Athens (Georgia)

Disambig bordered fade.svg Denne artikel omhandler byen Athens (Georgia). Der er også andre byer med dette navn, se Athens (flertydig).
Athens
Athens City Hall from NE corner
Overblik
Land USA USA
Delstat Georgia
County Clarke County
Demografi
 - Areal 306 km²
 - Befolkningstæthed 377 pr. km²
Andet
Hjemmeside www.athensclarkecounty.com
Oversigtskort
Georgias beliggenhed i USA
Georgias beliggenhed i USA

Koordinater: 33°56′58″N 83°22′12″V / 33.94944°N 83.37000°V Athens er en by i den nordøstlige del af staten Georgia i USA med 115.452(2010) indbyggere. Byen er administrativt centrum i det amerikanske county Clarke County.

Ekstern henvisning

Byen Athens officielle hjemmeside (engelsk)

USA's geografiStub
Denne artikel om USA's geografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Geografi
  1. ^ Oplysningen er fra Wikidata, som ikke har kilder til den.
Athens

Se Athen for artiklen om Grækenlands hovedstadAthens er navnet på adskillige byer.

B-52's

The B-52s er et amerikansk rockband dannet i Athens i 1976. Den originale gruppe bestod af Fred Schneider (vokal, koklokke), Kate Pierson (vokal, keyboard), Cindy Wilson (vokal, tamburin, bongotrommer), Ricky Wilson (guitar) og Keith Strickland (trommer). Da Ricky Wilson døde i 1985 skiftede Strickland til at spille guitar. Derudover kom Tracy Wormworth (bas) og Sterling Campbell som overtog trommerne, samt Paul Gordon (keyboard).

Bang and Blame

"Bang and Blame" er en sang af det alternative rockband R.E.M., der blev udgivet som den anden single fra deres albums Monster i 1994. Det er den sidste af gruppens sange, der nåede ind i Top 20 på Billboard Hot 100, hvor den toppede som nummer 19, og det er den sidste af deres sange, der nåede nummer 1 på Modern Rock Tracks-hitlisten.

Når albumversionen af sangen er færdig med at spille følger et unavngivet instrumentalnummer med tremolo-effekter og en forstærket bas, som varer omkring 30 sekunder, før den fader ud.

Sangen var den mest succesfulde single fra gruppen i USA siden "Shiny Happy People" i 1991. Efter "Bang and Blame" formåede banden ikke få en single, der kunne matche dens succes. På trods af dette er den hverken med på In Time: The Best of R.E.M. 1988–2003 eller Part Lies, Part Heart, Part Truth, Part Garbage 1982–2011.

"Bang and Blame" blev brugt tv-serien Cold Case i episoden "Blackout", i den danske tv-serie Charlot og Charlotte, der er instrueret af Ole Bornedal, i det britiske komediedrama My Mad Fat Diary i episoden "Not I" og i den amerikanske sæbeopera Melrose Place i episoden "No Strings Attached". Sangen blev også brugt i "Weird Al" Yankovics polkamedley "The Alternative Polka" fra hans album Bad Hair Day, der udkom i 1996. Coveret af singlen minder til dels om coveret af Nirvanas single "Pennyroyal Tea" fra 1994

Creek

Creek, også kaldt for Creek Konføderationen, er det engelske navn for muskogee-folket (eget navn Mvskoke), er en gruppe af oprindelige folk fra de sydøstlige skovområder i USA.Creek er efterkommere af Mississippikulturens befolkning, der byggede bemærkelsesværdige jordhøje omkring Mississippifloden. Creek boede oprindeligt i de sydøstlige områder i nærheden af Mississippifloden, det vil sige i Tennessee, Georgia og det nordlige Florida.

Efter creek-krigen (1813-1814) blev de tvunget til at afgive store dele af deres jord, og fra 1830 blev de tvangsflyttet af den amerikanske regering til Oklahoma, Alabama, Louisiana og Texas ved brug af Indian Removal Act, som fjernede de indfødte og overtog alle deres jordbesiddelser.Creek taler muskogee og hitchiti-mikasuki-sprog fra muskogee-sprogfamilien.

De første europæere, der havde kontakt med creek, var de spanske kolonister, der ankom til området omkring Mississippifloden i det 16. århundrede og straks påbegyndte intensiv missionering med opførelse af spanske klostre. Franske og engelske erobrere satsede dog på handel med creek i første omgang, ikke omvendelse til kristendom, der først kom senere med mere kolonisation. Creek var af de engelske kolonister anset som en af de fem "civiliserede" stammer. Især under George Washingtons "plan for civilisation af indianerne", skulle creek være den første stamme, der skulle forbedres og civiliseres til at være ligesom hvide, og de fire andre civiliserede stammer skulle følge efter. George Washington mente, at indianerne havde rettigheder, men at deres samfund var ikke noget værd i forhold til europæisk civilisation. Han og andre kolonister og præsidenter efter ham som Thomas Jefferson mente, at så snart de indfødte begyndte at bruge privat ejerskab i stedet for fælleseje, blive fastboende i stedet for nomader, gå over til landbrug i stedet for at jage og samle, sende børn i skole og blive kristne, så ville de endelig blive accepterede af hvide amerikanere.

Jeff Daniels

Jeffrey Warren "Jeff" Daniels (født 19. februar 1955 i Athens, Georgia, USA) er en amerikansk filmskuespiller.

Han fik sin filmdebut i Ragtime (1981). Han havde sympatiske roller i bl.a. Terms of Endearment (Tid til kærtegn, 1983), The Purple Rose of Cairo (Den røde rose fra Cairo, 1985), Something Wild (Vild og blodig, 1986) og Arachnophobia (Araknofobi, 1990). Han spillede mod Jim Carrey i biografsuccesen Dumb & Dumber (Dum og dummere, 1994), og har siden spillet karakterroller i film som Pleasantville (Pænhedens by, 1998), Blood Work (2002), The Hours (2002), Good Night, and Good Luck (2005) og Infamous (Berygtet, 2006).

John Kasay

John David Kasay (født 27. oktober 1969 i Athens, Georgia, USA) er en tidligere amerikansk footballspiller, der spillede i NFL som place kicker. Hans karriere strakte sig fra 1991 til 2011, og han repræsenterede Seattle Seahawks, New Orleans Saints og Carolina Panthers.

Kasay var en del af det Carolina Panthers-hold, der i 2004 tabte Super Bowl XXXVIII til New England Patriots. En enkelt gang, tilbage i 1996, blev han udtaget til Pro Bowl, NFL's All Star-kamp.

Kim Basinger

Kimila Ann "Kim" Basinger (født 8. december 1953 i Athens, Georgia, USA), er en amerikansk skuespiller og tidligere model.

Hun modtog i Oscar i 1998 for bedste kvindelige birolle i filmen L.A. Confidential.

Etnisk set er hun af tysk, irsk, svensk og cherokee afstamning.

Losing My Religion

"Losing My Religion" er en sang af det alternative rockband R.E.M. Sangen blev udgivet som den første single fra gruppens album Out of Time (1991). Den bygger på et mandolinriff og "Losing My Religion" blev et usandsynligt hit for gruppen, der skaffede dem stor spilletid på alverdens radioer samt på MTV som følge af dens kritikerroste musikvideo. Sangen blev den højeste placerede i på de amerikanske hitlister, blandt gruppens udgivelser, hvor den nåede nummer 4 på Billboard Hot 100. "Losing My Religion" var med til at øge gruppens popularitet voldsomt og udbrede kendskabet til R.E.M., og sangen er fortsat blandt gruppens mest kendte numre. Den blev nomineret til syv Grammy Awards, og vandt to for Best Pop Performance by a Duo or Group with Vocal and Bedste korte musikvideo.

Oh My Heart

"Oh My Heart" er en sang af det amerikanske alternative rockband R.E.M. Den blev udgivet som den tredje single fra gruppens femtende studiealbum, Collapse into Now, den 1. februar 2011. Musikvideoen er instrueret Jem Cohen.

Som en hyldest til bandet, der blev dannet i Athens, Georgia, bruger University of Georgia sangen i adskillige offentlige servicemeddelelser under sports-begivenheder.

Phosphorescent

Matthew Houck, bedre kendt som Phosphorescent er en amerikansk singer-songwriter

R.E.M.

Ikke at forveksle med R. E. M. og Rapid Eye Movement.R.E.M. var et amerikansk rockband fra Athens i Georgia, der blev dannet i 1980 af trommeslager Bill Berry, lead guitaristen Peter Buck, bassisten Mike Mills og forsangeren Michael Stipe. Som et af de første alternative rockbands blev R.E.M. kendt for Bucks ringende, arpeggio guitarstil, Stipes særlige vokale kvalitet og obskure tekster og Mills melodisk bas. R.E.M. udgav deres første single—"Radio Free Europe"—i 1981 på det uafhængige pladeselskab Hib-Tone. Singlen blev fulgt op af EP'en Chronic Town i 1982, der var gruppens første udgivelse på I.R.S. Records. I 1983 udgav bandet deres kritikerroste debutalbum, Murmur, og opbyggede herefter deres ry over de næste par år med efterfølgende udgivelser, konstant turne og støtte fra college radio. Efter flere år med succes i den musikalske undergrund opnåede R.E.M. bred popularitet med deres single "The One I Love" i 1987. Gruppen skrev kontrakt med Warner Bros. Records i 1988 og begyndte at gå ind i politiske og miljømæssige debatter, mens de spillede koncerter på store scener over hele verden.

I begyndelsen af 1990, da den alternative rock begyndte at opleve bredere succes, blev R.E.M. betragtet som genrens pionere af bands som Nirvana og Pavement. Gruppen udgav deres to mest succesfulde albums, Out of Time (1991) og Automatic for the People (1992), der afveg fra bandets etablerede lyd og gjorde dem internationalt berømte. Særligt hittet "Losing My Religion" fra 1991 var med til at slå gruppens navn fast på verdensplan. R.E.M.'s udgivelse Monster (1994), vendte tilbage til en mere rockorienteret lyd, men fortsatte deres succes. Bandet begyndte deres første turne i seks år i forbindelse med albummet; turneen blev forfulgt af sundhedsmæssige problemer for tre af gruppens medlemmer.

I 1996 forlængede R.E.M. deres kontrakt med Warner Bros. for 80 millioner dollars, der på dette tidspunkt var den dyreste pladekontrakt nogensinde. Udgivelsen New Adventures in Hi-Fi klarede sig meget dårligere end forventet på trods af gode anmeldelser. Det følgende år forlod Bill Berry bandet, mens Stipe, Buck og Mills fortsatte som en trio. De følgende år ændrede de deres musikalske stil lidt, og fortsatte karrieren ind i næste årti med blandede anmeldelser og svingende kommerciel succes, på trods af at de havde solgt mere end 85 millioner albums på verdensplan, og derved var blevet blandt de verdens bedst sælgende musikere nogensinde. I 2007 blev bandet optaget i Rock and Roll Hall of Fame, i det første år, hvor de kunne vælges. R.E.M. gik fra hinanden i venskabelighed i september 2011, hvilket blev annonceret på deres hjemmeside.

Remington Arms

Remington Arms er en stor amerikansk producent af rifler, jagtgeværer, andre skydevåben, revolvere og ammunition. Remington lægger også navn til en række produkter indenfor jagt og skydning, som er fremstillet af andre virksomheder.

Firmaet blev grundlagt i 1816 af Eliphalet Remington i Ilion, New York, som E. Remington and Sons. Det er det ældste firma i USA som stadig fremstiller dets oprindelige produkt, og er den ældste til stadighed drevne fremstillingsvirksomhed i Nordamerika. Det er den eneste virksomhed i USA som både fremstiller våben og ammunition indenlands, og er det største amerikanske producent af jagtgeværer og rifler. Remington producerer igen håndvåben i forbindelse med 100 års jubilæet for indførsel af den legendariske pistol Colt model 1911 i cal. 45 acp i det amerikanske forsvar. Remington lavede denne model under 1 verdenskrig pga. det store behov. Den nye pistol blev introduceret i 2011 som Remington 1911 R1. Produkterne sælges i over 60 lande.

Remington har udviklet eller tilpasset flere patroner end nogen anden producent af skydevåben eller ammunition i verden.

Remington ejes af Cerberus Capital Management.

USA's største byer

USA's største byer, hvor samtlige byer har over 100.000 indbyggere i 2000 sorteret efter størrelse. Tallene er for de egentlige byer, inklusive forstæder vil tallene være større og nogle af placeringerne forskellige.

New York, New York – 8.008.278

Los Angeles, Californien – 3.694.820

Chicago, Illinois – 2.896.016

Houston, Texas – 1.953.631

Philadelphia, Pennsylvania – 1.517.550

Phoenix, Arizona – 1.321.045

San Diego, Californien – 1.223.400

Dallas, Texas – 1.188.580

San Antonio, Texas – 1.144.646

Detroit, Michigan – 951.270

San Jose, Californien – 894.943

Indianapolis, Indiana – 791.926

San Francisco, Californien – 776.733

Jacksonville, Florida – 735.617

Columbus, Ohio – 711.470

Louisville, Kentucky – 693.604

Austin, Texas – 656.562

Baltimore, Maryland – 651.154

Memphis, Tennessee – 650.100

Milwaukee, Wisconsin – 596.974

Boston, Massachusetts – 589.141

Washington D.C. – 572.059

Nashville, Tennessee – 569.891

El Paso, Texas – 563.662

Seattle, Washington – 563.374

Denver, Colorado – 554.636

Charlotte, North Carolina – 540.828

Fort Worth, Texas – 534.694

Portland, Oregon – 529.121

Oklahoma City, Oklahoma – 506.132

Tucson, Arizona – 486.699

New Orleans, Louisiana – 484.674

Las Vegas, Nevada – 478.434

Cleveland, Ohio – 478.403

Long Beach, Californien – 461.522

Albuquerque, New Mexico – 448.607

Kansas City, Missouri – 441.545

Fresno, Californien – 427.652

Virginia Beach, Virginia – 425.257

San Juan, Puerto Rico – 421.958

Atlanta, Georgia – 416.474

Sacramento, Californien – 407.018

Oakland, Californien – 399.484

Mesa, Arizona – 396.375

Tulsa, Oklahoma – 393.049

Omaha, Nebraska – 390.007

Minneapolis, Minnesota – 382.618

Honolulu, Hawaii – 371.657

Miami, Florida – 362.470

Colorado Springs, Colorado – 360.890

Saint Louis, Missouri – 348.189

Wichita, Kansas – 344.284

Santa Ana, Californien – 337.977

Pittsburgh, Pennsylvania – 334.563

Arlington, Texas – 332.969

Cincinnati, Ohio – 331.285

Anaheim, Californien – 328.014

Toledo, Ohio – 313.619

Tampa, Florida – 303.447

Buffalo, New York – 292.648

Saint Paul, Minnesota – 287.151

Corpus Christi, Texas – 277.454

Aurora, Colorado – 276.393

Raleigh, North Carolina – 276.093

Newark, New Jersey – 273.546

Lexington, Kentucky – 260.512

Anchorage, Alaska – 260.283

Riverside, Californien – 255.166

Saint Petersburg, Florida – 248.232

Bakersfield, Californien – 247.057

Stockton, Californien – 243.771

Birmingham, Alabama – 242.820

Jersey City, New Jersey – 240.055

Norfolk, Virginia – 234.403,

Baton Rouge, Louisiana – 227.818

Hialeah, Florida – 226.419

Lincoln, Nebraska – 225.581

Greensboro, North Carolina – 223.891

Plano, Texas – 222.030

Rochester, New York – 219.773

Glendale, Arizona – 218.812

Akron, Ohio – 217.074

Garland, Texas – 215.768

Madison, Wisconsin – 208.054

Fort Wayne, Indiana – 205.727

Bayamon, Puerto Rico – 203.499

Scottsdale, Arizona – 202.705

Fremont, Californien – 203.413

Montgomery, Alabama – 201.568

Shreveport, Louisiana – 200.145

Augusta, Georgia – 199.775

Lubbock, Texas – 199.564

Chesapeake, Virginia – 199.184

Mobile, Alabama – 198.915

Des Moines, Iowa – 198.682

Grand Rapids, Michigan – 197.800

Richmond, Virginia – 197.790

Yonkers, New York – 196.086

Spokane, Washington – 195.629

Glendale, Californien – 194.973

Tacoma, Washington – 193.556

Irving, Texas – 191.615

Huntington Beach, Californien – 189.594

Modesto, Californien – 188.856

Durham, North Carolina – 187.035

Columbus, Georgia – 186.291

Orlando, Florida – 185.951

Boise, Idaho – 185.787

Winston-Salem, North Carolina – 185.776

San Bernardino, Californien – 185.401

Jackson, Mississippi – 184.256

Little Rock, Arkansas – 183.133

Salt Lake City, Utah – 181.743

Reno, Nevada – 180.480

Newport News, Virginia – 180.150

Chandler, Arizona – 176.581

Laredo, Texas – 176.576

Henderson, Nevada – 175.381

Knoxville, Tennessee – 173.890

Amarillo, Texas – 173.627

Providence, Rhode Island – 173.618

Chula Vista, Californien – 173.556

Worcester, Massachusetts – 172.648

Oxnard, Californien – 170.358

Carolina, Puerto Rico – 168.164

Dayton, Ohio – 166.179

Garden Grove, Californien – 165.196

Oceanside, Californien – 161.029

Tempe, Arizona – 158.625

Huntsville, Alabama – 158.216

Ontario, Californien – 158.007

Chattanooga, Tennessee – 155.554

Ponce, Puerto Rico – 155.038

Fort Lauderdale, Florida – 152.397

Springfield, Massachusetts – 152.082

Springfield, Missouri – 151.580

Santa Clarita, Californien – 151.088

Salinas, Californien – 151.060

Tallahassee, Florida – 150.624

Rockford, Illinois – 150.115

Pomona, Californien – 149.473

Paterson, New Jersey – 149.222

Overland Park, Kansas – 149.080

Santa Rosa, Californien – 147.595

Syracuse, New York – 147.306

Kansas City, Kansas – 146.866

Hampton, Virginia – 146.437

Lakewood, Colorado – 144.126

Vancouver, Washington – 143.560

Irvine, Californien – 143.072

Aurora, Illinois – 142.990

Moreno Valley, Californien – 142.381

Pasadena, Texas – 141.674

Hayward, Californien – 140.030

Brownsville, Texas – 139.722

Bridgeport, Connecticut – 139.529

Hollywood, Florida – 139.357

Warren, Michigan – 138.247

Torrance, Californien – 137.946

Eugene, Oregon – 137.893

Pembroke Pines, Florida – 137.427

Salem, Oregon – 136.924

Pasadena, Californien – 133.936

Escondido, Californien – 133.559

Sunnyvale, Californien – 131.760

Savannah, Georgia – 131.510

Fontana, Californien – 128.929

Orange, Californien – 128.821

Naperville, Illinois – 128.358

Alexandria, Virginia – 128.283

Rancho Cucamonga, Californien – 127.743

Grand Prairie, Texas – 127.427

Fullerton, Californien – 126.003

Corona, Californien – 124.966

Flint, Michigan – 124.943

Mesquite, Texas – 124.523

Sterling Heights, Michigan – 124.471

Sioux Falls, South Dakota – 123.975

New Haven, Connecticut – 123.626

Topeka, Kansas – 122.377

Concord, Californien – 121.780

Evansville, Indiana – 121.582

Hartford, Connecticut – 121.578

Fayetteville, North Carolina – 121.015

Cedar Rapids, Iowa – 120.758

Elizabeth, New Jersey – 120.568

Lansing, Michigan – 119.128

Lancaster, Californien – 118.718

Fort Collins, Colorado – 118.652

Coral Springs, Florida – 117.549

Stamford, Connecticut – 117.083

Thousand Oaks, Californien – 117.005

Vallejo, Californien – 116.760

Palmdale, Californien – 116.670

Columbia, South Carolina – 116.278

El Monte, Californien – 115.965

Abilene, Texas – 115.930

North Las Vegas, Nevada – 115.488

Ann Arbor, Michigan – 114.024

Beaumont, Texas – 113.866

Waco, Texas – 113.726

Independence, Missouri – 113.288

Peoria, Illinois – 112.936

Inglewood, Californien – 112.580

Springfield, Illinois – 111.454

Simi Valley, Californien – 111.351

Lafayette, Louisiana – 110.257

Gilbert, Arizona – 109.697

Carrollton, Texas – 109.576

Bellevue, Washington – 109.569,

West Valley City, Utah – 108.896

Clearwater, Florida – 108.787

Costa Mesa, Californien – 108.724

Peoria, Arizona – 108.364

South Bend, Indiana – 107.789

Downey, Californien – 107.323

Waterbury, Connecticut – 107.271

Manchester, New Hampshire – 107.006

Allentown, Pennsylvania – 106.632

McAllen, Texas – 106.414

Joliet, Illinois – 106.221

Lowell, Massachusetts – 105.167

Provo, Utah – 105.166,

West Covina, Californien – 105.080

Wichita Falls, Texas – 104.197

Erie, Pennsylvania – 103.717

Daly City, Californien – 103.621

Clarksville, Tennessee – 103.455

Norwalk, Californien – 103.298

Gary, Indiana – 102.746

Berkeley, Californien – 102.743

Santa Clara, Californien – 102.361

Green Bay, Wisconsin – 102.313

Cape Coral, Florida – 102.286

Arvada, Colorado – 102.153

Pueblo, Colorado – 102.121

Athens, Georgia – 101.489

Cambridge, Massachusetts – 101.355

Westminster, Colorado – 100.940

Ventura, Californien – 100.916

Portsmouth, Virginia – 100.565

Livonia, Michigan – 100.545

Burbank, Californien – 100.316

We All Go Back to Where We Belong

"We All Go Back to Where We Belong" er den sidste single fra det amerikanske alternative rockband R.E.M. Den blev udgivet i 2011 som førstesinglen fra gruppens sidste album, der var opsamlingsalbummet Part Lies, Part Heart, Part Truth, Part Garbage 1982–2011. Sangen blev gjort tilgængelig over internettet den 17. oktober 2011.

Who Do You Think You Are? (USA)

Who Do You Think You Are? er en amerikansk TV-serie baseret på det britiske TV-koncept Who Do You Think You Are?, hvor kendte opsøger deres slægt via slægtsforskning.

På andre sprog

This page is based on a Wikipedia article written by authors (here).
Text is available under the CC BY-SA 3.0 license; additional terms may apply.
Images, videos and audio are available under their respective licenses.