Billede

Et billede er noget kunstigt fremstillet, som gengiver udseendet af et objekt – ofte et fysisk objekt eller en person. Et billede er ikke nødvendigvis kunstigt fremstillet, et genskin skabt af lys der falder naturligt, fx sollys, vil ikke være kunstigt fremstillet da det er skabt af et naturligt fænomen uden hjælp eller opsæting af mennesker.

Billeder kan være todimensionelle som fotografier eller tredimensionelle som statuer. Billeder frembriges typisk med optiske apparater så som kameraer, spejle, linser, teleskoper eller mikroskoper eller gennem naturlige objekter så som det menneskelige øje eller en vandoverflade.

Ordet billede anvendes også bredere om illustrationer som fx kort, grafer eller abstrakte malerier. I denne betydning kan billeder også frembringes manuelt ved tegning, maling, skulptering eller af computer-grafisk teknologi eller kombinationer heraf.

Man taler om et mentalt billede, når der er tale noget man husker eller "ser for sig". Om billede i denne abstrakte og mere overført betydning anvendes udtrykket metafor.

Faust bei der Arbeit
Billede, maleri
Image created with a mobile phone
Optagelse med mobiltelefon af et billede

Se også

Eksterne henvisninger

Teknik og teknologiStub
Denne artikel om teknik eller teknologi er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Achterwehr

Achterwehr er en kommune og en by i det nordlige Tyskland, beliggende under Kreis Rendsborg-Egernførde i delstaten Slesvig-Holsten.

Achterwehr er beliggende 12 km vest for Kiel og omkring 5 km syd for Kielerkanalen og floden Ejderen. Autobahn 210 fra Kiel til Rendsborg passerer nord om Achterwehr,

Achterwehr er sæde for Amt Achterwehr.

Alister Kirby

Alister Graham Kirby (14. april 1886 – 29. marts 1917) var en britisk roer som deltog i OL 1912 i Stockholm.

Burgess blev olympisk mester i roning under OL 1912 i Stockholm. Han vandt i otter sammen med Edgar Burgess, Sidney Swann, Leslie Wormwald, Ewart Horsfall, James Angus Gillan, Arthur Garton, Philip Fleming og Henry Wells (styrmand). Mandskabet repræsenterede Leander Club.

Altinget.dk

Altinget er en partipolitisk uafhængig netavis om dansk politik. Netavisen har en af de største redaktioner på Christiansborg og administration på Ny Kongensgade i København.

Eric Johannesen

Eric Johannesen (født 16. juli 1988) er en tysk roer som har specialiseret sig i otter. Han repræsenterede Tyskland under Sommer-OL 2012 i London, hvor han vandt guld i otteren.

Felttoget i Vestafrika

Navnet Felttoget i Vestafrika (eller Det vestafrikanske felttog) refererer til to slag under 2. verdenskrig: Slaget om Dakar (også kendt som Operation Menace) og Slaget om Gabon, som begge foregik i det sene 1940. De allierede angreb Vichy Franske styrker i franske oversøiske territorier i Vestafrika.

Efter Gabon blev erobret, kontrollerede Frie franske styrker, Fransk Ækvatorialafrika, mens Fransk Vestafrika stadigvæk var under Vichy kontrol, indtil de Allierede gik i land i Nordafrika under (Operation Torch) i november 1942.

Hjerteinsufficiens

Hjerteinsufficiens eller hjertesvigt er et klinisk syndrom, hvor hjertets pumpeevne er nedsat og kroppens behov for blodgennemstrømning derved ikke bliver tilfredsstillet. Hjerteinsufficiens resulterer i en række symptomer, så som åndenød, træthed og væskeophobning (ødemer) i fødderne. Årsagen til hjerteinsufficiens er oftest iskæmisk hjertesygdom, hvor en del af hjertemuskulaturen er gået til grunde.

Interscope Records

Interscope Records er et amerikansk pladeselskab, ejet af Universal Music Group, og er en tredjedel Universal Music Groups Interscope-Geffen-A&M-gruppen.

Kristof Wilke

Kristof Wilke (født 17. april 1985) er en tysk roer som har specialiseret sig i otter. Han repræsenterede Tyskland under Sommer-OL 2012 i London, hvor han vandt guld i otteren.

Live sådan

Live sådan er Gasolin's sjette album, der udkom i 1976.

Lukas Müller

Lukas Müller (født 19. maj 1987) er en tysk roer som har specialiseret sig i otter. Han repræsenterede Tyskland under Sommer-OL 2012 i London, hvor han vandt guld i otteren.

Orehoved Fyr

Orehoved Fyr er et fyrtårn ved den lille havneby Orehoved på det nordlige Falster. Det blev bygget i 1895 på nordvestkysten af kajen, og erstattede et tidligere fyrtårn der var blevet placeret på en mast for enden af jernbanebroen. En blå gasbrænder blev indstalleret i 1912. I 1933 blev der tilføjet et tredje etage til tårnet, hvormed det blev 11 m højt.Fyret er fredet.

Risskov Sogn

Risskov Sogn er et sogn i Århus Nordre Provsti (Århus Stift). Sognet ligger i Aarhus Kommune; indtil Kommunalreformen i 1970 lå det i Hasle Herred (Århus Amt). I Risskov Sogn ligger Risskov Kirke.

I Risskov Sogn findes flg. autoriserede stednavne:

Risskov (bebyggelse)

Skolevangen (bebyggelse)

Strandvænget (bebyggelse)

Vejlby Fed (bebyggelse)

Åkrogen (bebyggelse)

Slaget om Malaya

Slaget om Malaya var en konflikt mellem de britiske Commonwealth styrker, bestående af britiske, indiske, australske og malaysiske styrker, og den kejserlige japanske hær fra 8. december 1941 indtil 31. januar 1942 under 2. verdenskrig.

Angrebet på halvøen blev indledt samtidig med angrebet på Pearl Harbor (på grund af datolinien midt i Stillehavet var det allerede 8. december i Britisk Malaya).

Slaget ved Dieppe

Slaget ved Dieppe, også kendt som Diepperaidet eller Operation Jubilee, var et allieret angreb mod den af tyskerne besatte nordfranske by Dieppe ved Atlanterhavskysten under 2. verdenskrig. Oprindeligt kaldtes angrebet Operation Rutter. Planlægningen begyndte den 25. april 1942 og træningen den 20. maj 1942. Den 7. juli 1942 standsede operationen. Den 10. juli 1942 omdøbtes planen til Operation Jubilee. Den 19. august 1942 angreb omkring 6.000 allierede den stærkt befæstede kyst. De var hovedsageligt canadiere under kommando af General J.H. Roberts og med støtte fra Royal Navy og Royal Air Force. Målet var at erobre en større havn, få erfaring med en landgang, tage fanger og få efterretninger om tyskernes forsvar af Atlanterhavskysten med henblik på en senere større landgangsoperation. Og at lokke det tyske luftvåben, Luftwaffe, ud i en større kamp, hvor den overlegne allierede luftstyrke ville kunne decimere tyskernes flystyrker kraftigt.

Raidet blev af de fleste vurderet til at være en enorm taktisk og militær fiasko. Ingen af de overordnede mål blev opnået, 3.623 af de i alt 6.086 landsatte soldater blev dræbt eller taget til fange, de allieredes luftvåben fik ikke lokket Luftwaffe i kamp, men mistede 119 fly og den britiske flåde mistede 555 mand. Katastrofen ved Dieppe var en vigtig forudsætning for de allierede invasionsplaner og indgik i overvejelserne omkring Operation Overlord, også kendt som D-Dag.

Strynø Kalv

Strynø Kalv er en privatejet ø i Det Sydfynske Øhav vest for Strynø. Arealet af øen er ca. 45 ha. En del af øen er fredet for bevaringen af klokkefrøer.

Stubbekøbing Motorcykel- og Radiomuseum

Stubbekøbing Motorcykel- og Radiomuseum er et teknisk museum i Stubbekøbing på Nordfalster. Det viser historiske motorcykler og radioer og rummer Nordeuropas største samling af veteranmotorcykler.

TCM

TCM (Turner Classic Movies) er en reklamefri kanal med klassiske film. Kanalen blev grundlagt af Amerikaneren Robert Edward "Ted" Turner.

TCM sorterer under Turner Broadcasting System, som også har kanalerne CNN, Cartoon Network og Boomerang i Norden, og som hører i dag under Time Warner. Den kanal, man kan se i Norden, sendes fra London, men firmaet har lokale kontorer i København og Stockholm.

TCM er en 24-timers filmkanal, som viser gamle og nyere film – fra elskede klassikere til moderne mesterværker.

TCM viser også dokumentarer og interviews om film.

Testrup Sogn

Testrup Sogn er et sogn i Vesthimmerlands Provsti (Viborg Stift). Sognet ligger i Vesthimmerlands Kommune; indtil Kommunalreformen i 1970 lå det i Rinds Herred (Viborg Amt). I Testrup Sogn ligger Testrup Kirke.

I Testrup Sogn findes flg. autoriserede stednavne:

Testrup (bebyggelse, ejerlav)

Vesterris (bebyggelse, ejerlav)

Vesterris Plantage (areal)

The Savage Rose (album)

The Savage Rose (The Yellow Album) er The Savage Roses debutalbum fra 1968, udgivet på Polydor. Det blev i 2006 udvalgt som en del af kulturkanonen.

Thorum Sogn

Thorum Sogn er et sogn i Viborg Stift. Indtil Kommunalreformen i 1970 lå det i Nørre Herred (Viborg Amt).

I Thorum Sogn findes flg. autoriserede stednavne:

Hinnerup (bebyggelse, ejerlav)

Koldinghus (Thorum) (bebyggelse)

Lille Thorum (bebyggelse, ejerlav)

Møgelthorum (bebyggelse, ejerlav)

Møjbæksbro (bebyggelse)

Ruseng (bebyggelse)

Sovbæk (bebyggelse)

Sverrig (bebyggelse)

Thorum (bebyggelse)

På andre sprog

This page is based on a Wikipedia article written by authors (here).
Text is available under the CC BY-SA 3.0 license; additional terms may apply.
Images, videos and audio are available under their respective licenses.