Automatic for the People

Automatic for the People er det ottende studiealbum fra det amerikanske alternative rockband R.E.M.. Det blev udgivet af Warner Bros. Records i 1992, hvor det nåede #2 på de amerikanske albumhitlister og affødte seks singler, hvoraf flere er blandt bandets mest populære sange. Albummet har solgt over 18 millioner eksemplarer på verdensplan og bliver betragtet som et af de bedste albums, der blev udgivet i 1990'erne.

Automatic for the People
Studiealbum af R.E.M.
Indspillet Sent 1991- midten af 1992
Udgivet 5. oktober 1992
Genre Alternativ rock
Længde 48:52
Spor 12
Sprog Engelsk
Udgiver Warner Bros.
Producer Scott Litt og R.E.M.
R.E.M.-kronologi
Automatic for the People
(1992)
Professionelle vurderinger
Anmeldernes vurdering
Kilde Vurdering
Allmusic 5/5 stjerner [1]
Blender 5/5 stjerner [2]
Entertainment Weekly A [3]
Los Angeles Times 3.5/4 stjerner [4]
The New York Times Mixed [5]
Robert Christgau 3/3 stjerner [6]
Rolling Stone 5/5 stjerner [7]
Time [8]

Spor

Alle sange er skrevet af Bill Berry, Peter Buck, Mike Mills og Michael Stipe:

No. Title Length
1. "Drive"   4:31
2. "Try Not to Breathe"   3:50
3. "The Sidewinder Sleeps Tonite"   4:06
4. "Everybody Hurts"   5:17
5. "New Orleans Instrumental No. 1"   2:13
6. "Sweetness Follows"   4:19
7. "Monty Got a Raw Deal"   3:17
8. "Ignoreland"   4:24
9. "Star Me Kitten"   3:15
10. "Man on the Moon"   5:13
11. "Nightswimming"   4:16
12. "Find the River"   3:50

Referencer

  1. ^ http://www.allmusic.com/album/r58373
  2. ^ [1] (Website ikke længere tilgængelig)
  3. ^ Sandow, Greg (1992-10-16). Automatic for the People Review | Music Reviews and News. Entertainment Weekly. Hentet 2011-09-22.
  4. ^ Cromelin, Richard (1992-10-04). "Record Rack: Playfulness, Profundity From a Rusticated R.E.M.". articles.latimes.com (Los Angeles Times). Hentet 2011-10-01.
  5. ^ Powers, Ann (1992-10-11). RECORDINGS VIEW; A Weary R.E.M. Seems Stuck in Midtempo. New York Times. Hentet 2011-09-22.
  6. ^ Christgau, Robert. Cg: R.E.M. RobertChristgau.com. Hentet 2011-09-22.
  7. ^ Evans, Paul (1992-10-29). Automatic For The People : R.E.M. : Review. Rolling Stone. Arkiveret fra originalen 2009-01-16. Hentet 2012-08-26.
  8. ^ Garcia, Guy (1992-11-23). That Sinking Feeling. TIME. Hentet 2011-09-22.

Eksterne henvisninger

AlbumStub
Denne artikel om et musikalbum er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Musik
Danish Music Awards

Danish Music Awards (forkortet DMA) er en dansk prisuddeling inden for populærmusik, der har været en årlig begivenhed siden 1989. Bag prisen står den danske afdeling af pladeselskabernes internationale brancheorganisation IFPI.

De to første år kaldtes arrangementet IFPI-prisen, hvorefter det skiftede navn til Dansk Grammy. Det nuværende navn, Danish Music Awards, er fra 2001, hvor højesteret slog fast, at arrangørerne af den amerikanske Grammy-uddeling, Recording Academy, har eneret til navnet Grammy.

Drive (R.E.M.-sang)

"Drive" er en sang af det alternative rockband R.E.M.. Den udkom som førstesinglen fra gruppens ottende studiealbum Automatic for the People i 1992. Selvom den ikke var lige så kommercielt succesfuld som de tidligere førstesingler "Losing My Religion," "Stand" og "The One I Love" i USA, så blev det R.E.M.'s næststørste hit på UK Singles Charts på dette tidspunkt, hvor den toppede som nummer 11. Den toppede som nummer 28 på Billboard Hot 100. Sangen nåede nummer 1 på Modern Rock Tracks og nummer 2 på Mainstream Rock Tracks.

På trods af sangens succesen og popularitet, var den ikke med på gruppens opsamlingsalbum In Time: The Best of R.E.M. 1988–2003 fra Warner Bros. Records. En liveversion af sangen var dog inkluderet på dobbelt CD specialudgaven af In Time, som indeholdt sjældne sange, liveversioner og B-sider. Denne version var en "funk"-version, der aldrig er blevet optaget i et studie.

Det er den første sang, som Michael Stipe har skrevet på en computer.Sangen er inkluderet på live DVD'en Perfect Square fra 203, live CD/DVD R.E.M. Live fra 2007 og livealbummet Live at The Olympia (og den medfølgende DVD This Is Not a Show). Sangen blev også samplet til Eminems sang "Space Bound", på hans album Recovery fra 2010.

B-siden, "Winged Mammal Theme", er omarbejdelse af "Batman Theme", der oprindeligt skulle have optrådt i Batman Returns; sangen blev ikke brugt i den endelige version af filmen.

Everybody Hurts

"Everybody Hurts" er en sang af det alternative rockband R.E.M.. Den blev oprindeligt udgivet på albummet Automatic for the People i 1992, men blev også udgivet som en single i 1993. Den toppede som nummer 29 på Billboard Hot 100, og toppede i top ti i Canada, Australien, Storbritannien, Irland og Frankrig.

I 2010 blev den genudgivet som en støttesingle til ofrene for jordskælvet i Haiti.

Find the River

"Find the River" er en sang af det alternative rockband R.E.M., der blev udgivet som den sidste single fra deres ottende studiealbum Automatic for the People. Det var det tolvte og sidste nummer på denne anmelderroste udgivelse. Sanget nåede ikke ind på Billboard Hot 100 og nåede heller ikke højt op på UK Singles Charts, hvor den toppede som nummer 54 i december 1993. Det var den første R.E.M.-sang der ikke nåede ind i top 40 siden "Get Up" fra 1989.

Om sangens baggrundsvokal har Mike Mills udtalt til Melody Maker: "'Harborcoat' fra Reckoning fik mig, Michael og Bill til at lave helt forskellige ting, og alligevel virker det sammen. Pga. produktionen insisterede vi på Mitch og Don, hvilket jeg ved må have været enormt frustrerende for dem, og det er derfor svært at gennemskue præcis hvad der foregår. VI forsøgte igen på "Find The River." Jeg havde en ide om at Bill og jeg skulle lave nogle harmonier uden at lytte til hiannden. Det er fantastisk fordi mine er angst-drevne emontionelle ting, og Bills er virkelig lavmælte og passive. De er modsatte ender af spektret, men der er der begge tog, og det er det smukke."Musikvideoen blev indspillet i september 1992 i Malibu, Californien, og den blev instrueret af Jodi Wille. Den viser en afpildet studieoptræden med bandet og kunstneren Henry Hill fra Los Angeles. I An Hour with R.E.M., som blev vist på MTV UK inden bandets optræden i Kölner Dom i 2001 som blev vist på TV, introducerede Mills videoen og forklarede at han valgte den "fordi... jeg har aldrig set den og jeg har absolut ingen ide om, hvad der er i den."

I Warner Bros. promo-video for Automatic for the People ses bandet optræde med sangen live i deres øverum i Clayton Street.

GAFFA-Prisen

GAFFA-Prisen er en dansk prisuddeling inden for populærmusik, der har været en årlig begivenhed siden 1991. Bag prisen står det danske musikmagasin Gaffa.

In Time - The Best of R.E.M. 1988-2003

In Time: The Best of R.E.M. 1988–2003 er et opsamlingsalbum af det amerikanske alternative rockband R.E.M. udgivet 27. oktober 2003. De inkluderer sange, som bandet har inspillet hos Warner Bros. Records fra albummet Green fra 1988 til Reveal i 2001 og yderligere to nye sange; "Bad Day" og "Animal".

Albummet var en stor succes i Storbritannien og det tiende bedst sælgende album i 2003 og det 49'ende bedste sælgende album i 2000'erne.Sangen "Shiny Happy People" blev med vilje udeladt fra albummet, selv om det har været et af bandets største hits. Sangen "Drive" blev også udeladt til fordel for "The Sidewinder Sleeps Tonite" fra Automatic for the People. "Bang and Blame" og "Bittersweet Me", der også være hits for bandet blev udeladt af uvisse årsager.

Liste over sange indspillet af R.E.M.

Dette er liste over sange indspillet og udgivet af det amerikanske alternative rockband R.E.M.. Listen inkluderer kun sange, hvor hele bandet medvirker (Berry, Buck, Mills og Stipe 1983-1997; Buck, Mills og Stipe 1998-2011). Sideprojekter, inklusive bidrag af solokunstnere med bandet er ikke inkluderet. Listen består hovedsageligt af studieindspilninger. Remix- og live-indspilninger er ikke listet separat medmindre sangen kun blev udgivet i dette format Albumsingler er listet som udgivet på deres respektive albums. Hver sang er kun opgivet én gang bortset fra deres første single fra Hib-Tone.

Man on the Moon (sang)

"Man on the Moone" er en sang af det alternative rockband R.E.M., og den blev udgivet som den anden single fra deres album Automatic for the People fra 1992. Teksten blev skrevet af forsangeren Michael Stipe, og musikken blev skrevet af trommeslager Bill Berry og guitarist Peter Buck, og sangen er krediteret til hele bandet som alle deres øvrige sange. Sangen blev godt modtaget af kritikerne, og den toppede som nummer 30 Billboard Hot 100 og som nummer 18 på UK Singles Chart. Det er en af R.E.M.'s mest populære sange og den blev inkluderet på opsamlingsalbummene In Time: The Best of R.E.M. 1988–2003 og Part Lies, Part Heart, Part Truth, Part Garbage 1982–2011.

Teksten er en hyldest til komiker og performer Andy Kaufman, og den indeholder adskillige referencer til hans karriere, inklusive hans Elvis-imitation, wrestling, og filmen My Breakfast with Blassie. Sangens titel og omkvæd refererer til konspirationsteorier om månelandingen som en hentydning til rygter om at Kaufmans død i 1984 blev forfalsket. Sangen fik navn til Miloš Formans film baseret op Kaufmans liv, og den blev brugt i filmen og var med på soundtracket.

Monster (album)

For alternative betydninger, se Monster (flertydig). (Se også artikler, som begynder med Monster)Monster er det niende studiealbum fra det amerikanske alternative rockband R.E.M.. Det blev produceret af bandet i samarbejde med Scott Litt, og Monster var et stilistisk skifte i forhold til de tidligere albums Out of Time (1991) og Automatic for the People (1992), og bestod af høje distortede guitartoner og simple sange. Forsangeren Michael Stipes tekster handlede om berømthed og det følger, som han sang ved at påtage sig forskellige karakterroller. Singlen "What's the Frequency, Kenneth?" gjorde at Monster debuterede som #1 på de amerikanske hitlister. Bandet lavede en promotionkoncertturne for albummet for første gang siden 1989.

Nightswimming

"Nightswimming" er en sang af det alternative rockband R.E.M. Den blev udgivet i 1993 som den femte single fra gruppens ottende studiealbum Automatic for the People (1992). "Nightswimming" er en ballede med sangeren Michael Stipe akkompagneret af bassisten Mike Mills på klaver (tekst og musik er skrevet af hver af dem, men er krediteret som hele gruppen som sædvanlig), et strengearrangement af den tidligere bassist i Led Zeppelin John Paul Jones, og en prominent obo af Deborah Workman i den sidst den af sangen. Stipe synger om en gruppe venner der nøgenbader om natten, og trækker på en lignende oplevelse fra bandets tidlige dage.

Out of Time (R.E.M.-album)

For alternative betydninger, se Out of Time. (Se også artikler, som begynder med Out of Time)Out of Time er det syvende studiealbum af det alternative rockband R.E.M., og blev udgivet på Warner Bros. Records i 1991. Med Out of Time voksede R.E.M.'s status fra at være et kultband til et stort internationalt navn. Albummet toppede albumhitlisterne i både USA og Storbritannien, og var den amerikanske albumchert i 109 uger i træk, og nåede to gange at toppe listen. Det tilbragte 183 uger på de britiske hitlister og havde en enkelt uge som #1. Albummet solgte mere end 4,5 mio. eksemplarer i USA alene, og over 18 mio. eksemplarer på verdensplan.. Albummet vandt tre Grammy Awards: en som Best Alternative Music Album, og to for den første single, "Losing My Religion", der også blev en af bandets mest populærer sange.

Part Lies, Part Heart, Part Truth, Part Garbage 1982–2011

Part Lies, Part Heart, Part Truth, Part Garbage 1982–2011 er opsamlingsalbum af det amerikanske alternative rockband R.E.M. udgivet i 2011. Det er det første opsamlingsalbum, der indeholder bandets tidlige materiale som blev udgivet på I.R.S. Records.

Albummets udgivelse blev proklameret d. 21. september 2011 samtidig med at bandet offentliggjorde at det gik i opløsning.

R.E.M.

Ikke at forveksle med R. E. M. og Rapid Eye Movement.R.E.M. var et amerikansk rockband fra Athens i Georgia, der blev dannet i 1980 af trommeslager Bill Berry, lead guitaristen Peter Buck, bassisten Mike Mills og forsangeren Michael Stipe. Som et af de første alternative rockbands blev R.E.M. kendt for Bucks ringende, arpeggio guitarstil, Stipes særlige vokale kvalitet og obskure tekster og Mills melodisk bas. R.E.M. udgav deres første single—"Radio Free Europe"—i 1981 på det uafhængige pladeselskab Hib-Tone. Singlen blev fulgt op af EP'en Chronic Town i 1982, der var gruppens første udgivelse på I.R.S. Records. I 1983 udgav bandet deres kritikerroste debutalbum, Murmur, og opbyggede herefter deres ry over de næste par år med efterfølgende udgivelser, konstant turne og støtte fra college radio. Efter flere år med succes i den musikalske undergrund opnåede R.E.M. bred popularitet med deres single "The One I Love" i 1987. Gruppen skrev kontrakt med Warner Bros. Records i 1988 og begyndte at gå ind i politiske og miljømæssige debatter, mens de spillede koncerter på store scener over hele verden.

I begyndelsen af 1990, da den alternative rock begyndte at opleve bredere succes, blev R.E.M. betragtet som genrens pionere af bands som Nirvana og Pavement. Gruppen udgav deres to mest succesfulde albums, Out of Time (1991) og Automatic for the People (1992), der afveg fra bandets etablerede lyd og gjorde dem internationalt berømte. Særligt hittet "Losing My Religion" fra 1991 var med til at slå gruppens navn fast på verdensplan. R.E.M.'s udgivelse Monster (1994), vendte tilbage til en mere rockorienteret lyd, men fortsatte deres succes. Bandet begyndte deres første turne i seks år i forbindelse med albummet; turneen blev forfulgt af sundhedsmæssige problemer for tre af gruppens medlemmer.

I 1996 forlængede R.E.M. deres kontrakt med Warner Bros. for 80 millioner dollars, der på dette tidspunkt var den dyreste pladekontrakt nogensinde. Udgivelsen New Adventures in Hi-Fi klarede sig meget dårligere end forventet på trods af gode anmeldelser. Det følgende år forlod Bill Berry bandet, mens Stipe, Buck og Mills fortsatte som en trio. De følgende år ændrede de deres musikalske stil lidt, og fortsatte karrieren ind i næste årti med blandede anmeldelser og svingende kommerciel succes, på trods af at de havde solgt mere end 85 millioner albums på verdensplan, og derved var blevet blandt de verdens bedst sælgende musikere nogensinde. I 2007 blev bandet optaget i Rock and Roll Hall of Fame, i det første år, hvor de kunne vælges. R.E.M. gik fra hinanden i venskabelighed i september 2011, hvilket blev annonceret på deres hjemmeside.

R.E.M.'s diskografi

Det amerikanske alternative rockband R.E.M. har udgivet 15 studiealbums, tre livealbums, 14 opsamlingsalbums, ét remixalbum, ét soundtrack, 12 videoalbum, syv EP’er, 63 singler og 77 musikvideoer. Gruppen blev dannet i 1980 af sangeren Michael Stipe, guitaristen Peter Buck, bassisten Mike Mills og trommeslageren Bill Berry. R.E.M. var afgørende for udviklingen af den alternative rockgenre. Deres musikstil har inspireret adskillige andre alternative rockbands og musikere, og bandet er et af de første alternative rocknavne, der formåede at slå igennem med kommerciel succes. R.E.M. har solgt over 85 millioner eksemplarer af deres studiealbums på verdensplan, hvilket gør dem til en af de bedst-sælgende grupper nogensinde.Gruppens første single var "Radio Free Europe og udkom i 1981, og året efter udkom EP'en Chronic Town. De skrev kontrakt med I.R.S. Records og udgav debutalbummet Murmur i 1983, som blev en succes. Året efter udkom Reckoning, der også fik gruppen på hitlisterne i Storbritannien, og de opbyggede kultstatur i undergrundsmiljøet og blev spillet på college radio, hvor de var kendt for deres kryptiske og mumlende tekster. Med deres tredje album, Fables of the Reconstruction fra 1984, ændrede gruppen stil og fik en ny producer. Under indspilningen var gruppen ved at gå fra hinanden. I 1984 udkom Lifes Rich Pageant, hvor Stipes vokal var mere i front, og deres musik begyndte at blive spillet på kommercielle radiostationer.Document fra 1987 blev gruppens egentlige gennembrud. Albummet indeholdt nogle meget politiske tekster, og særligt "The One I Love" var med til at bringe R.E.M. ud til en mere bred skare, og albummet solgte som det første af gruppens udgivelser over 1 millioner eksemplarer. De skrev herefter kontrakt med Warner Bros. Records og udgav Green i 1987, hvor gruppen eksperimenterede med deres lyd. Out of Time udkom i 1990 og gav R.E.M. deres internationale succes. Førstesinglen "Losing My Religion" nåede ind på hitlister over hele verden, og toppede flere af dem som nummer 1. Det blev også deres højest placerede single på Billboards singlehitliste. Gruppen modtog adskillige nomineringer ved Grammy Award for albummet. I 1992 udkom Automatic for the People, der var mere rocket en forgængerne. Singlerne "Drive", "Man on the Moon" og "Everybody Hurts" nåede alle ind på amerikanske single Top 40. Monster (1994) blev endnu en succes, mens New Adventures in Hi-Fi (1996) klarede sig markant dårligere end forventet. Berry forlod gruppen i 1997. Gruppen fortsatte som en trio, og Up udkom året, men blev en relativ fiasko. Reveal (2000) klarede sig bedre end forgængeren, og "Imitation of Life" havde succes i Storbritannien. Et opsamlingsalbum med materiale fra 1988-2003 udkom i 2003 og solgte godt i mange lande, og særligt i Storbritannien. Around the Sun (2004) havde et langsommere tempo end det forrig studiealbum, og modtog blandede anmeldelser. Accelerate (2008) skulle bevæge sig væk fra forgængeren, og modtog væsentlig bedre anmeldelser. Collapse into Now (2011) modtog hovedsageligt positive anmeldelser., og det blev gruppens sidste album, idet de i efteråret meddelte at de stoppede som band.

R.E.M. Live

R.E.M. Live er et livealbum af det amerikanske alternative rockband R.E.M. udgivet i 2007. Det blev optaget til en koncert i Point Theatre, Dublin, Irland d. 25.-26. februar 2005. Koncerten var en del af deres Around the World Tour, i forbindelse med udgivelsen af deres 13. studiealbum Around the Sun.

Scott Litt

Scott Litt (født ca. 1954) er en amerikansk musikproducer, der hovedsageligt har arbejdet med alternative rockbands og musikere. Han er bedst kendt for at have produceret seks albums for det amerikansk band R.E.M. under deres mest succefulde periode.

The Automatic Box

The Automatic Box er en fire-disks opsamlingsalbum fra det amerikanske alternative rockband R.E.M., de blev udgivet i Tyskland i december 1993. Det var primært en samling af B-sider fra gruppens studiealbum Automatic for the People, der blev udgivet året inden, selvom disk fire indholder B-sider fra singler udgivet omkring Green (samlet på vinyl-boks sættet Singleactiongreen). "It's a Free World Baby," "Fretless," "Mandolin Strum" og "Organ Song" stammer fra indspilningen af Out of Time, hvor de ikke kom med. Det er en del af Warner Bros. Records serien sammen med Red Hot Chili Peppers Live Rare Remix Box.

The Best of R.E.M.

The Best of R.E.M. er et opsamlingsalbum fra det amerikanske alternative rockband R.E.M.. Det blev udgivet i 1991 kort efter studiealbummet Out of Time, der blev udgivet på Warner Bros., opsamlingsalbummet blev dog udgivet på deres gamle pladeselskab I.R.S..

Albummet blev kun udsendt i Storbritannien, New Zealand, Australien og Brasilien, med noter fra Remarks: The Story of R.E.M. af Tony Fletcher. Der var ikke særlige mix-versioner (modsat opsamlingsalbummet Eponymous), da alle sange findes på tidligere udgivelser.

Tre sange blev taget fra hver af deres fem stuediealbums, og en sang blev taget fra bandets første EP; Chronic Town, og der er således 16 sange på albummet.

The Sidewinder Sleeps Tonite

"The Sidewinder Sleeps Tonite" er en sang af det alternative rockband R.E.M., og den blev udgivet som den anden single fra deres album Automatic for the People fra 1992. Den er inspireret af sangen "The Lion Sleeps Tonight", både mht. titlen og opbningsomkvædet.. Bandet brugte "The Lion Sleeps Tonight" som en B-side til singlen. Den blev udgivet i 1992 på gruppens album Automatic for the People, og den blev senere udgivet som en single i 1993, hvor den nåede nummer 17 på UK Singles Chart.Sangen var inkluderet på R.E.M.'s Warner Bros. "best of" album In Time: The Best of R.E.M. 1988–2003 i 2003, som en af de fire sange fra Automatic for the People på opsamlingsalbummet. I albumnoterne bemærkede Peter Buck remarked: "vi inkluderede denne sang op Automatic for at gøre op med den fremherskende stemning på albummet. Teksten omhandledede dødeligehed, tidens gange, selvmord og familie, og vi følte at et lyspunkt var nødvendigt. I retrospekt så er konsensus i bandet, at den måske var lidt for letsindig."

Medlemmer
Personel
Managere
Studiealbums
Opsamlingsalbum
EP'er
Andre albums
Singler
Andre sange
Videoalbums
Relaterede artikler

På andre sprog

This page is based on a Wikipedia article written by authors (here).
Text is available under the CC BY-SA 3.0 license; additional terms may apply.
Images, videos and audio are available under their respective licenses.