Sofonies (profeta)

Sofonies (צְפַנְיָה en hebreu) és el novè dels profetes menors de l'Antic Testament. Era de llinatge noble, de la tribu de Simeó, però el seu pare, Kus, potser era etíop i no jueu.

Va començar a profetitzar al temps del rei Josies de Judà (639-609 aC), alguns anys abans que aquest rei portés a terme una reforma religiosa, cap al 621. Va ser contemporani dels profetes Nahum i Jeremies. A l'Antic Testament un llibre, el Llibre de Sofonies, porta el seu nom. Algunes de les profecies del text s'adeqüen bé amb l'època de Josies.

Llença malediccions contra els «etíops», probablement els egipcis de la XXV dinastia derrotats l'any 605 a la batalla de Karkemish. També s'atribueix a Sofonies la maledicció contra Jerusalem i els dirigents del poble de Judà per no haver escoltat la veu de Déu transmesa pels profetes. Va predir la ruïna de Nínive i va fer promeses consoladores sobre la tornada de l'exili de Babilònia, el restabliment de la Llei i la conversió dels idòlatres. El seu estil era semblant al de Jeremies.[1]

Infotaula personatgeSofonies
Zephaniah
Context
Present a l'obra llibre de Sofonies
Dades
Ocupació profeta
Altres
Mestre Habacuc
Alumne Jeremies

Referències

  1. Montero, santiago. Diccionario de adivinos, magos y astrólogos de la antigüedad. Valladolid: Trotta, 1997, p. 277-278. ISBN 8481641618.
17 de juliol

El 17 de juliol és el cent noranta-vuitè dia de l'any del calendari gregorià i el cent noranta-novè en els anys de traspàs. Queden 167 dies per finalitzar l'any.

3 de desembre

El 3 de desembre és el tres-cents trenta-setè dia de l'any del calendari gregorià i el tres-cents trenta-vuitè en els anys de traspàs. Queden 28 dies per finalitzar l'any.

Sofònies

Sofònies (Sophonias, Σοφονίας) fou un monjo grec romà d'Orient que va escriure comentaris sobre Aristòtil. Va viure probablement al final del segle XIV tot i que les dates precises no es coneixen.

Es conserven les següents obres:

1. In Aristotelis Categorias de Homonymis, Synonymis, Paronymis, Heteronymis, Polyonymis, &c.

2. Παράφρασις εἰς τὸ περὶ ψυχἧς τοῦ σοφωτάτου κυρίου Σοφονίου, Paraphrasis sapientissimi Sophoniae in Aristotelis Libros tres de Anima

3. Τοῦ σοφωτάτου μοναχοῦ κυρίου Σοφονίου μελέτη, Παῦλος ἐν Ἀθήναις δημηγορῶν, Sophoniae sapientisssimi Monachi Declamnatio : Paulus in Athenis Concionem habens ad Populum

Comuns
No jueus
Judaisme
Cristianisme

En altres idiomes

This page is based on a Wikipedia article written by authors (here).
Text is available under the CC BY-SA 3.0 license; additional terms may apply.
Images, videos and audio are available under their respective licenses.