes særlige vokale kvalitet og obskure tekster og Mills melodisk bas. R.E.M. udgav deres første single—"Radio Free Europe"—i 1981 på det uafhængige pladeselskab Hib-Tone. Singlen blev fulgt op af EP'en Chronic Town i 1982, der var gruppens første udgivelse på I.R.S. Records. I 1983 udgav bandet deres kritikerroste debutalbum, Murmur, og opbyggede herefter deres ry over de næste par år med efterfølgende udgivelser, konstant turne og støtte fra college radio. Efter flere år med succes i den musikalske undergrund opnåede R.E.M. bred popularitet med deres single "The One I Love" i 1987. Gruppen skrev kontrakt med Warner Bros. Records i 1988 og begyndte at gå ind i politiske og miljømæssige debatter, mens de spillede koncerter på store scener over hele verden.

I begyndelsen af 1990, da den alternative rock begyndte at opleve bredere succes, blev R.E.M. betragtet som genrens pionere af bands som Nirvana og Pavement. Gruppen udgav deres to mest succesfulde albums, Out of Time (1991) og Automatic for the People (1992), der afveg fra bandets etablerede lyd og gjorde dem internationalt berømte. Særligt hittet "Losing My Religion" fra 1991 var med til at slå gruppens navn fast på verdensplan. R.E.M.'s udgivelse Monster (1994), vendte tilbage til en mere rockorienteret lyd, men fortsatte deres succes. Bandet begyndte deres første turne i seks år i forbindelse med albummet; turneen blev forfulgt af sundhedsmæssige problemer for tre af gruppens medlemmer.

I 1996 forlængede R.E.M. deres kontrakt med Warner Bros. for 80 millioner dollars, der på dette tidspunkt var den dyreste pladekontrakt nogensinde. Udgivelsen New Adventures in Hi-Fi klarede sig meget dårligere end forventet på trods af gode anmeldelser. Det følgende år forlod Bill Berry bandet, mens Stipe, Buck og Mills fortsatte som en trio. De følgende år ændrede de deres musikalske stil lidt, og fortsatte karrieren ind i næste årti med blandede anmeldelser og svingende kommerciel succes, på trods af at de havde solgt mere end 85 millioner albums på verdensplan, og derved var blevet blandt de verdens bedst sælgende musikere nogensinde. I 2007 blev bandet optaget i Rock and Roll Hall of Fame, i det første år, hvor de kunne vælges. R.E.M. gik fra hinanden i venskabelighed i september 2011, hvilket blev annonceret på deres hjemmeside.

Radio Free Europe (sang)

Denne artikel omhandler Radio Free Europe (sang). Opslagsordet har også en anden betydning, se Radio Free Europe."Radio Free Europe" er en sang af det amerikanske alternative rockband R.E.M., der blev udgivet i 1981 som bandets første single. En genindspillet version, som udkom på debutalbummet Murmur i 1983 blev gruppens gennembrudshit.

Succumbs

Succumbs er det første videoalbum i fuld længde fra det amerikanske alternative rockband R.E.M.. Det blev udgivet i oktober 1987 og indeholder klip optaget af forsangeren Michael Stipe helt tilbage til midten af 1980'erne, mens bandet indspillede på pladeselskabet I.R.S. Records. Stipe samarbejdede med den lokale kunstner James Herbert på nogle spor.

Albummet blev udgivet på VHS og laserdisc. Alle videoerne er inkluderet på When the Light Is Mine-DVD'en, der blev udgivet i september 2006.

The One I Love (R.E.M.-sang)

"The One I Love" er en sang af det amerikanske alternative rockband R.E.M. Den blev udgivet på gruppens femte studiealbum, Document, og som en 7" LP single i 1987. "The One I Love" blev deres første hitsingle, og den nåede nummer 9 på den amerikanske Billboard Hot 100, nummer 14 i Canada, og senere nummer 16 i på UK singles chart da den blev genudgivet i 1991. Sangen er inkluderet i Activisions spil Guitar Hero World Tour og Guitar Hero On Tour: Decades.

Den tilhørende musikvideo blev instrueret af Robert Longo med hjælp fra Alton Brown, der senere blev ansat på Food Network.

I marts 2005 placerede musikmagasinet Q "The One I Love" som nummer 57 på deres liste over de 100 bedst guitarnumre (100 Greatest Guitar Tracks). I 2012 listede Slant Magazine sangen som den 38. bedste single fra 1980'erne.Sangen er inkluderet på gruppens livealbum R.E.M. Live, der udkom i 2007.

The Sidewinder Sleeps Tonite

"The Sidewinder Sleeps Tonite" er en sang af det alternative rockband R.E.M., og den blev udgivet som den anden single fra deres album Automatic for the People fra 1992. Den er inspireret af sangen "The Lion Sleeps Tonight", både mht. titlen og opbningsomkvædet.. Bandet brugte "The Lion Sleeps Tonight" som en B-side til singlen. Den blev udgivet i 1992 på gruppens album Automatic for the People, og den blev senere udgivet som en single i 1993, hvor den nåede nummer 17 på UK Singles Chart.Sangen var inkluderet på R.E.M.'s Warner Bros. "best of" album In Time: The Best of R.E.M. 1988–2003 i 2003, som en af de fire sange fra Automatic for the People på opsamlingsalbummet. I albumnoterne bemærkede Peter Buck remarked: "vi inkluderede denne sang op Automatic for at gøre op med den fremherskende stemning på albummet. Teksten omhandledede dødeligehed, tidens gange, selvmord og familie, og vi følte at et lyspunkt var nødvendigt. I retrospekt så er konsensus i bandet, at den måske var lidt for letsindig."

We All Go Back to Where We Belong

"We All Go Back to Where We Belong" er den sidste single fra det amerikanske alternative rockband R.E.M. Den blev udgivet i 2011 som førstesinglen fra gruppens sidste album, der var opsamlingsalbummet Part Lies, Part Heart, Part Truth, Part Garbage 1982–2011. Sangen blev gjort tilgængelig over internettet den 17. oktober 2011.

Medlemmer
Personel
Managere
Studiealbums
Opsamlingsalbum
EP'er
Andre albums
Singler
Andre sange
Videoalbums
Relaterede artikler

På andre sprog

This page is based on a Wikipedia article written by authors (here).
Text is available under the CC BY-SA 3.0 license; additional terms may apply.
Images, videos and audio are available under their respective licenses.