I.R.S. Records

I.R.S. Records (International Record Syndicate) var et amerikansk pladeselskab. Det blev grundlagt i 1979 af Miles Copeland III sammen med Jay Boberg og Carl Grasso. Miles var også manager for Wishbone Ash, The Police og senere Sting, i tillæg til andre band. I.R.S. var søsterselskab til Copelands selskab Illegal Records (i Storbritannien).

I.R.S.-udgivelsene var distribueret af A&M Records frem til 1985, af MCA Records frem til 1990, og til slut af EMI (som købte selskabet i 1994) frem til det blev nedlagt i 1996. Selskabet stod bag nogle af de mest populære bands i 1980'erne, heriblandt R.E.M. og The Go-Go's.[1]

Referencer

  1. ^ "I.R.S. Records History On A&M Records.com". www.onamrecords.com. Hentet 20. juli 2016.
FirmaStub
Denne artikel om et firma eller en virksomhed i USA er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
And I Feel Fine ... The Best of the I.R.S. Years 1982-1987

And I Feel Fine... The Best of the I.R.S. Years 1982–1987 er et opsamlingsalbum af det amerikanske alternative rockband R.E.M. udgivet d. 12 september 2006. Det indeholder sange fra bandets tid hos I.R.S. Records.

En DVD kaldet When the Light Is Mine blev udgivet samme dag.

And I Feel Fine er tilgængelig i to versioner: en standardversion med én cd, der indeholder 21 fan-favoritter, fra Chroninc Town EP fra 1982 til Document fra 1987. Dette inkluderer alle singler udgivet på IRS bortset fra "Wendell Gee" og "Superman". Den anden udgave har en bonus CD med forskellige sjældne numre. "Superman"-singlen, tidligere uudgivede sange og alternative mix. To sange, "Bad Day" og "All the Right Friends", er med på en demoversion i forhold til versionen fra 2003 fra R.E.M. opsamlingen In Time - The Best of R.E.M. 1988-2003 udgivet af Warner Bros.

Black Sabbath

Black Sabbath var et engelsk heavy metal-band, dannet i Birmingham i 1968 af Ozzy Osbourne (vokal), Tony Iommi (guitar), Geezer Butler (bas), og Bill Ward (trommer og percussion). Bandets historie har været præget af mange ændringer i besætningen, i foråret 2010 kan 22 tidligere medlemmer opregnes. Oprindelig blev gruppen dannet som et heavy blues rock-band ved navn Earth, men ændrede i 1969 navn til Black Sabbath, og opnåede flere guld og platin plader i 1970'erne. Som et af de første og mest indflydelsesrige heavy metal-bands nogensinde, bidrog Black Sabbath til at definere heayv metal-genren med udgivelser som deres firedobbelte platinalbum Paranoid.I 1979 blev Ozzy Osbourne fyret af bandet og afløst af den tidligere Rainbow vokalist Ronnie James Dio. Gennem 1980'erne og 1990'erne gennemgik Black Sabbath adskillige ændringer i besætningen, der inkluderede vokalisterne Ian Gillan, Glenn Hughes, Ray Gillen og Tony Martin. De oprindelige medlemmer, inklusiv Osbourne, gendannede bandet i 1997, og udgav livealbummet Reunion. Besætningen fra de tidlige 1980'ere, bestående af Iommi, Butler, Dio, og Vinny Appice blev genforenet i 2006 under navnet Heaven & Hell, en titel taget fra Black Sabbath sangen og albummet af samme navn. Heaven & Hell blev opløst efter Dios død i maj 2010.

MTV har kåret Black Sabbath det "største metalband" nogensinde, og gruppen havde i 2009 solgt over femten millioner eksemplarer alene i USA.

Buzzcocks

Buzzcocks er et punk-rock band, der blev dannet i Bolton, England i 1976 af sanger/sangskriver og guitarist Pete Shelley og sanger/sangskriver Howard Devoto..

Chronic Town

Chronic Town er debut EPen fra det amerikanske alternative rockband R.E.M., der blev udgivet i 1982 på I.R.S. Records. Chronic Town er det første tilfælde af R.E.M.s signatur musikstil: guitarer, akkorder spillet i arpeggio, mumlende sang og obskure tekster.

Document (album)

Document er det femte studiealbum fra det amerikanske alternative rockband R.E.M.. Det blev udgivet 1. september 1987 få måneder efterudgivelsen af opsamlingsalbummet Dead Letter Office, og det er det seneste album med nyt materiale, som gruppen udgav via I.R.S. Records. Det er det første album, hvor bandet samarbejdede med produceren Scott Litt.

Albummet indeholder singlerne "It's the End of the World as We Know It (And I Feel Fine)" og "The One I Love" og modtog gode anmeldelser.

Eponymous

Eponymous er det første opsamlingsalbum fra det amerikanske alternative rockband R.E.M.. Det blev udgivet i 1988, og var deres sidste udgivelse på I.R.S. Records, som de havde haft kontrakt med siden 1982.

Eponymous er notabel for at inkludere flere sjældne eller alternative version af kendte numre, særligt soundtracksangen "Romance", der ikke tidligere var blevet udgivet på en R.E.M.-plade. Indholdet dækker den første single-udgivelse "Radio Free Europe" til gennembrudsalbummet Document fra året før. Eponymous giver således et overblik over R.E.M.s tidlige materiale.

Albummet har undertitlen "File Under Grain", der refererer til fotografiet på coveret. Det tidligere album, Document, havde teksten "File Under Fire" på coveret og Reckoning, havde ordene "File Under Water". Bagsiden af LP-coveret var et fotografi af forsangeren Michael Stipe med ordene "They Airbrushed My Face" over sit hoved.

Opsamlingsalbummet blev udgivet i oktober 1988 kun en måned inden gruppens debut på Warner Bros. med albummet Green. Det nåede #44 i USA og #69 i Storbritannien.

Fables of the Reconstruction

Fables of the Reconstruction, også kendt som Reconstruction of the Fables, er det tredje studiealbum fra det amerikanske alternative rockband R.E.M., der blev udgivet i 1984 på I.R.S. Records. Joe Boyd producerede albummet, og blev som det eneste af gruppens albums indspillet uden for USA. Det er et konceptalbum med sydstatsgotik-temaer og karakterer.

Albummet blev godt modtaget af anmelderne.

Iggy Pop

Iggy Pop, kunstnernavn for James Newell Osterberg, Jr. (født 21. april 1947 i Muskegon, Michigan, USA), er en amerikansk rocksanger og sangskriver, der endvidere har medvirket i en række film og tv-optrædender. Iggy Pop betragtes som én af de vigtigste innovatører af punkrock og relaterede genrer. Han bliver sommetider refereret til som "Punkens Godfather" og "Rockleguanen", og er bredt anerkendt som en af de mest dynamiske scenekunstnere inden for rocken.

Iggy Pop var forsanger i the Stooges, et garagerockband, som i slutningen af 1960'erne og starten af 1970'erne havde stor indflydelse på udviklingen af punkrock, heavy metal, post-punk og gothic rock. The Stooges blev kendte for deres live-optrædener, hvor Iggy sprang ud fra scenen – og opfandt stage diving, smurte sit bryst ind i råt kød eller peanutbutter, og skar i sig selv med knuste flasker. Mange efterfølgende kunstnere inden for samme genre har efterlignet Iggy Pops optræden.

Efter tiden med the Stooges har Iggy Pop haft varierende succes gennem sin 25 år lange solokarriere. I 70'erne boede han gennem flere år i Berlin sammen med David Bowie, som han beskrev som "en god indflydelse". Pop holdt sig dermed borte fra heroin. Bowie opmuntrede vennen til at udprøve andre genrer end lige musik, og gav ham selvtillid ved at tage ham med til møder med kendte og forklare, hvordan man omgås dem. "Bowie lærte mig meget om verden omkring mig."Hans bedst kendte sange er Lust for Life, I'm Bored, Real Wild Child, Candy og The Passenger. Teksten til sidstnævnte er delvis inspireret af et digt af Jim Morrison. Berlins S-Bahn (= S-tog) blev gennemgående boykottet af vestberlinerne, fordi den blev driftet af DDR. Men Iggy Pop satte stor pris på sine lange køreture med S-Bahn, som i 1977 inspirerede ham til hit’en The Passenger – især den lange strækning med S1 til bydelen Wannsee (som unægtelig passer dårligt til ordene "winding ocean drive").Iggy Pop spillede på Roskilde Festival i 1987, 1991, 1998 og i 2004 sammen med the Stooges.

I 2016 var der premiere på Jim Jarmusch’ dokumentar om Iggy Pop og the Stooges, Gimme Danger.

Lifes Rich Pageant

Lifes Rich Pageant er det fjerde studiealbum fra det amerikanske alternative rockband R.E.M., der blev udgivet i 1986 på I.R.S. Records. R.E.M. valgte Don Gehman til at producere albummet, som blev indspillet i John Mellencamps Belmont Mall Studios i Belmon, Indiana.

Albummet blev godt modtaget af anmelderne.

Metal Church

Metal Church er et amerikansk thrash metal-band der blev stiftet i 1984 i Aberdeen, Washington under navnet Shrapnel. Bandet blev stiftet da thrash metal stadig var ved at udvikle sig. David Waynes vokal på albummene Metal Church og The Dark lignede de growls der blev brugt af europæiske døds- og black metal-bands i 1980'erne bare med en mere skinger stemme.

Murmur (album)

For alternative betydninger, se Murmur. (Se også artikler, som begynder med Murmur)Murmur er debutalbummet fra det amerikanske alternative rockband R.E.M., der blev udgivet i 1983 på I.R.S. Records. Murmur fik en positiv modtagelse af anmelderne for dets anderledes lyd, der blev defineret af forsanger Michael Stipes kryptiske tekster, Peter Bucks guitarspil og bassist Mike Mills' melodiske bas.

Part Lies, Part Heart, Part Truth, Part Garbage 1982–2011

Part Lies, Part Heart, Part Truth, Part Garbage 1982–2011 er opsamlingsalbum af det amerikanske alternative rockband R.E.M. udgivet i 2011. Det er det første opsamlingsalbum, der indeholder bandets tidlige materiale som blev udgivet på I.R.S. Records.

Albummets udgivelse blev proklameret d. 21. september 2011 samtidig med at bandet offentliggjorde at det gik i opløsning.

R.E.M.

Ikke at forveksle med R. E. M. og Rapid Eye Movement.R.E.M. var et amerikansk rockband fra Athens i Georgia, der blev dannet i 1980 af trommeslager Bill Berry, lead guitaristen Peter Buck, bassisten Mike Mills og forsangeren Michael Stipe. Som et af de første alternative rockbands blev R.E.M. kendt for Bucks ringende, arpeggio guitarstil, Stipes særlige vokale kvalitet og obskure tekster og Mills melodisk bas. R.E.M. udgav deres første single—"Radio Free Europe"—i 1981 på det uafhængige pladeselskab Hib-Tone. Singlen blev fulgt op af EP'en Chronic Town i 1982, der var gruppens første udgivelse på I.R.S. Records. I 1983 udgav bandet deres kritikerroste debutalbum, Murmur, og opbyggede herefter deres ry over de næste par år med efterfølgende udgivelser, konstant turne og støtte fra college radio. Efter flere år med succes i den musikalske undergrund opnåede R.E.M. bred popularitet med deres single "The One I Love" i 1987. Gruppen skrev kontrakt med Warner Bros. Records i 1988 og begyndte at gå ind i politiske og miljømæssige debatter, mens de spillede koncerter på store scener over hele verden.

I begyndelsen af 1990, da den alternative rock begyndte at opleve bredere succes, blev R.E.M. betragtet som genrens pionere af bands som Nirvana og Pavement. Gruppen udgav deres to mest succesfulde albums, Out of Time (1991) og Automatic for the People (1992), der afveg fra bandets etablerede lyd og gjorde dem internationalt berømte. Særligt hittet "Losing My Religion" fra 1991 var med til at slå gruppens navn fast på verdensplan. R.E.M.'s udgivelse Monster (1994), vendte tilbage til en mere rockorienteret lyd, men fortsatte deres succes. Bandet begyndte deres første turne i seks år i forbindelse med albummet; turneen blev forfulgt af sundhedsmæssige problemer for tre af gruppens medlemmer.

I 1996 forlængede R.E.M. deres kontrakt med Warner Bros. for 80 millioner dollars, der på dette tidspunkt var den dyreste pladekontrakt nogensinde. Udgivelsen New Adventures in Hi-Fi klarede sig meget dårligere end forventet på trods af gode anmeldelser. Det følgende år forlod Bill Berry bandet, mens Stipe, Buck og Mills fortsatte som en trio. De følgende år ændrede de deres musikalske stil lidt, og fortsatte karrieren ind i næste årti med blandede anmeldelser og svingende kommerciel succes, på trods af at de havde solgt mere end 85 millioner albums på verdensplan, og derved var blevet blandt de verdens bedst sælgende musikere nogensinde. I 2007 blev bandet optaget i Rock and Roll Hall of Fame, i det første år, hvor de kunne vælges. R.E.M. gik fra hinanden i venskabelighed i september 2011, hvilket blev annonceret på deres hjemmeside.

R.E.M.'s diskografi

Det amerikanske alternative rockband R.E.M. har udgivet 15 studiealbums, tre livealbums, 14 opsamlingsalbums, ét remixalbum, ét soundtrack, 12 videoalbum, syv EP’er, 63 singler og 77 musikvideoer. Gruppen blev dannet i 1980 af sangeren Michael Stipe, guitaristen Peter Buck, bassisten Mike Mills og trommeslageren Bill Berry. R.E.M. var afgørende for udviklingen af den alternative rockgenre. Deres musikstil har inspireret adskillige andre alternative rockbands og musikere, og bandet er et af de første alternative rocknavne, der formåede at slå igennem med kommerciel succes. R.E.M. har solgt over 85 millioner eksemplarer af deres studiealbums på verdensplan, hvilket gør dem til en af de bedst-sælgende grupper nogensinde.Gruppens første single var "Radio Free Europe og udkom i 1981, og året efter udkom EP'en Chronic Town. De skrev kontrakt med I.R.S. Records og udgav debutalbummet Murmur i 1983, som blev en succes. Året efter udkom Reckoning, der også fik gruppen på hitlisterne i Storbritannien, og de opbyggede kultstatur i undergrundsmiljøet og blev spillet på college radio, hvor de var kendt for deres kryptiske og mumlende tekster. Med deres tredje album, Fables of the Reconstruction fra 1984, ændrede gruppen stil og fik en ny producer. Under indspilningen var gruppen ved at gå fra hinanden. I 1984 udkom Lifes Rich Pageant, hvor Stipes vokal var mere i front, og deres musik begyndte at blive spillet på kommercielle radiostationer.Document fra 1987 blev gruppens egentlige gennembrud. Albummet indeholdt nogle meget politiske tekster, og særligt "The One I Love" var med til at bringe R.E.M. ud til en mere bred skare, og albummet solgte som det første af gruppens udgivelser over 1 millioner eksemplarer. De skrev herefter kontrakt med Warner Bros. Records og udgav Green i 1987, hvor gruppen eksperimenterede med deres lyd. Out of Time udkom i 1990 og gav R.E.M. deres internationale succes. Førstesinglen "Losing My Religion" nåede ind på hitlister over hele verden, og toppede flere af dem som nummer 1. Det blev også deres højest placerede single på Billboards singlehitliste. Gruppen modtog adskillige nomineringer ved Grammy Award for albummet. I 1992 udkom Automatic for the People, der var mere rocket en forgængerne. Singlerne "Drive", "Man on the Moon" og "Everybody Hurts" nåede alle ind på amerikanske single Top 40. Monster (1994) blev endnu en succes, mens New Adventures in Hi-Fi (1996) klarede sig markant dårligere end forventet. Berry forlod gruppen i 1997. Gruppen fortsatte som en trio, og Up udkom året, men blev en relativ fiasko. Reveal (2000) klarede sig bedre end forgængeren, og "Imitation of Life" havde succes i Storbritannien. Et opsamlingsalbum med materiale fra 1988-2003 udkom i 2003 og solgte godt i mange lande, og særligt i Storbritannien. Around the Sun (2004) havde et langsommere tempo end det forrig studiealbum, og modtog blandede anmeldelser. Accelerate (2008) skulle bevæge sig væk fra forgængeren, og modtog væsentlig bedre anmeldelser. Collapse into Now (2011) modtog hovedsageligt positive anmeldelser., og det blev gruppens sidste album, idet de i efteråret meddelte at de stoppede som band.

Radio Free Europe (sang)

Denne artikel omhandler Radio Free Europe (sang). Opslagsordet har også en anden betydning, se Radio Free Europe."Radio Free Europe" er en sang af det amerikanske alternative rockband R.E.M., der blev udgivet i 1981 som bandets første single. En genindspillet version, som udkom på debutalbummet Murmur i 1983 blev gruppens gennembrudshit.

Reckoning (R.E.M.-album)

Reckoning er det andet studiealbum fra det amerikanske alternative rockband R.E.M., der blev udgivet i 1984 på I.R.S. Records. Det blev produceret af Mitch Easter og Don Dixon, og albummet blev indspillet i Reflection Sound Studio i Charlotte, North Carolina over 16 dage i december 1983 og januar 1984. Dixon og Easter havde planlagt at indfange noget af lyden fra R.E.M.s liverkoncerter, og brugte binaural recording på adskillige numre. Sanger Michael Stipe behandlede mere dystre emner i teksterne og billedsprog med relation til vand er et tilbagevendende tema på albummet. Ved udgivelsen modtog Reckoning positive anmeldelser og nåede #27 i i USA , hvor RIAA gav det en guldplade. Det toppede som #91 i Storbritannien.

Scott Litt

Scott Litt (født ca. 1954) er en amerikansk musikproducer, der hovedsageligt har arbejdet med alternative rockbands og musikere. Han er bedst kendt for at have produceret seks albums for det amerikansk band R.E.M. under deres mest succefulde periode.

Succumbs

Succumbs er det første videoalbum i fuld længde fra det amerikanske alternative rockband R.E.M.. Det blev udgivet i oktober 1987 og indeholder klip optaget af forsangeren Michael Stipe helt tilbage til midten af 1980'erne, mens bandet indspillede på pladeselskabet I.R.S. Records. Stipe samarbejdede med den lokale kunstner James Herbert på nogle spor.

Albummet blev udgivet på VHS og laserdisc. Alle videoerne er inkluderet på When the Light Is Mine-DVD'en, der blev udgivet i september 2006.

The Animals

The Animals var et engelsk rock-band dannet i 1962, som hentede sin musikalske inspiration fra den amerikanske bluesmusik, navnlig kunstnere som John Lee Hooker og Jimmy Reed, og som bestod af medlemmerne Eric Burdon, Alan Price, Hilton Valentine, John Steel og Bryan Chandler.

Karakteristisk for deres lyd var Eric Burdons dramatiske sangform og Alan Prices intense spil på el-orgel.

Deres største hit fik de i 1964 med deres fortolkning af den amerikanske folkesang "House of the Rising Sun"

På andre sprog

This page is based on a Wikipedia article written by authors (here).
Text is available under the CC BY-SA 3.0 license; additional terms may apply.
Images, videos and audio are available under their respective licenses.